Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Zaskoczony jestem, że ta uważana m.in. przeze mnie najlepsza odsłona GTA nie ma własnego tematu.

gta-vice-city1.jpg

http://www.rockstargames.com/videos/video/10391

Ależ, nie. Oczywiście. Obchodzimy 10 lecie tej cudnej szpili. Oj, Rockstar odmłodziło ją na komórkach i tabletach. Wygląda nieźle, z zauważalnym progresem jeżeli porównać do prostego portu jaki zrobiono w przypadku trójki.

Miło powrócić do słonecznej Florydy lat 80.

Nie wiem czy to magia ale gra się równie dobrze jak te 10 lat temu...

• Odpowiedzi 109
  • Wyświetleń 31,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ostatnio naszła mnie lekka chętka na Vice City; a jako ze samo granie mi już nie wystarcza to postanowiłem zrobić coś od siebie - obrazek w stylu "mieszanym" między GTA IV, San Andreas i  Vice City.

• Za dzieciaka VC wydawało się mieć strasznie długą fabułę i ogrom misji, a dziś się okazuje, że to gierka na weekend. Sterowanie maszynami latającymi na kompie to była padaka, choć w SA niedawno jakoś

Opublikowano

nie gra się równie dobrze ze względu na spier.dolone sterowanie

Opublikowano

Przepraszam bardzo, ale nie da się wygodnie grać na telefonach dotykowych, to jest udowodnione naukowo. Czekam aż Gameklip i DS3 do mnie dolecą, wtedy możemy porozmawiać o tej grze.

Inna sprawa, że R* znowu pokazuje swój kunszt w pisaniu gier na inne platformy niż konsole... Wstawili grę do Play Store i prawie momentalnie ją zdjęli, pewnie tyle zgłoszeń o nieprawidłowym działaniu dostali. Może do świąt naprawią co trzeba i na SGS3 będzie można pograć. I trochę lepszą wydajność niż GTA3 poproszę, bo to się cięło na wszystkim, od SGS2, iPhone'a 4 po Nexusa 7.

Opublikowano

wierząc mojemu iTunes'owi - 1020,8 MB

Opublikowano
  • Autor

Jakoś ja daję radę ogarnąć te GTA na tablecie. Prawda, że nie jest tak intuicyjnie jak na padziku ale też nie ma tragedii jak np: z nowszych gier Jet Set Radio.

Opublikowano

Nie jest źle. Wiadomo, że to nie pad, ale można popykać trochę.

Kilka moich screenów:

IMG_0221.png

IMG_0220.png

IMG_0219-1.png

IMG_0218.png

Ach, ten klimat. Jazda PCJ-600 po wybrzeżu, a w tle Emotion 98.3. Tego mi brakowało <3

Opublikowano

Różnice między wersją PC na pierwszy rzut oka:

-Nowy, dynamiczny cień Tommiego

-Czytelne rejestracje pojazdów

-Bardziej "plastyczne" oświetlenie

-Nowe drzewa?

-Lepszy model Tommiego

-Nowe, lepsze dłonie w cut-scenkach (palce!)

i wiadomo, HUD, menu itp.

Edytowane przez łosion

Opublikowano
  • Autor

Tekstury nie są już rozmazanymi plackami, ale mają całkiem szczegółową fakturę.

Opublikowano

Tekstury nie są już rozmazanymi plackami, ale mają całkiem szczegółową fakturę.

Racja, ale nie wszędzie.

Dodatkowo zmieniony (tak jak w GTAIII 10th Anniversary) został dystans rysowania. Usunięta została "młga" z horyzontu, przez co cały obraz zyskał na ostrości (i sterylności ;/), ale sprytnie maskuje to delikatnie zwiększony bloom.

Edytowane przez łosion

Opublikowano

-Nowe, lepsze dłonie w cut-scenkach (palce!)

Dokladnie, maja palce! :D

Edytowane przez Voytec

Opublikowano

Na pierwszym xboxie też mieli.

Opublikowano

Jezu pamiętam jak namawiałem ojca na wymianę PC żeby pograć w VC i 3 a teraz na telefonie można grać w lepszą graficznie wersję... NA TELEFONIE :sorcerer:

Edytowane przez kudlaty88

Opublikowano

W Vice City zagrałem pierwszy raz u kumpla na jego wypasionym PC'cie - szczękę z podłogi zbierałem całą noc. Te skutery, te motorówki, TE MOTORY.

Przed zagraniem każdego dnia czytałem recenzję w jednej z gazet (nie pamiętam, czy to było PSX czy N+). Pamiętam tylko fragment z opisem tego, jak to Tony ćwiczy cięcia kataną na tle zachodzącego słońca.

Ach, wspomnienia. Chyba najdłużej grałem właśnie w Vice City i chyba jest to też moja ulubiona odsłona.

Opublikowano

To było w N+ ;).

Pamiętam też reklamę "GTA:VC" od polskiego dystrybutora ze sloganem "Nie ukradłeś? Nie zabiłeś? Duuużo przegapiłeś!" z Tommym Vercettim popylającym na motorówce/motorze w tle ;).

Opublikowano

Z tego co pamietam to Rockstar wspominal co, ze przy okazji premiery GTA VICE CITY na telefony ujawni nigdy wczesniej nie pokazywany artwork?

Opublikowano
  • Autor

Zastanawia mnie dlaczego Rockstar tak uparcie ociąga się ze wrzuceniem trylogii w HD na konsole. Przecież ludzie to kupią, mimo że to ma teraz już 10 lat...

Polatałem RC helikopterkiem. Misja ukończona za pierwszym razem.

Opublikowano

RC helikopter na budowie, na misja sni mi sie po nocach do dzis, brrr

Opublikowano

RC helikopter na budowie, na misja sni mi sie po nocach do dzis, brrr

Ja tą szybko ogarnąłem, bardziej mnie irytowała ta w studiu filmowym gdzie trzeba było latać awionetką i rozrzucać ulotki. Zwrotność tego samolociku była słaba, więc tor lotu trzeba było korygować z dużym wyprzedzeniem.

Opublikowano

jak sie juz raz ogarnelo RC to bylo proste, pierwszy raz to byl koszmar ;) zwlaszcza jak sie probowalo latac jak byl wlaczony kod na latanie samochodami :D (nie chcial latac wtedy) no i mowie ciagle o wersji na PC bo ja to wtedy nie mialem konsol ^^'

Opublikowano

Przecież VC i SA w HD mają wyjść w przyszłym roku na PS3.

Opublikowano

Przecież VC i SA w HD mają wyjść w przyszłym roku na PS3.

Info?

Bo jest tylko mowa o zwykłych wersjach na PSS.