Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Jakie gry mają błyszcześć graficznie, jak nie tytuły typu Uncharted czy God of War, przecież jasne, że inFamous czy RDR2 nie osiągnie takie poziomu jak gra typu Uncharted.

Ins i jego mądrości.
:teehee:

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 744 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Typowy YETI

Jara sie prostota ;)

Opublikowano

inFamous 2 dawał bardzo radę jeżeli chodzi o grafikę, a Second Son jako gra prawie startowa prezentuje się świetnie. Aż strach pomyśleć co będzie później.

Opublikowano

Ale co mnie obchodzi MS i jego 2 exy na krzyz ... Pisze jedynie, ze niezdrowa podnieta YETIego nadal trwa i nadal jest przykra, 7 lat minelo, a beton nadal jest betonem.

Infamous 3 to otwarty świat, a mówią, że wygląda najbardziej next genowo.

Opublikowano

Czyli dla insa yeti jest betonem bo twierdzi że Uncharted, Last of Us i God of War pokazują różnice w mocy pomiędzy x360 i ps3 i pokażą w przypadku ps4 i xbox one.

Opublikowano

Tak, jaram się grami od ekipy, które są oceniane przez recenzentów i graczy bardzo wysoko, a poza tym są jednym z moich ulubionych. Fajnie, że są gracze tacy jak Ins, co grają tylko w mega rozbudowane gry (symulator farmera?)/ Widzę, że ostatnio grasz w takie gry jak Rayman, Alan Wake, WD czy Perfect Dark, to są dopiero gry niekorytarzowe z otwartym światem.

Edytowane przez YETI

Opublikowano

inFamous 2 dawał bardzo radę jeżeli chodzi o grafikę, a Second Son jako gra startowa prezentuje się świetnie. Aż strach pomyśleć co będzie później.

No moim zdaniem to tak sobie wygląda nawet na startową grę z tymi bebechami które tam podobno siedzą - niektóre modele budynków czy przejeżdżająca kolejka wyglądają okropnie a np. przy 2:35 widać strasznie mocno doczytujące się otoczenie - wręcz się wszystko rysuje: :confused:

Mam nadzieje że to tylko wczesna wersja i do premiery ją mocno podrasują. No chyba że to tylko ja mam za duże oczekiwania ;)

Opublikowano

@Kyo 

takie same dorysowywanie masz w gta5 a ludzie twierdza ze jest cudownie wiec infamous tez bedzie ladne :P

Opublikowano

Jarac sie mozna i trzeba TLoU, ale reszta to proste gry dla prostych ludzi. Dorabiaj sobie ideologie do crapow.

Figaro:

Second Son robi robote. Tutaj nie ma o czym gadac. Jedna i jedyna gra, ktora wyglada na next genowa.

YETI:

Nie pisz nic o recenzentach i "graczach" bo przez takie sr.anie baranow musialbym grac w COD, jakbym chcial isc za trendem ...

Opublikowano

SP w jednym wywiadzie mówiło, że różnice między wersją na E3, a finalną będą zauważalne. Ostatnio odbyły sie pokazy za zamkniętymi drzwiami dla dziennikarzy i wszyscy piali z zachwytu nad oprawą graficzną.

Jeżeli gra z otwartym światem, praktycznie na start konsoli prezentuje taki poziom, to ja jestem w pełni usatysfakcjonowany.

ibt6JJeIpnHDXz.gif

YETI:

Nie pisz nic o recenzentach i "graczach" bo przez takie sr.anie baranow musialbym grac w COD, jakbym chcial isc za trendem ...

CoD to wyjątek, ale przyznać trzeba, że single zawsze miał fajny i mi przynajmniej grało się fajnie. Takie gry jak Girsy czy Uncharted mimo swojego korytarzowego charakteru, są świetne, sam dobrze o tym wiesz, bo w nie grałeś, chyba, że jesteś masochistą i lubisz grać w coś, co twoim zdaniem jest do dupy.

PS. W sumie Watch Dogs też prezentuje się bardzo dobrze, problem tej gry jest taki, że to tytuł Ubisoft i wygląda mi to na AC w mieście. Na kazdym gameplayu jest praktycznie to samo, hakowanie, pościg, hakowanie, jazda samochodem, pościg.

Edytowane przez YETI

Opublikowano

Masz racje, gralem i sie dobrze bawilem. No ale chodzi tylko o to, ze jaranie sie prostym korytarzem (technicznie) jest slabe. Dla mnie grafika w takich tytulach robi wrazenie takie samo jak w cut-scenkach ... czyli prawie zadne.

