Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

Kolejny cud kodowania na PS3 - F1 2012 i tearing na poziomi 20-30%, ewidentnie niższa rozdzielczość i gorszy framerate. Niezłe combo. Like it's 2006 all over again.

http://youtu.be/EGOUFGW5kLo

Edytowane przez DonSterydo

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 291 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

Kolejny cud kodowania na PS3 - F1 2012 i tearing na poziomi 20-30%, ewidentnie niższa rozdzielczość i gorszy framerate. Niezłe combo. Like it's 2006 all over again.

http://youtu.be/EGOUFGW5kLo

Why Codemasters, why?!

Przecież oni robili Dirt'a i Grid'a, gry, w których chyba nie było większych bolączek.

Co jak co, ale tragiczna ilość FPS i właśnie wysoki tearing mnie wku*wiają najbardziej, tylko co do tego mam większe zastrzeżenia.

Edytowane przez Vesper

Opublikowano

Ciekawe co ze wsteczną kompatybilnoscia. Jeżeli plotki się potwierdza ze w ps4 będzie układ od AMD to o wstecznej kompatybilnosci możemy zapomniec :(

Wystarczy zobaczyć, że dorabianie na kolekcjach z poprzedniej generacji jest opłacalne, więc szanse na to są małe. Sony już pewnie zaciera ręce na myśl o trylogii Uncharted w 4k itd.

Opublikowano

Na pewno next geny będą na tyle mocne, aby obsługiwać 4K.

:wallbash:

Opublikowano

Sony już pewnie zaciera ręce na myśl o trylogii Uncharted w 4k itd.

Co wy (pipi) macie z tym 4k ? Wiem pomarzyć fajna rzecz ale później nie marudźcie że gier w 4k nie ma bo sobie ubzduraliście że takie będą wychodzić (nie mam namyśli jakichś popierdułek typu pinball itp. bo te pewnie w 4k będą).
Opublikowano

Jak mozna osiagnac 30% screen tearing na statycznej scenie gdy nic sie nie dzieje ? xD

This is magic xD
Opublikowano

Takie cuda tylko na PlayStation. It only does everything.

Sam jestem ciekaw jak oni to sprawdzają.

Edytowane przez Square

Opublikowano

Ciekawe jak wyjdzie RE6 na obu platformach - nowsza wersja dema na PS3 chodzi w 22 FPSach przez większość czasu z tego co widziałem :P

Opublikowano

Za kilka dni sprawdzę osobiście.. ale chyba trochę fantazjujesz ;)

PS3

X360

Różnica jest.. ale stosunkowo niewielka. Efekt v-syncu na PS3 i jego braku na X360.

Tylko, że w tej sytuacji jestem ciekawey czemu taka akurat decyzja... (w RE5 i większosci jeśli nie wszystkicg grach capcomu na tym silniku jest podobnie)

Czemu nie dali v-syncu na obydwu systemach.. lub na obydwu z niego nie zrezygnowali. On pochłania fpsy na PS3.. ale ciekawy jestem jaki byłby tearing bez niego. I tak samo ciekawy jestem jaki byłby framerate na X'ie z v-synciem.

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.
ScreenShot2012-09-16at23917AM.png
Opublikowano

jak kopiować to od najlepszych ^^

Opublikowano

Gdyby to bylo Apple, pewnie pozew sadowy juz bylby w drodze ;).

Opublikowano

A w ogóle co tam u Vity słychać? Jak się sprzedaje?

BTW

trochę szkoda mi tego użytkownika z tego tematu

http://www.psxextreme.info/topic/100161-s-playstation-vita-3g-folie-na-ekrany/

Już 3 stronę podbija,a prawie nikt ta Vita nie jest zainteresowany :P

Edytowane przez LionelPL

Opublikowano

Niestety, ten temat ma tyle kolejnych edycji po setki stron, że raczej nie da rady znaleźć peanów na część potężnej Vity i jak to jej nowoczesne, mocne bebechy są warte ceny i skazują ją na ogromny sukces.

To zawsze zabawne, ale oczywiście sam powrót rynku handheldowego do monopolu N mnie nie cieszy. Co się bowiem stało z PSP-kowcami? Teraz albo w nic nie grają, albo grają na komórkach, dla mnie to niewielka różnica. Konsola do kopii gier z PS3 mnie jakoś bardzo nie kręci, ale nadal - kopia Little Big Planet a gierki na iPhone'a to są rzeczy, których się nie da wymieniać obok siebie. Obojętnie, czy ktoś jest fanem mocnych bebechów, czy grania w gry - upadek dużych produkcji na handheldy i wypieranie ich przez zabijacze czasu sterowane jednym palcem chyba nikogo nie cieszy. No, może pecetowców, oni uwielbiają grać na sprzętach, które zostały zbudowane do zupełnie innych czynności.

