Opublikowano 25 listopada 20159 l U mnie w nVidia Experince, do streamowania, z ich serwerów wymagają ruter minimum 802.11a/g, a zalecają dwupasmowy 802.11n. Może też z tym masz problem. Edytowane 25 listopada 20159 l przez grzybiarz
Opublikowano 25 listopada 20159 l W streamowaniu są 2 zmienne ważne - przepustowość i niski ping do źródła. Jak pingi będą wysokie będzie duże opóźnienie między tym co ty robisz a tym, jak i kiedy gra zareaguje, tak samo jak w graniu online z kimś. Jestem sieciowcem z zawodu i kurde Panowie: kabel > wifi i tak jest zawsze. Mam najnowsze wifi w lapku i router ac za 700 zł i wyciągam dopiero teraz jakieś 70mb/s przy transferach na NASa - czyli dalej mniej niż Gigabit (ok 110 mb/s) a już zaczyna wchodzić 10gigabit na przewodzie. Do tego zawsze urządzenie musi przekształcić sygnał więc dodaje opóźnienie (każde urządzenie po drodze to dodatkowe opóźnienie, ZAWSZE). Także jak tylko możecie - kabel.
Opublikowano 28 listopada 20159 l wow jestem na focie. A co to raven masz za sprzęcik? iPad. Strzelam ze Air/Air 2 Dobrze dziala ten multitasking ?
Opublikowano 28 listopada 20159 l No zwariował, telefon z iOSem i jeszcze tablet. Zobaczysz, zatęsknisz za Andkiem, zobaczysz.
Opublikowano 28 listopada 20159 l Na telefonie jak najbardziej tęsknie. Na tablecie? Ani trochę. Mini 2, najtańsza wersja. W dobrej cenie myślę, 700 zł w bdb stanie od znajomego.
Opublikowano 28 listopada 20159 l To bardzo dobra cena za porządny sprzęt z Retiną. Pół roku po zakupie swojego jestem w pełni zadowolony.
Opublikowano 28 listopada 20159 l Oczywiście wersja 16GB z WiFi. iPhone mnie powoli męczy i ilekroć chwycę do ręki swojego SGS3 z Andkiem 5.1.1 (CM) to czuję ukłucie tęsknoty. Ale tablet? Mam tego Nexusa 7 2012 prawie od premiery i nigdy nie działał tak, jak bym tego chciał. Z gierkami i filmami radził sobie dobrze, ale system zawsze gdzieś musiał się przywiesić. Po Androidzie 5.0 to w ogóle nie dało się tego używać. Teraz nie wiem co jest, ale nawet na A4.3 jest tragedia i półminutowe zmuły (nie żartuję). Ja wiem, że iOS ma swoje grzeszki, ale raczej nie ma tego problemu, aby sprzęt po dwóch latach był nieużywalny.
Opublikowano 29 listopada 20159 l Ale to coś u ciebie nie halo z nim jest. Ja miałem Acera jakiegoś i działa do dziś a nawet chodził jako Player w sklepie pod tv nonstop przez 3 miechy. Niedawno go sprzedałem. Mam jeszcze Galaxy tab 2 w szufladzie i na cm chodzi nawet ok, jak opisujesz bolączki to naprawdę się zastanawiam jak to możliwe.
Opublikowano 29 listopada 20159 l Będą święta to jeszcze raz się nim zajmę, ale ja już naprawdę podejrzewam jakieś zużycie sprzętowe, bo dosłownie półminutowe zwieszki to nie jest możliwe nawet na zamulonym Androidzie. A ja naprawdę Androida lubię i jestem cierpliwy do takich rzeczy . A ten N7 mnie do szału doprowadzał ilekroć go próbowałem użyć. Na szczęście jak już się serial albo gierkę włączyło to działało normalnie.
