Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Dla mnie to były najlepsze czasy z dzieciństwa i strasznie zazdrościłem mu tej czarnuli, nawet odechciało mi się grać w tamtym czasie na swoim pececie z jej powodu. 

To już wiemy skąd się wzięła nienawiść do Sony. ;)

Nigdy nie było nienawiści do tej firmy, jest tylko tona sentymentów: pierwszy walkmen - Sony, pierwszy discmen - Sony, magnetowid na którym nagrywałem żółwie Ninja - Sony, olewanie lekcji by pograć przy konsoli jakiej firmy? - Sony, nic nie poradzę że od wielu lat do Playstation skutecznie zrażają takie osobniki jak pop i ludzie piszący takie debilizmy

chyba rodzice za mało cie bili w dzieciństwie (albo za dużo, po głowie)

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 763,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

To wyrabiając jeszcze dzienną dawkę xboctwa:

http://www.tacobell.com/static_files/TacoBell/WINPS4/playstation-4.html

Nice. Teraz tylko niech całą generację mają to partnerstwo i będzie poziom MD z Doritosami. xD

MS reklamuje się z doritosami - beka.

Sony reklamuje się z jakimś taco - poczekajmy i sprawdźmy jaką mają umowę.

"Klapers stays klapers" trophy unlocked :P

Nigdy tego nie zrozumiesz.

Dla mnie to były najlepsze czasy z dzieciństwa i strasznie zazdrościłem mu tej czarnuli, nawet odechciało mi się grać w tamtym czasie na swoim pececie z jej powodu. 

Nigdy nie było nienawiści do tej firmy, jest tylko tona sentymentów: pierwszy walkmen - Sony, pierwszy discmen - Sony, magnetowid na którym nagrywałem żółwie Ninja - Sony, olewanie lekcji by pograć przy konsoli jakiej firmy? - Sony, nic nie poradzę że od wielu lat do Playstation skutecznie zrażają takie osobniki jak pop i ludzie piszący takie debilizmy

XDDDDDDD Napisał król xbotów.

Opublikowano

chyba rodzice za mało cie bili w dzieciństwie (albo za dużo, po głowie)

Ja też nic nie poradze że takie osobniki jak ty i donsterydo skutecznie zrażają do xboxa.

Opublikowano

a kto cisnął w demka które były w playstation magazine za 30zł na ps2? ja pamiętam że dobrego miecha zanim starszy mi nie kupił jakiejś pełnej gry XDDD i powiem że nic mnie nie nudziły :sorcerer:  

Opublikowano

Czy tutaj ktoś porównuje PSXa do xboxa? Czy ja dobrze czytam? Matko bosko

15aafb39aa3e.gif

Zabic.

Niezla burze emocji wywolal ten spot w CW, wreszcie koniec stagnacji i poczatek nieprzeczytanych stron.

Te chwile przy plywaniu "mantą" czy otwieraniem paszczy T-rexa, byla tez gra gdzie sie kule toczylo na tej plycie, rowniez pamietam. Pierwsza plytka obok Tekkena 2 jaka wsadzilem do napedu swojego szaraczka.

iNUYfO21R4zr7.gif

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Malo tego (pipi)a, jak wyszedl tony hawk to ulice byly pelne od maloletnich deskorolkarzy, taka PSX mial baze uzytkownikow i moc oddzialywania.

Eee...jeżdziłem z całkiem niezłą i liczną ekipą z Radomia,Kielc, Wa-wy,Lublina....że nie wspomnę o mniejszych miastach jak Pionki. o wiele wczesniej niż była premiera Tony Hawka czy psx..W 1992 bodajże w Wawie otwarto skatepark i odbyły się miedzynarodowe zawody w skateboardingu.

Dajcie już spokój z tym dorabianiem legendy na siłę....

Owszem, ale tak jak nie było boom na street racing i tuning zanim pojawili sie szybcy i wsciekli tak gra Tony Hawk tez miala wplyw na male boom skaterbordowe.

Opublikowano

oj ile razy ja przechodziłem to demo

ninja_790screen004.jpg

po tej grze wzrosła umieralnosc  w mojej miescinie

Jedna z moich pierwszych gier na szaraka, moja młodsza siostra to przeszła, ja nie miałem cierpliwości.

