Opublikowano 26 października 201410 l Mi się średnio podobało, ale wiem, że mogło być znacznie gorzej. Zółwie tylko raz pierdziały.
Opublikowano 27 października 201410 l Że aż sobie ściągnąłem trylogię. Jedynka i dwójka są super, trzecia odstaje a szkoda. Miło po latach zobaczyć te kukiełkowe twarze zamiast CGI którym też niczego nie brakuje.
Opublikowano 28 października 201410 l tekst zawiera lekkie spoilery (zwłaszcza kawłek na szaro - tylko dla tych co oglądali) właśnie oglądałem te nowe żółwie, film całkiem ok, ale jednak bez zachwytu, głównie przez jedną rzecz której sie od poczatku obawiałem (a w sumie to byłem prawie pewny że tak właśnie będzie) - chodzi mi o to że film za bardzo przypominał kreskówke dla dzieci jeśli chodzi o walki, już kiedyś dawno temu w bajkach mnie to wkurzało ale to były bajki więc dało sie to zrozumieć, ale w filmie jeszcze bardziej mnie to raziło - konkretnie chodzi mi o bardzo mało realnej przemocy, jedynie jakieś bijatyki. oczywiście katany ani sztylety nigdy nikogo nie pocieły i nie zabiły, zamiast broni żółwie waliły pięściami, jedynie donatello raz kogoś zdzielił kijem, ale oczywiście kij jest mniej morderczy niż katana... no kurde. nie oczekiwałem krwawej masakry w stylu tarantino, ale jednak ten kompletny brak wykrzystania zabójczych broni na wrogach był mocno drażniący oprócz tego niektóre sceny były wyjątkowo bajkowe i od czapy - zwłaszcza końcowy upadek z dachu zakończony niczym (i co sie stało z wirusem który miał sie rozwalić po upadku?) serio kurde wiem że to film na podstawie bajki, ale zbyt bajkowa nieobecna przemoc i zbyt bajkowe zakończenie naprawde spowodowały że musze odjąć temu filmowi 2 grube minusy (a w sumie to dodać) zakładając że normalnie dał bym z 8/10 więc po odjęciu wychodzi 6/10 dla porównania większość filmów marvela mimo że też na podstawie komiksów to jakoś lepiej miała rozegraną kwestie przemocy (chociaż też była mocno stonowana) Edytowane 28 października 201410 l przez Yano
Opublikowano 28 października 201410 l Wirus trzymali na plecach, także był cały, a przeżyli bo to były zmutowane doje*ane żółwie ninja:) A w kwestii przemocy raczej więcej nie dało się wrzucić, w końcu w Polszy ten film był od 12 roku życia, hajs musi się zgadzać.
Opublikowano 28 października 201410 l Ok, nagle wysyp recek bo im film się pojawił w sklepie więc ja krótko: zołwie ninja trzeba lubić, Tak samo jak trzeba lubić scooby doo albo teletubisie. Dla mnie ekranizacja w bardziej dorosły sposób głupkowatych bajek to dalej głupota. Serio, film o gadających żółwiach ninja z mistrzem szczurem ? nigga plz. Dodatkowo w porównaniu do bajek, tutaj żółwie wyglądają jak kopiuj/wklej mutanty z Fallout 3. Jaka tematyka taki film, czyli słabo. Ocena 2/35 Ale skubi du byl jeszcze gorszy.
Opublikowano 28 października 201410 l Ok, nagle wysyp recek bo im film się pojawił w sklepie więc ja krótko: zołwie ninja trzeba lubić, Tak samo jak trzeba lubić scooby doo albo teletubisie. Dla mnie ekranizacja w bardziej dorosły sposób głupkowatych bajek to dalej głupota. Serio, film o gadających żółwiach ninja z mistrzem szczurem ? nigga plz. Dodatkowo w porównaniu do bajek, tutaj żółwie wyglądają jak kopiuj/wklej mutanty z Fallout 3. Jaka tematyka taki film, czyli słabo. Ocena 2/35 Ale skubi du byl jeszcze gorszy. scooby-doo był super. no i scenariusz napisał szanowany reżyser james gunn więc trzeba szanować.
