Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Dla mnie to były najlepsze czasy z dzieciństwa i strasznie zazdrościłem mu tej czarnuli, nawet odechciało mi się grać w tamtym czasie na swoim pececie z jej powodu. 

To już wiemy skąd się wzięła nienawiść do Sony. ;)

Nigdy nie było nienawiści do tej firmy, jest tylko tona sentymentów: pierwszy walkmen - Sony, pierwszy discmen - Sony, magnetowid na którym nagrywałem żółwie Ninja - Sony, olewanie lekcji by pograć przy konsoli jakiej firmy? - Sony, nic nie poradzę że od wielu lat do Playstation skutecznie zrażają takie osobniki jak pop i ludzie piszący takie debilizmy

chyba rodzice za mało cie bili w dzieciństwie (albo za dużo, po głowie)

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 803,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

To wyrabiając jeszcze dzienną dawkę xboctwa:

http://www.tacobell.com/static_files/TacoBell/WINPS4/playstation-4.html

Nice. Teraz tylko niech całą generację mają to partnerstwo i będzie poziom MD z Doritosami. xD

MS reklamuje się z doritosami - beka.

Sony reklamuje się z jakimś taco - poczekajmy i sprawdźmy jaką mają umowę.

"Klapers stays klapers" trophy unlocked :P

Nigdy tego nie zrozumiesz.

Dla mnie to były najlepsze czasy z dzieciństwa i strasznie zazdrościłem mu tej czarnuli, nawet odechciało mi się grać w tamtym czasie na swoim pececie z jej powodu. 

Nigdy nie było nienawiści do tej firmy, jest tylko tona sentymentów: pierwszy walkmen - Sony, pierwszy discmen - Sony, magnetowid na którym nagrywałem żółwie Ninja - Sony, olewanie lekcji by pograć przy konsoli jakiej firmy? - Sony, nic nie poradzę że od wielu lat do Playstation skutecznie zrażają takie osobniki jak pop i ludzie piszący takie debilizmy

XDDDDDDD Napisał król xbotów.

Opublikowano

chyba rodzice za mało cie bili w dzieciństwie (albo za dużo, po głowie)

Ja też nic nie poradze że takie osobniki jak ty i donsterydo skutecznie zrażają do xboxa.

Opublikowano

a kto cisnął w demka które były w playstation magazine za 30zł na ps2? ja pamiętam że dobrego miecha zanim starszy mi nie kupił jakiejś pełnej gry XDDD i powiem że nic mnie nie nudziły :sorcerer:  

Opublikowano

Czy tutaj ktoś porównuje PSXa do xboxa? Czy ja dobrze czytam? Matko bosko

15aafb39aa3e.gif

Zabic.

Niezla burze emocji wywolal ten spot w CW, wreszcie koniec stagnacji i poczatek nieprzeczytanych stron.

Te chwile przy plywaniu "mantą" czy otwieraniem paszczy T-rexa, byla tez gra gdzie sie kule toczylo na tej plycie, rowniez pamietam. Pierwsza plytka obok Tekkena 2 jaka wsadzilem do napedu swojego szaraczka.

iNUYfO21R4zr7.gif

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Malo tego (pipi)a, jak wyszedl tony hawk to ulice byly pelne od maloletnich deskorolkarzy, taka PSX mial baze uzytkownikow i moc oddzialywania.

Eee...jeżdziłem z całkiem niezłą i liczną ekipą z Radomia,Kielc, Wa-wy,Lublina....że nie wspomnę o mniejszych miastach jak Pionki. o wiele wczesniej niż była premiera Tony Hawka czy psx..W 1992 bodajże w Wawie otwarto skatepark i odbyły się miedzynarodowe zawody w skateboardingu.

Dajcie już spokój z tym dorabianiem legendy na siłę....

Owszem, ale tak jak nie było boom na street racing i tuning zanim pojawili sie szybcy i wsciekli tak gra Tony Hawk tez miala wplyw na male boom skaterbordowe.

Opublikowano

oj ile razy ja przechodziłem to demo

ninja_790screen004.jpg

po tej grze wzrosła umieralnosc  w mojej miescinie

Jedna z moich pierwszych gier na szaraka, moja młodsza siostra to przeszła, ja nie miałem cierpliwości.

