Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 291,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

To Sony kopiowało rozwiązania Nintendo, nie odwrotnie. Kolejne kłamstwo mające na celu poprawę własnego samopoczucia po tym, jak Sony przerżnęło ze słabszą pod względem jakości wyświetlanej grafiki konkurencją

Akurat różdżki Sony pokazywało wcześniej od Nintendo, tzn. pokazywali prototyp jak ps eye przenosiło na ekran różdżkę z duzą zieloną piłeczką. Działało to tam samo. Tyle, że Nintendo bylo pierwsze z dołączeniem tego do konsoli i po tym jak odnieśli sukces, Sony postanowiło pewnie przyśpieszyć pracę nad kontrolerem.

Opublikowano

Link

Opublikowano

Oj Alberciku, ale manipulujesz. Znowu się kompromitujesz myślać że możesz wbić mi szpilę. No ale ostatecznie zrobię wyjątek i ci odpiszę, bo ostatnio strasznie kapitulujesz z dyskusji jak ostatnio gdy zniszczyłem cię argumentami i już nie dałeś rady odpisać. No ale ok, liczę się z tym że teraz też podkulisz ogonek.

- MS odzwyczaił od 2.5 roku, bo takie exy wychodzą raz na ruski rok.

Fakt: w 2010 wyszły Gearsy z podobną średnią, w 2010 Halo Reach, w 2009 Forza 3

Ale self-fail. Właśnie tym samym potwierdziłeś, że MS nas odzwyczaił. Przytoczę tutaj fragment uniwersalnej mitologię CW, którą opisałem jakiś czas temu:

RZ: W roku 2011 pudełkowych ex'ów na PS3 było 15 (odliczając remake'i HD, z remake'ami byłoby ponad 20), w tym takie rozpoznawalne i wysoko ocenione gry jak LittleBigPlanet 2, Infamous 2, Killzone 3, czy Uncharted 3 (a także np. Yakuza 3, Motorstorm: Apocalypse, Resistance 3, itd.). Na X360 pudełkowych ex'ów było... 4 (m. in. Forza 4, Gears of War 3). W 2012 ex'ów wydanych i planowanych jest co najmniej 10 (wliczam Journey Collectior's Edition). na X360... 4. Jak widać Microsoft bardzo lubi liczbę "4" :) Choć na przyszły rok 2013 może mu być trudno dobić 4, gdyż poza Gears of War: Judgement nie ma zbyt wiele wartego uwagi. Na PS3 zaś mamy m. in. God of War 4, Sly 4, Ni no Kuni, Rain, Beyond: Two Souls, Dragon's Crown, a niektórzy wierzą w Last Guardian czy Final Fantasy XIII: Versus .

Jak widzisz fakty stoją za mną. MS miał w 2011 tak mało ex'ów, że w Spike VGA przyznało tytuł GOTY na X360 grze MULTIPLATFORMOWEJ, z braku laku.

Fakt: najwyżej ocenianą grą z cyfrowej dystrybucji jest World of Goo na Wii

Oh, World of Goo na Wii z 2008 roku bazujący na 21 recenzjach, kiedy Journey na 77. To raz. Dwa, że no serio Wii? Wii z większością rzeczy do past gen i konsola dla casualów. Tak czy owak Journey ma najwyższą ocenę tego roku wśród gier cyfrowych, oraz najwyższą biorąc pod uwagę X360 i PS3.

Fakt: oczywiście na X360 wyszło o wiele więcej exów niż 4. Do sprawdzenia na gamerankings chociażby

Dawaj, wymieniaj. Ale nie bierz pod uwagę ruchowych popier.dółek. Dla true gracza liczy się MIĘCHO, a więc gry pudełkowe, AAA, więc skup się na nich.

