Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

@ Dixi:

Akurat sprzętowo PS3 nie jest konsolą dopracowaną.. i tutaj nie ma co się spierać. Przy czym procek, mimo swojej egzotyczności to chyba najlepszy element PS3. Niestety GPU zostało dorzucone na siłe szybko i odstaje od reszty, głównie za sprawą problemów z AA i przeźroczystymi teksturami (najlepszy przykład... niska rozdzielczość dymu w GT5, co skutkuje wielkimi pikselami na niektórych krawędziach).

Niestety za niedopracowanym sprzętem idzie też brak doświadczenia sony w tworzeniu systemów operacyjnych (brak odpowiedniej optymalizacji, przez co brakuje pamięci np. na ten cross game voice chat).

Edytowane przez Emet

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 291,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

@EMET

Ja to rozumiem, ale stwierdzenie, że sprzęt jest niedopracowany, a zyebany to dwie inne bajki. Każdy sprzęt w pewnym sensie jest niedopracowany chyba, że tworzony jest z myślą by kopiować coś co już jest na rynku.

Opublikowano

Jako konsumenta liczy się dla mnie efekt końcowy. I jak dla mnie to w PS3 może sobie nawet siedzieć chomik napędzający konsolę za pomocą własnych łapek. Co to za różnica? Chyba, że jesteś fanbojem fapujących na samą nazwę CELL albo EMOTION ENGINE

PS3 jest niedopracowane. Do tego stopnia, że ktoś o bardziej radykalnych poglądach może nazwać z(pipi)aniem

Opublikowano

Bo każdy ma takiego kompa co uciagnie te dwie gry?

Kupionego do gier za dużo większe pieniądze niż wart jest X360 :D Chyba, że każdy sonyslejw to grafik, który potrzebuje highendowego kompa do pracy, a gra przy okazji :D

me2 odpali pc wart polowe ceny xbox'a ( me3 nie wiem, nie sprawdzalem)

komputer za 300zloty odpali me2?

@lajonel już widzę jak odpalasz ME i Gearsy na PC.

WIększość osób preferuje granie jak człowiek a nie jak robak-komputerowiec więc wasze argumenty są błędne.

btw. Dead Rising nie wyszło na PC.

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Śmieszne jest to jak gdy schodzi na temat gier, to zawsze się kończy na PS3+PC vs X360. Widać na PS3 te ex'y są tak słabe, że trzeba się podpierać drugą platformą żeby szanse były wyrównane. Oczywiście zawsze wyjdzie, że gadam bzdury i jestem największym fanbojem i xbotem, ale to nie ja płakałem o ME1 na blureja tylko posiadacze PS3, ale dlaczego skoro każdy gra na PC, czy posiadacze PS3 to młoty, które wolą płacić 3x więcej za grę na PS3 skoro KAŻDY jak to mówią może ją ograć na swoim PC? Po co też była ta drama i wyczekiwanie na Wiedźmina 2 na PS3 skoro spokojnie można ograć na PC? Idąc dalej - po co w ogóle kupować jakiekolwiek multiplatformy na PS3? Każdy z Was jest masochistą i lubi przepłacać za gry gdzie na PC są 2-3x tańsze, a online jest za darmo, tak jak lubicie i to o niebo lepszy niż na PS3?

Sprzeczne komunikaty tu widzę, dlatego zawsze mnie śmieszy ta wałkowana 30x raz dyskusja. Wniosek jeden - PS3 konsolą dla masochistów, nie zgadzają się na płacenie za golda, ale na dopłacanie na premierze 100 zł do każdej gry, którą przecież mogą odpalić na swoim PC, no bo KAŻDY go przecież ma, wskazuje na skrajny masochizm właśnie albo podwójne standardy.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

X360 i Wii maja wiecej exow (i w dodatku lepszych) niz PS3, no ale w koncu gejstacja for the win nie ?

