Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Dobre gierki idealnie na start jak mam PS3 :). Szkoda tylko, że nie da się cebulić w tył, pograłbym w Okami czy inne SOTC.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 744,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Przez plusa już mi się miejsce na dysku kończy, już tylko 20 giga zostało :o

Opublikowano

Zastanawiam się jak to będzie wyglądało jak PS4 wyjdzie. Kupujesz jednego Plusa za 2 stówy i masz gry na PS3, Vitę i PS4  :shok:  

Opublikowano

Zastanawiam się jak to będzie wyglądało jak PS4 wyjdzie. Kupujesz jednego Plusa za 2 stówy i masz gry na PS3, Vitę i PS4  :shok:  

Dokładnie tak to będzie wyglądało :)

Opublikowano

35aff22847129b40a52f830f74dbcd27.png

Jak to się im może wogóle opłacać ? To są jakieś żarty albo Sony wprowadza nową komunę.

Choć z drugiej strony na Steamie można kupić grę w cenie kilograma jabłek, więc kto wie..

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Dobre gierki idealnie na start jak mam PS3 :). Szkoda tylko, że nie da się cebulić w tył, pograłbym w Okami czy inne SOTC.

Niech ci ktos udostepni swoje konto abys pobrał :)

Opublikowano

Generalnie , zywot gier to max rok. W pierwsze pol roku sprzedaje sie jakies 90% całosci nakładu. Potem juz uzywki lataja na masowa skale. W zwiazku z tym , lepiej dac do plusa i zarobic troche grosza niz zostawic na pastwe uzywek

Pierwsze 10 tygodni Far Cry 3 w EU

Europe First Ten Weeks (Units) Week Ending Week Weekly Change Total

01st December 2012 1 149,921 N/A 149,921

08th December 2012 2 122,173 -18.5% 272,094

15th December 2012 3 118,543 -3.0% 390,637

22nd December 2012 4 167,107 41.0% 557,744

29th December 2012 5 121,503 -27.3% 679,247

05th January 2013 6 57,244 -52.9% 736,491

12th January 2013 7 38,792 -32.2% 775,283

19th January 2013 8 25,065 -35.4% 800,348

26th January 2013 9 21,362 -14.8% 821,710

02nd February 2013 10 23,306 9.1% 845,016

Teraz pewnie sprzedawało sie tego z 3-4k miesiecznie - wiec tu juz nie ma czego ratowac. Do plusa to wiecej ludzi zobaczy i moze kupia kolejna czesc wczesniej

Edytowane przez Niewidoczny

Opublikowano

Generalnie , zywot gier to max rok. W pierwsze pol roku sprzedaje sie jakies 90% całosci nakładu. Potem juz uzywki lataja na masowa skale. W zwiazku z tym , lepiej dac do plusa i zarobic troche grosza niz zostawic na pastwe uzywek

Coś w tym jest, ale taki Far Cry 3 to kosztuje ponad 100 zł, czyli połowę rocznego abonamentu... W zasadzie jeden miesiąc Plusa na sklepowe kosztuje 200 zł, licząc z Vitą.

Opublikowano

Coś w tym jest, ale taki Far Cry 3 to kosztuje ponad 100 zł, czyli połowę rocznego abonamentu... W zasadzie jeden miesiąc Plusa na sklepowe kosztuje 200 zł, licząc z Vitą.

Kosztuje w okolicach 100 , ale to juz sa uzywki z czego Wydawca nie ma juz zadnej kasy. Wiec daja do plusa bo maja jeszcze z tego napewno jakis profit od Sony.

Nie wiem ile jest abonentów ale niech bedzie z 10 milionow i niech Sony Płaci 1$ za kazda duza gre miesiecznie = 10m $ za gre dla wydawcy.

Abonament kosztuje 60$ wiec powiedzmy ze sony ma kosztów 2x1$ za duza gre + 0,5$ za małą = 30$ rocznie. Reszta zostaje u Sony.