Fakt: oczywiste kłamstwo, najwyżej ocenianego exa ma Nintendo Wii. Drugie miejsce też dla Wii tak nawiasem mówiąc

No zakładając że Wii jest poprzednią generacją, to tak - X360 nie ma wyżej plasowanego ex'a niż Uncharted 2. Tak czy owak, PS3 wygrywa z X360 w tym aspekcie :)

Fakt: konsola wyszła w tym samym roku co PS3. Jest dla niej bezpośrednią konkurencją. To Sony kopiowało rozwiązania Nintendo, nie odwrotnie.

Sony jako pierwsze wprowadziło Eye Toya i natchnęło Nintendo do zrobienia konsoli opartej o kontroler ruchowy. Gdyby nie Eye Toy, gdyby nie Sony, to Nintendo nie ryzykowałoby pewnie i wypuściloby jakiegoś pokracznego następce GC-a.

Druga sprawa, że Wii pod wieloma względami tkwi w poprzedniej generacji. Brak HD jest oczywistym faktem, bo grafika w pierwszej kolejności zawsze definiuje nową generację konsolową i nawet samo Nintendo pod tym względem nigdy nie starało się być w tyle, wypuszczając w każdej generacji konsolę starającą się dorównać konkurencji Sony i MS-u. Poza tym Wii tkwi w wielu innych rzeczach - usługa sieciowa, blokada regionalna, pokpienie z lokalizacji w wielu krajach w tym w Polsce, ect.

Kolejne kłamstwo mające na celu poprawę własnego samopoczucia po tym, jak Sony przerżnęło ze słabszą pod względem jakości wyświetlanej grafiki konkurencją

Od 2008 roku na Spike VGA tytuł najlepszych graficznie gier roku otrzymują wyłącznie gry exclusive na Playstation 3. Jak zwykle kłamiesz i nie masz nawet krzty poparcia dowodami jak ja.

Dobra, a teraz możesz uciekać. Nie zapomnij zamknąć drzwi za sobą!

Opublikowano

Gdzieś na YT z pewnością jest. IMO Sony coś wymyśla, a potem porzuca temat. Tak było z różdżkami właśnie, wyglądało to super, ale nei byli pewni sukcesu to sobie to darowali. Podobnie będzie z remoteplay. Już dawno pokazywali tą funkcję, jak psp działało z ps3. Temat standardowo porzucili, a teraz wraca wraz z pojawieniem się WiiU.

Opublikowano

Ogólnie mówiąc kto bierze na poważnie Wii jako current gena? Chyba tylko Albert.

Opublikowano

Piekny butthurt bedzie. Najpierw swietne oceny i opinie dla Forza Horizon, teraz jeszcze lepsze dla Halo 4 :) Studia okrzykniete przez sonoklapow nołnejmami radza sobie rownie dobrze co najlepsze megafakingoty studia Sony - bol dupencji incoming :)

Edytowane przez Ins

Opublikowano
Jak widzisz fakty stoją za mną. MS miał w 2011 tak mało ex'ów, że w Spike VGA przyznało tytuł GOTY na X360 grze MULTIPLATFORMOWEJ, z braku laku.

Dla Graczy liczą się gry. Dla fanbojów exy. Czaisz różnicę?

Oh, World of Goo na Wii z 2008 roku bazujący na 21 recenzjach, kiedy Journey na 77. To raz. Dwa, że no serio Wii? Wii z większością rzeczy do past gen i konsola dla casualów. Tak czy owak Journey ma najwyższą ocenę tego roku wśród gier cyfrowych, oraz najwyższą biorąc pod uwagę X360 i PS3.

Wii ma coś lepszego, więc Wii się nie liczy. Jeżeli X360 będzie miało coś lepszego, to zawęzimy kategorię tak, żeby X360 się nie liczył. Twoje osobiste odczucia czym jest, a czym nie jest Wii kompletnie nikogo nie obchodzi. Albo rozmawiamy biorąc pod uwagę FAKTY, albo sobie piszesz różne rzeczy biorąc pod uwagę swoje własne preferencje. Ale w drugim wypadku ja odpadam

Dawaj, wymieniaj. Ale nie bierz pod uwagę ruchowych popier.dółek. Dla true gracza liczy się MIĘCHO, a więc gry pudełkowe, AAA, więc skup się na nich.

