Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

A++ chyba są lepsze

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 398,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

A++ chyba są lepsze

Czasem jak komuś palec się omsknie to są nawet AAAA :P

Opublikowano

Gry AAA są dla bardzo anonimowych alkoholików. Microsoft celuje w taki target?

Opublikowano

Pojawiła się ciekawa lista gier jakie znaleziono w Steam'owej bazie danych:

http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=511484

Jeśli to nie fake to szykuje się kolejne święto dla fanów bijatyk 2D, których już teraz jest całkiem sporo.Zwłaszcza KoF 2002 Unlimited Match mnie cieszy o ile będzie to wersja identyczna do tej z Ps2 bo ponoć na XBA wycieli sporo rzeczy. No i Fez też dobra wiadomość.

Choć dla niektórych jeszcze większym zaskoczeniem mogą być trzy części Halo na tej liście. Mnie osobiście to nie interesuje bo Halo CE już kiedyś ograłem, a przy dwójce długo nie wytrzymałem ale może ktoś się znajdzie zainteresowany tymi tytułami.

Teraz pytanie,ktoś nieźle troluje, czy szykuje się niezła niespodzianka? XD

Opublikowano

Dwie pierwsze nie dziwią, od dawna są na PC, to dlaczego na Steam nie wrzucić - robić promocje co miesiąc i zarobić. Ewentualna konwersja Halo 3 jest mniej realna, nie wiadomo czy taki koszt by im się zwrócił po 5 latach od premiery.

Czym by się rózniło takie Halo 2 na Steamie od tego bez? Takie osoby nie mogłyby ze sobą grać?

Opublikowano

to co się dzieje z DLC to jest przegięcie

A czyja to wina ? Tępych graczy którzy kupuja ten szajs , wydawcy dostają $ to cisną dalej bo i tak się sprzeda więc pretensje możesz mieć do tych co to kupują.

Nie sposób się z tym nie zgodzić. Jednak uważam, że dodatki powinny być tańsze - cena w zależności od regionu. Dla amerykanina wydanie 7.99$ to prawie tak jak dla nas wydać 7.99zł. Są różne blokady regionalne więc i ta powinna przejść.

Opublikowano

A czyja to wina ? Tępych graczy którzy kupuja ten szajs , wydawcy dostają $ to cisną dalej bo i tak się sprzeda więc pretensje możesz mieć do tych co to kupują.

Nie sposób się z tym nie zgodzić. Jednak uważam, że dodatki powinny być tańsze - cena w zależności od regionu. Dla amerykanina wydanie 7.99$ to prawie tak jak dla nas wydać 7.99zł. Są różne blokady regionalne więc i ta powinna przejść.

Ale kogo to obchodzi, że w Polsce się mało zarabia - jeśli kogoś wyprodukowanie czegoś kosztuje np. 5$, to nie będzie tego w Polsce sprzedawać za 5zł żeby cena była analogiczna do zarobków :P

To co powiesz na to, że jak w Szczecinie nowe auto za 160 tys. zł kupisz w salonie, a pojedziesz 30 km przez granicę do Niemiec i takie same kupisz w przeliczeniu na PLN 20 tys. taniej :P

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Wiem, i właśnie dlatego sobie z ciebie drwię.

No to napisz jak wiesz. Gry AAA charakteryzuje praktycznie jedna cecha, ciekawe czy wiesz jaka.

Internet mówi prawdę, że ta cecha to: "High-quality games with high budget."? Serio nie wiem.

Opublikowano

Generalnie AAA = wysoki budżet (od ok. 20 mln $ wzwyż) i to właściwie tyle. W założeniu 80+ średnia ocen.

Opublikowano

Generalnie AAA = wysoki budżet (od ok. 20 mln $ wzwyż) i to właściwie tyle. W założeniu 80+ średnia ocen.

Wysoki budżet i najczęściej największe gierki bez polotu. Ot kolejna gierka mająca zaspokoić masy, tak ja to widzę. Choć zdarzają się wyjątki.

Opublikowano

80+? Kiedyś było 90+. To jakiś specjalny standard ms'u?

Opublikowano

Generalnie AAA = wysoki budżet (od ok. 20 mln $ wzwyż) i to właściwie tyle.

