Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

Prawda, sam mam 2 DS3 i używam jednego cały czas (od 3 lat, niezniszczalny skur.wysyn, przeżył ponad 30 platyn, w tym wszystkie CoD'y i Fifę), a jak czasem podłączę drugiego to widzę, że trzonki od analogów mają jakieś mazivo na sobie :).

To symbiot! Uciekaj z domu :P

UP: A myślałem, że znam się na Smerfach O_O

Edytowane przez DonSterydo

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 291,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

Zaraz zaraz, czyli jezeli napisze, ze osoby ktore mysla, ze PSN jest rowny XBL i mysla, ze PS3 to najlepszy wybor w tej generacji, to umyslowo uposledzonone niedoje.by to nic mi nie grozi ? xD

Odpalalilem niedawno demko Resistance 3 .... niska rozdzialka wali po oczach bardziej niz w Alanie :bad:

Opublikowano

synek ile Ty razy pisałeś personalnie do kogoś kto ma Xboxa że jest ruchany w d.upę/ma kutasa w du.pie itp .....?! prawie dziennie w ostatnim czasie takie coś się pojawiało, nie wspominając przekleństw itp.

Czyżbym urażał twoje wrażliwe serduszko zbyt ostrym słownictwem? :( Przepraszam, naprawdę nie sądziłem że jedna czy dwie (pipi) w poście mogą tak negatywnie odbijać się na czyjejś psychice :(

Przypomnij mi jednak do kogo pisałem. Z chęcią go przeproszę, tylko podaj nicka i przykład, z warunkiem że było to kierowane bezpośrednio do niego. I zrób to przez PW.

A TERAZ BARDZO PROSZĘ O POWRÓT DO TEMATU (jak komuś się skończyły argumenty i zaczyna pisać od rzeczy o smerfach, proszę o nie pisanie bo nikt nie chce tego czytać):

PS3 SuperSlim

http://www.niezgrani...ne-na-gamescom/

Wow, Japończycy mają fioła na zmienianiu rozmiarów konsol :P I niestety oszczędzaniu na materiałach :confused: Najgorsze wtedy że nowy model wypiera stary ze sklepów i tak np. PSP Street wyparl PSP 3000 :confused:

Opublikowano

Mendrek, ale zrozum że XBL to nie to samo co PSN, płacisz za coś co jest lepsze i to jest zrozumiałe (w jakimś stopniu), a jak sądzisz że nie jest lepsze to nie masz pojęcia o czym piszesz.

Opublikowano

Czytając Mendrka Smerf Ważniak mi się przypomniał ;)

Mhm, a może napiszesz coś na temat? Nie umiesz? Oj, to widać.

Najpierw sam zadajesz pytanie, potem nie dając żadnej możliwości na nie odpowiadasz.

Ale odpowiem:

Smerf Ważniak jest jednym (jak nie jedynym, Maruda nie jest taki zły, a Smerfetkę i tak wszyscy lubią) z najbardziej nielubianych rezydentów Wioski Smerfów ze względu na jego wprost niesłychaną zarozumiałość i chęć podporządkowania sobie wszystkich Smerfów przez stosowanie często nieetycznych (jak na Smerfy ma się rozumieć) metod. Ważniak uważa się też za prawą rękę Papy Smerfa bez uzyskania od niego odpowiednich uprawnień, co prowadzi często do kłótni , w którą są wciągane wszystkie Smerfy bez wyjątku, za co są często przez Papę Smerfa niesłusznie karane.

Nikt o tym nie wie, ale obok Gargamela i Klakiera jest to jeden z czarniejszych charakterów uniwersum Smerfów.

Mendrek, a czemu dałeś mi minusa?

Opublikowano

Mendrek, ale zrozum że XBL to nie to samo co PSN, płacisz za coś co jest lepsze i to jest zrozumiałe (w jakimś stopniu), a jak sądzisz że nie jest lepsze to nie masz pojęcia o czym piszesz.