Gears 3, Forza 4, Dance Central 2, Bastion, Torchlight. Proszę, jest 5. I serio, nie interesuje mnie co się dla Ciebie liczy. Dla mnie liczą się fakty.

No zakładając że Wii jest poprzednią generacją

Założenie błędne, kłamliwe i będące zaprzeczeniem faktów

Sony jako pierwsze wprowadziło Eye Toya i natchnęło Nintendo do zrobienia konsoli opartej o kontroler ruchowy. Gdyby nie Eye Toy, gdyby nie Sony, to Nintendo nie ryzykowałoby pewnie i wypuściloby jakiegoś pokracznego następce GC-a.

Ale bullshit. Twierdzisz, że Nintendo oparło swoją strategię o porażkę Sony jaką był Eye-toy? Bredzisz

Druga sprawa, że Wii pod wieloma względami tkwi w poprzedniej generacji. Brak HD jest oczywistym faktem, bo grafika w pierwszej kolejności zawsze definiuje nową generację konsolową i nawet samo Nintendo pod tym względem nigdy nie starało się być w tyle, wypuszczając w każdej generacji konsolę starającą się dorównać konkurencji Sony i MS-u

Stawiając na grafikę Nintendo poniosło klęskę. Stawiając na innowacyjne sterowanie zmiażdżyło konkurentów. Sam sobie odpowiedz co się liczy i co definiuję nową generację

Od 2008 roku na Spike VGA tytuł najlepszych graficznie gier roku otrzymują wyłącznie gry exclusive na Playstation 3. Jak zwykle kłamiesz i nie masz nawet krzty poparcia dowodami jak ja.

A gdzie skłamałem? Pisząc, że Sony przegrało ze słabszą pod względem jakości wyświetlanej grafiki konkurencją? To znaczy, że konkurencja Sony ma lepszą grafikę? Naucz się czytać

Opublikowano

Wyszło kolejne Halo i CW się strasznie ożywiło. Ah te wojenki fanboy'ów, coś pięknego :D

Opublikowano

Dla Graczy liczą się gry. Dla fanbojów exy. Czaisz różnicę?

Owszem, liczą się gry. W konfrontacji konsol jednak większą wartość mają ex'y. Czemu? Prosta matematyka. Po co kupować konsolę, która składa się z gier które są też na innej konsoli, skoro mogę kupić konsolę która składa się z gier które są na innej konsoli ORAZ z gier które są TYLKO na tej konsoli. Czaisz, czy serio nie widzisz różnicy? Bo żeby zagrać w najlepszą grę roku 2011 z PS3 MUSZĘ mieć PS3. By zagrać w najlepszą grę z X360 z 2011 NIE MUSZĘ mieć X360 (mogę mieć PS3, a nawet niedługo Wii U).

Wii ma coś lepszego, więc Wii się nie liczy. Jeżeli X360 będzie miało coś lepszego, to zawęzimy kategorię tak, żeby X360 się nie liczył. Twoje osobiste odczucia czym jest, a czym nie jest Wii kompletnie nikogo nie obchodzi. Albo rozmawiamy biorąc pod uwagę FAKTY, albo sobie piszesz różne rzeczy biorąc pod uwagę swoje własne preferencje. Ale w drugim wypadku ja odpadam

Ale to nie są moje osobiste preferencje, tylko suche fakty. To na ich podstawie możemy deklarować preferencje. Serio, jesteś chyba jedyny w tym temacie, który ma Wii jako current gena, o czym Mysza ci już wypomniał.

Gears 3, Forza 4, Dance Central 2, Bastion, Torchlight. Proszę, jest 5. I serio, nie interesuje mnie co się dla Ciebie liczy. Dla mnie liczą się fakty.