Edytowane przez Guernica

Opublikowano

MS reklamuje się z doritosami - beka.

Sony reklamuje się z jakimś taco - poczekajmy i sprawdźmy jaką mają umowę.

"Klapers stays klapers" trophy unlocked :P

Legendarność MD i doritosa nie zrodziła się w kilka tygodni za sprawą jakieś tam promocji na premierę. Na taką markę trzeba sobie zapracować latami, więc na brechtawkę z taco plejstejszona jeszcze za wcześnie, nawet jeśli ci to nie w smak. ;)

Opublikowano

Ben Collins(The Stig z Top Gear) wyrazil swoja opinie na temat GT podczas AMA na reedit.

Pomyslalem,ze to wrzuce tutaj bo kilka osob twierdzilo,ze GT to symulator ;)

can't play Forza - i got stuck on Level One and nearly threw my xbox through the TV! And GT is quite cool but i just don't get it. It still feels arcade like

http://www.reddit.com/r/IAmA/comments/1nxjp9/im_ben_collins_aka_the_stig_ask_me_anything/ccn0oqh

Edytowane przez Zaqair

Opublikowano

"I got stuck on Level One" - cholera jasna ten gość wie co mówi, uznajmy więc od teraz że GT to gra Arcade.

Ciekawe co by mówił jak to w GT z pompą wkładali Top Geara.

meh

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Od TLoU.

Opublikowano

"I got stuck on Level One" - cholera jasna ten gość wie co mówi, uznajmy więc od teraz że GT to gra Arcade.

meh

z tego co wiem w gt byl top gear... ba w programie nawet porownywali rzeczywistosc vs gt na laguna seca
Opublikowano

meh

z tego co wiem w gt byl top gear... ba w programie nawet porownywali rzeczywistosc vs gt na laguna seca

To bylo GT4

Tor TG dodali w GT5, ale nie jest dodany z taką pompą jak do Forzy, typu narrator Jeremy Clarkson

Opublikowano

TG w GT5 byłl potraktowany po macoszemu. Tor wyglądał prawidłowo.. ale graficznie bez rewelacji. Nie było na nim odpowiednio ciekawych zadań. Brakowało też takich podstaw jak ujęcia kamer na replayach z programu czy start stojący.

Dodatkowo wygląda na to, że w GT6 Top Geara nie będzie w ogóle :/ ... a przynajmniej nie na premierę.

Opublikowano

meh

Zapomnialem,ze na tym forum granie w gierke wygrywa z byciem zawodowym kierowca wyscigowym :D Koles moze nie ogarnia forzy(nie napisal,gdzie byl problem) co nie zmienia faktu,ze bardziej ufam opini kolesia ktory nie ogarnia gry niz famboya sony/gt,hejtera xbox/forza.

Koles rowniez juz nie pracuje dla TG,obecnie jest kaskaderem,bierze udzial w wyscigach i pracuje przy Project Cars

Edytowane przez Zaqair

Opublikowano

meh

Zapomnialem,ze na tym forum granie w gierke wygrywa z byciem zawodowym kierowca wyscigowym :D Koles moze nie ogarnia forzy(nie napisal,gdzie byl problem) co nie zmienia faktu,ze bardziej ufam opini kolesia ktory nie ogarnia gry niz famboya sony/gt,hejtera xbox/forza.

Koles rowniez juz nie pracuje dla TG,obecnie jest kaskaderem,bierze udzial w wyscigach i pracuje przy Project Cars

Pewnie ze masz racje, ale rownie podobnie wypowiadalo sie w przeszlosci wielu znanych kierowcow wyscigowych ktorzy to twierdzili jakie Gran Turismo jest realistyczne i tak samo to dzialalo w przypadku forzy w czasach marketingu, teraz wyjdzie Forza 5, Microsoft sypnie pare Dorritosow pare butelek napojow MD i znow jakis Ken Block powie jaka ta gra jest realistyczna, ale jesli ktos w temacie gier nie siedzi wcale piszac o utknieciu na pierwszym poziomie to taka opinia jest miarodajna jak opinia rodzicow wchodzacych do Twojego pokoju z zapytaniem co to za film widzac jak grasz w The Last of Us.

