Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Ten post od dee nie może być poważny. Nie, nie, nie. Tralalala. nie słyszę nic. Nie i koniec.

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 374,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Czyli co dee sugerujesz że nagle mamy o wszystkim co przez ostatnie tygodnie MS próbował przeforsować zapomnieć i udawać że nic się nie stało ? :pinch:

Dla mnie liczy sie efekt koncowy i konkretna oferta produktu, anie w jakich okolicznosciach produkt ów powstawał

No ale jasne, granie na konsoli to poważny biznes, miłośc zdrada uczucia płącz i namietnosc jak w telenoweli

Spełnieniemarzen dla plebsu bez prawdziwego zycia uczuciowego

Edytowane przez dee

Opublikowano

Ja tam o prędzej czy później bez napinki kupię oba sprzęty, tak jak dotąd robiłem i nie mam z tym żadnego problemu.

to fajnie, ze jestes taki wyluzowany ale ms po prostu wkurzylo wielu graczy i sony na tym tle wypadlo bardziej korzystnie.

Opublikowano

Jaki sfrustrowany xD

dee serio wex najpierw sobie zwal  a pozniej pisz, bo za duzo jadu i emocji, ludzie pisza ze jak ktos gra nieczysto to zasluguje na nauczke  a ty cos peir,dolisz o smalcu, niemcach i zdradzie, łodafak xD

Opublikowano

włączają w 21 krajach bo tylko w nich się wyrobili. Inne kraje odpuścili bo jak tłumaczyli - chcą w każdym kraju zapewnić takim sam poziom usług w xone. Co z tego zatem, że Live na x360 i Xbox One to wg Ciebie jedno i to samo skoro nawet jak konsole w tym roku sprowadzisz np z Niemiec to w Polsce i tak się pod sieć nie podepniesz. Ogarnij się, że dopóki oficjalnej daty nie zdradzą to Live w Polsce działać będzie tylko na x360.

Ficus stare info masz

Jeśli ktoś po dzisiejszych wieściach

podjął decyzję o kupnie Xboksa One,

Microsoft ma jeszcze jedną dobrą

wiadomość. "Możesz kupić konsolę w dowolnym kraju i grać

na niej gdziekolwiek. Możesz też użyć w tej

konsoli dowolnej płyty" - powiedział Mark

Whitten z Microsoftu serwisowi Kotaku. To kolejna dobra wiadomość po dzisiejszym

zwrocie o 180 w polityce Microsoftu

(sugerujemy zresztą, by Xbox One na dobre

zmienił nazwę na Xbox 180 - pasuje świetnie).

Wcześniej okazało się, że firma zrezygnowała z

wszystkich rygorów i obostrzeń, za które była krytykowana przez ostatnie tygodnie.

Zapowiedziano tam m.in. właśnie brak blokady

regionalnej, co teraz potwierdził Whitten - nie

ma już wątpliwości, że Xbox One zadziała w

Polsce jeszcze zanim odbędzie się u nas

premiera konsoli. Podczas E3 okazało się, że Xbox One nie pojawi

się w Polsce podczas swojej listopadowej

premiery, lecz dopiero w 2014 roku. Potem

okazało się, że nawet sprowadzona z Zachodu

konsola nie będzie u nas działać. To tylko dwa

zarzuty wobec Microsoftu z listy, która z dnia na dzień stawała się coraz dłuższa. Kto wie, może nawet premiera Xbox One w

Polsce odbędzie się wcześniej w świetle tych

wszystkich zmian? Xbox One wrócił do gry i w nadchodzącej

wojnie konsol ma teraz większe szanse, niż

jeszcze kilka godzin temu. Ale czy to wystarczy,

by udobruchać graczy? Marcin Kosman

polygamia.pl/Polygamia/1,109150,14133744,Xbox_One_bedzie_dzialal_w_naszym_kraju_jeszcze_przed.html

czyli miałem rację :) pierwotnie xone nie łączyłby się z siecią pomimo tego," że mamy xbox live od 3 lat". Dopiero wczoraj/dziś to zmienili czego nie doczytałem

Opublikowano

Yacek się zreinkarnował?

