Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

Ja mimo wszystko poczekam aż pojawią się pierwsze, solidne blockbustery Nintendo. Kumpel na pewno sprawi sobie sprzęt na premierę, więc będzie okazja, żeby sprawdzić hardware w akcji.

Jakieś możliwości oprócz odpalania samych gier? To będzie format DVD czy jakiś inny?

Edytowane przez Nemesis US

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 291,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

Tak w ogóle to ktoś z Was ma zamiar zakupić konsolę w premierę?

Kiedyś tak, ale w premierę na 100% nie. Na razie z interesujących gier przynajmniej dla mnie jest tylko Rayman Legends.

Opublikowano

Przecież nie będę grał znowu w Nietoperza, choć nie ukrywam, że edycja Armored mnie ciekawi. Może jak już kiedyś tam dorwę Wii U, to pewnie sprawię sobie tę edycję.

Wii U posiada wsteczną kompatybilność z Wii ale z GameCube już nie?

Opublikowano

Ja bym tak szybko natychmiastowego sukcesu WiiU nie ogłaszał - w końcu DS sprzedał się znacznie lepiej niż Wii (150mln), a ludzie nie rzucili się od razu na 3DS, bo po prostu nie było na nim w co grać. I z WiiU jest to samo, Nintendo niczego się nie nauczyło, myślą, że same porty gier, które jakiś już czas temu wyszły na PS360, wystarczą - sam Rayman i Zombie od UBI (jedyne chyba nowe dedykowane gry dla tej konsoli) nie pociągną sprzedaży.

Ale plus dla Nintendo, że wrzucili dyski SSD, a nie zwykłe HDD - mam nadzieję, że M$ i Sony też tak zrobią.

Opublikowano

Beniek, myślę, że danie Mario w 2D (popaczcie na sprzedaż serii New, amazing) na premierę insynuuje jednak, że się czegoś nauczyli. Lineup jest o wiele lepszy od tego z 3DS-a.

Opublikowano

Ja z kolei jestem ciekaw czy z czasem Nintendo wprowadzi na swojej platformie system osiągnięć/trofeów. Tylko oby był on premiowany punktami N, które można byłoby wykorzystać w sklepie, np. na nowe tapety czy tracki z gier, lub nawet dla najbardziej zagorzałych, punkty do wykorzystania na zakup gry w wirtualnym sklepie.

Pamiętam jak za czasów GCN za zakup gry od Ninny otrzymywało się punkty do klubu Nintendo, z którego właśnie dało się wycisną nowe tapety czy tracki. Może wzorem z Sony Big N zacznie bawić się w reedycję największych hitów z GaCka, np. Wind Waker w HD czy Zero&Remake...

Opublikowano

Przecież nie będę grał znowu w Nietoperza, choć nie ukrywam, że edycja Armored mnie ciekawi. Może jak już kiedyś tam dorwę Wii U, to pewnie sprawię sobie tę edycję.

Wii U posiada wsteczną kompatybilność z Wii ale z GameCube już nie?

Jak dla mnie za mało nowości ma ten Batman. Mogli dać jeszcze jakąś postać do trybu wyzwań i może bym się zainteresował.

Opublikowano
Ja z kolei jestem ciekaw czy z czasem Nintendo wprowadzi na swojej platformie system osiągnięć/trofeów.

Na pewno będą ; p

Opublikowano

Wii U to może być wspaniały przykład, że więcej RAMu w X360 i PS3 wiele by nie dało.

A te dyski SSD to na 100%? byłoby super.

Opublikowano

Ale plus dla Nintendo, że wrzucili dyski SSD, a nie zwykłe HDD - mam nadzieję, że M$ i Sony też tak zrobią.

Dokladnie. Nie spodziewalem sie tego nawet po nowych konsolach Sony i MS, a tutaj Nintendo pozytywnie zaskoczylo.

Opublikowano

Może wreszcie nie chcą pozostawać ciągle w tyle. Przynajmniej przez pierwszy rok będą posiadali najmocniejszą konsolę na rynku. Dlatego właśnie uważam, że pierwsze dwanaście miesięcy powinni wykorzystać w 100%. Właśnie w takim okresie powinna się ukazać Zelda i nowy Metroid. Dopóki do akcji nie wkroczy konkurencja.