PS. Juz nie mowiac o cut-scenkach w grach ND ... wszystko wyrenderowane wczesniej, a wrzucone na plyte jako FMV, tylko po to by nie bylo loadingow (official story). Pozniej widze w wojenkach direct feed'y z FMV, ktore byly bankowo modyfikowane (IQ, niektore efekty z ktorymi plejstacja nie dalaby rady) przeciwko prawdziwym direct feedow w realtimie. No i wtedy wkraczaja ludzie pokroju YETIego i Figaro ;]

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Wy g.eje bez szkoly, wszyscy gracze powinni sie zjednoczyc w obliczu multiplatformowego GOTG :<

Brzydze sie wami :(

Opublikowano

To tak jakby powiedzieć, że efekty w filmach z hollywood z największymi budżetami nie liczą się, a jedynie można je docenić w europejskim kinie, bo tam jest głębia i przesłanie. Grafika, to grafika, obojętnie czy w GTA, inFamous lub U3. Jeżeli jest do dupy, to tak jest, wpływa na to wiele czynników i nie każda "korytarzówka" błyszczy graficznie, najlpeszy przykład to ostatni Bioshock.

Opublikowano

Na razie mamy do dyspozycji piękne gify i średnie filmiki, nie mogę się zdecydować czemu mam bardziej ufać ;). Gify w sumie zawsze pokazują prawdę, podobnie jak zapewnienia twórców. Też nie rozumiem tej next genowości Infamous, przynajmniej w kontekście, że wygląda pod tym względem lepiej niż BF4 czy Killzone.

No Bioshock Infinite nie robi graficznie wcale. Jezus.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Są jeszcze dziennikarze, ale w sumie Butcher też pisał, że BF3 wygląda tak samo na konsolach i PC.

Opublikowano

No właśnie...

Opublikowano

To tak jakby powiedzieć, że efekty w filmach z hollywood z największymi budżetami nie liczą się, a jedynie można je docenić w europejskim kinie, bo tam jest głębia i przesłanie. Grafika, to grafika, obojętnie czy w GTA, inFamous lub U3. Jeżeli jest do dupy, to tak jest, wpływa na to wiele czynników i nie każda "korytarzówka" błyszczy graficznie, najlpeszy przykład to ostatni Bioshock.

No wlasnie nie bardzo.

Dla mnie cos co jest odtwarzane w czasie rzeczywistym bedzie ponad to co jest po prostu nagrane w formie filmiku (ND jest idealnym przykladem, nie dosc ze cut-cenki sa prerecorded, to jeszcze dodaja AA i efekty, przy ktorych PS3 zesralo by sie jezeli chcialo by to odtworzyc w czasie rzeczywistym i jednoczesnie). Dlatego tez ta cut-scenka z H4 technicznie niszczy wszystkie przerywniki z gier ND:

http://www.youtube.com/watch?v=3cIFNDy2zDM

Opublikowano

A mi to wisi czy filmiki w Uncharted to wcześniej nagrane i wrzucone czy real time. Ważne jest to, że robią wrażenie i świetnie się to ogląda. I szczerze, że gdybyś nie napisał, że cutscenki w U to wrzucone gotowe filmiki to w życiu bym się nie skapnął, bo jak dla mnie nie ma różnicy, zarówno cutscenki jak i grafika w bezpośrednim gameplayu są świetne. A może po prostu mam to w du.pie i nie zwracam na to uwagi, bo jestem graczem, a nie fanboyem? 

U3 wygląda fenomenalnie, szkoda, że gra jest zdecydowanie słabsza niż GENIALNE U2. 

Edytowane przez suteq

Opublikowano

@Kyo

Gameplay z E3 pochodzi pewnie z początku roku, czyli ok rok przed premierą. Na mnie już wtedy zrobił wrażenie, a jeszcze będzie w uj optymalizacji.

@Ins

Co do scenek w Uncharted, to finalnie są one trochę lepsze niż sama gra, ale nie jest to jakś duża różnica. Są to normalne scenki w realtime, ale wrzucone jako filmik. Scenki w Uncharted da się wyłączyć, a i tak nie ma loadingu. To jest jeden z fenomenów tej serii.

@sutek

U3 jest tak samo dobre jak U2. Po prostu ludzie oczekiwali podobnego przeskoku jak DF->AT.

Opublikowano

Scenki w Uncharted da się wyłączyć, a i tak nie ma loadingu. To jest jeden z fenomenów tej serii.

ND ten patent zastosowało w Crash Bandicoot 17 lat temu. to był dopiero korytarz dla prostych ludzi, Ins musiał ostro tym gardzić.  

Opublikowano

Taa, szczególnie tym deszczem :D

Opublikowano

spyerdalajcie z tym gta bo zaraz zrobi sie rejdż psychofanóf na 10 stron, a po premierze, jak mawiał agent smith, to bedzie nieuniknione mister anderson

Opublikowano

ja od tego hajpu dzisiaj odpalę crapowatą czwórkę w oczekiwaniu :P

Opublikowano

ogólnie jaram sie gta5, czwórką też się jarałem (dla mnie 9/10 ale dychom sie nie dziwie), san andreas to już wogóle (10/10). ale latając po całym forum i statusach jak niewyrzyte seksualnie 15latki, obrzydzacie mi tą gre

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.