Jump to content

Riddick

Recommended Posts

Poprzednie 2 czesci bardzo mi sie podobaly i ciesze sie, ze ten film w koncu sie pojawi. Kilka dni temu pojawil sie nowy zwiastun. Zapowiada sie klimatyczny film S-F z odpowiednia kategoria wiekowa. Jednym zdaniem: stary, dobry Riddick z oprawa wizualna na miare naszych czasow.

http://www.youtube.com/watch?v=MzZRvkOjwO4

Edited by Shagohad
  • Replies 43
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

jedynka była super, ale dwójka to już trochę taka papka dla hamburgerów

za to trójka (wnioskuje z trailerów) podchodzi bardziej do jedynki, gdzie Riddick ostro walczy o przetrwanie i do tego jest uwięziony na jakiejś nieznanej planecie, na której z pewnością będą go czekać różne "niespodzianki". Jestem dobrej myśli.

Guest suteq

Dla mnie Kroniki Riddicka>Pitch Black, dlatego teraz gdy widzę Pitch Black 2 to mam odczucia troszkę mieszane, aczkolwiek czekam na film bardzo mocno. 

Zalezy czego oczekiwales Milan od Pitch Black. :) Ja ogladalem to za malolata i wrazenie zrobilo na mnie duze, klimat, opuszczona planeta, no i przekocur w roli glownej, dobra rozwalka i zdecydowanie do browarow film bardzo dobry. Dwojka bardziej spokojna, dluzsza i bardziej - hmm - dorosla. Tez mi podeszla. Na 3 czesc czekam z odpowiednia iloscia zup chmielowych.

• 3 weeks later...

Przesadzacie z tymi pochwałami dla jedynki, najbardziej zostaje w głowie po filmie Radha Mitchell.

zaraz po riddicku to najciekawsza postać. pamiętam, że po powrocie z kina, od razu poleciałem na siłownie. chciałem być jak riddick. rozważałem nawet ogolenie bani.

wojka bardziej spokojna, dluzsza i bardziej - hmm - dorosla.

zgodze sie jedynie z tym, że dłuższa. pitch black zadawał ciekawsze pytania natury moralnej, wiary w stwórce i intencje drugiego człowieka, miał mniej jednowymiarowe charaktery i adekwatny rating wiekowy. no i nie miał motywów prosto z xeny wojowniczej księżniczki.

pamiętam, że oglądając oba filmy po latach, już jako osoba dorosła, pitch black oceniałem mniej krytycznie, a kroniki troche straciły w moich oczach.

oglądaliście animację o riddicku, wypełniającą lukę między filmami ? całkiem spoko

Edited by Kazub

Przecież na tym trailerze z pierwszego postu od 1:13 jest pokazana postać z tego legionu nekromongerów. W spoilerze opis filmu z filmweb.pl

Riddick odmawia przejęcia przywództwa nad Necromongers, pozostawia tron Lordowi Vaako i wyrusza w poszukiwaniu swojej rodzinnej planety Furya. Jednak zostaje zdradzony i pozostawiony na zdewastowanej planecie. Tam musi walczyć o przetrwanie, nie tylko z różnej maści stworami, ale także z łowcami nagród. Staje się jeszcze silniejszy i bardziej niebezpieczny niż kiedykolwiek był.

Z imdb.com

Left for dead on a sun-scorched planet, Riddick finds himself up against an alien race of predators. Activating an emergency beacon alerts two ships: one carrying a new breed of mercenary, the other captained by a man from Riddick's past.

Edited by Shankor

Pamiętam, że PB podobał mi się nawet (początek git, a im dalej w las tym gorzej), a obejrzane niedługo później Kroniki stawiam gdzieś tak na równi z kupą (+ plastkiowe efekty za grubą kasę). Pewnie teraz oceniłbym je lepiej.