Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

oczywiście że normalni ludzie wolą lepszą jakość, ale takie downy od Nintendo są albo ślepi, albo za bardzo upośledzeni żeby przyjąć do wiadomości że grafika też jest ważna do ogólnego odbioru gry (tak, nawet piksele nieogolony ogórze)

jaki Ty głupi jesteś

kto tu kwestionuje znaczenie grafiki? Myślisz że my nie lubimy ładnej grafiki? Oczywistym jest, że chcielibyśmy, żeby WiiU miało w sobie mocną kartą graficzną i silny procesor, ale dla takich ludzi naprawdę liczy się gameplay. Ładna grafika? Super, ale oni nie po to kupują tę maszynkę. Kupują bo wiedzą, że dostaną na niej takie doświadczenie, jakie nie dostaną na innych maszynach (takie Wii Sports Resort jest bardziej fun od wszystkich Kinectowych i Move'wych popierdółek razem wziętych <hiperbola>).

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 291,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

Kolo normalny nie jest. Nie tłumaczy go nawet to, że jest najwyżej gimbusem

Jest obv obv, że każdy wolałby takiego Metroid Prime w jakości graficznej z HDGenów. Ale takowego nie ma, więc gra się w co jest.

Opublikowano

w grafice najważniejsze jest to, żeby było w miarę ładnie, schludnie i estetycznie, ewentualne wodotryski są opcjonalne. chociaz wszystko zależy z jakim rodzajem gry mamy do czynienia, gdyby Flower był brzydki to by była kicha. no i pewnie zaskoczę niektórych, ale w rpg grafika jest bardzo ważna, a argumenty o "ograniczaniu wyobraźni" wsadźcie sobie w du.pe

Opublikowano

True. Ogólnie design >>>>> technikalia. Dlatego topowe gry na Wii są ładniejsze niż większość gier na HDGeny.

Opublikowano

no i pewnie zaskoczę niektórych, ale w rpg grafika jest bardzo ważna, a argumenty o "ograniczaniu wyobraźni" wsadźcie sobie w du.pe

Ano, nawet figurki w D&D musiały być ładnie zrobione.

Opublikowano

True. Ogólnie design >>>>> technikalia. Dlatego topowe gry na Wii są ładniejsze niż większość gier na HDGeny.

Może nie większość, ale np. taki Epic Yarn nie miałby co zyskać z 720p.
Opublikowano

co jak co, ale sam wolę brzydszego CoDa niż super uber graficznie Battlefielda, tylko dla mnie jest to śmieszne bronienie zacofanych konsol Nintendo (o całą generację) i gadanie że grafika nie jest w ogóle ważna argumentując "kto gra w piksele"... i weź dyskutuj z takim typem

Edytowane przez LeszeK-

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Ja naprawdę nie umiem nic zrobić, jak ktoś nie umie czytać. Nigdzie nie napisałem zdania "grafika nie jest w ogóle ważna".

Co do grania w piksele to podałem już dziesiątki dających się zmierzyć argumentów, że większość osób kupujących gry nie gra w piksele (tak jak ludzie kupujący filmy - w większości - kupują przede wszystkim film, nie jego rozdziałkę). A ty ciągle nie potrafisz podać jednego za swoją tezą, poza "no kurde ale to głupie, przecież Nintendo zacofane OMFG".

Niektórzy piszą "to oczywiste, że wolelibyśmy miliard razy więcej pikseli w każdej grze". No, pewnie byłoby to przyjemniejsze dla oka. Ale nie potrzeba tak wiele inteligencji i wyobraźni, by zdać sobie sprawę, że piksele same się nie wypełnią czymś ciekawym. Trzeba do każdego z osobna coś napisać. Dlatego współczesne gry są w swoim designie dużo prostsze (niekoniecznie mniej satysfakcjonujące). Jeśli naprawdę nie potraficie sobie tego wyobrazić, to uwierzcie na słowo twórcom FF7, którzy mówią, że zrobienie remake'u tamtej gry - w sensie, takich samych lokacji zawierających to samo, tylko na wspólczesnym silniku - zajęłoby im 40 lat. Nie pytano ich o FF6 (bardzo zacofana gra - nie wiem, czy byliście na świecie gdy wychodziła), ale pewnie byłoby to z 80 lat. Niektóre rzeczy pokazywalne na SNES-ie nagle są niepokazywalne - dla mnie to brzmi jakbym coś stracił. No ale to przecież "bronienie konsol Nintendo", bo jak może być, że więcej gigaherców nie czyni od razu wszystkiego lepszym i nie leczy raka?

