Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

Dokladnie. Walcza teraz nieco inaczej i dla mnie skuteczniej. Znajomi, ktorzy byli piratami dawno sie przestawili, bo nie chce im sie przy kazdej aktualizacji leciec przerabiac konsoli, stare gry nie dzialaja i tak wkolko. Zmeczylo to ich.

+1

Sam od zawsze bylem piratem(nie, zebym sie chwalil) i od kilku dni przegladalem oferty x'ow z LT 3.0 i kombinowalem czy kupowac z dyskiem czy bez, slima czy arcade az w koncu poczytalem o tym wypalaniu gier i problemach z tym zwiazanych. Jak mam kupowac specjalna nagrywarke i jeszcze kombinowac jak by tu ja podlaczyc do laptopa to juz wole kupic nowke 250gb slima i 1-2 uzywane gry na miesiac i wyciskac z nich wszystkie soki a nie zonglowac grami jak to kiedys robilem

LT to przeszłość, teraz wybulasz 150-200zł na rgh(wczesniej jtag) RAZ i nie potrzebujesz żadnych płyt, tylko zgrywasz gry z pendrajwa na dysk konsoli, to samo z grami z xbla i pierwszego xboxa, można odpalać mody np do fallouta, które powstały na PC i wiele innych. Odtwarzania filmów w najdziwniejszych formatach... Na necie można ściągnać sobie nawet devkita i pracować na nim. Gimberów po prostu nie stać na przeróbkę wartą 2 stówy i się męczą z LT za 3 dyszki, które trzeba co 3 miechy od nowa robić. Ludzie coraz częściej przerabiają konsolę nie tylko po to żeby mieć gierki za darmo, tylko po to aby ich konsola miała więcej funkcji. PSP to chyba najlepszy przykład obecnie, ale widać, że trend pojawia sie na klocu już

Edytowane przez Dahaka

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 291,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

a można grać w gierki online i multi ?

Opublikowano

z tego co czytalem to nie

Opublikowano

Jeżeli to jest odpowiednik jtag, to nie.

Opublikowano

Szczerze? Mnie te wszystkie pierdoły nic nie obchodzą, ja chcę grać. To mi się podoba w PS2 - wkładam płytę i gram, nic więcej :). Z konsol powoli robią się pecety z dedykowanymi grami, wszystko idzie w złym kierunku.

No ale jestem w stanie zrozumieć, że takie bajerki mogą przyciągać klienta. Tylko ten przysłowiowy kowalski nie ma większego pojęcia co to jest xvid/divx, a już w ogóle, że jakaś konsola to potrafi lub nie.

Kowalski nie, ale jego synek jest już oblatany. I często to on wybiera, rodzic tylko płaci, nie mając pojęcia co jest lepsze. Szczerze mówiąc, nie wyobrażam sobie, by ktoś kupił PS3 w obecnej cenie, nie mając pojęcia co to divx/xvid. Nie słyszałem o takiej osobie, tym bardziej nie znam.

Opublikowano

To jest właśnie jedyna wada, że od xbl się odcinasz ALE można sobie postawić własny serv i na nim grać. Tak jak w pirackim CSie np. (CHYBA, nie wiem ja to doladnie dziala, ale wiem, że da się to zrobić, ale rzecz jasna z użytkownikami xbox live nie pograsz, bo tam nie masz wstepu zadnego, wiec tylko z innymi uzytkownikami rgh)

Edytowane przez Dahaka

Opublikowano

To jest właśnie jedyna wada, że od xbl się odcinasz ALE można sobie postawić własny serv i na nim grać. Tak jak w pirackim CSie np. (CHYBA, nie wiem ja to doladnie dziala, ale wiem, że da się to zrobić, ale rzecz jasna z użytkownikami xbox live nie pograsz, bo tam nie masz wstepu zadnego, wiec tylko z innymi uzytkownikami rgh)

I to jest powód, dla którego te gimby od LT+ to niekoniecznie takie gimby.

