Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

e: Don niby tak, ale gry są jednak sporo tańsze, jest o wiele więcej

promocji i obniżek no i dodatkowo wychodzą tez gry free to play.

To jest właśnie skutek braku używek.
  • Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 386,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Mogę się założyć, ze takich promocji jakie są na steamie nie zobaczymy na konsolach choćby było 0 używek. Mam nadzieję, że te plotki okażą się fałszywe bo jak obydwie firmy to wprowadzą to zlewam tą generację ciepłym moczem, a szkoda bo po tylu latach oczekiwania napaliłem się na nowy sprzęt

Opublikowano
  • Autor

Ja się zastanawiam czy te promocje na PC tak naprawdę nie powodują, że ludzie wydają na gry więcej, ale jednocześnie grają mniej. Ciekawe jaki odsetek tych ludzi korzystających z promocji kupuje za małe kwoty, ale gry, w które później nie grają.

Dziwne, ze wielbiciel liczb i tabelek zastanawia sie nad tym zamiast sie cieszyc, ze ludzie kupuja gry na wciaz i ciagle umierajaca platforme.

Nie, nie graja we wszystko. Slowo klucz - backlog. Sam mam ponad 150 tytulow, a ogralem moze z 20% tego. Powoli sie nadrabia. Bylo tanie to sie kupilo.

Nie inaczej przeciez jest z konsolami. Kto ma ograne wszystkie gry z poleczki reka to gory.

Opublikowano

ploty są straszne :( więcej się mówi o tych złych rzeczach niż o tych dobrych. czekam na konrkrety a w tym czasie odkładam na kĄputer z NASA

Opublikowano

Co innego mieć backlog 10 gier na 70 posiadanych, a co innego mieć ogranych ledwie 20% - nigdy tego nie ograsz i tylko kasę w błoto wywaliłeś.

Kilka gier nadrobisz, ale nie kilkadziesiąt.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Ale tanio kupil. Jakby ci puscili oferte Halo 3 + Alan W. + Tekken 6 + ME1,2 + cos tam jeszcze za 20€ to tez bys kupil "bo tanio i sie oplaca". Dziala prosty mechanizm - bylo po 50€ od sztuki, teraz jest 20€ za komplet a jutro juz moze nie byc. Trzeba kupic dzis, teraz.

Opublikowano
  • Autor

Co innego mieć backlog 10 gier na 70 posiadanych, a co innego mieć ogranych ledwie 20% - nigdy tego nie ograsz i tylko kasę w błoto wywaliłeś.

Kilka gier nadrobisz, ale nie kilkadziesiąt.

Gram w to co mnie interesuje i na co mam ochote. Jak bede mial akurat ochote to ogram Mass Effecty albo cos innego i nie bede musial czekac na wyprzedaz, albo wydawac cieższej kasy. Teraz juz sie tyle nie kupuje bo wiekszosc z tego co mnie interesuje juz mam.

Porady co powinienem robic ze swoimi pieniedzmi prosze zachowaj dla siebie.

Opublikowano

Dla mnie osobiście taki konsolowy steam z przymusu wcale nie byłby straszny pod warunkiem, że działałby jak steam, a nie gry po 50 ojro dwa lata po premierze. Jeżeli te plotki okażą się prawdziwe to Sony jeszcze bardziej zyska z tym swoim plusem jak MS na to nie zareaguje w żaden sposób to może pogrzebać to co wypracował w obecnej generacji.

Opublikowano

Ale tanio kupil. Jakby ci puscili oferte Halo 3 + Alan W. + Tekken 6 + ME1,2 + cos tam jeszcze za 20€ to tez bys kupil "bo tanio i sie oplaca". Dziala prosty mechanizm - bylo po 50€ od sztuki, teraz jest 20€ za komplet a jutro juz moze nie byc. Trzeba kupic dzis, teraz.

Prosty mechanizm na łowienie frajerów = coś się już nie sprzedaje, to wrzucimy tego dużo do jednej paczki, a masy, które nigdy by tego nie używały kupią :P

django - to nie porady, a stwierdzenie faktu - jak czegoś nie używasz, a kupujesz, to dałeś się złapać. Jak jopki na promocjach w markecie ;) Ale to Twoje pieniądze.

Opublikowano
  • Autor

Wyprzedaże - prosty mechanizm na łowienie frajerów.

Rozumiem, ze gdy mamy doczynienia z sytuacja gdy sklep, powiedzmy, ze Muve, sprzedaje Sleeping Dogs za 100zl miesiac czy dwa po premierze to jest to absolutnie normalna rzecz?

Cóż, "jopkiem" (cokolwiek to jest) sie nie czuje wiec niestety twoje epitety mnie nie ruszaja. Nie zaluje ani tych gierek ktore na mnie czekaja, ani ksiazek zalegajacych na polce, ani filmow ktorych jeszcze nie mialem czasu obejrzec. Ot, psikus.

