Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Ludzie, ile wy macie lat? Olejcie go. Po CH mu odpisujecie? Zobaczy, ze nikt na niego nie zwraca uwagi, to zamilknie. Podstawowa zasada psychologii spolecznej xd

Nie odpisujcie mendrkowi.

Edytowane przez Andżej

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 374,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

arhr oarioa riqw fnai pf

No i fajnie, a teraz się odpjerdol w końcu ode mnie w tej kwestii :)

kiedyś był wywiad ze to specjalnie bo klientom łatwiej rozstrać się z wirtualną walutą niż prawdziwymi pieniędzmi

Też o tym czytałem i to jest prawda.

Opublikowano

Tak, xboty. Andżęj dobrze prawi. Faktycznie, jeśli macie tylko pyskować i nie umiecie dyskutować na merytorykę jak ten xbot powyżej, to pozwólcie mi na normalne podawanie argumentów i faktów, niechaj każdy niezdecydowany który tu wchodzi ma do nich dostęp i niech wie, którą konsolę wybrać na ich podstawie.

Edytowane przez Mendrek

Opublikowano

pewnie że prawda, kupujesz 2100 gierka którą chcesz kupić kosztuję cię 1200, reszte i tak wydasz na pierdoły :P

xbox 360

MINUSY

- PŁATNY ON LINE

- MNIEJ EX NIŻ U SONY

- MAŁO USŁUG DOSTĘPNYCH W PL

PLUSY

+ BRAK MENDRKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

i to w sumie wystarczy ... ja gdybym miał kupić konsolę na pewno zasugerował bym się tym mega plusem ^_^

Edytowane przez typfon

Opublikowano

Ale zawsze sie znajdzie jakis debil, co zareaguje na jego beznadziejne zaczepki, a ten sie potem tylko cieszy, ze ktos go traktuje powaznie i daje tego jeszcze wiecej.

Opublikowano

Ale zawsze sie znajdzie jakis debil, co zareaguje na jego beznadziejne zaczepki, a ten sie potem tylko cieszy, ze ktos go traktuje powaznie i daje tego jeszcze wiecej.

bo to CW :( co mieli byśmy robić

generacja zdycha niż już nowego nikt nie wymyśli ... do 8 już tak będzie

Opublikowano

Myślicie, że Mendrek kupi PS4? Jedną przeglądarkę internetową już ma, więc się zastanawiam, czy jest sens, żeby kupował następną.

Opublikowano

Myślicie, że Mendrek kupi PS4? Jedną przeglądarkę internetową już ma, więc się zastanawiam, czy jest sens, żeby kupował następną.

Całkiem serio - to poczekam aż stanieje, powychodzą dobre gry z moich ulubionych serii (np. nowy Deus Ex, Battlefield, Red Dead Redemption), a ja w tym czasie nadrobię pewnie dużo zaległości z PS3 (głównie single playerowych), może nawet Wii sobie sprawię i to samo zrobię? Ogółem gry się dla mnie nie starzeją, więc posiadanie jakiś czas past gena nie będzie dla mnie problemem.

Opublikowano

też tak teraz myślę że z nexboxem się wstrzymam aż stanieję do odpowiedniej ceny ... ale Halo 5 = MASSIVE BONER and FAP TIME i na 100% nie wytrzymam

Opublikowano

Wyjdzie "inne-halo" od Bungie, Activision zrzuci marketingowy nuke, i taki MS pożałuje że nie zatrzymał ich przy sobie.

Opublikowano

też kupię, bo jak na razie każda gra od Bungie mi się podobała

E tam pożałuję mają 5 albo 10 procent akcji to bedą nawet zarabiać na multiplatformach :P

Opublikowano

co generację odsetek gier działających płynnie spada i ta tendencja wg mnie będzie się utrzymywać. Koszty produkcji gier są już horendalnie drogie, a nowa generacja pewnie jeszcze te koszta podniesie. Nie opłaca się devom bawić nad silnikami graficznymi by trzymały stałe 30fps/60fps. Za bardzo to czasochłonne/pieniędzochłonne, a korzyści żadne bo praktycznie nie wpływa to na sprzedaż tytułu. Jedyna nadzieja,że ps4/x720 będą technologicznie bliźniaczo podobne, wtedy nie trzeba będzie się tak bawić z indywidualną optymalizacją.

Opublikowano

Boże błogosław opcję ignora. Polecam każdemu. Nawet nie widać, że cokolwiek zostało napisane :)

***Mendrek: A co to ma wspólnego z grami, lub z tematem? :>

Z innej beczki - człowiek chciałby powiedzieć, ze polonizacje są fajne, a tutaj reklama Far Cry 3 dobija:

http://youtu.be/j4aaGjV62_o

Edytowane przez Musiol

Opublikowano

posiadanie jakiś czas past gena

Tak chcąc czy nie chcąc ,to już teraz posiadasz/amy past gena :P

Opublikowano

No co Ty. Nintendo wydało teraz current gena. Wii to był past gen. I GCN też był past genem. Czyli, w sumie, Nintendo wypuściło dwa past geny. Proste, nie?

Opublikowano

Wii U to current gen. Chyba, że chcesz by tak wyglądała następna generacja. Czyli w sumie mogliby zamknąć bebechy X360 i PS3 w innej obudowie i nazwać PS4 i X720. Ewentualnie dodać trochę ramu, żeby nie odstawać od Wii U. I jako, że nie różniłyby się za bardzo od Wii U, rozumiem byłyby to next geny? :>

Opublikowano

A nie mówiłem? :lol:

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o ustawieniach grafiki). Wii U jest bardziej next genowe niż prognozowane PS3+trochę mocy i X360+lepsza rozdzielczość, bo wprowadza trochę nowości do tego smutnego i przeżartego stagnacją świata gier gdzie obecnie jedyne co się liczy dla graczy to jakieś porównywarki fps'ów i ślinienie się do cieni jakie rzuca drzewo w Uncharted.