Opublikowano

No to faktycznie zrypista sprawa odcinać się od 40 mln potencjalnych graczy, a w szczególności w grach, które są mniej popularne :P

Szczerze? Mnie te wszystkie pierdoły nic nie obchodzą, ja chcę grać. To mi się podoba w PS2 - wkładam płytę i gram, nic więcej :). Z konsol powoli robią się pecety z dedykowanymi grami, wszystko idzie w złym kierunku.

No ale jestem w stanie zrozumieć, że takie bajerki mogą przyciągać klienta. Tylko ten przysłowiowy kowalski nie ma większego pojęcia co to jest xvid/divx, a już w ogóle, że jakaś konsola to potrafi lub nie.

Kowalski nie, ale jego synek jest już oblatany. I często to on wybiera, rodzic tylko płaci, nie mając pojęcia co jest lepsze. Szczerze mówiąc, nie wyobrażam sobie, by ktoś kupił PS3 w obecnej cenie, nie mając pojęcia co to divx/xvid. Nie słyszałem o takiej osobie, tym bardziej nie znam.

Ja nie mam pojęcia co mogą odpalić moje konsole bo mam to gdzieś, jest baaaaardzo dużo ludzi takich jak ja, tym bardziej, że przeciętny gracz nie jest gimberem.

Opublikowano

No jakaś wada musi być, ale jak kogoś multi nie interesuje, albo ma ps3 to w zasadzie win. na ps3 kupujesz gry do multi i do kolekcji i pre-ordery, a na klocu ogrywasz jakie średniaki/stare gry, ktore i tak kupiłbyś z drugiej reki i potem sprzedał, wiec nikomu zarobic i tak nie dasz, a sam wyjdziesz na zero, lub z 10zł na minus :P

Edytowane przez Dahaka

Opublikowano

Ja nie mam pojęcia co mogą odpalić moje konsole bo mam to gdzieś, jest baaaaardzo dużo ludzi takich jak ja, tym bardziej, że przeciętny gracz nie jest gimberem.

To nie była u mnie kwestia wyboru konsoli, ale cieszę się, że jest taka opcja. Obejrzałem już kilkanaście filmów, często słucham muzyki poprzez PS3. Nie potrzebuję DVD. Inni oglądają filmy w HD, nie potrzebują odtwarzacza Blu-ray. Ktoś lubi robić zdjęcia, wrzuca na pendrive'a i odtwarza za pomocą PS3, nie musi się męczyć z aparatem/kamerą. Bycie gimberem, to podobno "stan umysłu", więc tutaj bym się kłócił. ;)

Opublikowano

Tylko ten przysłowiowy kowalski nie ma większego pojęcia co to jest xvid/divx, a już w ogóle, że jakaś konsola to potrafi lub nie.

Już z rodaków takich debili nie rób , świadomość przeciętnego kowalskiego w tych aspektach w przeciągu ostatnich lat wzrosła i to sporo więc ten argument staje się powoli mitem.

Edytowane przez Karas

Opublikowano

Ludzie tutaj mają zakrzywione poczucie rzeczywistości i oceniają sytuację rynkową poprzez pryzmat forum. Co jest nieskończenie wielkim błędem

Opublikowano

Jaki wiek tych znajomych? Mój ojciec wie co to divx. Dwóch jego braci, a moich wujków również. Ba, dziadek jak na osobę w swoim wieku (70 lat!) dość często zmienia telefon, wie co to Mp w aparatach telefonów, miał nawet telefon dotykowy. Trzeba się odciąć od społeczeństwa i mediów, żeby takich rzeczy nie wiedzieć.

Opublikowano

Jaki wiek tych znajomych? Mój ojciec wie co to divx. Dwóch jego braci, a moich wujków również. Ba, dziadek jak na osobę w swoim wieku (70 lat!) dość często zmienia telefon, wie co to Mp w aparatach telefonów, miał nawet telefon dotykowy. Trzeba się odciąć od społeczeństwa i mediów, żeby takich rzeczy nie wiedzieć.

twój stary wie to:

"

DivXstratna metoda kompresji obrazu filmowego, w nowszych wersjach zgodna z MPEG-4 część 2, pozwalającą zapisać na zwykłej płycie kompaktowej filmy o długości ok. 90 min i jakości niewiele ustępującej DVD-Video. Wykorzystywana także do przesyłania filmów przez Internet.