X360 więcej exów ? Żart roku gdyby nie Fable ,Gearsy , Halo i Forza zostało by ? Całe szczęście mam sentyment do Fable (szkoda że ma tendencje spadkową ) i Halo inaczej bym na x360 nie spojrzał. Gearsy (dobra gra żeby nie było)ale nigdy tylko dla niej bym konsoli nie kupił.

ilościowo x360 ma więcej exów niż ps3.

fajnie, tylko że o nich się w ogóle nie mówi. xboty się ciągle przy.pierdalają do gowa, uncharted, gt5, killzona, infamous, lbp, motorstorma, heavy rain i pewnie jeszcze parę innych, a epitety to : crap, samograj, dla dzieci, hooyowa grafa, żałosny online, 4h rozgrywki, dla casuali, 10 części tego samego, instalacje, słabo sięsprzedaje więc gniot , pedalska manga, żałosne sony niedługo zdechnie....... druga strona to w zasadzie kolorowe geilo, że tylko strzelanka i przewijanie czasu w forzie. nic, co ma na celu zdyskredytować czy przyrównać do crapa. jaracie się praktycznie tymi trzema kozackimi seriami, a jak ktoś wspomni że sony to i różnorodność, to wyciągacie jak królika z kapelusza te milion mitycznych eksów tylko po to , żeby było że xbox jak zwykle wygrał. a tak to cisza. zachowujecie się jak mendrek z jego online lepszy na psn.
Opublikowano

Jako konsumenta liczy się dla mnie efekt końcowy. I jak dla mnie to w PS3 może sobie nawet siedzieć chomik napędzający konsolę za pomocą własnych łapek. Co to za różnica? Chyba, że jesteś fanbojem fapujących na samą nazwę CELL albo EMOTION ENGINE

PS3 jest niedopracowane. Do tego stopnia, że ktoś o bardziej radykalnych poglądach może nazwać z(pipi)aniem

A mnie jako konsumenta również interesuje efekt końcowy dlatego ciesze się, że na PS3 powstają ciekawe tytuły ekskluzywne, a nie tylko kopie marne konwersje z PC.

Opublikowano

Dlaczego porównujesz nową konsolę w drogim sklepie z używanym kompem? Albo bierz wszystkie ceny z Vobisa, albo wszystkie z allegro

Intel Celeron G530 2,40 GHz 2MB cache s. 1155 Box.

MSI H61M-P20 G3 iH61 s1155.

GoodRam 2GB DDR3-1333 CL9.

Jakis Dysk Sata

Tracer Blaster Black TRO-406.

LiteOn DVDRW+- iHAS124 SATA OEM Black.

Klawiatura

Media-Tech MT133G ST. Kl+Mysz Scr.szara.

Rasurbo Basic Power BP-XII450 450W.

Radeon 5570.

Powinno odpalic Me2 W rozdzielczosci niegorszej jak na konsoli i w niergorszym wyglądzie

Opublikowano

xbox chu/j wozi gnój na gumowych taczkach

Opublikowano

Dixi, myślałem, że jesteś normalnym fanem PS3. Ale widać jesteś kolejnym sonyslejwem z którym nie ma sensu rozmawiać. Szkoda wielka

Opublikowano

Dixi, myślałem, że jesteś normalnym fanem PS3. Ale widać jesteś kolejnym sonyslejwem z którym nie ma sensu rozmawiać. Szkoda wielka

Jak user twierdzi, że nieprzyjazna architektura konsoli to zaleta, to wiedz, że coś się dzieje ;)

Opublikowano

Śmieszne jest to jak gdy schodzi na temat gier, to zawsze się kończy na PS3+PC vs X360. Widać na PS3 te ex'y są tak słabe, że trzeba się podpierać drugą platformą żeby szanse były wyrównane. Oczywiście zawsze wyjdzie, że gadam bzdury i jestem największym fanbojem i xbotem, ale to nie ja płakałem o ME1 na blureja tylko posiadacze PS3, ale dlaczego skoro każdy gra na PC, czy posiadacze PS3 to młoty, które wolą płacić 3x więcej za grę na PS3 skoro KAŻDY jak to mówią może ją ograć na swoim PC? Po co też była ta drama i wyczekiwanie na Wiedźmina 2 na PS3 skoro spokojnie można ograć na PC? Idąc dalej - po co w ogóle kupować jakiekolwiek multiplatformy na PS3? Każdy z Was jest masochistą i lubi przepłacać za gry gdzie na PC są 2-3x tańsze, a online jest za darmo, tak jak lubicie i to o niebo lepszy niż na PS3?