Dance Central 2 - potańcówka z Kinecta, ja mam jeszcze godność by nie podpierać się grami imprezowymi, a mógłbym. Tylko po co, skoro nas true core gamers takie gry interesują tylko na imprezach i najlepiej żeby miał je ktoś inny w domu.

Bastion - XBLA!

Torchlight - byłem w Media Markt, szukałem serio tej gry i kurde NIE MA :( Ciekawe czemu? Aha, tylko cyfrowo. Ok...

Fakty są takie, że nawet uwzględniając cyfrowe gierki X360 jest w ciemnej du.pie jeśli chodzi o ex'y w porównaniu do PS3, zważywszy że nie brałem pod uwagę w swoim zestawieniu gier z cyfrowej dystrybucji z PS3.

Założenie błędne, kłamliwe i będące zaprzeczeniem faktów

Których faktów, tych co podałem? Że Wii nie ma HD? A może że ma przestarzałą usługę sieciową? A może że nie ma blokady regionalnej jak poprzednia generacja?

Ale bullshit. Twierdzisz, że Nintendo oparło swoją strategię o porażkę Sony jaką był Eye-toy? Bredzisz

Nie wiem czy porażkę, skoro nadal Eye Toye są dodawane do Move'a, ale fakt że to nie Wii było pierwsze. Po prostu Wii zrobilo to lepiej, zżynając pomysł i dostrzegając że jednak są spore grupy które grają w różne Singstary, czy Eye Toy Party.

Stawiając na grafikę Nintendo poniosło klęskę. Stawiając na innowacyjne sterowanie zmiażdżyło konkurentów. Sam sobie odpowiedz co się liczy i co definiuję nową generację

Wielcy gracze MS i Sony wprowadziło kontrolery ruchowe, ale nadal większość gier to gry bez ich obsługi. Natomiast grafika i jej rozwój nadal pełni rolę bardziej istotną i również następna generacja jest dziś postrzegana jako przede wszystkim większa rozdzielczość. Gdyby PS4 miało grafikę jak PS3, to by świat graczy ją wyśmiał, a ty byłbyś zapewne pierwszy.

A gdzie skłamałem? Pisząc, że Sony przegrało ze słabszą pod względem jakości wyświetlanej grafiki konkurencją? To znaczy, że konkurencja Sony ma lepszą grafikę? Naucz się czytać

Ok, ale w jakim sensie niby przegrało? PS3 zarabia na siebie, sprzedaje się od dłuższego czasu najlepiej w Europie i wygrało pod tym względem z X360, podobnie wygrało z X360 w Japonii. To że Wii sobie uwiło gniazdko na casualowym rynku, to nie znaczy że wygrało generację, bo dla core gamer'sów nie jest to optymalne rozwiązanie. Bardzo nie chciałbym, aby Sony czy nawet MS był kopią strategii Nintendo, bo bym musiał grać w jakieś słodkie gierki i inne popie.rdółki, ze smutkiem patrząc jak marnują się na konsoli takie gry jak Mad World czy GTA: Chinatown Wars (które sprzedały się mega słabo - bo przecież konsola ma inny target). Sorry, wolę jednak rzekomo przegrywające PS3, bo wtedy przynajmniej zagram w dobre FPS-y, ścigałki arcade czy bijatyki :)

Opublikowano
  • Autor
zważywszy że nie brałem pod uwagę w swoim zestawieniu gier z cyfrowej dystrybucji z PS3.

Brałeś The Journey pod uwagę tylko dlatego, ze Sony wydało to potem do pudełka.

Skończ już w końcu (pipi)ć i wracaj do napinania się na serverach virtuy fajtera.

-----

Pysznie cię czyta butthurt niektórych, wyżej oceniany od Halo 4 w tym roku z gier pudełkowych jest jedynie Mass Effect 3, a biorąc pod uwagę jakie przyjęcie miała ta gra przez graczy i fanów to ME3 nie jest tak oczywistym kandydatem do GOTY. Nie zdziwię się, jeśli te nagrody zostaną podzielone między Halo 4 a Dishonored.

