Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

O, to nawet nie wiedziałem - jak dla mnie wszystkie te new super mariany wyglądają tak samo i (IMO) to najsłabsze odsłony z wąsatym hydraulikiem w roli głównej.

No ja nie wiem, ta część na Wii jest ponoć wprost znakomita. A czy wyglądają tak samo... To tak samo jak mówić, że Halo 3 wygląda tak samo jak 4... :P

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 291,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

Znalazłem jednego co był w ND, a teraz jest Enviroment Artist w 343 - Mike Murrill (http://www.mikemurri.../portfolio.html). W Uncharted 2 był odpowiedzialny za najgorszy poziom z gry - Muzeum :P

PS. Art Director z Bioshock Infinite teraz robi w Naughty Dog. Dobry "transfer".

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

Mendrek, poczekamy, zobaczymy. Skąd masz pewność, że większość multiplatform zapowiedzianych na przyszły rok nie ukaże się także na Wii U? To także może mieć wpływ, więc nie prorokuj o rychłym upadku Wii U, bo jeszcze się okaże, że sam przejdziesz na nową stronę mocy, na razie jesteś rycerzem Sony.

Po pierwsze większość killer'ów to ex'y - God of War 4, Beyond: Two Souls, The Last of Us, Gears of War: Judgement - te i parę innych tytułów nie wyjdzie na Wii U . Jasne, duże firmy już się zachwyciły nową zabawką - choć nie wiadomo ile w tym marketingu, a ile faktycznie przełożonej pracy studiów (bo nie ukrywajmy, ale studia będą w przyszłym roku zajęte robieniem tytułów na next geny, raczej nie ma tu atmosfery nieufności). Samymi multiplatformami nie wiem czy WIi U przyciągnie, przydały by się serio jakieś killer ex'y .

Co do Halo 4, widać spory progres graficzny względem poprzednich części, w których nie ukrywajmy, ale grafika nie była najważniejsza (bo i nie było się czym za bardzo chwalić). Szkoda, że mi design dalej kojarzy się z jakimiś figurkowymi zabawkami z USA, który w dodatku stara się być poważny. Z drugiej strony jak zwykle trzeba poczekać na efekt końcowy - wiadomo jak z tymi trailerami i screen'ami bywa. Choć w KZ3 też były mega przegięte gif-y, a gra i tak wygląda nieziemsko (nadal nie mogę wyjść z podziwu że projektantom leveli chciało się tyle szczegółów dopracowywać, w miejscach gdzie przeciętny zjadacz chleba się nawet nie zatrzyma), Czy Halo 4 dorówna KZ 3 i Crysis 2? IMO będzie blisko, ale raczej dwa pierwsze miejsca będą w tej generacji zarezerwowane dla tych właśnie fps-ów.

Opublikowano
  • Autor

Szkoda, że mi design dalej kojarzy się z jakimiś figurkowymi zabawkami z USA, który w dodatku stara się być poważny.

Ta, o designie wypowiada się fan chińskich bajek.

A Crysisa 2 już przebił bo przynajmniej jest w rozdzielczości HD i ma FXAA.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Znalazłem jednego co był w ND, a teraz jest Enviroment Artist w 343 - Mike Murrill (http://www.mikemurri.../portfolio.html). W Uncharted 2 był odpowiedzialny za najgorszy poziom z gry - Muzeum :P

PS. Art Director z Bioshock Infinite teraz robi w Naughty Dog. Dobry "transfer".

W Uncharted 2 nie było słabych poziomów.

Opublikowano

@Mendrek

Wii U ma szansę na sukces, bez dwóch zdań. Ale ja mówiłem o multiplatfromach, a nie o exach, ty oczywiście musiałeś wyskoczyć z line-up'em na PS3, żeby po raz kolejny mocarnie potwierdzić słuszność PS3 jako dominanta w tym zestawieniu. Spoko, też się jaram tymi exami, ale nowa Zelda czy Metroid na Wii U zapewne zje te ekskluzywy na PS3. Oczywiście nikt tutaj nie będzie chciał nawet o tym słyszeć.

Halo 4 ma jednak w sobie coś, czego raczej zabrakło w KZ3 i nawet Crysis 2. Ikonicznego bohatera, rozmach i mimo wszystko marka jest owiana kultem wśród wielu milionów graczy. Graficznie naprawdę robi wrażenie. Może wypaść na tym polu nawet lepiej od korytarzowej strzelanki Guerillasów.

@MaZ

Mendrek jest jak Daddy, nigdy nie uzna wyższości jednego nad drugim, nawet jeśli to widać. Halo 4 prezentuje się póki co ślicznie. Do tego dodajmy trzecie Gearsy i Forzę Horizon. Nie tylko PS3 ma dopakowane graficznie exy. Taka jest prawda. I tak za jakiś czas kupię X360, bo zwyczajnie kręci mnie trylogia Fenixa i może spróbuję Master Chief'a. Każda z obu platform ma coś do zaoferowania, więc zamiast trollować, wolę mieć oba sprzęty.