Pewnie wielu by tak chciało, zresztą ja też bym chciał by tak było - ktoś za coś płaci i ma lepiej niż ten co nie płaci. Poniekąd tak jest w przypadku P+ , gdzie dostajesz naprawdę masę stuffu i dodatkowych możliwości, i wtedy wiem że jak dam te 60 PLN na trzy miesiące, to jest to warte tej ceny.

Niestety ale XBL! Gold to w głównej mierze płacenie by MS się nachapał. Pomijam już takie paradoksy, że płaci się za wszystko osobno - raz za gry, potem za online pass (jeśli gra jest używką), potem za online w konsoli, potem DLC-ki żeby ten online chodził lepiej (vide Gears of War 3), a potem jeszcze za dodatkowe usługi jak Netflix czy NHL Channel (o ile w danym kraju są). I wcale nie dostaje się jakieś super hiper bezawaryjnej usługi która odstawia konkurencje na "lata świetlne" (jak ktoś tu nawet raczył pisać). Owszem ma swoje zalety, ale i konkurencja ma swoje. I konkurencja jest darmowa.

Wystarczy poczytać trochę zachodnich for czego ludzie w X360 nie lubią, to poza nawalonym różnorakim tatałajstwem nowym dashboardem, ludzie piszą właśnie o bezsensownych opłatach.

Opublikowano

Czytając Mendrka Smerf Ważniak mi się przypomniał ;)

Mhm, a może napiszesz coś na temat? Nie umiesz? Oj, to widać.

Najpierw sam zadajesz pytanie, potem nie dając żadnej możliwości na nie odpowiadasz.

Ale odpowiem:

Smerf Ważniak jest jednym (jak nie jedynym, Maruda nie jest taki zły, a Smerfetkę i tak wszyscy lubią) z najbardziej nielubianych rezydentów Wioski Smerfów ze względu na jego wprost niesłychaną zarozumiałość i chęć podporządkowania sobie wszystkich Smerfów przez stosowanie często nieetycznych (jak na Smerfy ma się rozumieć) metod. Ważniak uważa się też za prawą rękę Papy Smerfa bez uzyskania od niego odpowiednich uprawnień, co prowadzi często do kłótni , w którą są wciągane wszystkie Smerfy bez wyjątku, za co są często przez Papę Smerfa niesłusznie karane.

Nikt o tym nie wie, ale obok Gargamela i Klakiera jest to jeden z czarniejszych charakterów uniwersum Smerfów.

Mendrek, a czemu dałeś mi minusa?

a skąd wiesz że to on, można to gdzieś sprawdzić :P

Edytowane przez typfon

Opublikowano

A propos zajebistości psn to od godziny próbuję zagrać w multi Maxa. Ale nie mogę bo 3 razy wywaliło mnie z psn :o

Nie wiem czy to jakaś awaria, konserwacja ale w pizdu wyłączyłem konsolę i odechciało mi się grać...

Opublikowano
  • Autor

Pamiętacie czasy jak Mendrek nie pisał w CW?

Pomijam już takie paradoksy, że płaci się za wszystko osobno - raz za gry, potem za online pass (jeśli gra jest używką), potem DLC-ki żeby ten online chodził lepiej (vide Gears of War 3)

Co to ma wszystko wspólnego z samym XBL?

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Pewnie wielu by tak chciało, zresztą ja też bym chciał by tak było - ktoś za coś płaci i ma lepiej niż ten co nie płaci. Poniekąd tak jest w przypadku P+ , gdzie dostajesz naprawdę masę stuffu i dodatkowych możliwości, i wtedy wiem że jak dam te 60 PLN na trzy miesiące, to jest to warte tej ceny.