Stawki z sufitu ale mozliwe ze takie sa.  Przy 20m abonentów to juz jest kozacka kasa za stara gre

Opublikowano

Żebyś się nie zdziwił z PS4, zauważ że w przypadku PS3 biorą gierki z biblioteki która ma już parę lat, więc jest sporo do wyboru, a PS4? Nie będą wrzucać przeciezw lutym już Watch Dogs, chociaż pewno niektórzy już na to liczą :)

Opublikowano

Startowe tytuły z PS4 zapewne pojawia sie w plusie ale gdzies w okolicach E3 2014 

Opublikowano

Nie no, zapowiedzieli już pociętą wersję DriveCluba w Plusie, a dla wielu osób ta gra to największa zachęta do kupna PS4. Ten Resogun też nie wygląda źle. Pewnie będzie gorzej z tymi tytułami na początku ale jestem dobrej myśli. Do tego Deep Down jest Free2Play. 

Amerykańce dostali Rayman Origins w Plusie.

Serio, ile jeszcze razy życie mnie zaskoczy ?

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

DriveClub to mało ?, do tego dwie popierdówki.  

DriveClub to "pol" prawdy. Bo do tego trzeba jeszcze wysupłac dziegi aby miec pełna gre. Niemniej jakos to musieli rozwiazac

Nastepny w kolejnosci bedzie pewnie Knack. Chyba ,ze którys wydawca bedzie chciał w kolejke wejsc.

Opublikowano

Wiadomo że takiej gry na premierę za free nie dadzą, ale i tak pocięta wersja to dużo, zwłaszcze że wielu uważało że przez pierwszych rok będą dawać tylko gry indie.

Opublikowano

SONY musiało dać coś dużego, bo spadek z pozycji "co miesiąc 2 gierki AAA plus coś jeszcze" na "ta sama cena, ale bez gier AAA" mógłby poważnie wpłynąć na dobry nastrój Billa i jego wyznawców. Aktywność kilku osób w tym temacie zdecydowanie by wzrosła, a kilku innych zdecydowanie spadła. Na chwilę obecną trudno powiedzieć, jak będą wyglądały kolejne 2-3 miesiące PS+ w przypadku PS4, bo SONY tradycyjnie spuszcza zasłonę milczenia nie dającą poszaleć internetom.

Opublikowano

35aff22847129b40a52f830f74dbcd27.png

Jak to się im może wogóle opłacać ? To są jakieś żarty albo Sony wprowadza nową komunę.

Choć z drugiej strony na Steamie można kupić grę w cenie kilograma jabłek, więc kto wie..

Sęk w tym, że po pierwsze - gry nie są Twoje i usługa nie działa wstecz, po drugie - tak jak ktoś wcześniej pisał, gry sprzedają się przez jakiś czas, a później idą w niebyt, po trzecie - wydawcy i Sony korzystają z tego, że tak naprawdę w większość gier ludzie i tak pewnie nie zagrają, albo skorzystają z tego o tyle o ile z większego dema.

Dochodzi do tego jeszcze fakt, że nie wiadomo na jakiej zasadzie Sony płaci wydawcom za gry z Plusa, moim zdaniem nierealne jest by wydawca dostawał kasę za samo kliknięcie gry w PSS jako zakup. Podejrzewam, że Sony płaci jakąś sumę X dopiero wtedy gdy, np. daną grę ściągniesz i faktycznie ograłeś jakąś jej część (przeszedłeś 20% gry czy coś w tym stylu). Do tego dochodzą jeszcze poboczne promocje na DLC gdzie Sony może rezygnować z jakiejś części marży itp.

Opcji jest wiele, ale na pewno ani Sony ani wydawcy nie traktują tego tak jak sprzedaży.

Jak szukać jakiegoś wzorca to w usługach takich jak chociażby spotify - dostęp do setek tysięcy utworów za free, a jak płacisz kilkanaście $ miesięcznie to nawet reklam nie masz i możesz korzystać z gdzie chcesz. Pewnie coś w ten deseń.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

To trochę jak z bundlami na PC. Dadzą np. pierwszą i trzecią część, a drugą już musisz osobno kupić. Albo wrzucają grę, bo do niej jest mnóstwo DLC droższego niż sama gra, więc nawet jakby ją za darmo dawali to by się opłacało. No i wiadomo, promocja marki i takie tam. Nikt tu nic nie robi charytatywnie, ale najważniejsze, że nam, graczom, bardzo się to opłaca ;).