"High-quality " w obecnych czasach coraz częściej nie ma żadnego znaczenia i potem wychodzą potworki z budżetem nie adekwatnym do jakości :(
Opublikowano

Ale kogo to obchodzi, że w Polsce się mało zarabia - jeśli kogoś wyprodukowanie czegoś kosztuje np. 5$, to nie będzie tego w Polsce sprzedawać za 5zł żeby cena była analogiczna do zarobków :P

To co powiesz na to, że jak w Szczecinie nowe auto za 160 tys. zł kupisz w salonie, a pojedziesz 30 km przez granicę do Niemiec i takie same kupisz w przeliczeniu na PLN 20 tys. taniej :P

Wiem, że tak jest. Ojciec jak kupował samochód to właśnie od gościa, który kupił tam nówkę w salonie lae to inny temat ;)

Powinno ich to obchodzić ile się zarabia. Popatrz na dawne ceny gier na PC. CDP pierwszy zaczął wydawać gry w normalnych jak na temte czasy cenach 69-100zł. Gra była tańsza i jak na nasze warunki warto było kupić oryginał zamiast pirata za 20zł. Tak samo jest z podatkami, jest pewien limit, na który godzimy sięaby płacić, bo wolimy być legalni. Zamiast cudować z przeróbkami, tracić gwarancję na konsole bardziej się może się opłacić pozostanie legalnym. Choć jak nad tym myślę to w przypadku Polski może duże znaczenie mieć także mały rynek więc i popyt mniejszy co wydawca będzie chciał sobie jakoś zrekompensować.

Opublikowano

80+? Kiedyś było 90+. To jakiś specjalny standard ms'u?

Weź się schowaj pod kamień bo błazna z siebie robisz. Gry AAA to po prostu wysoki budżet. A jak ktoś wydaje dużo kasy na projekt, to logicznym jest że liczy na dobre oceny, ale tych nie da się zagwarantować. Dlatego gry AAA to takie, które mają po prostu odpowiednio duże środki na produkcję.

Generalnie AAA = wysoki budżet (od ok. 20 mln $ wzwyż) i to właściwie tyle.

"High-quality " w obecnych czasach coraz częściej nie ma żadnego znaczenia i potem wychodzą potworki z budżetem nie adekwatnym do jakości :(

Wysoka jakość i tak dla każdego znaczy co innego. Jak jakiś programista widzi ogłoszenie o pracy w jakimś studiu i jest tam napisane, że będzie pracował nad grą AAA, to wie zwyczajnie, że będzie pracował nad drogim projektem, np. nad jakimś BF, Uncharted czy Forza, a nie nad grą typu Crackdown 2 czy Trials: Evolution.

Jakości o której myślisz nie da się zapewnić samymi pieniędzmi. Budżet jest tu raczej adekwatny do mocy przerobowych jakie zostały zaangażowane.

Opublikowano

Ewentualnie wyszedł im z tego taki Crackdown, bo ta gra była chyba jednym z exclusiwów i z dużym budżetem ;)

Opublikowano

Powinno ich to obchodzić ile się zarabia.

Niby dla czego ? To jest biznes cenny są ustalane tak by zwrócić koszty produkcji przy jednoczesnym zapewnieniu jak największych zysków.Nikogo nie obchodzą twoje zarobki stać cię to kupujesz nie to nie prosta zasada.
Opublikowano

Ewentualnie wyszedł im z tego taki Crackdown, bo ta gra była chyba jednym z exclusiwów i z dużym budżetem ;)

Chodziło mi o Crackdown 2 czyli szybką chałturę zrobioną w 8 miesięcy za małe pieniądze. Crackdown podobno się ludziom generalnie podobał, ale jaki to miało budżet to nie mam pojęcia, może i był grą AAA biorąc pod uwagę, że na nowej generacji pierwsze projekty siłą rzeczy muszą być drogie czy tam droższe niż były wcześniej.

Opublikowano

Niby dla czego ? To jest biznes cenny są ustalane tak by zwrócić koszty produkcji przy jednoczesnym zapewnieniu jak największych zysków.Nikogo nie obchodzą twoje zarobki stać cię to kupujesz nie to nie prosta zasada.

Oczywiście ale oni mają ogromną przebitkę na tych DLC. Wyżej napisałem jak to mniej więcej widzę. Jeżeli cena będzie ustalona na niższym pułapie to także rośnie prawdopodobieństwo, że produkt\dlc sprzeda się w większej ilości. Zamiast ściągać pirata i przerabiać konsolę user woli ściągnąć grę\dlc legalnie. Przynajmniej tak to teoretycznie powinno wyglądać. Producent powinien siędostosować do realiów rynkowych. Prkatyka jest jednak taka, że producent wymusza by to rynek dostosował się do niego ;) Tak jak pisałeś - wina ludzi, którzy to kupują.

up:

to powiedzmy far cry 2. Też miała być rewelka, a wyszła lipa.