Deprecjonowanie przez sonoklapów tak wysokiej oceny to komedia. Chociaż w sumie dla fanów PS3 oceny pokroju 8/10 to straszna tragedia, doskonale pamietamy tą aferę sprzed roku z Eurogamer, który OŚMIELIŁ SIĘ <pokłony> BOSKIEMU UNCHARTED </pokłony> dać 8/10. Flejmu nie było końca, nawet parę parodii powstało z tego powodu :)

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Bo żeby zagrać w najlepszą grę roku 2011 z PS3 MUSZĘ mieć PS3. By zagrać w najlepszą grę z X360 z 2011 NIE MUSZĘ mieć X360 (mogę mieć PS3, a nawet niedługo Wii U).

Przecież Batman Arkham City jest na obu konsolach.

Opublikowano
Owszem, liczą się gry. W konfrontacji konsol jednak większą wartość mają ex'y. Czemu? Prosta matematyka. Po co kupować konsolę, która składa się z gier które są też na innej konsoli, skoro mogę kupić konsolę która składa się z gier które są na innej konsoli ORAZ z gier które są TYLKO na tej konsoli. Czaisz, czy serio nie widzisz różnicy? Bo żeby zagrać w najlepszą grę roku 2011 z PS3 MUSZĘ mieć PS3. By zagrać w najlepszą grę z X360 z 2011 NIE MUSZĘ mieć X360 (mogę mieć PS3, a nawet niedługo Wii U).

Konfrontacja konsol mnie nie interesuje. Mam wszystkie 3, więc obchodzą mnie tylko i wyłącznie gry

Ale to nie są moje osobiste preferencje, tylko suche fakty. To na ich podstawie możemy deklarować preferencje. Serio, jesteś chyba jedyny w tym temacie, który ma Wii jako current gena, o czym Mysza ci już wypomniał.

Rynek traktuje Wii jako currentgena. Sony i Microsoft też. Posiadacze Wii tak samo. I tak samo większość graczy. Tylko kilku fanbojów nie. Tyle

Których faktów, tych co podałem? Że Wii nie ma HD? A może że ma przestarzałą usługę sieciową? A może że nie ma blokady regionalnej jak poprzednia generacja?

Zacytuj całość. Pisałeś o założeniu, że Wii nie jest currentgenem. A to kłamliwe założenie.

Gdyby PS4 miało grafikę jak PS3, to by świat graczy ją wyśmiał, a ty byłbyś zapewne pierwszy.

Po pierwsze Ty piszemy z dużej litery. Albo się szanujemy, albo nie.

Ale do tematu. To nie jest tak, że jestem zadowolony z tego, że Wii daje na ekran max 480p. Przeciwnie. Nie raz i nie dwa razy przeklinałem Nintendo widząc na ekranie takiego Metroida, Zeldę, czy SMG. Bo zastanawiałem się jak by to wyglądało w HD z tymi wszystkimi efektami dostępnymi na hdkonsolach. I gdybym miał wybór to wolałbym lepszą grafikę niż kontroler ruchowy. To jest oczywiste. Ale to są moje indywidualne preferencje, które, podobnie jak Twoje indywidualne preferencje, nikogo nie interesują. Rynek zareagował jak zareagował. My musimy się do tego zaadoptować i tyle. Zaklinanie rzeczywistości nic nie daje.

Torchlight - byłem w Media Markt, szukałem serio tej gry i kurde NIE MA Ciekawe czemu? Aha, tylko cyfrowo. Ok...

A to sposób dystrybucji definiuje jakość gry?

Ok, ale w jakim sensie niby przegrało?

