Jump to content

Evil Dead 2013

Amer

Recommended Posts

Guest mate5

Widzę, że remake będzie połączeniem dwóch pierwszych części. Ogólna fabuła (od początku kilka postaci), gwałcące gałązki z pierwszej i np. opętana dłoń z drugiej, nieźle.

masorz, lubię cię. ale za takie zaniedbanie to należy się minus. stary koń a nie widział najlepszego filmu w histori, który zmienił kinematografię na zawsze.

Zasłużyłem nawet na więcej, minusujcie :(

Teczkuś, obiecuję poprawę i dzisiaj zaliczę obie części, mam już na dysku w hade.

elementy komediowe to tam zawsze były, w drugiej części to już się raimi z tym nie krył nawet, a trzeciej w ogóle nie bierze się na poważnie. w każdym razie dwie pierwsze to jedno z największych osiągnięć kina niezależnego na miarę "toxic avengera".

elementy komediowe to tam zawsze były, w drugiej części to już się raimi z tym nie krył nawet, a trzeciej w ogóle nie bierze się na poważnie. w każdym razie dwie pierwsze to jedno z największych osiągnięć kina niezależnego na miarę "toxic avengera".

Toxic Avenger rozpyerdala, te akcje z rozjeżdżaniem staruszek samochodami czy zabijanie gościa na siłowni XDDD

Teka dawaj swojego filmweba, zaproszę Cię do znajomych.

Obejrzałem dzisiaj "jedynkę" i dostałem kawał bekowego, i jak się okazało, prawie amatorskiego kina. Przymykając oko na kilka elementów bawiłem się przednio. Podobał mi się pomysł z zamknięciem tej pierwszej opętanej dziewki pod klapą do piwnicy - wyszło przekomicznie. Trudno mi uznać ten film za horror, jeśli większość czasu podśmiechiwałem się pod nosem. Jedynym prawdziwie niepokojącym momentem była dla mnie scena, kiedy opętana dziewczyna Asha usiadła w progu drzwi i śmiała się demonicznie. Osławiona już scena gwałtu przez gałęzie nie zrobiła na mnie większego wrażenia.

Patrząc teraz na trailer remake'a widzę duży potencjał na poprawę wielu rzeczy z pierwowzoru, a szczególnie zbudowanie gęstszego, bardziej strasznego niż zabawnego klimatu. Szkoda tylko, że to będzie tylko remake.

Guest mate5

Obejrzałem dzisiaj "jedynkę" i dostałem kawał bekowego, i jak się okazało, prawie amatorskiego kina. Przymykając oko na kilka elementów bawiłem się przednio. Podobał mi się pomysł z zamknięciem tej pierwszej opętanej dziewki pod klapą do piwnicy - wyszło przekomicznie. Trudno mi uznać ten film za horror, jeśli większość czasu podśmiechiwałem się pod nosem. Jedynym prawdziwie niepokojącym momentem była dla mnie scena, kiedy opętana dziewczyna Asha usiadła w progu drzwi i śmiała się demonicznie. Osławiona już scena gwałtu przez gałęzie nie zrobiła na mnie większego wrażenia.

Patrząc teraz na trailer remake'a widzę duży potencjał na poprawę wielu rzeczy z pierwowzoru, a szczególnie zbudowanie gęstszego, bardziej strasznego niż zabawnego klimatu. Szkoda tylko, że to będzie tylko remake.

Poniżej masz instrukcję poznawania tej wybitnej trylogii:

1. Przeczytaj jak ktoś się tym zachwyca

2. Obejrzyj jedynkę i stwierdź, że ok ale w sumie skąd ten kult

3. Obejrzyj dwójkę

4. Stwierdź, że to największe osiągnięcie człowieka w dziedzinie kina rozrywkowego

5. odczekaj kilka miesięcy

6. dowiedz się, że Army of Darkness to sequel Evil Dead II

7. Kup pół tony popcornu i jaraj się jak skur,wysyn

8. Miej poczucie spełnienia kulturalnego

Chyba zobaczę sobie całą trylogię jeszcze raz, na samą myśl mam taki wyraz twarzy:

310x229_evil_dead_2.jpg

Edited by mate5
  • 2 months later...