Wolę maszynkę, która wraz z nowym Falloutem sprawi, że chcąc obsłużyć pip-boya spojrzę na ręce a nie na ekran a w nowe Trauma Center zagram tak jakbym operował za pośrednictwem najnowszych technologii a nie skacząc przed ekranem. TO jest skok w nową generację a nie próba DOGONIENIA pecetów pod względem wydajności.

Opublikowano

W końcu ktoś napisał coś mądrego w tym temacie. Porównanie do pececiarzy dość kąśliwe ale niezwykle trafne. Mam wrażenie, że większość "HARDCOROWYCH" graczy za konsole wzięło się dopiero od tej generacji, przeskakując z pecetów, które im kupiono do nauki. Pecety się zestarzały, a że plejstejszyn i iksbosy są trendy to się na nie przerzucono bo i na dłużej starczą :)

Edytowane przez Czappi

Opublikowano

Nowa generacja to nie tylko lepsza grafika, acz zwykle to ona jest na głównym planie, bo jesteśmy wzrokowcami i nic na to nie poradzimy - gra to doznanie audiowizualne przede wszystkim. Niemniej w parze z grafiką, dochodzą też i więcej możliwości w kwestii np. usług, multimediów, sprzętu peryferyjnego, ect. Kiedy weszły X360 i PS3 wniosły m. in. cały zakres usług online, usługi dodatkowe, a całość była przystępniejsza (np. Sony zniosło całkowicie blokady regionalne, MS częściowo). O tym co wniosła generacja, można przeczytać wśród plusów w odpowiednim temacie.

Tymczasem Wii U zaczyna przejmować cechy (i pozytywne... I NEGATYWNE! - vide grube instalki) tej generacji.

Jeśli tylko w pado-tablecie wypatrujecie nowej generacji, to nie sądzicie że to trochę zbyt mało? Owszem, jest innowacja (w pewnym sensie, bo już aż takiego szału nie robi), ale czy to ona decyduje o tym że nastała nowa generacja? Moim zdaniem nie. Zwłaszcza, że MS wypuścił Smartglassa, który w zasadzie będzie pełnił podobne funkcje jak ten pado-tablet, a Sony też kombinuje z Move'm, a i pewnie gdyby Vita się lepiej sprzedawała, to by dało się jej używać na podobnej zasadzie.

Więc w sumie do poprzedniego posta mojego, mógłbym dodać że poza wsadzeniem bebechów z obecnych konsol, odrobinie więcej ramu, MS mógłby bundle'ować to ze Smartglassem, a Sony z Vitą (może wreszcie by pozbyli się jej z magazynów ;p ) i szumnie nazywać to "next genami".

Opublikowano

Ciekawe co Mendrek powie jak Sony tym razem nie będzie się chwalić tranzystorkami, 2xhdmi, 2k itd ...

aaa wtedy to będzie ze liczy się innowacyjność :)

Opublikowano

Nowa generacja to nie tylko lepsza grafika, acz zwykle to ona jest na głównym planie, bo jesteśmy wzrokowcami i nic na to nie poradzimy - gra to doznanie audiowizualne przede wszystkim

Ty chyba mylisz gry z filmami.

Opublikowano

Boże błogosław opcję ignora. Polecam każdemu. Nawet nie widać, że cokolwiek zostało napisane :)

***Mendrek: A co to ma wspólnego z grami, lub z tematem? :>

Z innej beczki - człowiek chciałby powiedzieć, ze polonizacje są fajne, a tutaj reklama Far Cry 3 dobija:

http://youtu.be/j4aaGjV62_o

To Eryk Lubos? Juby z serialu Oficer?

Opublikowano

Bartezoo: Aha, czyli nie-wizualne. Rozumiem... Znaczy się nie. Jakie wg. Ciebie jest to doznanie? Wchłaniamy to jakoś przez skórę, albo wąchamy? Owszem, jest interakcja, ale opiera się przecież na audio-wizualnym odbiorze!

Opublikowano

mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o ustawieniach grafiki). Wii U jest bardziej next genowe niż prognozowane PS3+trochę mocy i X360+lepsza rozdzielczość, bo wprowadza trochę nowości do tego smutnego i przeżartego stagnacją świata gier gdzie obecnie jedyne co się liczy dla graczy to jakieś porównywarki fps'ów i ślinienie się do cieni jakie rzuca drzewo w Uncharted.

Wolę maszynkę, która wraz z nowym Falloutem sprawi, że chcąc obsłużyć pip-boya spojrzę na ręce a nie na ekran a w nowe Trauma Center zagram tak jakbym operował za pośrednictwem najnowszych technologii a nie skacząc przed ekranem. TO jest skok w nową generację a nie próba DOGONIENIA pecetów pod względem wydajności.

Dokładnie to samo napisałem dużo wcześniej. Porównywanie konsol do PC w dzisiejszych realiach jest z góry błędne i skazane na porażkę, Konsole powinny rządzić się swoimi prawami, a te całe "wodotryski" i super wydajnośc zostawmy Pecetom. Jak to napisałem to niektóre osoby rzuciły mi się do gardła twierdząc, że nie mam doświadczenia w obcowaniu ze sprzętem :rofl2: Na szczęście widzę, że jest tu kilka kumatych osób, a nie tylko "przerzutów z PC z ich durną mentalnością :)

Edytowane przez Dixi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.