Opublikowano

ten plus jest prze(pipi)isty. dzięki niemu w normalnym sklepie w tym roku kupiłem jedynie tlou i gta v. gry z plusa mi się piętrzą i nie mam kiedy w nie grać. masakra jakaś. gdyby jeszcze te gry były na koncie dostępne już na zawsze byłoby przepięknie, szkoda, że tak nie jest :/

Opublikowano

Zawsze można kupić, ale nie wiem czy cię stać.

Startowe tytuły z PS4 zapewne pojawia sie w plusie ale gdzies w okolicach E3 2014 

Starowe tytułu pojawią się na start. DC i gra od twórców SS HD.

Opublikowano

ten plus jest prze(pipi)isty. dzięki niemu w normalnym sklepie w tym roku kupiłem jedynie tlou i gta v. gry z plusa mi się piętrzą i nie mam kiedy w nie grać. masakra jakaś. gdyby jeszcze te gry były na koncie dostępne już na zawsze byłoby przepięknie, szkoda, że tak nie jest :confused:

Prawda jest taka, że w tym roku jak na razie opłacało się zainwestować gotówkę chyba TYLKO w TLOU i GTA V.  W min.60% gier z plusa pewnie nigdy nie zagrasz, bo gdyby były naprawdę warte twojej uwagi, to już dawno byś je ograł, no chyba, że masz czas na przechodzenie każdej gierki (u mnie np. tolerancja na siódemkowe tytuły już się dawno wyczerpała i jeżeli po wstępnym ograniu nie widzę szans, żeby dany tytuł mógł mnie BARDZO zainteresować, to odpuszczam-przykro mi szkoda mi czasu na średnio rajcujące kilka/kilkanaście/kilkadziesiąt godzin przed ekranem) lub niedawno kupiłeś konsolę i jako maniak FPSów nie ograłeś jeszcze FC 3 czy jako fanatyk strategii turowych nie łyknąłeś obowiązkowego XCOMa.

Opublikowano

Starowe tytułu pojawią się na start. DC i gra od twórców SS HD.

Chyba nie zrozumiałes co miałem na mysli poprzez tytuły startowe

Opublikowano

Gratuluję, osiągnąłeś poziom intelektualnego mułu.

Opublikowano

ten plus jest prze(pipi)isty. dzięki niemu w normalnym sklepie w tym roku kupiłem jedynie tlou i gta v. gry z plusa mi się piętrzą i nie mam kiedy w nie grać. masakra jakaś. gdyby jeszcze te gry były na koncie dostępne już na zawsze byłoby przepięknie, szkoda, że tak nie jest :confused:

Prawda jest taka, że w tym roku jak na razie opłacało się zainwestować gotówkę chyba TYLKO w TLOU i GTA V.  

Zależy co kto lubi. Moim zdaniem było tego trochę więcej. Druga połówka 2013 wydaje mi się bardziej obfita. Jedno wiem na pewno - i w 2014 będzie jeszcze czym uzupełniać backlog na PS3/X360 :)

PS. Tylko ja nie wiem o co chodziło Jetiemu czy ten jego post był zwyczajnie tak głupi :P

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Prawda jest taka, że w tym roku jak na razie opłacało się zainwestować gotówkę chyba TYLKO w TLOU i GTA V.  

Za(pipi)istą "prawdę" masz, tej. Ja mógłbym znaleźć jeszcze z 10 pozycji wartych ogrania z tego roku. Żeby nie wspomnieć o Ni No Kuni, MGR: R, Bioshock, Sly 4, DmC, Puppeteer, Rayman Legends, GoW: J czy GoW: A and the list goes on and on. I jak Don zauważył, druga połowa roku też wygląda smakowicie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.