Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 375,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Zeldę i Mariana w 3D też robią. I nawet Retro coś robi. Żadna nowina. Tylko niech powiedzą kiedy wyjdzie :)

Opublikowano

Hę?

Opublikowano

A. Nie jestem fanem. No, ale niech będzie 10. Jak tylko będzie 10 na PS4, 10 na Xbox3, 10 multiplatform plus 10 gier na 3DS to będę przeszczęśliwy.

Opublikowano

Już ponad 10 000*

sprawdzone info.

Spekulacje są, że może być więcej. xDDDD

Opublikowano

Co by nie mówić, porty nie porty, tyle niezależnych firm i wszystko zrypane. To tylko dowodzi tego co już kiedyś pisałem, że ta pokazówka z Zeldą na WiiU to był jeden wielki pic na wodę.

Opublikowano

Uhm. Po Resistance 1 też każdy pewnie się spodziewał graficznego urwania łba w postaci Uncharted 2. A po Kameo takiej gry jak RDR. Jak Sony puściło słynny filmik z Killzone 2 to też wszyscy twierdzili, że to nie do osiągnięcia. A tu proszę. Więc zamiast wysuwać wnioski po kilku niechlujnych portach może lepiej poczekać aż za konsolę wezmą się studia 1st party z Retro na czele?

Opublikowano

Wiesz Albert, z WiiU jest tak, że developerzy, którzy robili te porty od 7 lat pracowali na maszynach o teoretycznie podobnej mocy i możliwościach i nie byli w stanie nawet zostać na tym poziomie. WiiU to nie jest nagle dla nich kosmiczna technologia jak PS3 na premierze.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

WiiU ma inną architekturę. Ma więcej pamięci, ale ta pamięć jest wolniejsza. Ma mocniejszy układ graficzny. Słabszy procesor. Gry się robi inaczej. Nintendo robiło konsolę pod swoje studia, a nie pod developerów 3rd party. A developerom 3rd party nie chce się spuszczać nad wersjami na PS3 (słusznie), a co dopiero na WiiU. Tak więc spokojnie. Nie twierdzę, że konsola jest jakaś przepotężna. Ale twierdzę, że jej prawdziwe możliwości poznamy dopiero jak będzie Zelda, albo gra od Retro. Albo Marian w 3D.

Opublikowano

@ up

Jeden i drugi ma trochę racji.. tylko, że jak dla mnie jest to jednak trochę niepoważne aby 7 lat po X360 wypuszczać konsolę, która jest pod jakimkolwiek względem słabsza... a ta jest słabsza (może nawet znacznie) pod kilkoma względami. W sumie ciekawy jestem jak się to dalej rozwinie... czy developerzy wykorzystają jakoś mocniejsze GPU...

Opublikowano

Multiplatformy będą gorsze. Bo nie ma sensu żeby dopieszczać porty na WiiU skoro jest pewne na 100%, że sprzedadzą się o wiele, wiele słabiej niż wersje na X360, a nawet PS3.

Masz rację z tym, że porażkowe jest stosowanie słabszych elementów niż w sprzętach dostępnych od lat na rynku.

Opublikowano

No ram w WiiU to podobno odpowiednik kości za 10$ kupionej w pierwszym lepszym sklepie.

Jeżeli czegoś nauczyła nas ta generacja, to tego, że wszystkie części konsoli muszą być mniej więcej na tym samym poziomie. Sparzyło się na tym Sony dając przepakowany CPU, do którego nie dorastało GPU.

Najwidoczniej Nintendo się nie nauczyło niczego z błędów innych i zrobili niebywały cyrk dając dobre GPU, ale gorsze od PS3 i X360 CPU i dużo gorszą pamięć RAM. RAM w WiiU będzie wszystko hamować.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Ta wolna pamięć to jakieś nieporozumienie, porażka i kompromitacja. Ogólnie premiera tej konsoli jest dla mnie żenująca. Pewnie wynik finansowy będzie ok, ale pierwszy raz od lat nie interesuje mnie w ogóle kupno nowej konsoli Nintendo

Opublikowano

Multiplatformy będą gorsze. Bo nie ma sensu żeby dopieszczać porty na WiiU skoro jest pewne na 100%, że sprzedadzą się o wiele, wiele słabiej niż wersje na X360, a nawet PS3.