Niestety ale XBL! Gold to w głównej mierze płacenie by MS się nachapał. Pomijam już takie paradoksy, że płaci się za wszystko osobno - raz za gry, potem za online pass (jeśli gra jest używką), potem za online w konsoli, potem DLC-ki żeby ten online chodził lepiej (vide Gears of War 3), a potem jeszcze za dodatkowe usługi jak Netflix czy NHL Channel (o ile w danym kraju są). I wcale nie dostaje się jakieś super hiper bezawaryjnej usługi która odstawia konkurencje na "lata świetlne" (jak ktoś tu nawet raczył pisać). Owszem ma swoje zalety, ale i konkurencja ma swoje. I konkurencja jest darmowa.

Wystarczy poczytać trochę zachodnich for czego ludzie w X360 nie lubią, to poza nawalonym różnorakim tatałajstwem nowym dashboardem, ludzie piszą właśnie o bezsensownych opłatach.

pfff te 130 za 14 miechów to ja z chęcią zapłacę za demka arcade i oraz to że nie musze sciągac i instalować demek ^_^ o czacie głosowym to już nie wspomnę, ale wiadomo co 3 rdzenie to nie jeden :)

Opublikowano

W przypadku DLC i online pass nie jest to (niestety dla ciebie) wina M$ i platformy, a paskudna wada dzisiejszych produkcji i checi nachapania się kasy przez wydawców.

Opublikowano

Typfon: No ja 195 PLN rocznie z chęcią zapłacę za "wypożyczenie" 15 darmowych gier na starcie, 3+ gry co miesiąc, a także też aplikacje i multimedia, godzinne triale pełnych wersji gier (z możliwością zachowania save'wów), automatyczne aktualizacje software (łatki, gry, dema), umieszczanie zapisów w chmurze (nawet tych zabezpieczonych przed kopiowaniem), a przy okazji mam resztę rzeczy co konkurencja z graniem online, trofeami, cross game chatem za darmo... a nawet to czego konkurencja nie ma (Ps Home, darmowy MMORPG, cross game play, gra zdalna, Ipla, Ad Hoc Party, ect. ). I co, nie powinno być Ci czasami łyso teraz? :)

Andreal: Polityka producenta konsol powinna uwzględniać takie rzeczy i w żadnym wypadku nie zmienia faktu.

Opublikowano

Typfon: No ja 195 PLN rocznie z chęcią zapłacę za "wypożyczenie" 15 darmowych gier na starcie, 3+ gry co miesiąc, a także też aplikacje i multimedia, godzinne triale pełnych wersji gier (z możliwością zachowania save'wów), automatyczne aktualizacje software (łatki, gry, dema), umieszczanie zapisów w chmurze (nawet tych zabezpieczonych przed kopiowaniem), a przy okazji mam resztę rzeczy co konkurencja z graniem online, trofeami, cross game chatem za darmo... a nawet to czego konkurencja nie ma (Ps Home, darmowy MMORPG, cross game play, gra zdalna, Ipla, Ad Hoc Party, ect. ). I co, nie powinno być Ci czasami łyso teraz? :)

Było by jednak lepiej jakbyś mógł płacić 16,25 miesięcznie, a nadwyżkę zainwestować

Edytowane przez teddy

Opublikowano

A propos zajebistości psn to od godziny próbuję zagrać w multi Maxa. Ale nie mogę bo 3 razy wywaliło mnie z psn :o

Nie wiem czy to jakaś awaria, konserwacja ale w pizdu wyłączyłem konsolę i odechciało mi się grać...

W Motorstorma też nie idzie pograć (zarówno 1 jak i Apokalipsę). Co prawda mają zamknąć serwery, ale to tylko do PR i to za 3 miesiące dopiero... Swoją drogą ciekawe, bo w pierwszą część nadal gra sporo osób podobno, myślałem, że w PR jest podobnie, a tu lipa. Karny ku.tas dla nich za trofea online.

Opublikowano

Andreal: Polityka producenta konsol powinna uwzględniać takie rzeczy i w żadnym wypadku nie zmienia faktu.

Ale co to miało wspólnego z XBL? Na PS3 DLC i online pass nie ma?

Swoją drogą, wali mnie to, online nie gram.