Opublikowano

Beniek, myślę, że danie Mario w 2D (popaczcie na sprzedaż serii New, amazing) na premierę insynuuje jednak, że się czegoś nauczyli. Lineup jest o wiele lepszy od tego z 3DS-a.

Tak, tylko że pewnie NSMB2 wszyscy fani Nintendo ograli pewnie już na swoich 3DSach, więc wątpię żeby ten sam tytuł w nowej okładce wystarczy im, żeby rzucili się na WiiU już na premierę.

Tak na prawdę to nie wiem do kogo jest kierowana ta konsola na premierę - dla fanów N* nic nowego tu nie ma (żadnej Zeldy, Metroida czy nowego Mariana), gracze "hardcorowi" wszystkie te porty poogrywali na swoich current-genach, a casuale też zostali olani przez Nintendo (żadnego WiiU sport czy cooking mama) i w ogóle na nich też nie ma co polegać.

Ale za to pozytywną stroną sytuacji, w której WiiU się nie sprzedaje będzie to, że Nintendo znowu szybko będzie musiało obniżyć cenę konsoli aby ratować sprzedaż :P .

Opublikowano

Wii U to może być wspaniały przykład, że więcej RAMu w X360 i PS3 wiele by nie dało.

A te dyski SSD to na 100%? byłoby super.

znalezli gdzies w chinach w skupie nikomu nie potrzebne dyski ssd ( 8 gb :rofl2: ) to wrzucili do konsoli

Opublikowano

Nie liczyłbym na to. Będą woleli poczekać a wypuścić jakiś solidny, zachęcający software. Po za tym pomimo średnio atrakcyjnego line-upu myślę, że sprzedaż powinna pójść pomyślnie. To w końcu coś nowego w stosunku do będących od lat na rynku PS3/X360. Niektórzy gracze mogą byc już po prostu zmęczeni tym platformami i z przyjemnością sięgną po Wii U, nawet kupując samo ZombiU czy Nintendo Land.

Spójrzmy na taki stan rzeczy choćby przez pryzmat iluzjonicznej konsoli Ouya. Przecież to ma bebechy jak najlepsze na rynku smartfony a zainteresowanie nowym sprzętem było na tyle duże, że twórcy już na tym zarobili. Nowa konsola z prawdziwego zdarzenia, w obliczu braku zapowiedzi next-genów, to już jest powód, dla którego klienci ruszą w grudniu szturmem do sklepów.

Opublikowano

ibjFaHU0Y4aTEG.gif

iveZivm8cVWzb.gif

iq5ax6mgZowI3.gif

iNEoAdppSGxxT.gif

id8SD5Axcoq6U.gif

iUts0jVI9fWjY.gif

ib0C0ybvFti31m.gif

design, animacja broni, rozmach :ninja:

Opublikowano

Nintendo jeśli chce wojować na rynku core gamer'owym zawładniętym od dwóch generacji przez konkurencję, to serio powinno kolejny rok czymś zaskoczyć. Tyle, że wychodzi dużo mocnych tytułów w przyszłym roku, więc ciężko będzie się przebić. Gracze mogą nadal zostać przy swoich konsolach, bo line up w pełni ich zadowoli - więc jakoś przeboleją kuszące Wii U. Nie liczę stałej grupy kupującej Nintendo, a jest zapewne ona spora (w Japonii zwłaszcza). W obliczu next genów, nie mam pojęcia ile wytrwa Wii U na rynku. Wszystko zależy od skoku technologicznego i trendów. Na pewno w bezpośrednim starciu Wii U przegra, więc będzie musiało szukać alternatywnych. To dobra sprawa, bo kombinowanie jak sprzedać coś odstającego od reszty, sprowokuje do stworzenia innowacji. I jak już kiedyś pisałem, jeśli Wii U stanieje, to powalczy z PS3 i X360 (choć chyba głównie z PS3), oferując więcej od tych konsol. Wii U IMO szybko powinno stanieć i przede wszystkim zachęcać ceną. Na pewno przecież w produkcji powinno być konsolą tańszą (chociaż nie wiem jak z tymi pado-tabletami). Aha, i w sumie przecież konsole zwykle miały mniej RAM-u od PC-tów, a i tak potrafiły przez długi czas mieć przewagę i przede wszystkim miały potężne hity. Dobra konsola nie potrzebuje mega kości RAM.