Do odtwarzania wymagany jest układ komputerowy posiadający odpowiednio wydajny procesor do dekodowania programowego (np. komputer osobisty lub konsola Xbox) lub dekoder sprzętowy (np. w niektórych odtwarzaczach DVD).

Pierwotnie pod nazwą "DivX ;-)" występowała nielegalnie udostępniona, zmodyfikowana wersja kodeka MPEG 4 autorstwa Microsoftu. Dokonał tego francuski haker Jérôme Rota (ur. 1973 w Montpellier). Warto jednak zauważyć, że kodek ten, pomimo sugerującej to nazwy, nie jest zgodny ze standardem MPEG-4 (tak samo DivX 3) – Microsoft nazwał go tak, ponieważ myślał, że zostanie on właśnie wybrany jako ten standard. Ponieważ tak się nie stało, kolejne wersje tego kodeka nosiły już nazwę Windows Media Video. Autorzy DivX-a postanowili jednak stworzyć własną implementację kodeka MPEG-4. W ten sposób powstał Project Mayo, z którego następnie wykształcił się obecny, komercyjny DivX oraz otwarty XviD. Wersje DivX od 4 do 6.x są zgodne ze standardem MPEG-4 ASP. Wersja 7 jest zgodna z standardem MPEG-4 AVC[1]."

czy to

"divx - no to ma cos wspolnego z tymi filmami ktore syn sciaga z internetu i mozna ogladac za darmo na moim dvd.

?

Opublikowano

Wystarczy przejść się do jakiegokolwiek się sklepu z rtv jak np. mm i można zauważyć jak to dociekliwe pytania przeciętnego kowalskiego potrafią sprawić problem "wykwalifikowanemu" sprzedawcy bo ten wie mniej od przeciętnego kowalskiego.

To że ty nie znasz takich osób nie musi być od razu wyznacznikiem dla ogółu.Ja w przeciwieństwie do ciebie znam sporo osób które w przeciągu ostatnich dziesięciu lat na tym polu są nie do poznania. Nie oszukujmy się coraz częściej sprzedawcy sami nie wiedzą co (pipi)ą. Nasz naród ma ten problem że nawet wiedząc w tym temacie sporo idąc do sklepu dają się omamić tym farmazonom mimo że wiedzą lepiej to stwierdzają że pan sprzedawca musi wiedzieć lepie (w końcu to jego praca)j a to oni się mylą :wallbash: Mimo to widać znaczącą różnice nie mowie że nagle wszyscy o wszystkim wiedza ale jest lepiej niż było i ta zwykłą ciemną masę dającą się nabić w butelkę jest coraz mniej. Może to dla tego że naszych rodaków nie stać na nie przemyślany zakup dla tego starają się przed ewentualnym zakupem pozyskać jak najwięcej informacji.

Opublikowano

Po części pierwsze (kompresja i strata jakości), po części drugie. Nawet mnie nie interesuje połowa z tego wyżej.To chyba wystarczy, żeby przy zakupie PS3 (za sporą kwotę), pytając się o jego funkcje i słysząc, że odpala filmy spytać, czy wszystkie?

Opublikowano

a na ps3 nie da rady

wrzucam divixa na pendrive podłączam go pod ps3 i filmów niewykrywa :/

Opublikowano

Bo masz blokadę rodzicielską.

Opublikowano

lajonel - na pendrive trójkąt -> wyświetl wszystko

Ewentualnie wrzucaj filmy do folderu VIDEO

właśnie. jedna z tych wkurzających pierdół w ps3. trzeba rzeźbić jakieś foldery by odpalić muzyke/film/aktualizacje z pena/dysku zew. bzdura totalna nie załatana od kilku lat ;/

Opublikowano

żenada zgadza się, tym bardziej że tv i komórki maja menadżery i można wrzucać co sie chce gdzie sie chce.

No ale kto uzywa ps3 do czegos innego niż grania, a niektorzy nawet tego sie brzydza ;]

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.