Liczą się tylko cyferki i słupki. Przegrało w tym sensie, że poniosło klęskę komercyjną i spadło z 1 na 3 miejsce. To, że na PS3 dostępne są genialne gry i jest ich najwięcej nie ma znaczenia dla sprzedaży jak się okazało. Oczywiście ma znaczenie dla graczy. Ale to inna rozmowa, której nie ma sensu rozpoczynać, bo to dyskusja o gustach.

To że Wii sobie uwiło gniazdko na casualowym rynku, to nie znaczy że wygrało generację

No to właśnie znaczy, że wygrało. Bo sprzedało się najlepiej

bo dla core gamer'sów nie jest to optymalne rozwiązanie.

Core gamersi kupują wszystkie konsole i grają w najlepsze gry. Casuale kupują jedną i grają w przypadkowe gry. Ty masz jedną i grasz w gry z Plusa. Sam sobie odpowiedz w której grupie jesteś

Bardzo nie chciałbym, aby Sony czy nawet MS był kopią strategii Nintendo

Zgadzam się w 100%. Jako gracz marzę o odrodzeniu Sony. Dominacja Nintendo to coś strasznego, co to oznacza widzieliśmy przy SNES. A co oznacza dominacja Sony widzieliśmy przy PSX. Jestem graczem starej daty i nie interesują mnie kontrolery ruchowe, online, acziwmenty i cały ten socjal. Interesuje mnie soczysty i intensywny single player. A na to nie stawia ani MS ani Nintendo (poza trzema seriami). Za to Sony tak. I dlatego dominacja Sony to moje pragnienie jako gracza

ze smutkiem patrząc jak marnują się na konsoli takie gry jak Mad World czy GTA: Chinatown Wars

Akurat MadWorld to crap, a GTA: CW jest takie sobie.

Opublikowano

Torchlight - byłem w Media Markt, szukałem serio tej gry i kurde NIE MA :( Ciekawe czemu? Aha, tylko cyfrowo. Ok...

Na groby byś poszedł, a nie po zamkniętych sklepach łazisz.

Opublikowano

Core gamersi kupują wszystkie konsole i grają w najlepsze gry. Casuale kupują jedną i grają w przypadkowe gry. Ty masz jedną i grasz w gry z Plusa. Sam sobie odpowiedz w której grupie jesteś

Amen

Opublikowano

Czytam te statusy i wszędzie "ból dupy, ból dupy i ból dupy" a oprócz dyskutującego Mendrka nigdzie nie widzę sonybota negującego oceny Halo 4.

Opublikowano

Czytam te statusy i wszędzie "ból dupy, ból dupy i ból dupy" a oprócz dyskutującego Mendrka nigdzie nie widzę sonybota negującego oceny Halo 4.

To glownie do niego :) No jeszcze kilka betonow sie znajdzie ;P

Albert wygral internet.

Opublikowano

Albertowi odpiszę później, tymczasem skomentuję obecną sytuację tak:

Xboty są dziś jak Jaroslaw Kaczyński, który 2.5 roku czekał by krzyknąć: "Zamordowali!". Jarek dostal okazję, choć był to trolling RzePy. Tym niemniej wszyscy się dziwili, o co biega temu oszołomowi. Xboty czekały rok by powiedzieć: "Ale was boli du.pa, PS3-jkowcy buahahaha". Tyle, że nas nie boli. Bo niby od czego? Bo jeden ex u was wyszedł na ruski rok? Ojej. My do ex'ów tej klasy już się przyzwyczailiśmy.

Opublikowano

Albertowi odpiszę później, tymczasem skomentuję obecną sytuację tak:

Xboty są dziś jak Jaroslaw Kaczyński, który 2.5 roku czekał by krzyknąć: "Zamordowali!". Jarek dostal okazję, choć był to trolling RzePy. Tym niemniej wszyscy się dziwili, o co biega temu oszołomowi. Xboty czekały rok by powiedzieć: "Ale was boli du.pa, PS3-jkowcy buahahaha". Tyle, że nas nie boli. Bo niby od czego? Bo jeden ex u was wyszedł na ruski rok? Ojej. My do ex'ów tej klasy już się przyzwyczailiśmy.

