Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

<Andrew>

I pisze to gościu, który w tym roku kupił JEDNEGO ex'a na PS3. Faktycznie, robi mu różnicę jak cholera :P

Drugi Mendrek, podnieca się ex'ami, których nie kupuje i w które nie gra :P

Przynajmniej mogłem wybrać jakiego exa sony kupić w przeciwieństwie do Ciebie i twojego ukochanego microsoftu. Wybrałem gre generacji a w listopadzie kupie najlepsze wyścigi tej generacji czyli gran turismo 6.

Eeeeee, koleś... ja mam więcej ex'ów na PS3 od Ciebie, nie wspominając już o ex'ach na X360, więc o wyborach to Ty sobie możesz rozmawiać ale z kolegami spod trzepaka  :P

Rozumiem, że w Twoim przypadku wybór sprowadza się do NIE KUPOWANIA gier Sony :P

Na PS3 ograłem z exów:

Uncharted 1,2,3

Resistance

Heavy Rain

Infamous 1,2

Killzone 1,2

Last of Us

Metal Gear Solid 4

Gran Turismo 5

Little big planet 1,2

Ratchet and Clank

God of War 3

God of War Collection 1,2

Jak and Daxter Collection

Sly Cooper Collection

Motorstorm Apokalipsa

Tekken Revolution

Wipeout 

Nawet jeśli ograłem mniej exów od ciebie to co to ma wspólnego z tym że na Ps3 jest zdecydowanie więcej exów wartych zagrania niż na x360??

Edytowane przez Andrew21

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 743,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Co to znaczy zdecydowanie? 2:1? 10:1?

Opublikowano

Andrew: To dlaczego masz ich 2-3x mniej na PS3 niż ja na X360?  :) Jak jest ich tak dużo i są takie dobre, to czemu grasz głównie w porty z PSX i PS2, heh. Twoje czyny przeczą Twoim słowom  :P

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Andrew: To dlaczego masz ich 2-3x mniej na PS3 niż ja na X360?

czekamy na tą listę 42 - 63 exów na x360

Opublikowano

Andrew: To dlaczego masz ich 2-3x mniej na PS3 niż ja na X360?

czekamy na tą listę 42 - 63 exów na x360

3X mam i to bez doliczania wypożyczonych gier z Plusa i portów z PSX, PS2, PSP oraz gier F2P   :) Desperacja Andrew jest komiczna, heh.

Dalej Andrew, zedytuj jeszcze z 10x post, co tam jeszcze wymyślisz? Pójdziesz do kumpla żeby Ci parę gier pożyczył :)

Opublikowano

Gran Turismo 5

Killzone 1

Sly Cooper Collection

A podobno Was, kąsolomaniaków, nie obchodzą stare gierki z poprzednich platform ani ładniejsze tekstury/wyższy framerate/wyższa rozdzielczość!!1

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

Mam mniej niż ty na x360 gdyż ps3 kupiłem dopiero w 2010 roku więc muszę nadrabiać zaległości. Skoro Gears of War i Halo 3 to exy to tak samo Jak and daxter, sly cooper i god of war collection również. 

Opublikowano

Temat widzę wraca do "normy", tj. wyliczanki o ilości exów (bo reszta to multiplatformy), zamiast dyskusje o jakości i indywidualnych upodobaniach. Mnie tam ani exy na X360 ani na PS3 nie jarają, nawet jeśli gazetki okrzyknęły je GOTY i innymi 10/10. Gdyby pominąć brak multiplatform to chyba Ninendo ma najwięcej "exów" na swoich konsolach. ;p O PC nic nie mówię, bo przecież tam tylko doty i lole oraz minecrafty (a nie, wróć, minecraft teraz system seller X360 i Xbone).