Opublikowano 28 października 201410 l ja nigdy nie byłem wielkim fanem żółwi ale jako dziecko lubiłem je jak większość bajek (oprocz scooby doo), jadnak drażniło mnie w bajce to samo co w filmie - po co robić bajke gdzie główny bohater jest uzbrojony w katany skoro nie można pokazać jak kogoś przecina? wyobraźcie sobie film punisher gdzie gość nie może nikogo zastrzelić... albo wyobraźcie sobie film o wolverinie gdzie gość ma metalowe pzaury i nie może nikogo zaatakować... oh wait.. a na serio to wolverin przynajmniej kilka razy w ciągu tych 5-6 filmów wbił chociaż komuś te pazury, ale oczywiście obcinanie kończyn czy głowy nie wchodziło w gre. ale wyobraźcie sobie idiotyzm sytuacji gdyby wolverine był jak leonardo - ma broń do cięcia ale nie może jej użyć bo film jest od 12 lat i nie można pokazać krwi ani nic.. no mnie to drażniło
Opublikowano 28 października 201410 l dlatego w żółwiach nindża dwa z lat dziewiędziesiątych michaelandżelo bił ludzi parówkami, a nie nunczako. Edytowane 28 października 201410 l przez tk___tk
Opublikowano 28 października 201410 l Rozumiem, że kogoś jarają bajki i lubi to oglądac. Tylk ow takim przypadku to są produkcje na o wiele wyższym poziomie jak shrek czy epoka lodowcowa. Nie lubie tego typu kina, drażni mnie ale nie uważam, że są do kitu. Natomiast adaptacje w stylu zolwi ninja to jakas parodia na miare power rangers. Jezeli chce mniej lub bardziej udana adaptacje bajki lub komiksu to od tego jest x-men, nowy batman, a nie jakies zolwie lub spajder men bo to jest po prostu (pipi) ze smietaną. Niestety.
Opublikowano 28 października 201410 l Autor Adaptacja oryginalnych zolwi to by musiala miec kategorie wiekowa R. Jak sie wzialem za komiksy to okazalo sie ze cale moje dziecinstwo bylo klamstwem a zolwie nie sa takie mile
Opublikowano 28 października 201410 l ej guernica, a planetę małp widziałeś już? warto? bo nie wiem czy to oglądać dzisiaj czy nowego cronenberga.
Opublikowano 28 października 201410 l Ja czekam na zolwie i malpy w jedynej znosnej wersji, no chyba ze na tabletach ogladacie :>
Opublikowano 28 października 201410 l Autor Zolwie sa w hd. Teka Ty masz inny gust niz ja, nie szanujesz Spider mana, nie wiem po co Ci moja opinia.
Opublikowano 28 października 201410 l Małpy też są w dobrej jakości Małpy 9/10 Filmowe żółwie 5/10, ale podkreślam, że mogło być gorzej. Ostatnia walka odgrywa się przy wielkim telebimie toshiby, a nie cocacoli. Żółwie kreskówkowe 8/10 Edytowane 28 października 201410 l przez gekon
Opublikowano 28 października 201410 l Jak byłem dzieciakiem to na żółwie w Soboty biegałem ze szkoły do domu żeby tylko zdążyć, jak się spóźniłem na kilka odcinków to już następne kolejne soboty rowerem do podstawówki zapierdzielałem. Szkoła w soboty!!! nóż knrwa ktoś mi poważnie s(pipi)ił dzieciństwo w 5 klasie. A potem były trzy świetne filmy i era kaset video. I to były Żółwie!!! Nawet dziś potrafią rozbawić przewracając oczami i siejąc głupie teksty.
Opublikowano 28 października 201410 l W Białymstoku. Jak się o tym dowiedzieliśmy że na 7:45 do szkoły musimy chodzić na 3 lekcje był wielki szok. A w soboty fajne bajki leciały, były Żółwie były Duck Tales, Ten niedźwiedź co latał żółtą kaczuchą (taki samolot), generalnie bajki disney od 10 chyba puszczali a my w budzie. Kto miał blisko ten był farciarz.
Opublikowano 5 stycznia 201510 l Obejrzałem wreszcie te nowe dokoksowane żółwie i przerośniętego szczura. Myślałem że to będzie większe (pipi), a tymczasem tak źle nie jest. Całkiem znośny film gdzie można parę razy się uśmiechnąć. 6/10
Opublikowano 30 kwietnia 20159 l Kilka zdjęć z planu TMNT 2. Stephen Amell gra Casey Jonesa , Tyler Perry Baxtera Stockmana. Edytowane 30 kwietnia 20159 l przez Timmy