Nie wiem, czy jest sens to powtarzać i powtarzać, tylko po to, żeby słyszeć te same nietrafiające w sens przedrzeźniania. Albo ktoś rozumie, albo nie. Mnie (i większość normalnych graczy) w grach ciekawi to, co wnosi dana gra ciekawego, twórczego. To wymaga ludzkiej pracy. Gameplay wymaga pracy, wygląd też wymaga pracy, naprawdę. Najmocniejszy procesor nie zrobi ci automatycznie ciekawej gry. Umożliwi więcej rzeczy, które jednak nadal trzeba napisać. Pytanie, czy developerzy mają poświęcać lata pracy na to, żeby betonowa ściana wyglądała zupełnie jak prawdziwa betonowa ściana, czy na wymyślanie czegoś, co sprawi, że będzie mi się chciało w to grać. Czy Kirby w HD wyglądałby lepiej? Tak, wyglądałby lepiej. Sęk w tym, że żeby na takim samym budżecie napisać takie same plansze, studio musiałoby ich zrobić mniej. Więc pytanie nie brzmi "więcej pikseli czy mniej", ale "więcej pikseli czy więcej grania".

Najlepiej - wszystkiego, ale wyobraźcie sobie, że w żadnej grze nie ma wszystkiego. Popatrzcie, ile rzeczy uproszczono w nawet tak wielkobudżetowym GTA IV względem poprzednich części, ile pozostało umownych. A ta gra przecież "nie zabija grafiką", co według niektórych tutaj nie daje jej szans być przebojem... Ja lubię GTA IV bardziej od poprzednich części, ale gdybym miał dostać lepszy gameplay w zamian za parę pikseli z aut i budynków mniej, to... nie wiem, co bym wolał - i nie jestem jedyny. Tu na forum może tak, ale nie na świecie.

Tak że to wszystko kwestia gustu. Fakt jest jeden - większość osób kupuje grę, a nie piksele. To napisałem i tekstem w stylu "wolę brzydszego CoDa" potwierdzasz, że sam należysz do tej grupy. Nie wstyd ci tak bronić zacofania, grając w niemającą najwięcej pikseli grę? Śmieszne bronienie zacofanego Activision.

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

Za długi post = nie czytam :P

Opublikowano

Kto streści?

Grafika nie jest najważniejsza

Prosze

Opublikowano

Kto streści?

że grafa to nie wszystko,że większość graczy nie kieruje sie grafiką przy wyborze tytułu, że fajnie jakby wszystkie gry były super ładne, ale żeby nie działo się to kosztem warstwy merytorycznej, że nie rozumieją zdań podrzędnie złożonych, a ogqozo tak sie stara

Opublikowano

No starałem się, starałem się być precyzyjny. Efekt jednak taki jak zawsze.

Naprawdę bym chciał, żeby świat działał tak, jak mówicie, z synonimicznością ilości pikseli i "ładności" - wynikałoby z tego, że nagranie mojego psa srającego na ulicy w 1080 byłoby automatycznie ładniejsze niż "Niebiańskie dni" w 720, i każdy miałby obowiązek tak uważać. Chętnie obejchałbym z Ciapkiem co większe festiwale filmowe. Niestety dla większości ludzi tak to nie działa.

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

za dużo gadki na temat rozdziałki, fps-ów i lightsourceelemeledudkisuperstreamingumapingu. czasami tak mam, że gram w jakąś grę i myślę sobie hmm ładna grafika, potem wchodze do tematu i jęczenie że nie ma 1080p, że tylko 30 klatek i tak dalej. grałem ostatnio w Deus Ex: HR, grafika nie miała startu do Uncharted czy God of War, ale kompletnie nie myślałem o tym (było na tyle przejrzyście i szczegółowo że nie musiałem) , bo kompletnie wsiąknąłem w ten świat : temat, muzyka, możliwość pogadania z każdym i głos Adama Jensena, pod względem technicznym i merytorycznym gra sprawiała na mnie wrażenie kompletnej. ale jeden aspekt graficzny mógł by wbić doznania z obcowania z tym światem i naruszyć trochę bardziej tą czwartą ścianę, chodzi o szczegółowość i mocap twarzy (najlepiej jak w Heavy Rain albo LA: Noire). mniejsza z tym, oglądając napisy końcowe z lecącym w tle motywem Icarus, paląc fajka za fajkiem i drapiąc po głowie, zastanawiałem się dlaczego ludzka masa jest taka tępa i nie pozwala robić devom więcej takich gier (bo kupują co kupują). potem wlazłem do odpowiedniego tematu w dziale PS3 i czytając wybiórczo opinię, wśród wielu zachwytów utkwiły mi bardziej w głowie negatywne opinie, że grafika jest taka sobie i mogla by być lepsza, że za dużo łażenia i gadania, że strzelanie jest takie sobie, że nie ma multi (boże ratuj).

Przy okazji, mógł by ktoś sprawdzić jak sprzedał się Deus Ex i powiedzieć od razu czy to dużo czy mało ?

Opublikowano

utkwiły mi bardziej w głowie negatywne opinie, że grafika jest taka sobie i mogla by być lepsza, że za dużo łażenia i gadania, że strzelanie jest takie sobie, że nie ma multi (boże ratuj).

facepalm-diving-board-pool-demotivational-posters-1301436624.jpg

Przy okazji, mógł by ktoś sprawdzić jak sprzedał się Deus Ex i powiedzieć od razu czy to dużo czy mało ?