Opublikowano

<Andrew>

I pisze to gościu, który w tym roku kupił JEDNEGO ex'a na PS3. Faktycznie, robi mu różnicę jak cholera :P

Drugi Mendrek, podnieca się ex'ami, których nie kupuje i w które nie gra :P

Przynajmniej mogłem wybrać jakiego exa sony kupić w przeciwieństwie do Ciebie i twojego ukochanego microsoftu. Wybrałem gre generacji a w listopadzie kupie najlepsze wyścigi tej generacji czyli gran turismo 6.

Eeeeee, koleś... ja mam więcej ex'ów na PS3 od Ciebie, nie wspominając już o ex'ach na X360, więc o wyborach to Ty sobie możesz rozmawiać ale z kolegami spod trzepaka  :P

Rozumiem, że w Twoim przypadku wybór sprowadza się do NIE KUPOWANIA gier Sony :P

Na PS3 ograłem z exów:

Uncharted 1,2,3

Resistance

Heavy Rain

Infamous 1,2

Killzone 1,2

Last of Us

Metal Gear Solid 4

Gran Turismo 5

Little big planet 1,2

Ratchet and Clank

God of War 3

Sly Cooper Collection

Motorstorm Apokalipsa

Tekken Revolution

Wipeout 

Nawet jeśli ograłem mniej exów od ciebie to co to ma wspólnego z tym że na Ps3 jest zdecydowanie więcej exów wartych zagrania niż na x360??

Na xboxie360 z eksow ogralem

Halo 3, Reach, 4, Anniversary

Gearsy 1,2,3, Judgement

Forze Horizon, 4

Alan Wake, American Nightmare

Dead Rising

Crackdown

Fable 2,3

Witcher 2

Ninja Gaiden 2

PGR 4

Saints Row

Left4Dead 1,2

Splinter Cell:Conviction

Mark of the Ninja

Shadow Complex

Trails HD, Evolution

gdzie jest to zdecydowanie więcej?

Co to znaczy zdecydowanie? 2:1? 10:1?

zdecydowanie bardziej przehajpowane (vide Heavy Rain, Uncharted)

Co jest nie tak z Halo 3 jeśli chodzi o ekskluzywność?

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Nie zagrałem jeszcze we wszystkie bardzo dobre exy na ps3 Jeśli chodzi o stacjonarki to w tej generacji ps3 ma najwięcej dobrych exów czyli ocenianych minimum na 8/10. NNa xboxie360 zagrałem za to we wszystkie warte uwagi exy:

Gears of War 1,2,3,Judgment

Halo 3, Reach, ODST, Wars, 4, Anniversary

Forza 2,3,4, Horizon

Alan Wake

Crackdown

Left4Dead 1,2

PGR 3,4

Fable 2

Saints Row

Dead Rising

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

Opinia =/= fakt

dobrych exów czyli ocenianych minimum na 8/10.

magiczna bariera, której żaden plejstejszonowy ex w pudełku w 2012 roku nie przebił xDDDDDDDDDDDDDDDDD

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

jak jest bitwa na ilość eksów, to sie podaje same takie z min 70 na mc (bo co mnie obchodzi że dla stefana goty a dla wieśka crap), bez hd kolekszyn. wymieniamy również exy ze store/arcade, tylko oddzielnie 

donsterydo wymień tak z 15 chociaż, jak kupie xa to bede wiedział co i jak

A podobno Was, kąsolomaniaków, nie obchodzą stare gierki z poprzednich platform ani ładniejsze tekstury/wyższy framerate/wyższa rozdzielczość!!1

pierwsze słysze linki zapodaj. jak znajdziesz przynajmniej 5 osób to uznam to twoje "was"

Edytowane przez Kazub

Opublikowano

jak jest bitwa na ilość eksów, to sie podaje same takie z min 70 na mc (bo co mnie obchodzi że dla stefana goty a dla wieśka crap), bez hd kolekszyn. wymieniamy również exy ze store/arcade, tylko oddzielnie 

A takie obecne również na PC mogą być czy nie? Pytam serio, bo nie wiem w końcu, czy każdy posiadacz PS3 po cichu ogrywał wszystko z X360 na PC czy to tylko takie gderanie, ze żaden to eks, skoro mogę na złomie zagrać.