Opublikowano

no akurat dee zawsze taki był, ktos dyskutuje/kłóci sie, wlatuje dee, wali oczywistosci, i wyzywa ludzi od debili i mowi ze pisza uczuciowo/sa biedni/pisowcami.

old shit

Opublikowano

to co tam PS4 teraz zostało? słabe exy w 30 fpsach? nawet za multi będzie trzeba płacić  :whistling:

Opublikowano

włączają w 21 krajach bo tylko w nich się wyrobili. Inne kraje odpuścili bo jak tłumaczyli - chcą w każdym kraju zapewnić takim sam poziom usług w xone. Co z tego zatem, że Live na x360 i Xbox One to wg Ciebie jedno i to samo skoro nawet jak konsole w tym roku sprowadzisz np z Niemiec to w Polsce i tak się pod sieć nie podepniesz. Ogarnij się, że dopóki oficjalnej daty nie zdradzą to Live w Polsce działać będzie tylko na x360.

Ficus stare info masz

Jeśli ktoś po dzisiejszych wieściach

podjął decyzję o kupnie Xboksa One,

Microsoft ma jeszcze jedną dobrą

wiadomość. "Możesz kupić konsolę w dowolnym kraju i grać

na niej gdziekolwiek. Możesz też użyć w tej

konsoli dowolnej płyty" - powiedział Mark

Whitten z Microsoftu serwisowi Kotaku. To kolejna dobra wiadomość po dzisiejszym

zwrocie o 180 w polityce Microsoftu

(sugerujemy zresztą, by Xbox One na dobre

zmienił nazwę na Xbox 180 - pasuje świetnie).

Wcześniej okazało się, że firma zrezygnowała z

wszystkich rygorów i obostrzeń, za które była krytykowana przez ostatnie tygodnie.

Zapowiedziano tam m.in. właśnie brak blokady

regionalnej, co teraz potwierdził Whitten - nie

ma już wątpliwości, że Xbox One zadziała w

Polsce jeszcze zanim odbędzie się u nas

premiera konsoli. Podczas E3 okazało się, że Xbox One nie pojawi

się w Polsce podczas swojej listopadowej

premiery, lecz dopiero w 2014 roku. Potem

okazało się, że nawet sprowadzona z Zachodu

konsola nie będzie u nas działać. To tylko dwa

zarzuty wobec Microsoftu z listy, która z dnia na dzień stawała się coraz dłuższa. Kto wie, może nawet premiera Xbox One w

Polsce odbędzie się wcześniej w świetle tych

wszystkich zmian? Xbox One wrócił do gry i w nadchodzącej

wojnie konsol ma teraz większe szanse, niż

jeszcze kilka godzin temu. Ale czy to wystarczy,

by udobruchać graczy? Marcin Kosman

polygamia.pl/Polygamia/1,109150,14133744,Xbox_One_bedzie_dzialal_w_naszym_kraju_jeszcze_przed.html

czyli miałem rację :) pierwotnie xone nie łączyłby się z siecią pomimo tego," że mamy xbox live od 3 lat". Dopiero wczoraj/dziś to zmienili czego nie doczytałem

Wcześniej to była kwestia region lock - gry miały nie odpalać w innym kraju niż rynek, na który zostały przeznaczone, np. niemieckie gry w Polsce. To nie była kwestia Live tylko blokady samej konsoli i gier. Sam Live był i jest wszędzie dostępny. Mylisz różne kwestie.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Dee, ale nie umiesz pojąć że ta opłata za online u Sony to nie jest to, co MS robił przez całą generację? Chyba dostrzegasz różnicę, między porządną ofertą abonamentową gdzie dostajesz gry na wszystkie konsole firmy (nawet PSP!) w jego ramach i parę innych bonusów, a sytuacją gdzie firma nie daje nic czego inni by nie dawali za darmo i chce za to opłat? To jest ogromna różnica, więc wstrzymaj konie w zarzutach o dymanie. Fani MS powinni być ostatni w wypominanu komuś takich rzeczy.