Dokladnie, sam Lionel czesto wspomina o PC, a w odpowiednim temacie placze, ze dodatku nie ma do Skyrima.

Po (pipi) w takim razie kupowac ta gre na PS3 ? NIe dosc ze 2 razy gorsza, dodatku nie ma. Wielcy gracze Pecetowi sie znalezli. Ziew.

Opublikowano

Dokladnie, sam Lionel czesto wspomina o PC, a w odpowiednim temacie placze, ze dodatku nie ma do Skyrima.

Po (pipi) w takim razie kupowac ta gre na PS3 ? NIe dosc ze 2 razy gorsza, dodatku nie ma. Wielcy gracze Pecetowi sie znalezli. Ziew.

... Ok, wiec macie. Lionel. Ilu jest jeszcze takich ludzi tutaj? Znaleźliście sobie dwóch jeleni i teraz rozpowiadacie (ofkoz w imieniu beki jakby co), że każdy posiadacz ps3 taki jest. ziew.

Opublikowano

xbox chu/j wozi gnój na gumowych taczkach

ucz się daddy jak robić jednolinijkowce bez tych dennych emotikonek :rofl2: :music::hi:
Opublikowano

Nie ale w tym temacie ciagle czytam, ze dany ex to nie ex, bo mozna go ograc na PC. Sam mam wy(pipi)any sprzet, ale przyjemnosc grania na nim u mnie =0, 10 razy bardziej wole ta sama gre odpalic na swoim Xie, wiec niech skoncza (pipi)ic, bo smutno sie tego czyta. Super, ze 3/4 multiplatform, ktore wiecznie sa (pipi)owsze na konsoli Sony nie wola kupic na swoje wypasione stacjonarki PC...

Edytowane przez easye

Opublikowano

Dlaczego porównujesz nową konsolę w drogim sklepie z używanym kompem? Albo bierz wszystkie ceny z Vobisa, albo wszystkie z allegro

Intel Celeron G530 2,40 GHz 2MB cache s. 1155 Box.

MSI H61M-P20 G3 iH61 s1155.

GoodRam 2GB DDR3-1333 CL9.

Jakis Dysk Sata

Tracer Blaster Black TRO-406.

LiteOn DVDRW+- iHAS124 SATA OEM Black.

Klawiatura

Media-Tech MT133G ST. Kl+Mysz Scr.szara.

Rasurbo Basic Power BP-XII450 450W.

Radeon 5570.

Powinno odpalic Me2 W rozdzielczosci niegorszej jak na konsoli i w niergorszym wyglądzie

Co jeszcze na tym rzęchu odpalę?
Opublikowano

Sprzeczne komunikaty tu widzę, dlatego zawsze mnie śmieszy ta wałkowana 30x raz dyskusja. Wniosek jeden - PS3 konsolą dla masochistów, nie zgadzają się na płacenie za golda, ale na dopłacanie na premierze 100 zł do każdej gry, którą przecież mogą odpalić na swoim PC, no bo KAŻDY go przecież ma, wskazuje na skrajny masochizm właśnie albo podwójne standardy.

Don wygrał temat.

tumblr_lh6sayYpIJ1qzaxefo1_400.gif

Opublikowano

... Ok, wiec macie. Lionel. Ilu jest jeszcze takich ludzi tutaj? Znaleźliście sobie dwóch jeleni i teraz rozpowiadacie (ofkoz w imieniu beki jakby co), że każdy posiadacz ps3 taki jest. ziew.

