Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Poprzednie 2 czesci bardzo mi sie podobaly i ciesze sie, ze ten film w koncu sie pojawi. Kilka dni temu pojawil sie nowy zwiastun. Zapowiada sie klimatyczny film S-F z odpowiednia kategoria wiekowa. Jednym zdaniem: stary, dobry Riddick z oprawa wizualna na miare naszych czasow.

http://www.youtube.com/watch?v=MzZRvkOjwO4

Edytowane przez Shagohad

• Odpowiedzi 43
  • Wyświetleń 7,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

jedynka była super, ale dwójka to już trochę taka papka dla hamburgerów

za to trójka (wnioskuje z trailerów) podchodzi bardziej do jedynki, gdzie Riddick ostro walczy o przetrwanie i do tego jest uwięziony na jakiejś nieznanej planecie, na której z pewnością będą go czekać różne "niespodzianki". Jestem dobrej myśli.

Opublikowano

Przesadzacie z tymi pochwałami dla jedynki, najbardziej zostaje w głowie po filmie Radha Mitchell.

Opublikowano

Dla mnie Kroniki Riddicka>Pitch Black, dlatego teraz gdy widzę Pitch Black 2 to mam odczucia troszkę mieszane, aczkolwiek czekam na film bardzo mocno. 

Opublikowano

Zalezy czego oczekiwales Milan od Pitch Black. :) Ja ogladalem to za malolata i wrazenie zrobilo na mnie duze, klimat, opuszczona planeta, no i przekocur w roli glownej, dobra rozwalka i zdecydowanie do browarow film bardzo dobry. Dwojka bardziej spokojna, dluzsza i bardziej - hmm - dorosla. Tez mi podeszla. Na 3 czesc czekam z odpowiednia iloscia zup chmielowych.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja na podstawie trailera, w którym nie było ani jednego fajnego momentu wyciągnąłem odmienne wnioski.

Opublikowano

Mi też się nie podoba. Co się stało z motywem, 

że Riddick został Lordem Marshallem?

To wygląda jak remake, a nie kolejna część

Opublikowano

Albo że akcja filmu jest umieszczona między Pitch Black i Kronikami.

Opublikowano

Przesadzacie z tymi pochwałami dla jedynki, najbardziej zostaje w głowie po filmie Radha Mitchell.

zaraz po riddicku to najciekawsza postać. pamiętam, że po powrocie z kina, od razu poleciałem na siłownie. chciałem być jak riddick. rozważałem nawet ogolenie bani.

wojka bardziej spokojna, dluzsza i bardziej - hmm - dorosla.

zgodze sie jedynie z tym, że dłuższa. pitch black zadawał ciekawsze pytania natury moralnej, wiary w stwórce i intencje drugiego człowieka, miał mniej jednowymiarowe charaktery i adekwatny rating wiekowy. no i nie miał motywów prosto z xeny wojowniczej księżniczki.

pamiętam, że oglądając oba filmy po latach, już jako osoba dorosła, pitch black oceniałem mniej krytycznie, a kroniki troche straciły w moich oczach.

oglądaliście animację o riddicku, wypełniającą lukę między filmami ? całkiem spoko

Edytowane przez Kazub

Opublikowano

No Dark Fury bardzo spoko. Co do tego, że PB >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Kroniki to nawet nie ma co dyskutować.

Opublikowano

Czekam na film i jestem fanem Riddicka. Kroniki z 2005 bardziej mi sie podobaly niz Pitch Black, a nowa czesc bedzie wlasnie podobna do PB - jednak jestem pewny swietnego filmu. Jestem glodny Dark Sci-Fi takze oby do premiery.

Opublikowano

Przecież na tym trailerze z pierwszego postu od 1:13 jest pokazana postać z tego legionu nekromongerów. W spoilerze opis filmu z filmweb.pl

Riddick odmawia przejęcia przywództwa nad Necromongers, pozostawia tron Lordowi Vaako i wyrusza w poszukiwaniu swojej rodzinnej planety Furya. Jednak zostaje zdradzony i pozostawiony na zdewastowanej planecie. Tam musi walczyć o przetrwanie, nie tylko z różnej maści stworami, ale także z łowcami nagród. Staje się jeszcze silniejszy i bardziej niebezpieczny niż kiedykolwiek był.

Z imdb.com

Left for dead on a sun-scorched planet, Riddick finds himself up against an alien race of predators. Activating an emergency beacon alerts two ships: one carrying a new breed of mercenary, the other captained by a man from Riddick's past.

Edytowane przez Shankor

Opublikowano

Pamiętam, że PB podobał mi się nawet (początek git, a im dalej w las tym gorzej), a obejrzane niedługo później Kroniki stawiam gdzieś tak na równi z kupą (+ plastkiowe efekty za grubą kasę). Pewnie teraz oceniłbym je lepiej.

Opublikowano

Coś czuję, że przez ten trailer widziałem już cały film. :/

Opublikowano

Ten extended trailer wygląda jeszcze bardziej plastikowo i niskobudżetowo niż podstawowy.

Opublikowano

Przecież o niskim budzecie wiadomo od dawna. Cieszmy sie, ze ktos sie za nowa czesc wzial, zreszta efekty efektami - oby byl klimat.

Opublikowano

Co tam jest? :) Nie ogladalem drugiego trailera i chyba dobrze, bo podobno duzo zdradza, wiec wole tutaj pierw zapytac...

Opublikowano

To jest interaktywny komiks opisujący wydarzenia po Kronikach Riddicka i to w jaki sposób stracił władzę. Czyta m.in Vin Diesel i Karl Urban.

Edytowane przez Kymel