MS należała się zyebka i gdyby nie ona, to pewnie zostaliby na swoim. A skoro MS swoim krzywym ruchem podkopał zaufanie i jeszcze jest zapis że mogą tą politykę bez pytania zmienić, to chyba nie liczysz że w ciągu chwili gracze pokochają MS? Sorry, ale nie ze mną te numery. Teraz każdy MS-owi patrzeć będzie na ręce, jak każdemu kto próbował zrobić coś brzydkiego :confused:

Opublikowano

to co tam PS4 teraz zostało? słabe exy w 30 fpsach? nawet za multi będzie trzeba płacić  :whistling:

Nadal tańsze i z lepszym sprzętem na papierze :sorcerer:

Btw ciekawe jak czują się te pojedyncze jednostki, które broniły nieaktualną już politykę MS. Logika nakazuje, że powinniście być co najmniej niezadowoleni, że nowy Assasyn przez używki nie będzie w stanie wyżywić tylu programistów (ktoś tu mówił, że trzyma z Cliffy'm) czy wizją upadku przemysłu.

Edytowane przez Grabar

Opublikowano

Xbox One będzie działał w naszym kraju jeszcze przed polską premierą

Jeśli ktoś po dzisiejszych wieściach podjął decyzję o kupnie Xboksa One, Microsoft ma jeszcze jedną dobrą wiadomość.
"Możesz kupić konsolę w dowolnym kraju i grać na niej gdziekolwiek. Możesz też użyć w tej konsoli dowolnej płyty" - powiedział Mark Whitten z Microsoftu serwisowi Kotaku.

To kolejna dobra wiadomość po dzisiejszym zwrocie o 180 w polityce Microsoftu (sugerujemy zresztą, by Xbox One na dobre zmienił nazwę na Xbox 180 - pasuje świetnie). Wcześniej okazało się, że firma zrezygnowała z wszystkich rygorów i obostrzeń, za które była krytykowana przez ostatnie tygodnie. Zapowiedziano tam m.in. właśnie brak blokady regionalnej, co teraz potwierdził Whitten - nie ma już wątpliwości, że Xbox One zadziała w Polsce jeszcze zanim odbędzie się u nas premiera konsoli.

Podczas E3 okazało się, że Xbox One nie pojawi się w Polsce podczas swojej listopadowej premiery, lecz dopiero w 2014 roku. Potem okazało się, że nawet sprowadzona z Zachodu konsola nie będzie u nas działać. To tylko dwa zarzuty wobec Microsoftu z listy, która z dnia na dzień stawała się coraz dłuższa.

Kto wie, może nawet premiera Xbox One w Polsce odbędzie się wcześniej w świetle tych wszystkich zmian?

Xbox One wrócił do gry i w nadchodzącej wojnie konsol ma teraz większe szanse, niż jeszcze kilka godzin temu. Ale czy to wystarczy, by udobruchać graczy?

Marcin Kosman
Opublikowano

Teraz każdy MS-owi patrzeć będzie na ręce, jak każdemu kto próbował zrobić coś brzydkiego :confused:

Dokładnie. Zupełnie niepotrzebne, szalone wizje, które tylko psują opinię MS. Teraz każdy ma rezerwę do Xbox One, i ciężko to przeskoczyć. Zaufanie ciężko zyskać, ale jeszcze ciężej odzyskać. Już na zawsze zostanie im ta łatka w świadomości graczy, to piętno na czole.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Dzizas, a wiesz o tym ze Live na x360 i Xbox one to jedno i to samo?

To konsola będzie niedostępna jedynie w tym roku, ogarnij sie.

Ale mnie bawi ten ból dupy, rany. To jest takie zabawne, jak Ty i Don się spinacie teraz na każdego newsa. Dawno nie miałem takiego funu.

Inna sprawa, że to dla branży duże wydarzenie i bardzo dobrze, że Microsoft poszedł po rozum do głowy i zniósł tego typu zabezpieczenia, chociaż mimo wszystko, zdanie, że ich decyzje mogą się w przyszłości zmienić jest cholernie nietaktowne. Ugięli się pod presją graczy/Sony/internetu i powrócili do starych rozwiązań, które automatycznie likwidują obietnice o niewyobrażalnej mocy z chmury. Microsoft nie miał innego wyboru, nie mógł pozwolić sobie na takie straty, tym bardziej, że konsolę sprzedają po 499$, gdzie cenowo przegrywają na samym starcie.

