Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Teenage Mutant Ninja Turtles

Featured Replies

• Odpowiedzi 244
  • Wyświetleń 49,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

Oceny widzów bywają naprawdę pozytywne, na filmwebie ktoś dał nawet 10/10 :D

Ja idę z narzeczoną, kowabunga!

Edytowane przez Dobos

Opublikowano

Trzeba ważyć swoje słowa kolego, mnóstwo młodych ludzi teraz tego nie robi a co jest ogromnym błędem.

Opublikowano

bylem. slabizna straszna. humor dla dzieci, sceny akcji przegiete (bay), idiotyzm.

z sentymentu do zolwi daje 2/5

Opublikowano

no małe dzieci dają cinemascore A+, dorośli ludzie średnio marne C.

Edytowane przez tk___tk

Opublikowano
  • Autor

Skoro nawet z sentymentu nie daja wyzszych ocen, to faktycznie musi być słabo :/

Opublikowano

sequel potwierdzony, premiera za dwa lata. bay i scenarzyści wracają.

Opublikowano
  • Autor

Ty sypiasz czasami?

Przeczytalem opinie na pewny nerdowskim forum i niby nie jest tak zle, chociaz sporo glupot z originem Splintera na czele.

Opublikowano

Skoro nawet z sentymentu nie daja wyzszych ocen, to faktycznie musi być słabo :confused:

Jak to nie dają wyższych ocen? Masz przykład w postaci Olszewskiego. Może jak ktoś jest jeszcze bardziej sentymentalny, to da więcej.

Proponuję obejrzeć stare części, idę o zakład, że poziomem nowe TMNT specjalnie nie odstają i za 20 lat, dzisiejsze dzieciaki dające im o dziwo A+, też będą krzywić się na kolejne generacje żółwi.

edyta. teka te 4h snu to na tydzień, tak?

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Byłem widziałem i co mogę powiedzieć ? nie o takie żółwie walczyłem, parę scen daje radę ale jest ich za mało, film o żółwiach a zaczyna się ludźmi i ich problemami (coś jak transformers) Człowiek cały czas czeka na coś za(pipi)istego i tego przez cały film niema, żółwie mają dużo więcej pary niż miały kiedykolwiek, miotają kontenerami itp Parę fajnych nawiązań do pop kultury i tyle, film akcji z żółwiami a nie o żółwiach 5/10 .

Edytowane przez Soul

Opublikowano

- fabuła prostacka

------- zmieniono originy żółwi i splintera

- Shredder wygląda jak wyciągnięty z Transformersów

+ rewelacyjne efekty specjalne (akcja na zaśnieżonej górze to wielkie WOW niemal jak scena na autostradzie z Matrixa O_O)

+ Megan Fox pasuje do roli April O'Neil idealnie

+ humor

+ relacje między żółwiami

+ Shredder to niezły badass

7/10, czekam na sequel.

Opublikowano

o właśnie weź coś napisz o april. tylko nie o jej tyłku i ustach bo wiadomo GOTY, ale o postaci.

Opublikowano

Potwierdzam tragedii nie było, wpasowała się całkiem nieźle w tą rolę, akcja z lawiną była spoko mi jeszcze bardzo podobała się ta w metrze, ciary obecne, więcej takich by się przydało, ogólni za dużo strzelania a za mało walki wręcz z klanem wielkie stopy :P No i parę jokes całkiem OK, zaklepana itp ;]

Edytowane przez Soul

Opublikowano

no, ale ja się nie pytam czy megan fox się dobrze wpasowała w granie megan fox tylko czy ta postać cokolwiek sobą reprezentuje.

Opublikowano

W przypadku Megan Fox nie jestem obiektywny, według mnie coś tam reprezentuje, zresztą sama jest fanką żółwi.

Z minusów jeszcze przypomniało mi się wyjaśnienie jak żółwie i splinter nauczyli się sztuk walki.

Opublikowano

No w starych żółwiach było to zrobione dużo lepiej, ogólnie sama historia była lepsza tu już trochę pojechali.......

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Byłem na TMNT i jestem mega rozczarowany. Lepiej obejrzeć stare części bo biją nową na głowę. Film kompletnie nieciekawy, fabuła jest słaba, modele żółwi ok, ale twarze i mimika jest strasznie dziwna, nie podpasowała mi, żarty w większości są suche i głupie, jedynie Megan daje radę i miło się patrzy na jej tyłeczek. Nawet efekty są średnie, serio jak producentem jest Bay to spodziewam się efektów na wysokim poziomie, a dostałem sztuczne plastikowe chaotyczne (pipi). W niektórych scenach tak wali komputerem, że aż się odechciewa oglądać. Miałem moment, że chciałem wyjść z kina lecz zostałem, ale jedna megaśna scena akcji nie zrekompensuje mi 1,5h. Niby parę rzeczy jest fajnych, totalny crap to też nie jest, ale znacznie poniżej oczekiwań.

4/10

Opublikowano

A dużo ludzi na sali było? Ciekaw jestem popularności tego filmu w Polsce.

Ja się wybieram z narzeczoną w przyszłym tygodniu :)

Opublikowano

Tylko ja. :D

Ale już jest 11 dni od premiery, najwięcej ludzi jest w pierwszym tygodniu, potem już raczej rzadko.

Opublikowano

Film jest o wiele lepszy od Transformerow, nie jest nudny.

Design zolwi jest genialny. Poszczegolne turltesy mocno sie od siebie roznia - Raph jest wysokim wielkim koksem, Don chudym nerdem, itp. Shredder wyszedl im kapitalnie - wielka zla maszyna do zabijania, animacja bardzo wymowna - az czuc te potezne szlagi.

Megan nie byla w(pipi)iajaca, co mnie bardzo zaskoczylo (tylko jeden najazd na dupe BTW).

Efekty specjalne (oprocz splintera - wyglada jak z filmu CGI sprzed 10 lat) sa swietne, choreografia walk genialna, zmieniony origin na plus.

7-/10, polecam.

Opublikowano

jak czezky, mnie też TMNT podobał się bardziej niż nowe transformersy.

Przede wszystkim nie był taki głupi i trzymał się scenariusza (jakikolwiek on nie był, nie ma co narzekać, to film o ŻÓŁWIACH NINJA), przekonałem się do designu żółwi, wcale nie jest taki zły, film nie powala na kolana żartami ale też nie powoduje grymasów na twarzy z powodu humoru a walki są całkiem fajnie zrobione. Shredder kozak. No i Megan była w porządku. Trochę ta scena zimowa przegięta. Szkoda też że film nie był trochę dłuższy i nie wrzucili więcej komediowych scen, no i żółwie tylko raz jadły pizzę, HELOOOOOŁ.

7/10

Edytowane przez MaZZeo