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

No, może pecetowców, oni uwielbiają grać na sprzętach, które zostały zbudowane do zupełnie innych czynności.

widzisz, kompy niby do czegoś innego stworzone, ale i tak o niebo lepiej gra się w strategie i strzelanki, a do tego można bez problemów grać teraz na padzie... już nie wspominam, że PC ma więcej gier niż jakakolwiek konsolka. :whistling:

Opublikowano

A w ogóle co tam u Vity słychać? Jak się sprzedaje?

BTW

trochę szkoda mi tego użytkownika z tego tematu

http://www.psxextrem...olie-na-ekrany/

Już 3 stronę podbija,a prawie nikt ta Vita nie jest zainteresowany :P

A co w tym dziwnego skoro chce sprzedać ledwie 200 zł taniej niż nową ze sklepu? I to 200 zł teraz, bo wcześniej to było tylko ze 100 zł.

Opublikowano

tyle czasu się ociągają z tymi nowymi konsolkami, że już nawet telefony mają lepszą grafikę:

iphone-5-racing-game.jpg

Opublikowano
  • Autor

No to idź kupuj ajfona i graj w te lepsze gierki graficznie ja pjerdole bo już tego twojego trucia czytać się nie da.

Niech sobie ludzie grają w coś takiego używając sterowania dla debili, póki nadal te gierki będą używać dotyku na 4 calowych ekranach dopóty nikt nie będzie ich traktował poważnie.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

jaki rage. :D Mnie też to nie cieszy, że te stare trupy PS360 są na dzień dzisiejszy żenująco słabe. :)

btw.

w tym roku styknie Xboxowi 7 latek - czy była już konsola, która była przez tyle czasu dojona (bez swojego następcy)?

Opublikowano

game boy

Opublikowano

jaki rage. :D Mnie też to nie cieszy, że te stare trupy PS360 są na dzień dzisiejszy żenująco słabe. :)

btw.

w tym roku styknie Xboxowi 7 latek - czy była już konsola, która była przez tyle czasu dojona (bez swojego następcy)?

to nie jest rage.

Aktualnie jestes taki mendrek wanna be...

Ni smieszny, ni odkrywczy ino w(pipi)iajacy.

dla wlasnego dobra powinienes skonczyc jak Masa. :P

Opublikowano

Mendrek, co Ty mi tutaj wypisujesz o cwaniakowaniu i zachęcasz do podsyłania tekstów do jakieś zyebanego Miasta Gier, na którym nawet nigdy nie byłem. Jaka elita? Kto tam jest? Redaktorzy GI? I pisze to do mnie osoba, która skleja posty w obronie PS3 ze skutecznością szympansa z porażeniem mózgowym.

Widać na branży recenzenckiej znasz się jak kura na pieprzu, w dodatku przejawiasz ignorancję i chamstwo, ale to niech świadczy o tobie - każdy cię widzi i oceni. W ramach ignorancji podważasz w zasadzie prestiż polskich serwisów. Podpowiem że Miasto Gier posiada trzecią co do wielkości bazę czytelników, i ulega konkuruje m. in. z GoL-em i gram.pl . Także hamowałbym się z określaniem ich "zje.banymi", bo tylko się kompromitujesz.

I gwarantuję Ci, że zapewne dostałbym się bez większych problemów, tylko teraz jedno zasadnicze pytania: po co? Mam pisać za frajera jak Ty i dostawać promki raz na 6 miesięcy? Dziękuję, nie skorzystam i nie zrażaj się do mnie, bo tylko chciałem Ci przedstawić jaką dziś wartość ma chwalenie się pisaniem tekstów do portalu internetowego.

Widać, że nawet nie próbowałeś, ani nawet nie wiesz jak sprawa wygląda. Promki dostaje się przed recenzjami, i dostaje się je na własność pod warunkiem napisania recenzji, a nie w ramach "zapłaty". A jak już jesteś stałym redaktorem, to proponują zwyczajną umowę, np. o dzieło . I jeśli myślisz, że biorą każdego z łapanki, to się mylisz. Chcąc rywalizować z najlepszymi, trzeba utrzymać wysoki poziom - a tego nie dostarczy byle kto. Dlatego, bez obrazy, ale moim zdaniem mógłbyś co najwyżej pocałować wirtualną klamkę.

I na dobrą sprawę, skoro internet mocno daje się we znaki papierowym pismom i co raz więcej redaktorów tych pism zaczyna udzielać się w internetowych serwisach, to z chęcią przytoczyłbym twą opinię im, ale nie jest najzwyczajniej tego warta. Zobaczysz za dwa, trzy lata jak branża piśmiennicza przejdzie na e-piśmienniczą - a będzie jeszcze mniej warta :)

Opublikowano

No to idź kupuj ajfona i graj w te lepsze gierki graficznie ja pjerdole bo już tego twojego trucia czytać się nie da.

Niech sobie ludzie grają w coś takiego używając sterowania dla debili, póki nadal te gierki będą używać dotyku na 4 calowych ekranach dopóty nikt nie będzie ich traktował poważnie.

W tym roku ma wyjść MOGA i trzeba przyznać że wygląda i zachęcająco.

http://www.youtube.com/watch?v=ZPBALPhwVSY

Edytowane przez Andrew21

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.