"It has sold more than 1 million copies, as of April 23, 2009"

Zrodlo to wikipedia (na vgchartz nic nie ma)...

Czy to duzo ? Ciezko powiedziec, skoro nie ma danych przed ta data, Deus to jedna z najlepszych gier ever w jaka mialem przyjemnosc zagrac na piecu, jest rowniez uwazana za jedna z najlepszych przez wiele PCowych periodykow czy stron internetowych, wiec jestem jednak dobrej mysli jesli chodzi o sprzedaz. Szkoda ze dwojka dala ciala.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Jak na VgChartz nie ma jak jest

http://www.vgchartz.com/gamedb/?name=Deus+Ex

Ponad 2mln konsolowych kopii +400tys PC(trzeba jeszcze doliczyć kopie z Steama) i daje nam w miarę dobry.

Ale nigdy takie głębokie gry pokroju Deus Ex:HR nie będą tak się dobrze sprzedawac jak płytkie FPSY(Np COD)

Opublikowano

Co nie zmienia faktu, że Square Enix było bardzo zadowolone ze sprzedaży tego tytułu, mimo, że łącznie wyszło tego niecałe 3 miliony.

Opublikowano

No szkoda, że ogórek w ogóle mnie nie zrozumiał mimo, że wspomniałem o CoDzie i BF3.

Nie chodzi mi, że "słaby" film w 1080p będzie lepszy niż "jakiś tam oskarowy" w SD, tylko o to że dobry film w 1080p będzie lepszy niż ten sam film w SD. Czaisz?

I wiele razy podkreślałeś, że nie warto produkować mocniejszych konsol, bo "kto gra w piksele". W dziale Wii U i tutaj wiele razy.

Edytowane przez LeszeK-

Opublikowano

Nie chodzi mi, że "słaby" film w SD będzie lepszy niż "jakiś tam oskarowy" w 1080p, tylko o to że dobry film w 1080p będzie lepszy niż ten sam film w SD. Czaisz?

No chyba odwrotnie powinno być, dobry film w SD jest lepszy niż słaby w HD. Ale ogólnie do sensu wypowiedzi +1

Metroid Prime 3 = boner

Metroid Prime 3 z grafiką z PS360 = fap fap fap fap...

Exy z Wii są najlepsze z tej generacji. Ale te same exy z grafiką rodem z HDGenów miażdżyłyby jaja pod absolutnie każdym względem, jak kiedyś exy na GCN. REmake, Zelda Wind Waker, Metroid - przecież te gry oprócz genialności pod względem merytorycznym niszczyły konkurencje również technologicznie. Dzisiaj taki Super Mario Galaxy pod względem merytorycznym również niszczy. Ale technologicznie... Szkoda słów. Gra jest prześliczna pod względem designu, ale teksturki i inne techniczne bullshity są daremne. Ku*wy lecą się za to na Nintendo od czasu do czasu ^_^

Opublikowano

dzięki, już poprawiłem, trochę zaspany jeszcze jestem :P

ogór na posty podobne do powyższego, właśnie zawsze odpisywał w stylu "kto gra w piksele?", i weź dyskutuj z takim typem. A post stronę temu trochę odbiegł od tematu (bo nie zaczaił i nie wiem czy dalej rozumie o co mi biega), ale nieźle się "wybronił" co widać po plusach, szkoda gadać...

Opublikowano

nigdy nie zapomne jak gdzies na necie przez przypadek natrafilem na gameplay star wars rogue squadron II rogue leader <3 to bylo jakos sobota rano, tego samego dnia pobieglem do sklepu zakupilem kostke, star wars rogue squadron + resident remake, nastepnie przez internet zamowilem zelde oraz metroid prime :) jaralem sie jak dziecko hehe klimat niezly no i grafika niszczyla obecne gry na ps2,

Opublikowano

Jak na VgChartz nie ma jak jest

http://www.vgchartz....b/?name=Deus Ex

Ponad 2mln konsolowych kopii +400tys PC(trzeba jeszcze doliczyć kopie z Steama) i daje nam w miarę dobry.

Ale nigdy takie głębokie gry pokroju Deus Ex:HR nie będą tak się dobrze sprzedawac jak płytkie FPSY(Np COD)

Im chodzi o pierwszego Deusa, łosiu.

Opublikowano

nigdy nie zapomne jak gdzies na necie przez przypadek natrafilem na gameplay star wars rogue squadron II rogue leader <3 to bylo jakos sobota rano, tego samego dnia pobieglem do sklepu zakupilem kostke, star wars rogue squadron + resident remake, nastepnie przez internet zamowilem zelde oraz metroid prime :) jaralem sie jak dziecko hehe klimat niezly no i grafika niszczyla obecne gry na ps2,

Metroid Prime niszczył wszystko co było na rynku. Najładniejsza gra poprzedniej generacji.

Opublikowano

Metroid Prime niszczył wszystko co było na rynku. Najładniejsza gra poprzedniej generacji.

Tja.

god_of_war_.jpg

Edytowane przez MYSZa7

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.