Figaro: No to po co w takim razie wspominacie o PC w rozmowach PS3 vs X360, no bo to robi co drugi posiadacz PS3, temu chyba nie zaprzeczysz? A logicznym wnioskiem jest (pipi)a go jego mać, że jak lubicie grać na PC i macie taki sprzęt do grania, to po co kupujecie te gry na PS3? Jedno kłóci się z drugim, no to trzeba mieć klapki na oczach żeby twierdzić inaczej.

Przykład: Ja powiem Wiedźmin 2, a Ty powiesz, to nie ex bo mogę grać na PC. Później wychodzi powiedzmy taki Bioshock Infinite i go kuźwa jak ostatni leszcz kupisz 2x drożej na PS3. Gdzie tu logika.

Opublikowano

Pewnie najnowsze Gears, God Of War, Killzone, Halo 4, Forza, GT i milon innych, ktore nigdy sie nie ukaza...

Edytowane przez easye

Opublikowano
Figaro: No to po co w takim razie wspominacie o PC w rozmowach PS3 vs X360, no bo to robi co drugi posiadacz PS3, temu chyba nie zaprzeczysz? A logicznym wnioskiem jest (pipi)a go jego mać, że jak lubicie grać na PC i macie taki sprzęt do grania, to po co kupujecie te gry na PS3? Jedno kłóci się z drugim, no to trzeba mieć klapki na oczach żeby twierdzić inaczej.

Kto... KTOOO wspomina? Jaki co drugi posiadacz PS3? What the hell? Może ze 3 osoby w tym temacie tak piszą i ciągle się powtarzają, co stworzyło u Ciebie iluzję, że tak serio robi wielu.

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Bo nie zgadzam się ze stwierdzeniami, że konsola jest zła dlatego, że multiplatformy są gorsze? Bo nie uznaje ich jako wyjściowej w ocenie danej konsoli?

Jak user twierdzi, że nieprzyjazna architektura konsoli to zaleta, to wiedz, że coś się dzieje ;)

Nieprzyjazna architektura do tworzenia gier multiplatformowych, a nie stricte jako gier tworzonych pod dany sprzęt. Bo tutaj PS3 wypada całkiem ciekawie. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

Opublikowano

Dlaczego kupiłem Skyrima na ps3? Wszystkie multiplatformy kupuje na ps3 a na pc kupuje te gry które ukazały się się na pc/X360 a nie było ich na ps3 jak np pierwszy Mass Effect. Proste?

Edytowane przez LionelPL

Opublikowano

Gdyż ponieważ?

Opublikowano

Kto... KTOOO wspomina? Jaki co drugi posiadacz PS3? What the hell? Może ze 3 osoby w tym temacie tak piszą i ciągle się powtarzają, co stworzyło u Ciebie iluzję, że tak serio robi wielu.

Ekhm, to skąd ta dyskusja dzisiejsza? Pewnie ją toczę sam ze sobą w moim Matriksie...

Bo nie zgadzam się ze stwierdzeniami, że konsola jest zła dlatego, że multiplatformy są gorsze? Bo nie uznaje ich jako wyjściowej w ocenie danej konsoli?

Nieprzyjazna architektura do tworzenia gier multiplatformowych, a nie stricte jako gier tworzonych pod dany sprzęt. Bo tutaj PS3 wypada całkiem ciekawie. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

Jaki punkt siedzenia, człowieku. Z tego co napisałeś wynika, że w takim razie EA, THQ itp. itd. robią jeden podstawowy błąd - gry multiplatformowe zamiast ex'y na PS3 :D Wtedy w magiczny sposób PS3 zrobiłoby się dla nich łatwiejsze w programowaniu XD

Opublikowano

Karas, a po co Ci w kompie ten GF 8800GT? Do autocada?

Podałem go jako przykład bo była to najpopularniejsza karta z średniej półki sam posiadam GF 9600GSO(384mb nie mylić z kastratami 512mb i 1GB) Do czego chociażby do oglądania animu i filmów w HD , kodowania i obróbki wideo.PC nie służy tylko do grania.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.