Opublikowano

Przynajmniej widać, że to robota ludzi odpowiedzialnych za exy na PS3. To oni stanowią liczną część składu studia, Halo 4 może okazać się nawet najlepiej wyglądającym FPSem tej generacji.

Mendrek, poczekamy, zobaczymy. Skąd masz pewność, że większość multiplatform zapowiedzianych na przyszły rok nie ukaże się także na Wii U? To także może mieć wpływ, więc nie prorokuj o rychłym upadku Wii U, bo jeszcze się okaże, że sam przejdziesz na nową stronę mocy, na razie jesteś rycerzem Sony.

Opublikowano

jaką liczną ? zarzuć jakieś info bo 343 to głównie mix ludzi z Bungie i Microsoftu + mieszanka ludzi z innych ekip jak Retro Studios.

Opublikowano

Przynajmniej widać, że to robota ludzi odpowiedzialnych za exy na PS3. To oni stanowią liczną część składu studia, Halo 4 może okazać się nawet najlepiej wyglądającym FPSem tej generacji.

Podaj mi tych ludzi. Bo na neogafie widziałem listę pracowników 343 i pamiętam tylko, że był Chris Haluke z GG (był tam jako Lead Level Designer) oraz ktoś ze SCEA. Jeśli był ktoś jeszcze, to raczej ludzie, którzy nie są odpowiedzialni za wygląd gry.

A Halo 4 wygląda kozacko, nie ma co ukrywać. Chyba sobie na premierę wezmę. Gdyby to była gra od Bungie to bym poczekał, ale... nowe studio to nowe nadzieje ;)

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

@Daddy: z tym designem to poczekajmy lepiej jak pokażą wszystkich przeciwników. Bo bronie,miejscówki to fakt wyszły udanie ale z gnomami i innymi cudakami będzie to już wyglądać komicznieXD

Opublikowano

@Daddy

MaZzeo dał jakiś czas temu taką fajną listę odnośnie składu 343 i z tego co kojarzę, to spora część pracowników miała portfolio właśnie z warsztatów PS3. Anyway, ta gra i tak prezentuje się zachwycająco.

Powinieneś się cieszyć, że ludzie pracujący nad exami Sony przeszli do konkurencyjnego obozu dłubiąc nad jednym z ostatnich wielkich blockbusterów tej generacji i only for 360.

To może mi się poyebało? Poda ktoś listę płac 343 Industries?

Opublikowano
Tak, tylko że pewnie NSMB2 wszyscy fani Nintendo ograli pewnie już na swoich 3DSach, więc wątpię żeby ten sam tytuł w nowej okładce wystarczy im, żeby rzucili się na WiiU już na premierę.

Mówisz to tak, jakby to była ta sama gra co ta na 3DSie ;o Nawet inne teamy je robią.

Opublikowano

Mówisz to tak, jakby to była ta sama gra co ta na 3DSie ;o Nawet inne teamy je robią.

O, to nawet nie wiedziałem - jak dla mnie wszystkie te new super mariany wyglądają tak samo i (IMO) to najsłabsze odsłony z wąsatym hydraulikiem w roli głównej.