Opublikowano

Nowy LBP nie od Media Molecue?

VG247 dotarło do informacji, że stworzona przed Media Molecule marka trafiła teraz w ręce brytyjskiego studia Sumo Digital, autorów chociażby świetnego Sonic & All-Stars Racing Transformed. To właśnie Sumo odpowiadało za aktualizację LittleBigPlanet 2, która umożliwiła kontrolowanie szmacianek przy pomocy PS Vita. To uwiarygadnia nieco plotkę. Niestety ta nie mówi nic o docelowych platformach ewentualnej kontynuacji.

Opublikowano

E2s8ot8.png

TAK

Opublikowano

Niech mi ktoś mądry odpowie na pytanie - czy sprzedając grę na wyprzedaży Valve/wydawca ma jakiś zysk z tego ? Czy po prostu przeceniają towar który już ,, nie schodzi " ?

Opublikowano

Jak organizuja te wyprzedaże cyklicznie to najwyraźniej maja z tego zysk

Opublikowano

Ktoś tutaj wspominał o zmianie prawa w kontekście steama no i są niemcy, którym to się nie podoba 

W październiku zeszłego roku niemiecka organizacja dbająca o prawa konsumentów (verbraucherzentrale), wyraziła niezadowolenie z restrykcyjnego regulaminu usługi Steam, który nie pozwalał użytkownikom na sprzedaż posiadanych gier. I choć Valve obiecało złagodzenie niektórych zapisów, vzbv nie jest przekonane i kieruje sprawę do sądu w Berlinie.

Organizacja jest gotowa wnieść sprawę nawet do sądu najwyższego. Według Niemców, Valve łamie podstawowe prawa konsumentów. Vzvb domaga się, aby amerykańska firma umożliwiła użytkownikom łatwą odsprzedaż i zwrot tytułów, tak ja w przypadku gier planszowych.

Po drugie, restrykcyjne przepisy działają na niekorzyść kupujących, ale także mają zły wpływ na rozwój dystrybucji cyfrowej w ogóle. Za kilkanaście lat konsumenci będą zakładnikiem wielu różnych systemów, takich jak Steam, Origin czy uPlay. Każdy z nich z własnymi ograniczeniami i umowami licencyjnymi.

Jeszcze dzisiaj ma wejść w życie nowy regulamin Steam, który jednak nie wprowdzi większych zmian w systemie dystrybucji gier

http://www.eurogamer.pl/articles/2013-01-31-niemiecka-federacja-konsumentow-wciaz-niezadowolona-z-regulaminu-steam

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Wnioski są dwa - sprzedaż gier szybko siada i opychają je łebkom, którzy kupią tylko dlatego że tanio, dwa, że ich normalne ceny to lecenie ostro w kija i się z tym nie kryją.

Opublikowano

Voytec cebulaku, Origins nie będzie w najbliższym czasie w Plusie. Na Blogu PS w komentarzach napisał gość od PS+, że ostatnio chcieli, ale nie dało rady.

2 miesiące temu była promocja wersji na PS3 i PSV to mogłeś kupić. Ja wziąłem wtedy na Vite i jeszcze nie uruchomiłem tej gry :P

Opublikowano

Voytec cebulaku, Origins nie będzie w najbliższym czasie w Plusie. Na Blogu PS w komentarzach napisał gość od PS+, że ostatnio chcieli, ale nie dało rady.

2 miesiące temu była promocja wersji na PS3 i PSV to mogłeś kupić. Ja wziąłem wtedy na Vite i jeszcze nie uruchomiłem tej gry :P

Nie czytam wszystkich komentarzy :(

Edytowane przez Voytec

Opublikowano

Dajcie w koncu Origins do Plusa!

Pinball Arcade na Vitę :( :( :( :( :( :( :( :( WHYYYY.. Ja chcę go na PS3, tam są kultowe stoły i w demo mnóstwo grałem.

Cebulaczki :*

Opublikowano

bezkitu rayman orgins na zavvi za 10 £

Opublikowano

Panowie, nie bądźcie cebulakami. Trawowpie.rdalacz dobrze pisze, na zavvi od dawien dawna gra chodzi ~ 50 zł.

A co do powodów odpływu gier z WiiU na inne platformy - a dlaczego nie? Pomijam już, że to ludzie przewidywali (w odniesieniu do Raymana) od momentu zapowiedzi więc żadnego szokera nie ma.

Tym bardziej, że gry na WiiU poza standardami jak Mariany radzą sobie raczej kiepsko. Nie zdziwię się jak zaraz ZombieU zapowiedzą na PS3/X360.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.