Edytowane przez Guernica

Opublikowano

MS reklamuje się z doritosami - beka.

Sony reklamuje się z jakimś taco - poczekajmy i sprawdźmy jaką mają umowę.

"Klapers stays klapers" trophy unlocked :P

Legendarność MD i doritosa nie zrodziła się w kilka tygodni za sprawą jakieś tam promocji na premierę. Na taką markę trzeba sobie zapracować latami, więc na brechtawkę z taco plejstejszona jeszcze za wcześnie, nawet jeśli ci to nie w smak. ;)

Opublikowano

Ben Collins(The Stig z Top Gear) wyrazil swoja opinie na temat GT podczas AMA na reedit.

Pomyslalem,ze to wrzuce tutaj bo kilka osob twierdzilo,ze GT to symulator ;)

can't play Forza - i got stuck on Level One and nearly threw my xbox through the TV! And GT is quite cool but i just don't get it. It still feels arcade like

http://www.reddit.com/r/IAmA/comments/1nxjp9/im_ben_collins_aka_the_stig_ask_me_anything/ccn0oqh

Edytowane przez Zaqair

Opublikowano

"I got stuck on Level One" - cholera jasna ten gość wie co mówi, uznajmy więc od teraz że GT to gra Arcade.

Ciekawe co by mówił jak to w GT z pompą wkładali Top Geara.

meh

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Od TLoU.

Opublikowano

"I got stuck on Level One" - cholera jasna ten gość wie co mówi, uznajmy więc od teraz że GT to gra Arcade.

meh

z tego co wiem w gt byl top gear... ba w programie nawet porownywali rzeczywistosc vs gt na laguna seca
Opublikowano

meh

z tego co wiem w gt byl top gear... ba w programie nawet porownywali rzeczywistosc vs gt na laguna seca

To bylo GT4

Tor TG dodali w GT5, ale nie jest dodany z taką pompą jak do Forzy, typu narrator Jeremy Clarkson

Opublikowano

TG w GT5 byłl potraktowany po macoszemu. Tor wyglądał prawidłowo.. ale graficznie bez rewelacji. Nie było na nim odpowiednio ciekawych zadań. Brakowało też takich podstaw jak ujęcia kamer na replayach z programu czy start stojący.

Dodatkowo wygląda na to, że w GT6 Top Geara nie będzie w ogóle :/ ... a przynajmniej nie na premierę.

Opublikowano

meh

Zapomnialem,ze na tym forum granie w gierke wygrywa z byciem zawodowym kierowca wyscigowym :D Koles moze nie ogarnia forzy(nie napisal,gdzie byl problem) co nie zmienia faktu,ze bardziej ufam opini kolesia ktory nie ogarnia gry niz famboya sony/gt,hejtera xbox/forza.

Koles rowniez juz nie pracuje dla TG,obecnie jest kaskaderem,bierze udzial w wyscigach i pracuje przy Project Cars

Edytowane przez Zaqair

Opublikowano

meh

Zapomnialem,ze na tym forum granie w gierke wygrywa z byciem zawodowym kierowca wyscigowym :D Koles moze nie ogarnia forzy(nie napisal,gdzie byl problem) co nie zmienia faktu,ze bardziej ufam opini kolesia ktory nie ogarnia gry niz famboya sony/gt,hejtera xbox/forza.

Koles rowniez juz nie pracuje dla TG,obecnie jest kaskaderem,bierze udzial w wyscigach i pracuje przy Project Cars

Pewnie ze masz racje, ale rownie podobnie wypowiadalo sie w przeszlosci wielu znanych kierowcow wyscigowych ktorzy to twierdzili jakie Gran Turismo jest realistyczne i tak samo to dzialalo w przypadku forzy w czasach marketingu, teraz wyjdzie Forza 5, Microsoft sypnie pare Dorritosow pare butelek napojow MD i znow jakis Ken Block powie jaka ta gra jest realistyczna, ale jesli ktos w temacie gier nie siedzi wcale piszac o utknieciu na pierwszym poziomie to taka opinia jest miarodajna jak opinia rodzicow wchodzacych do Twojego pokoju z zapytaniem co to za film widzac jak grasz w The Last of Us.