Edytowane przez Nemesis US

Opublikowano

W Uncharted 2 nie było słabych poziomów.

Nie mówię, że był słaby. Był najgorszy i blado wypadał przy np. Nepalu, który jest cudowny.

Opublikowano

Mnie dobija, że ludzie wciąż pokazują gify Halo 4. GIFy raczej często wyglądają ładniej niż zwykłe filmiki. Wszystko może wyglądać pretty na takich malutkich obrazkach ;p

Opublikowano

Szkoda, że mi design dalej kojarzy się z jakimiś figurkowymi zabawkami z USA, który w dodatku stara się być poważny.

ibz6JLXisFcqcz.gif

Mnie dobija, że ludzie wciąż pokazują gify Halo 4. GIFy raczej często wyglądają ładniej niż zwykłe filmiki. Wszystko może wyglądać pretty na takich malutkich obrazkach ;p

Tak trudno obejrzec material w normalnej jakosci ?

http://press.xbox360.com/products/1145p51/video

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Top 5 najlepszych graficznie exow z ps3 to?

Opublikowano

Na pewno Uncharted 2, 3 i God Of War 3, a pozostałe 2 to będą kolejny GOW i The Last Of Us.

Opublikowano

A jak było z gifami Killzone 2?

Nemesis, ale czemu próbujesz na każdym kroku deprecjonować Sony i pokazywać jakie to inne platformy są zaje.biste na tle Playstation? Za to w cudzym oku drzazgę próbujesz dojrzeć.

Nawet nie wiem jak mam skomentować Twój tekst, że Metroid czy Zelda zjedzą ex'y z PS3. Pomijam specyfikę tych tytułów, że trudno mi je nawet porównywać, zakładając że nie zmieni się ich forma. Jednakże chyba nikt nie ma wątpliwości że TLOU będzie miało klimat i rozmach na najwyższym poziomie, Beyond: Two Souls będzie dojrzałe i filmowe, a Ni no Kuni to majstersztyk animacji i zjawiskowości. A Kratos? Kratos to Kratos, bóg wojny w jedynym i niepowtarzalnym wydaniu. I teraz stawiamy obok tego legendarną markę z której czerpią inni - Zeldę i innowacyjny fps - Metroid . Zupełnie jakby inne bieguny.

To racja, że MC jest ikoniczny - chociaż nie wszyscy mogą przełknąć że ciągle popyla w kombinezonie i kasku. Niby ma to zwiększać immersję gracza z MC-em, ale to trochę naiwne - mimo braku twarzy, MC ma osobowość i głos, a więc to tylko taka sub-immersja. Ale twarzy i tak nie mogą pokazać, bo teraz to każda poza twarzą Chucka Norrisa byłaby "zwykła". I tu wrócę do Metroida - Samus też biega w kombinezonie, a jednak twarz swoją ma i jest rozpoznawalna. Też jest ikoniczna.

A co do designu Halo 4, to chyba każdy wie, że zobaczymy...

grunt.jpg

halo-4-grunt.png?__SQUARESPACE_CACHEVERSION=1334915138902

snow-white-dopey-dwarf-disney-pvc-figure-figurine-toy-db0be.jpg

Opublikowano

Beyond: Two Souls będzie dojrzałe i filmowe, a Ni no Kuni to majstersztyk animacji i zjawiskowości.

qhsT4.gif

No i mozesz sobie wklejac milion zdjatek, a i tak Halo jest bardziej "dojrzale" niz wiekszosc exow na PS3.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

A jak było z gifami Killzone 2?

Nemesis, ale czemu próbujesz na każdym kroku deprecjonować Sony i pokazywać jakie to inne platformy są zaje.biste na tle Playstation? Za to w cudzym oku drzazgę próbujesz dojrzeć.

A ty czemu tak kochasz sony?i na kazdym kroku piszesz,ze sony jest zaje.biste?

Opublikowano

a wiadomo czy WiiU będzie mialo ten system antyuzytkowy?

Opublikowano

Nie znam się na slasher'ach i nie grałem w pełną wersję God of War 3, ale demo graficznie mnie nie ruszyło. W sumie ściągnąłem je tylko po to, żeby to sprawdzić.

Opublikowano

Nie znam się na slasher'ach i nie grałem w pełną wersję God of War 3, ale demo graficznie mnie nie ruszyło. W sumie ściągnąłem je tylko po to, żeby to sprawdzić.

cóż to pozostaje iść do okulisty

Opublikowano
  • Autor

Bieda, jedyny argumenty na potęgę Halo to grunt.jpg, nic więcej nie potraficie ;)

to jest ch.ujowy design

ih5Uq7SmtCGkE.gif

to jest super

Naruto-2-.jpg

ninokuni62410.jpg

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Nie napisałem, że jest zła.

Opublikowano

Nie napisałem, że jest zła.

Nie wiem jaki fragment jest w demie, ale poczatek (walka z posejdonem) robi mega wrażenie.

edit. opczaj

dodaj do tego conajmniej 42 cale plus spoko audio i masz kose

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Bo fragment z dema nie jest najbardziej reprezentatywny wizualnie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.