Edytowane przez Nowy Jork

Opublikowano

Oczywiście ale oni mają ogromną przebitkę na tych DLC. Wyżej napisałem jak to mniej więcej widzę. Jeżeli cena będzie ustalona na niższym pułapie to także rośnie prawdopodobieństwo, że produkt\dlc sprzeda się w większej ilości. Zamiast ściągać pirata i przerabiać konsolę user woli ściągnąć grę\dlc legalnie. Przynajmniej tak to teoretycznie powinno wyglądać. Producent powinien siędostosować do realiów rynkowych. Prkatyka jest jednak taka, że producent wymusza by to rynek dostosował się do niego ;) Tak jak pisałeś - wina ludzi, którzy to kupują.

up:

to powiedzmy far cry 2. Też miała być rewelka, a wyszła lipa.

Mówisz o krzywej Laffera ? Znaleźć cenę tak niską by kupiły to tłumy, i jednocześnie tak wysoką jak to tylko możliwe ? Tylko na krajowym podwórku. Gry są wydawane na całym świecie więc nie da się. Kursy walut. Jakby jakiś Amerykanin/ Niemiec przyjechał do Polski i kupił grę za 60 PLN, tak jak oni mają w euro/dolarach, to by ta gra kosztowała go jakieś .. 15 - 20 dolarów za nówkę ? Na drugi dzień byłby masowy eksport gier z Polski. I plajta sklepów w bogatszych krajach. Oczywiście można to próbować jakoś blokować itp. ale to już byłyby cyrki nie z tej ziemi.

Każdy chce zarabiać dużo a wydawać mało.

Co do gier AAA - to znaczy że jest droga, a nie musi być dobra.

Far Cry 2 napewno był drogi, tego nikt nie podważy. Czy dobry - to inna kwestia.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Pojawiła się ciekawa lista gier jakie znaleziono w Steam'owej bazie danych:

http://www.neogaf.co...ad.php?t=511484

Jeśli to nie fake to szykuje się kolejne święto dla fanów bijatyk 2D, których już teraz jest całkiem sporo.Zwłaszcza KoF 2002 Unlimited Match mnie cieszy o ile będzie to wersja identyczna do tej z Ps2 bo ponoć na XBA wycieli sporo rzeczy. No i Fez też dobra wiadomość.

Choć dla niektórych jeszcze większym zaskoczeniem mogą być trzy części Halo na tej liście. Mnie osobiście to nie interesuje bo Halo CE już kiedyś ograłem, a przy dwójce długo nie wytrzymałem ale może ktoś się znajdzie zainteresowany tymi tytułami.

Teraz pytanie,ktoś nieźle troluje, czy szykuje się niezła niespodzianka? XD

IMO bzdura, Halo 2 PC w tym miesiącu ma mieć wyłączone servery...

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano
  • Autor

na bronasium, jedynej stronie ze steam database ktorej ufam, nie ma ani wzmianki o tych tytulach wiec krzycze, ze fejk. Oczywiscie, ze nie wykluczone, ze przynajmniej czesc z tego na stima trafi. Bijatyki 2D z tej listy + Skullgirls to prawie pewniaki z racji wiekszej wspolpracy Valve z kitajcami. Yogsventures, The Witness i pewnie pare innych to tytuly z Greenlighta. RE: Revelations zostal zapowiedziany na PC wiec wiadomo, ze trafi na stima.

Ogolnie najbardziej mnie cieszy Fez, jezeli to bedzie prawda. Raczej nie kupie, ale do dzisiaj pamietam te zapewnienia boga indie-gamingu, ze PC nie zyje i w ogole X360 to jest to. Teraz, gdy okres eksluzywnosci za ktory zaplacil MS (bez ktorego gra by pewnie w ogole nie zostala ukonczona) minal to pewnie wsadzi gre nawet na Vite. Piekny ból dupy.

phil-fish-tweet.jpg

Opublikowano

No gość ma niezły tupet zwłaszcza jak na tej całej gali rozdania tych super prestiżowych nagród zjechał japońskich dev'ów, a część hołoty na sali mu jeszcze klaskała :/

Ale wielu już było takich proroków i szczekaczy co to głosili upadki różnych platform, a potem wracali z podkulonym ogonem. Nie jest ostatnim z tego gatunku pokemonów.

Opublikowano

No gość ma niezły tupet zwłaszcza jak na tej całej gali rozdania tych super prestiżowych nagród zjechał japońskich dev'ów, a część hołoty na sali mu jeszcze klaskała :/

Ale wielu już było takich proroków i szczekaczy co to głosili upadki różnych platform, a potem wracali z podkulonym ogonem. Nie jest ostatnim z tego gatunku pokemonów.

Ja tam go lubie, ma jaja ziomek a że jest je'bnięty to już inna strona medalu.

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Tak Yeti wiem, wiem TLoU, kolejny (ziew) GoW i Beyond.

Ja tam go lubie, ma jaja ziomek a że jest je'bnięty to już inna strona medalu.

Nikt nie jest idealny to fakt, ale troszkę kultury osobistej by się przydało, o skromności już nie wspominając XD

Edytowane przez Paliodor

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.