Opublikowano

Ja nie wymieniłem żadnej lipnej gry, napewno nic nie ma poniżej 80% (oprócz judgementa hehe).

@Raven

Skoro liczyły się HD kolekcje to dorzucałem też te gry, które nie były dostępne na ps3. A tłumaczenia typu 'Alan Wake to nie eks bo wyszedł 2 lata pózniej na pc' koło dupy mi latają w sumie, bo to na zasadzie, że nie mialbym zamiaru teraz kupić TLOU w oczekiwaniu, że może kiedyś wyjdzie na steamie. Chociaż biorąc pod uwage polityke M$ jak wyszły pierwsze Gearsy to liczyłem, że reszte też ogram a tutaj lipa więc kiedy mỏj piec przestał ogarniać nowe tytuły kupiłem sobie current-gena i się dobrze bawiłem.

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

A takie obecne również na PC mogą być czy nie? Pytam serio, bo nie wiem w końcu, czy każdy posiadacz PS3 po cichu ogrywał wszystko z X360 na PC czy to tylko takie gderanie, ze żaden to eks, skoro mogę na złomie zagrać.

wyjć stont

Opublikowano

Jeśli wymieniamy exy które wyszły na pc to można wymieniać ekskluzywne kolekcje z ps2. Oczywiście chodzi o gry z oceną minimum 7/10.

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

Jeśli wymieniamy exy które wyszły na pc to można wymieniać ekskluzywne kolekcje z ps2. 

Nie pogrążaj się. Jest róznica pomiędzy grami na X360/PC, które są nowe i wychodzą w podobnym czasie na obie te platformy ale nie na PS3, a marnymi remasterami 10 letnich gier.

Jakoś nie widziałem by ktoś płakał, że na X360 nie wychodzi jakieś Sly Collection (pewnie dlatego, że były już 20x ograne na PSX/PS2), ale za Alan Wake czy Wiedźmin 2 to były lamenty i darcie prześcieradła.

Możesz sobie wmawiać, że to taka sama sytuacja, ale wszyscy wiedzą, że nie.

Opublikowano

pierwsze słysze linki zapodaj. jak znajdziesz przynajmniej 5 osób to uznam to twoje "was"

nie znikne, bo bede mial nadal lepsza de facto platforme.  nie wiem jaki ty masz cel w tej dyskusji, oprocz zwalenia sobie e-kucyka, ale ja tylko pisze ci ze pewne rzeczy maja sie tak a nie inaczej i inne nie bede. fakt, 4 lata po premierze konsol zaczna wychodzic wyprzedzajace komputery tytuly, ale po ich kolejnym upgradzie znowu beda z tylu. to tak jakby generacje na konsolach i na pc wychodzily na przemian co 4 lata.

Ogolnie to PCtowcy wala sobie e-kucyka ciagle gadajac o plynnosci i grafie,konsolowcy nie maja zbytnio na to czasu - wkladasz plyte z gra i odpalasz   :teehee:

PC są dobre dla maniaków tekstur, konsole dla graczy. Bo prawdziwy racz nie patrzy non stop na grafikę. Wiadomo, ponarzekać trzeba ale z czasem liczy się grywalność. Będzie PS4, pogadamy o grafice. Teraz nasze sprzęty mają po 7 lat na karku, nie wymagajmy cudów. I tak wolę grać w Far Cry 3 czy AC 3 na swoim PS3 niż na PC. I chvj. 

To + były jeszcze ze dwie osoby, które trochę dosadniejszymi słowami wyrażały, gdzie mają tekstury i framerate'y, ale posty zostały pousuwane (i bardzo dobrze). Nie mówiąc o postach, które w ogóle wyrażały swoją opinię o PC, tych też by się kilka pewnie znalazło. Dlatego serio się pytam o to PC, bo jak jakąkolwiek dyskusję się wszczyna to najpewniejsze, co się dostanie to "to nie PC lab zobacz to jest C-O-N-S-O-L-E WARS wyjad stąd złomiarzu". I weź pod uwagę, że post Nemesisa splusowały dwie osoby, co już bez usuniętych daje cztery. Jestem dość blisko wymaganej przez Ciebie liczby ;).