Nie zapominaj ze Kazunori Yamauchi to tez kierowca wyscigowy i idac Twoim tokiem rozumowania to z miejsca mozna stwierdzic ze GT to symulator bo robi go kierowca wyscigowy, tak - to tak jak by Stig Ci zrobil gre.

Opublikowano

COOL BOOOOAAARDERSSSSS.

Och tak. W nelo plusie napisali, ze nie da sie wyciagnac wiecej niż 35 na halfpipe'ie. Wykrecilismy z kumplem 49,9, czyli max.

poczulem sie wtedy pro. W crazy taxi z kolei, mniej wiecej wtedy jak '99 dowiedzial sie, ze psx istnieje, wykrecilem najlepszy wynik w Europie i wyslalem do dc Magazine w uk. Przyslali pada :)

sorry pisane golarka.

Ja miałem podobną akcje ale już z Pop SoT jak w extrimie napisali że nie da sie przejść w krócej niż 5:30h a ja wykręciłem bez problemu poniżej 5 godzin. Ta duma.

Opublikowano

Nie wiem jak można twierdzić, że PSX nie wychował pokolenia polskich graczy i że nie był popularny Oo' Jest bardzo łatwy sposób by to twierdzenie obalić - spójrzcie co się działo na rynku prasy. Pojawił się PSX Extreme, OPSM, Neo, Neo Plus, PSX Fan, Play(er)station Plus, a pisma stricte PC-towe zaczęły dodawać działy o konsoli. To był prawdziwy boom, pojawiały się pierwsze turnieje, ligi, zloty - ludzie jeździli przez całą Polskę by się spotkać i szarpnąć na "szaraku". Inna sprawa to rynek gier, który żeby być szczery w Polsce był głównie piracki i mało kto jechał na oryginałach (które tanie nie były). W pewnym sensie łatwość piracenia sprawiła, że Playstation jest dziś tak mocne w Polsce i reklama kilka stron wcześniej tak bardzo do nas trafia. Nie sądzę by reklama zrobiona przez Nintendo tak mocno zagrała na wspomnieniach, co najwyżej pierwsze sekundy gdzie pokazaliby Mario i Contrę (zagrywaną najlepiej na podróbie NES-a).

No właśnie. Nintendo. Czy można jego rewolucję w USA porównywać do naszej z PSX? Niekoniecznie. NES wszedł tam na rynek 8-bitowy. a więc rynek dobrze znany. Niemniej dzięki potężnemu marketingowi i sprytnej polityce podpisywania umów (gra wychodząca na NES musiała być ex'em, dziś nie do pomyślenia), to właśnie ta konsola była kupowana jako prezenty urodzinowe i znane dziś marki pokroju Zeldy czy Mario były tymi, które tak miło wspominają dzisiejsi starsi (a młodzi wtedy) gracze. To jednak inna skala - PSX jak wszedl, to pozamiatał grafiką, a potem jeszcze markami. Ludzie przyjeżdżali na giełdę do Katowic z całej Polski by zobaczyć tech demo T-Rexa czy Tekkena w akcji (a jak już ktoś zrobił RZUT i kamera się zmieniła, łopanie totalny kosmos!). PSX miał ten przywilej, że wyznaczył nową generację i nowe standardy graficzne. Ja wyprosiłem rodziców by kupili PSX-a nie dla piratów, ale dla tych gier. To był dla mnie istny przełom, i coś przełomowego... :)

Opublikowano

W PSXie też pisali ,że w Deus Ex:HR nie można zrobić sejwa przed końcem gry i obejrzeć wszystkich zakończeń tylko liczą się decyzje z całej gry xD

Opublikowano

Dodatkowo wygląda na to, że w GT6 Top Geara nie będzie w ogóle :confused: ... a przynajmniej nie na premierę.

Raczej w ogóle skoro licencję TG ma T10.

Zresztą ten tor i tak jest nudny. Jedyne co jest fajne z implementacji tej licencji to komentarze Clarksona, sam tego programu nie lubię, ale facet potrafi ciekawie opowiadać o autach.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Sam w sobie do wyścigów tor jest nudny ale nadawał się idealnie do swobodnego "bujania" się w online lobby i przede wszystkim można było posprawdzać sobie czasy aut i porównać z tymi z TG.

Tor w GT6 może się pojawić nawet bez licencji TG jako Dunsfold Park... tylko, ze w tym wypadku już bez całej tej otoczki.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.