Edytowane przez Andreal

Opublikowano

Dziś wrócę do domu i sprawdzę czy i u mnie PSN ma takie problemy. Co prawda planowałem pograć w Deus Ex'a, ale może zobaczę co tam w MS: A słychać, ostatnio co raz więcej ludzi dzięki Plusowi tam gra. PR na szczęście mi nie podszedł i spyliłem go w zestawie z bardzo dobrym Arctic Edge. Tam niestety dosyć szybko online umarł, ale jakiś czas było całkiem miło.\

Andreal: Chociażby to, że po prostu podliczając te wszystkie opłaty na X360, to wychodzi bardzo kosztowna w użytkowaniu konsola. Pisanie "bo to wina producentów gier" w obliczu że sam MS dokłada swoją cegiełkę (a raczej wielka cegłę) jest trochę nieobiektywne.

Opublikowano
  • Autor

Szkoda że ci tak sprawnie i szybko nie idzie wynajdywanie opinii o wtopach z PS3, np. z ostatnim firmware'em :)

Opublikowano

A po co, tylu xbotów jest na posterunku, że pewnie nawet nie zdążyłbym wkleić pierwszy :)

Opublikowano

Aha, chciałbym zwrócić uwagę co po niektórym tutaj, że "Ja tego nie używam więc to jest niepotrzebne i nieistotne". Serio darujcie sobie takie komentarze.

Opublikowano

zalety i różnice:

dla Mendrka

Xbox LIVE:

• rozmowy grupowe,
  • czat niezależny od gry,
  • możliwość dołączenia do gry znajomego,
  • aktualizacje mega szybkie,
  • nie trzeba niczego instalować po pobraniu,
  • interface nie zamula,
  • achievementy się same aktualizują i na bieżąco,
  • każda gra na XBLA ma swoje demo,
  • w 99% grach multiplatformowych nie ma lagów, ani nic nikogo nie wywala co chwilę,
  • marcetplace lepiej przemyślany, więcej stuffu,
  • komunikacja głosowa bez problemowa,
  • nie ma co tydzień jakiś konserwacji, problemów,
  • można grać w we dwóch na jednej konsoli i na swoich profilach,
  • mimo że płatny, graczy chętnych do gry jest w większości przypadków więcej.
  • pewnie jeszcze o czymś zapomnialem...

PS Network:

• jest za darmo...

Opublikowano

zalety i różnice:

dla Mendrka

Xbox LIVE:

• rozmowy grupowe,
  • interface nie zamula,
  • w 99% grach multiplatformowych nie ma lagów, ani nic nikogo nie wywala co chwilę,

PS Network:

• jest za darmo...

obiektywnie i szczerze to zalet PS Network jest kilka prócz tego,że jest bezpłatny ale zalety Xbox Life które tu wymieniłeś są niepodważalne i brak tych fukcji na ps3 od zawsze mnie wpienia.

Opublikowano

Co prawda można by te wszystkie "zalety" połączyć w punkty, bo kilka razy powtarza się to samo, ale i tak różnica jest.

Opublikowano

zalety i różnice:

dla Mendrka

Xbox LIVE:

• rozmowy grupowe,
  • interface nie zamula,

Dobre jest to, że na Xboxie (XBL) wyświetla się co dokładnie znajomy robi jak gra. To znaczy czy gra w multi czy singla, nawet takie info jak na jakiej mapce czy w jakim trybie.

Szokiem było dla mnie, że nie ma czegoś takiego na Ps3. To znaczy dosłownie przez 3 lata użytkowania w 2,3 grach coś takiego widziałem.

Opublikowano

To jest dobry bajer, a w CoD'zie Classic widać nawet jaką misję przechodzisz w singlu :). Może z tymi 2-3 grami to przesada, ale faktycznie za mało gier ma coś takiego.

Opublikowano

no dokladnie Słupek, wiedziałem że jeszcze o czymś zapomniałem :)

kolejny + XBL który zapomniałem: można sobie nick zmienić xD

Edytowane przez LeszeK-

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.