Cieszy mnie taka decyzja, bo zawsze konkurencja jest lepsza od monopolu, a dzięki temu Sony będzie musiało się znacznie bardziej postarać i nie będą już sypać tekstami, że "nie potrzebują stałego połączenia z siecią". Muszą wykombinować coś lepszego. To tylko zaostrzy rywalizacje z korzyścią dla Nas wszystkich. Sam jestem nastawiony negatywnie w stosunku do M$ po tym wszystkim (a miałem dwa X360) - kiedy ktoś najpierw napluł mi w mordę, a później to wytarł i udaje że nic się nie stało, to mam generalnie uraz do takiego zachowania.

A widzę, że są tu osoby, którym nie przeszkadza ten fakt. Co mi tam, ktoś mnie wydy*ał, ale już nie będzie, więc luz. Nawet przyjemne to było. Takiego zachowania nie kumam.

Tak, wiem, że to tylko konsole, gierki i sprawy, które generalnie niektórzy traktują z przymrużeniem oka, ale to rynek, który rozrasta się i rozwija, przynosząc gigantyczną kasę i przyciągając inwestorów i sponsorów. Rynek, który pod względem dochodów przebił już dawno temu branżę filmową i rynek, którego za żadne skarby świata nie chciałbym widzieć odmienionego. To ważna i potężna sprawa, by żadna firma nie odwalała takich akcji, jak Microsoft. Nie kosztem nerwów i zdrowia dziesiątek tysięcy osób dla których temat jest niesamowicie istotny.

Czytać się nie da, jak niektórzy wymieniają błędy Sony z początków tej generacji. Co to kogo obchodzi, skoro minęło 7 lat? Owszem, były błędy, wpadki tragiczne w skutkach czy komplikacje z którymi nie mogli sobie dać rady, ale mówimy o przyszłości i PS4, gdzie wiele elementów wydaje się poprawionych i przemyślanych. Skończcie pieprzyć, jakie to Sony było złe, bo mówimy o przyszłości i nowych konsolach.

Ale ta wpadka z softem 4.45 to śmiech na sali swoją drogą. Kogo oni tam zatrudniają do tworzenia tych softów? Małpy?

Opublikowano

I mówi to gościu, który lata po tematach z grami o Xone i wkleja same negatywne newsy, które później okazują się medialną wydmuszką.

Dobry kolo z Ciebie, heh.

Opublikowano

Cały dział marketingu i oficjele Xboxa to taka medialna wydmuszka Don. Na własne życzenie pół świata hejtuje Xbone i propsuje PS4. Tego się nie da tak odkręcić.

Opublikowano

chciałbym zobaczyc to spotkanie madrych głów micro na ktorym to odkrecali, byłoby  z 40milionow wyswietlen na youtube.

Opublikowano

Skoro nie ma już wymówki że potrzebują infrastruktury nowego LIVE (always connected, DRM), wsparcia rynkowego itp. to dlaczego Sony potrafi wydać u nas konsolę na start a M$ nie? Nie nadążają z produkcją magicznej kamerki czy o co chodzi?

Jeśli konsole są w sumie bardzo do siebie podobne pod względem technologicznym to brak XBOX ONE na naszym rynku jest tylko i wyłącznie wynikiem ignorancji i lekceważenia nas jako klientów.

Rzucili by chociaż te ochłapy 2000 konsol u nas ale już by przynajmniej psychologicznie by "weszli".

Opublikowano

Tak odnośnie tego "zaufania" i niesmaku o których można wyczytać w internetach to ludzie szybciutko zapomnieli w tym całym gloryfikowaniu Sony że to właśnie oni w czasie życia PS3:

- zabrali możliwość odpalania Linuxa

- zabrali kompatybilność wsteczną z PS2

- doprowadzili do upadku PSN na 3-4 tygodnie

- odpjerdalają cyrki z aktualizacjami softu, czego świadkami byliśmy nawet dzisiaj

Ale oczywiście tylko na Microsoft można krzywo patrzeć.

Nawet tego typu cyrki ze strony Sony maja sie nijak do tego co kochany MS chciał zafundować graczom. Juz przeszli do historii sama próbą zamachu na rynek growy. Oczywiście, ze zaufanie w stosunku do firm ma olbrzymie znaczenie. Nie wiem gdzie ty żyjesz. Wole kupic Niemiecki czy Japonski samochod niz Chinski bo mam do nich duże zaufanie. Nie wiem o co tobie chodzi.