Opublikowano
  • Autor

Pracownicy z 343 industries

• Bonnie Ross - General Manager [3]
  • Frank O'Connor - Franchise Development Director (formerly of Bungie) [4]
  • David Wu - Chief Technology Officer (also CEO and Director of Technology at Pseudo Interactive, former Senior Software Engineer at Origin Systems)
  • Dan Ayoub - Executive Producer for Publishing (former Senior Producer at Ubisoft and EA, Game Director at Propoganda Games)
  • Kiki Wolfkill - Executive Producer on Halo 4 (former Director of Art at Microsoft Game Studios)
  • Josh Holmes - Studio Creative Director, Creative Director on Halo 4 (former VP and General Manager of Propoganda Games, Lead Designer at EA)[3]
  • Kenneth Scott - Senior Art Director on Halo 4 (former Art Director at id Software) [5]
  • David Berger - Development Manager on Halo 4 (former Development Lead at FASA Studios)
  • Sotaro Tojima - Audio Director on Halo 4 (former Sound Designer and Audio Director at Kojima Productions)[6]
  • Chris Lee - Lead Producer (former Lead Producer and Producer at Microsoft Game Studios, Program Manager at Microsoft)
  • Vic DeLeon - Lead Mission Artist on Halo 4 (former Senior Environment Artist at Bungie, Halo 2, Halo 3, Halo ODST, Halo: Reach.)
  • Scott Warner - Lead Game Designer on Halo 4 (former Designer at Pandemic and Black Isle Studios)
  • Brad Welch - Lead Designer on Halo 4 (former Lead Designer at EA, Pandemic Studios)
  • Corrinne Yu - Prin(pipi)al Engine Programmer on Halo 4 (Director of Technology of Gearbox Software, creator of Borderlands, Lead Engine Programmer of 3D Realms, creator of Prey, Director of Technology of ION Storm, creator of Deus Ex and Anachronox)
  • Nicolas 'Sparth' Bouvier - Lead Concept Artist (former Lead Concept Artist at Ubisoft)
  • Jesse Snyder - Lead Designer on Halo 4 (former designer at Treyarch, purported creator of the Nazi Zombies gametype)
  • Ray Almaden - Lead Level Designer on Halo 4 (former Senior Designer at EA, Guerilla Games and Sony Computer Entertainment Europe)
  • Fredrik Persson - Lead Gameplay Engineer (former Lead Programmer at Pandemic Studios)
  • Nick Bell - Lead Mission Artist (former 3D Artist at id Software, Senior Environment Artist at Edge of Reality, and Senior Prop Artist at Midway Games)
  • Paul Pepera - Environment Artist (former Environment Artist at id Software, 3D Artist at Timegate Studios, founder of Tryptych Studios)
  • Brien Goodrich - Cinematic Director on Halo 4 (former Art Lead at Turn 10 Studios, Lighting Supervisor and Associate Art Director at FASA Studios)
  • Neill Harrison - Art Manager on Halo 4 (former Art Manager at Rare Studios)
  • Kevin Grace - Managing Editor [7]
  • Jonathan Goff - Community Manager (formerly of McFarlane Toys)
  • Christopher Schlerf - Senior Writer on Halo 4
  • Jason Pace - Publishing Producer [8]
  • Jeremy Patenaude - Content Creator (formerly of AscendantJustice.com) [3]
  • Jacob Benton - Mission Designer (formerly of AscendantJustice.com)[3]
  • David Ellis - Spartan Ops Designer (formerly of 1up.com)
  • Maggie Oh - Senior Technical Artist (formerly of PIXAR)
  • Patrick Gillette - Gameplay Animator (formerly of Bungie)
  • Daniel Price - Senior Service Engineer (former Software Development Engineer at Microsoft)
  • Sally Huang - Producer on Halo 4 (former World Art Intern at Bethesda Softworks, Technical Artist at EA)
  • Che Chou - Studio Producer (former Community Manager at Turn 10 Studios)
  • Kathy Gehrig - Associate Producer (former of Valve)
  • Corrine Robinson - Associate Producer (former manager at McFarlane Toys)
  • Veronica Peshterianu - Associate Producer on Halo Waypoint (former Production Intern at EA Redwood Shores)
  • Greg Murphy - Dr. Designer (former Design Director and Software Test Engineer at Microsoft)
  • Matt Aldridge - Lead Character Artist (former Senior Character Artist at Lucasfilm, Character Artist at EA Los Angeles)
  • Joe Waters - Software Development Engineer (former Lead Engineer at Monolith and Hidden Path Entertainment, Graphics/Effects Developer at FASA Studios)
  • Rj Ranola - Environment Artist (former Environment Artist at Raven Software and EA Chicago)
  • Derrick Hammond - Environment Artist (former Environment Artist at Raven Software)
  • Donnie Taylor - Environment Artist (former Contract Artist for Bungie, 3D Artist at Liquid Dragon Studios)