Opublikowano 30 listopada 20159 l Panowie potrzebuje kupic tablet pod choinke dla matki. Cena do 350 pln podstawa to wejscie na karte sim. Matka bedzie uzywc go do przegladania zdjec i stron internetowych. Jaka marke polecacie?
Opublikowano 30 listopada 20159 l Zdaje sobie sprawe ze to bedzie kupka, ale wiecej nie dam rady uzbierac. Moze inaczej sie zapytam czy w tej cenie, co bym nie kupil to bedzie to samo, czy mozna cos ciekawego i prostego dostac?
Opublikowano 30 listopada 20159 l Ej no, te HP Stream 7 za tyle chodziły. 3G to one raczej nie miały, ale jak za 300 zł to są fantastycznej jakości.
Opublikowano 30 listopada 20159 l 3G to one raczej nie miały Czemu ludziom tak zależy na 3G w tabletach? W sytuacji kiedy nie jest się w domu i nie jest w zasięgu darmowego WiFi, można przecież udostępniać z telefonu.
Opublikowano 30 listopada 20159 l Co jest najlepsze, ja pracujac w MM ciagle to ludziom tłumacze. Po co ma Pani doplacac do wersji z modemem gdzie trzeba miec kolejna karte do internetu. W telefonie mobilny router/hotspot i jazda. Oczywiście wbudowany modem ma też swoje niepodważalne zalety. Nie jest natomiast wyznacznikiem kupowania urzadzenia.
Opublikowano 30 listopada 20159 l Chodzi mi o 3g ponieważ w domu u rodziców nie ma wi-fi. A mama posiada stary telefon jak świat. Chciałem dla niej jakiś telefon lepszy ale one mają małe wyświetlacze a 7 cali robi robotę w tablcie i będzie mogła komfortowo przeglądać internet. A na prezent nie mogę przeznaczyć więcej bo są jeszcze moje dzieci i żona i zrobi się z tego ładna kasa w plecy:)
Opublikowano 30 listopada 20159 l Ja jutro jade po lg g pad 8 z LTE za 300zl. Popatrz olx, duzo ciekawych okazji.
Opublikowano 1 grudnia 20159 l mam tego lg g pad i nie polecam, chodzi jak balas, sam się wyłącza, gry (heartstone) niegrywalne, you tube sie tnie i wczytywanie stron trwa 10-15 sekund xd. nie wiem o co kaman ale nie czyta mi żadnej karty sim operatorów poza playowej. próbowałem reklamować, ale jak dostałem z powrotem to nadal działał tak samo, oczywiscie jade na orginalnym sofcie. lg hui zawsze nazawsze
Opublikowano 1 grudnia 20159 l 3G to one raczej nie miałyCzemu ludziom tak zależy na 3G w tabletach? W sytuacji kiedy nie jest się w domu i nie jest w zasięgu darmowego WiFi, można przecież udostępniać z telefonu. Nie wiem. Sam mam N7 WiFi i iPada WiFi, jaki problem zrobić sobie hotspot z telefonu ?
Opublikowano 1 grudnia 20159 l nie każdy ma smartfona, dwa modem to bardzo wygodne rozwiązanie, wszystkie tablety jakie miałem i mam są z kartą sim, sama karta sim nie jest drogą imprezą, oczywiscie w przypadku topowych tabletów jak ipad gdzie różnica jest 600zł w modelu "z" i "bez" to owszem bym się zastanawiał, a tak jak budżetówka za 400zł to imo lepiej miec niż nie miec. No i kwestia po co udostępniąc łącze z smartfonu, skoro mamy smartfona? xd jak ktoś chce obejrzec sobei film tp go zrzuci na karcioche a nie będzie udostępniał neta telefonem by odpalic na tablecie jakiegoś palyera online, bo to głupie imo xd
Opublikowano 1 grudnia 20159 l Byłem w podróży poślubnej i od tabletu z LTE to przydałby się bardziej senswony telefon z dual sim ;-) No ale to głównie w krajach z chorymi cenami albo dla podróżników.