Nie zapominaj ze Kazunori Yamauchi to tez kierowca wyscigowy i idac Twoim tokiem rozumowania to z miejsca mozna stwierdzic ze GT to symulator bo robi go kierowca wyscigowy, tak - to tak jak by Stig Ci zrobil gre.

Opublikowano

COOL BOOOOAAARDERSSSSS.

Och tak. W nelo plusie napisali, ze nie da sie wyciagnac wiecej niż 35 na halfpipe'ie. Wykrecilismy z kumplem 49,9, czyli max.

poczulem sie wtedy pro. W crazy taxi z kolei, mniej wiecej wtedy jak '99 dowiedzial sie, ze psx istnieje, wykrecilem najlepszy wynik w Europie i wyslalem do dc Magazine w uk. Przyslali pada :)

sorry pisane golarka.

Ja miałem podobną akcje ale już z Pop SoT jak w extrimie napisali że nie da sie przejść w krócej niż 5:30h a ja wykręciłem bez problemu poniżej 5 godzin. Ta duma.

Opublikowano

Nie wiem jak można twierdzić, że PSX nie wychował pokolenia polskich graczy i że nie był popularny Oo' Jest bardzo łatwy sposób by to twierdzenie obalić - spójrzcie co się działo na rynku prasy. Pojawił się PSX Extreme, OPSM, Neo, Neo Plus, PSX Fan, Play(er)station Plus, a pisma stricte PC-towe zaczęły dodawać działy o konsoli. To był prawdziwy boom, pojawiały się pierwsze turnieje, ligi, zloty - ludzie jeździli przez całą Polskę by się spotkać i szarpnąć na "szaraku". Inna sprawa to rynek gier, który żeby być szczery w Polsce był głównie piracki i mało kto jechał na oryginałach (które tanie nie były). W pewnym sensie łatwość piracenia sprawiła, że Playstation jest dziś tak mocne w Polsce i reklama kilka stron wcześniej tak bardzo do nas trafia. Nie sądzę by reklama zrobiona przez Nintendo tak mocno zagrała na wspomnieniach, co najwyżej pierwsze sekundy gdzie pokazaliby Mario i Contrę (zagrywaną najlepiej na podróbie NES-a).

No właśnie. Nintendo. Czy można jego rewolucję w USA porównywać do naszej z PSX? Niekoniecznie. NES wszedł tam na rynek 8-bitowy. a więc rynek dobrze znany. Niemniej dzięki potężnemu marketingowi i sprytnej polityce podpisywania umów (gra wychodząca na NES musiała być ex'em, dziś nie do pomyślenia), to właśnie ta konsola była kupowana jako prezenty urodzinowe i znane dziś marki pokroju Zeldy czy Mario były tymi, które tak miło wspominają dzisiejsi starsi (a młodzi wtedy) gracze. To jednak inna skala - PSX jak wszedl, to pozamiatał grafiką, a potem jeszcze markami. Ludzie przyjeżdżali na giełdę do Katowic z całej Polski by zobaczyć tech demo T-Rexa czy Tekkena w akcji (a jak już ktoś zrobił RZUT i kamera się zmieniła, łopanie totalny kosmos!). PSX miał ten przywilej, że wyznaczył nową generację i nowe standardy graficzne. Ja wyprosiłem rodziców by kupili PSX-a nie dla piratów, ale dla tych gier. To był dla mnie istny przełom, i coś przełomowego... :)

Opublikowano

W PSXie też pisali ,że w Deus Ex:HR nie można zrobić sejwa przed końcem gry i obejrzeć wszystkich zakończeń tylko liczą się decyzje z całej gry xD

Opublikowano

Dodatkowo wygląda na to, że w GT6 Top Geara nie będzie w ogóle :confused: ... a przynajmniej nie na premierę.

Raczej w ogóle skoro licencję TG ma T10.

Zresztą ten tor i tak jest nudny. Jedyne co jest fajne z implementacji tej licencji to komentarze Clarksona, sam tego programu nie lubię, ale facet potrafi ciekawie opowiadać o autach.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Sam w sobie do wyścigów tor jest nudny ale nadawał się idealnie do swobodnego "bujania" się w online lobby i przede wszystkim można było posprawdzać sobie czasy aut i porównać z tymi z TG.

Tor w GT6 może się pojawić nawet bez licencji TG jako Dunsfold Park... tylko, ze w tym wypadku już bez całej tej otoczki.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.