  • Wade Mulhern - Senior Environment Artist (former Senior Environment Artist and Cinematic Artist at Sony Computer Entertainment America)
  • Mark Champigny - Cinematic Artist (former Senior Animator at Raven Software and Activision, Animator at EA Chicago)
  • Adam Peterson - Senior Environment Artist (former Environment Artist at Sony and Namco)
  • Tonya Noerr Tornberg - Senior Animator (former Senior Animator at Animal Logic and Sony Pictures Imageworks, Animator at EA)
  • Bryce Cochrane - Animator Director (former Animator at EA Blackbox, Art Director at Kuju Entertainment)
  • CJ Markham - Motion Capture Supervisor (former Lead Animator at Rockstar Games London, Animation Consultant at Rockstar San Diego, Course Content Providor at Autodesk)
  • Eric Will - Senior 2D Artist and Graphic Designer (former Artist at id Software, User Interface Artist at EA Chicago)
  • Andrew Bosold - 3D Environment Artist (former 3D Generalist at Valkyrie Entertainment, Lead Artist at Wandering Samurai Studios)
  • Greg Cox - 3D Environment Artist
  • Jonathon Wood - Senior Effects Artist (former Lead FX Artist at n-Space, senior VFX artist at EA Tiburon)
  • Justin Dinges - Environment Artist (former freelance artist at Glitchless, Senior Environment Artist and Multiplayer Level Designer at Raven Software)
  • Scott Parrish - Lead Creature Technical Director (former Lead Creature TD at Industrial Light and Magic, Character Pipeline TD and Cloth Technical Director at Sony Pictures Imageworks)
  • Daveed Kaplan - Sr. Character Artist (former Art Director at Atari, did contract work as Art Director and Digital Sculptor for Square Enix, Marvel and Todd McFarlane Design)
  • Liz M. E. Chung - Multiplayer Designer (former Designer at 2K Marin, Associate Game Designer at Crystal Dynamics)
  • Clive Burdon - Animation and Cinematics Producer (former Senior Producer at Neversoft Entertainment and Paradox Development, Producer at Leftfield Productions)
  • Gavin Carter - Sr. Producer (former Producer and Design Intern at Bethesda Softworks)
  • Paul Parsons - Sr. Game Designer (former Game Designer at Disney Interactive Studios and Backbone Entertainment)
  • Alexander Boczar - Lead Infrastructure Engineer (former Technical Director at Pandemic Studios, Lead Programmer at Unique Development Studios)
  • Adam Pino - Gameplay Developer (former Lead Tools and Systems Engineer and Senior Software Engineer at Pandemic Studios, Programmer at Idol Minds)
  • Matt Brown - Senior AI Developer (former Lead AI Engineer at 2K Marin, Senior Software Engineer at EA)
  • Alex Cutting - Producer (former Software Design Engineer at Microsoft Game Studios)
  • Chris Haluke - Sr. Mission Designer (former Lead Level Designer at Guerilla Games and Propaganda Games, Level Designer at Ubisoft Montreal and Artech Studios)
  • Jason Behr - Sr. Mission Designer (former Senior Designer at Monolith Productions and Retro Studios, Design Consultant at Bluepoint Games)
  • Paul Ehreth - Mission Designer (former Product Designer at Good Science, Technical Artist at Microsoft Research, Game Designer at Sony Online Entertainment)
  • Wei Wiharjo Chan - Environment Artist (former Lead Artist at Killspace Entertainment, Senior Artist and External Art Producer at Pandemic Studios, Artist at Vivendi Universal)
  • Kendall Deacon Davis - Designer (former Screenwriter at Mirror Images, Program Manager at Microsoft, Writer at Swolecat Studios)
  • Dave Bolton - Junior Concept Artist (former Concept Artist at ArenaNet and Hourglass Games)
  • Justin Lippert - Level Builder (former Web Desinger at LeadingMD, Lead World Builder and Level Designer at queSPECK Studios)
  • Tiana Los - User Interface Artist (former Web Advertising Designer at AT&T)
  • Brendan Wilson - Tools Developer (former Game Programmer at Koei Canada, Engineer at ATI)
  • Quentin Rezin - Encounter Designer (former Scripter and Level designer at inXile Entertainment)
  • Josh Kerwin - Public Relations
  • Chad Armstrong - Designer (former Multiplayer Designer at Bungie)

+ wiele innych, nie wiem czy tą listę wrzucałem ale pamiętam kogoś z Naughty Dog też.

Opublikowano

Faktycznie, naliczyłem się raptem kilku. Ale lista i tak robi wrażenie, więc nic dziwnego, że szykuje się taki killer. Thx, MaZ. Dałbym plusa ale wyczerpałem limit na dziś.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.