Do tego obiecywany od premiery konsoli cross-chat (pojawił się w końcu? nie chce mi się nawet sprawdzać, bo online gram tylko na X360), jarające wszystkich exclusivy, które nigdy nie ujrzały światła dziennego, jakiś niewyobrażalna porażka z tym całym PS Home, które zapowiadano chyba od samego początku jako coś absolutnie rewolucyjnego, brak gier przez pierwszy rok (półtora?) od startu konsoli, PS Move, Vita bez gier... Naprawdę nie wiem, skąd to wielkie zaufanie do Sony.

Opublikowano

I mówi to gościu, który lata po tematach z grami o Xone i wkleja same negatywne newsy, które później okazują się medialną wydmuszką.

SONOKLAP nic więcej, więc Don nie powinno nas to dziwić, niech się dzieciak wyszaleje, bo właśnie ktoś zabrał mu zabawki i wygonił go z piaskownicy.

Oczywiście, że nie da się tego tak odkręcić, lecz dobrze, że się już teraz na to zdecydowani do listopada cała ta sytuacja może się mocno zmienić, czas robi swoje.

Edytowane przez Soul

Opublikowano

Przy polityce Microsoftu, którą wcześniej zaserwowali, to nie było możliwe, by ich wspierać i jeszcze jarać się tym, że wychodzi nowa konsola. A to, że niemal każdy news był negatywny, to co, moja wina? Same takie krążyły po sieci. Przez okrągły miesiąc, wszystko to co złe szło na konto M$, a dobre wieści trafiały do obozu Sony. Kiedy M$ zaliczał wpadkę za wpadką, Sony odpowiadało gigantyczną nowiną dotyczącą czy to gier używanych, czy połączenia z siecią, czy wsparciem dla developerów, czy porozumieniami z indie, czy architekturą konsoli.

A tak samo, jak wtedy udawałeś że się nic nie stało, tak samo robisz to teraz.

Opublikowano

Jeśli chodzi o mój wybór, nie zmienia to praktycznie nic. Pokazali już prawdziwe oblicze i nie zamierzam kupować ich sprzętu. Co z tego, że na dzień dzisiejszy wszystko się zmieniło, skoro po roku/dwóch/trzech od premiery mogą znowu jakąś szopkę odstawić.

Musiol:

Fajnie, że MS się ogarnał, ale przykre, że ludzie w ciągu godziny zapomnieli o tym, że dymał ich bez mydła i sugerował kupno X360 jeśli nie mają sieci. Chamstwo, bucówa i pogarda dla ludzi zostały odpuszczone po jednym wpisie. No po prostu super. Nie wyszła im opcja z wrzuceniem ludzi do wrzątku (DRM, 24h online check) to stosują metodę podgrzewania wody żabie w garnku - zmiany będą stopniowo wprowadzane, o czym świadczy cytat Whittena: "Finally, Whitten could not give any reassurance that Microsoft will not change its policies in the future"

Opublikowano

Nikt niczego nie udawał tylko grzecznie czekał na rozwój wydarzeń na (pipi) srać ogniem skoro, obu sprzętów nie ma jeszcze na rynku....

Opublikowano

No tak przecież obie firmy pokazały nam od (pipi)a ex'ów ba wszystkie w formie czystego gameplayu :teehee:

Opublikowano

SONOKLAP nic więcej, więc Don nie powinno nas to dziwić, niech się dzieciak wyszaleje, bo właśnie ktoś zabrał mu zabawki i wygonił go z piaskownicy.

Oczywiście, że nie da się tego tak odkręcić, lecz dobrze, że się już teraz na to zdecydowani do listopada cała ta sytuacja może się mocno zmienić, czas robi swoje.

A kim Ty jesteś jak nie zaślepionym Xbotem? Bo nie kumam tak wielkiej hipokryzji, by kogoś wyzywać od sonoklapów, bo jedzie po firmie, którą tak wychwalasz. Od samego początku robi cię w balona, ale lubisz być smyranym po odbycie.

Udawanie, że to wszystko przeszłość, że się nic nie stało to jakiś niewyobrażalny żart i skąd w ogóle w internecie taka wrzawa, że "wooow, Microsoft jest wielki, zniósł ograniczenia" - zesrał się, śmiał z tego, a jak dostał karę to pokornie posprzątał i knuje jak goblin, co można tu jeszcze zasmrodzić.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.