Andrew, dobry gracz jesteś. Ty jako pierwszy zaczynasz wymieniać exy z PS2, a później tłumaczysz się, że to xboty zaczęły wymieniać gry dostępne na PC :).

Opublikowano

już tłumacze już objaśniam. skoro jest ustalone, że pc to pełnoprawna platforma  mająca racje bytu w console wars, to (pipi)a sory ale taki wiesiek grą EKSKLUZYWNĄ być nie może. to czy ktoś ogrywał na pc to  bez znaczenia.

Opublikowano

Czyli w takim razie Xboks 360 zasysa pod względem gier. :(

Opublikowano

To se zróbcie (pipi).. 4 zestawienia

Xbox/PC vs PS3/Kolekcje vs X360 vs PS3

Opublikowano

już tłumacze już objaśniam. skoro jest ustalone, że pc to pełnoprawna platforma  mająca racje bytu w console wars, to (pipi)a sory ale taki wiesiek grą EKSKLUZYWNĄ być nie może. to czy ktoś ogrywał na pc to  bez znaczenia.

W takim razie nie wydaje mi się, by reedycje HD na PS3 były czymś innym, niż porty HD gier z X360. Tak tylko mówię.

Ale jeśli byście chcieli to mam w zanadrzu kilka gierek z XBLA, które zdecydowanie są warte ogrania, ale można je też na PC znaleźć.

Opublikowano

Dla mnie to konsolowy eks, a z racji tego, że mój pecet to złom to se wpisalem na liste. YOLO

Opublikowano

widze raven że sie postarałeś doceniam to ale niestety twój argument jest inwalidą gdyż w podanych przez ciebie przykładach nie ma nic o STARYCH GIERKACH Z POPRZEDNICH PLATFORM. 

nie zrażaj się, młody jesteś jeszcze, trenuj rzeczową dyskusje, bedzie dobrze wierze

Edytowane przez Kazub

Opublikowano

widze raven że sie postarałeś doceniam to ale niestety twój argument jest inwalidą gdyż w podanych przez ciebie przykładach nie ma nic o STARYCH GIERKACH Z POPRZEDNICH PLATFORM. 

nie zrażaj się, młody jesteś jeszcze, trenuj rzeczową dyskusje, bedzie dobrze wierze

Aaaa to o starych gierkach to przy okazji kompatybilności wstecznej (która była wymieniania jako zaleta PC, odpowiedzią było "nikogo"), czekaj poszperam trochę dalej, bo to była trochę starsza dyskusja. Ja po prostu połączyłem kilka zarzutów wobec blachy w jedno zdanie.

O, found it!

(...)

Nie interesuje mnie że gra jest tylko w 720p,, na XBL gram ze znajomymi i nietrudno znaleźć czwórkę do Borderlandsów 2, za to na Steamie jak patrzę na swoją friendlistę to nadal żyją w epoce kamienia łupanego i łupią (lol) w CS 1.6 i Source. 720p ze znajomymi >>>>> 1080p full detale samemu lub z randomami. 

(...)

Gierki które zawsze działają fajna sprawa, sam teraz przechodzę San Andreas na lapku kupione nawet nie pamietam jaki czas temu za grosze na steamie i szkoda że nowe konsole nie mają wstecznej kompatybilności. Aczkolwiek to zależy od częstotliwości wracania do takich tytułów po latach. Czy w kupione na Steamie Borderlandsy 2 będę miał ochotę zagrać za 5 lat? Szanse na to są mniej niż zerowe. Z resztą, do prawie żadnej małej gierki kupionej na XBLA nie wracam, po przejściu wypada ona z dysku.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.