Jakim cudem ty jeszcze jestes moderatorem to ja nie wiem.

I w tym roku xbox dostal 2 exy ;) Halo,Forza.

Opublikowano

Czytam te statusy i wszędzie "ból dupy, ból dupy i ból dupy"

No właśnie, co oni robią z tymi dupami że w kółko o tym piszą. Mądry fan Playstation (czyli większość na forumku) cieszy się z sukcesu Halo 4. Posiadacze Xboxa dostali super gierkę i dlaczego ma kogoś boleć pupka? To chyba jeden z ostatnich wielkich ex'ów na klocka. W 2013 my dostaniemy m.in. The Last of Us, a fanom Xboxa pozostanie grać w starocie z LivePlusa... oh, wait! :)

Opublikowano

Okami HD 92,17%

Halo 4 91,22% xD

6 letnia gra lepsza niż najbardziej oczekiwany exclusive. :ph34r:

Opublikowano

Ok, ale w jakim sensie niby przegrało? PS3 zarabia na siebie, sprzedaje się od dłuższego czasu najlepiej w Europie i wygrało pod tym względem z X360, podobnie wygrało z X360 w Japonii. To że Wii sobie uwiło gniazdko na casualowym rynku, to nie znaczy że wygrało generację, bo dla core gamer'sów nie jest to optymalne rozwiązanie. Bardzo nie chciałbym, aby Sony czy nawet MS był kopią strategii Nintendo, bo bym musiał grać w jakieś słodkie gierki i inne popie.rdółki, ze smutkiem patrząc jak marnują się na konsoli takie gry jak Mad World czy GTA: Chinatown Wars (które sprzedały się mega słabo - bo przecież konsola ma inny target). Sorry, wolę jednak rzekomo przegrywające PS3, bo wtedy przynajmniej zagram w dobre FPS-y, ścigałki arcade czy bijatyki :)

Przypuszczalnie gdyby dało się jakoś zmierzyć liczbę graczy core'owych, którzy zakupili poszczególne konsole, wyszłoby na to, że w przypadku Wii nie byłoby ich przez te wszystkie lata mniej niż na PS3 i X360. To że większość wydawców podchodziło do Wii jak pies do jeża, sprzedając przede wszystkim nie gry, a modele biznesowe, to główny powód faktu, iż dużo osób się na tej konsoli zawiodło. Początkowo sprzedaż gier 3rd party była tam obiecująca. Ten głupawy mit o tym, że to od zarania była jakaś daleka wyspa casual gamingu, i nic więcej, jest tak zabawny jak to, że David Cage jest wizjonerem branży i pisze dobre scenariusze.

Argument o MadWorld jest demagogiczny. Grę robił zespół B w ramach Platinum, bez sensownego marketingu. Lol-a warte jest gdybanie, że na PS3 ta gra wypadłaby lepiej, bo pewnie by nie wypadła (a możliwe korzyści z minimalnie lepszej sprzedaży zżarłyby wyższe koszty produkcji). Natomiast wzmianka o DS-ie w ramach Chinatown Wars, konsoli, do której liczby core'owych gier PS3 nie doskoczyłoby przez drugie sześć lat, raczej bawi. Piracono DS-a na potęgę (zwłaszcza na Zachodzie), więc efekt jest, jaki jest. Naprawdę mógłby wymieniać zamknięte studia i masowe zwolnienia, bo jakaś dobra gra została olana przez "prawdziwych graczy" z platform HD, ale sobie daruję.

Mógłbym jeszcze zapytać, czy casuale estetycznie nie przeszkadzali Ci, gdy za ich sprawą PS2 wygrywało i dominowało na rynku, ale sądząc po wypowiedziach przypuszczam, że nie. Bo o PS3 dodawanym do Biblii (czy na odwrót?) dzieciom na komunię nie wspominam. Pewnie z marszu wchodzą one w poczet hc graczy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.