Masz rację z tym, że porażkowe jest stosowanie słabszych elementów niż w sprzętach dostępnych od lat na rynku.

ciekawe czy ilosc sprzedanych kopii zwróci kase wydana na stworzenie tego portu ;)

Opublikowano

No ram w WiiU to podobno odpowiednik kości za 10$ kupionej w pierwszym lepszym sklepie.

Jeżeli czegoś nauczyła nas ta generacja, to tego, że wszystkie części konsoli muszą być mniej więcej na tym samym poziomie. Sparzyło się na tym Sony dając przepakowany CPU, do którego nie dorastało GPU.

Najwidoczniej Nintendo się nie nauczyło niczego z błędów innych i zrobili niebywały cyrk dając dobre GPU, ale gorsze od PS3 i X360 CPU i dużo gorszą pamięć RAM. RAM w WiiU będzie wszystko hamować.

Nie dowierzam, ale totalnie się zgadzam. Usprawiedliwianie Nintendo za ich głupie decyzje jest trochę szalone. Owszem, pewno 1st party gry będą fajne i mogą wykorzystać jakoś ciekawie padleta, ale ogólnie konsola w multiplatformach podzieli los Wii. BTW, co z tym urządzeniem do Wii, które miało badać puls? Takie ogłoszenie z pompą a teraz cisza.
Opublikowano

Niewielki procent ludzi kupi Wii U dla multiplatform. Dali tą opcję, bo chcieli poszerzyć bazę tytułów. Gry na Wii i PS360 to były dwa różne światy. Teraz na WiiU masz i Mariana i Batmana. Fan Nintendo ma możliwość zagrania w gry dotychczas zupełnie mu nieznane, i tyle. Pytanie czy to chwyci.

Opublikowano

Co by nie mówić, porty nie porty, tyle niezależnych firm i wszystko zrypane. To tylko dowodzi tego co już kiedyś pisałem, że ta pokazówka z Zeldą na WiiU to był jeden wielki pic na wodę.

Po pierwsze nie oceniaj konsoli, która miala premierę pare dni temu. Po drugie nie wszyscy myślą tylko grami multiplatformowymi jak większość posiadaczy konsoli MS. Po trzecie Nintento inaczej podchodzi do tematu wodotryskow jak Sony czy MS. Po czwarte nie możesz wiedzieć na co stać WiiU bo to dopiero czas pokaże.

Edytowane przez Dixi

Opublikowano

Jak konsola będzie mieć TYLKO excklusivy to też się nie sprzeda. 2-3 gry ekskluzywne do roku, gdzie reszta jest słabsza niż a 6 letnich już konsolach to kpina. Na dodatek Wii U ani pod względem systemu ani tymbardziej usługi online nie ma czego szukać przy obecnych konsolach.

PS3 miało w chui lepszy start niż Wii U teraz.

Opublikowano

dokładne, nie mowiac już o tym, ze dużo multiplatform jest często lepszych od MEGA Exow...

Opublikowano

PS3 miało w chui lepszy start niż Wii U teraz.

Znaczy w jakim sensie? Dla graczy hardcorowych? No tak, pewnie. Dla reszty? Hell no

Opublikowano

A dla casuali w tej chwili Wii U jest dobre czy jak? Jakieś Nintendolandy itd śmiecie to nic wartego uwagi nawet dla konsolowych januszy.

Jak Paliodor piszę że po co kupować Wii U dla Black Opsa 2, to do czego innego? Do ME3 czy Batmana które miały premierę rok temu? Dla mnie, nawet jakby te gry to było dla mnie GOTG 11/10 koorwa to bym Wii U nie kupił by ogrywać je w pseudo ulepszonej wersji.

Ktoś napiszę że konsola się rozkręci, rozkręci się dopiero za rok, a za rok to już będzie wiadomo jak next geny Sony i Microsoftu wyglądają i wzrok hardkorowego gracza podąży w ich kierunku, a nie Wii U.

Brand new konsola, która ma prawie o połowę wolniejszy ram i gorsze CPU niż xklocek produkowany od 7 lat... nawet beki szkoda robić.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.