Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

cod2 - tak

gun- wiadomo ze kosmetyka.

Zreszta skoro sugerujesz że to sa gry cross platformowe- tym bardziej nie widze usprawiedliwienia braku na obu next genach 1080p i 60fps

Jestem pewien że zauważysz sporo zmian gdy zobaczysz obok siebie wersję na PS3 i PS4 (nie oglądając na YT, tylko na TV z włączonymi grami). Moim zdaniem większe niż te co były w CoD 2.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 745,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Cięzko to porównac do COD 2 bo wyszedł tylko na pc i XO. Dalej będę się upierał, że nie jest to różnica generacji. O ile multi - spoko można stwierdzic spora różnicę bo i więcej graczy n aserwerach i lepsza grafa tak w przypadku singla- lipa IMO. Bfa pewnie kupię razem z Killzonem na start ale chcę zobaczyc prawdziwie next genowego BFa pisanego już tylko na sprzęt NG.

Opublikowano

The PlayStation 4 version of Battlefield 4 requires 34.9GB of storage space, VideoGamer.com can reveal.

In comparison, the PC version requires around 24GB, while a complete installation of the Xbox 360 version comes in at around 14GB. An installation size for the Xbox One version is not yet known.

The PS4 install size comes in slightly below that of rival shooters Call of Duty: Ghosts and Killzone: Shadow Fall, which are said to require 49GB and 39.7GB respectively. Knack is also expected to require around 37GB.

PlayStation 4 ships with an internal 500GB hard drive, but with large mandatory installations, it’s looking increasingly likely that gamers will be able to max out the available space in no time.

Battlefield 4 launches on Xbox 360, PlayStation 3 and PC this Friday, November 1, with Xbox One and PlayStation 4 versions to follow at the launch of each console.

czyli co, napedy w nextgenach beda tylko do instalacji gry z plyty?

Opublikowano

#Nadkonsola

Opublikowano

Cięzko to porównac do COD 2 bo wyszedł tylko na pc i XO. Dalej będę się upierał, że nie jest to różnica generacji. O ile multi - spoko można stwierdzic spora różnicę bo i więcej graczy n aserwerach i lepsza grafa tak w przypadku singla- lipa IMO. Bfa pewnie kupię razem z Killzonem na start ale chcę zobaczyc prawdziwie next genowego BFa pisanego już tylko na sprzęt NG.

Też na to czekam :-) Sugeruję jedynie, żeby nie mierzyć BFem 4 moc next genów, które są robione na szybcika (Xbone dostanie patcha dodającego jakieś efekty graficznego, to chyba dużo mówi).

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Osobiście mogę się z kimś założyć w tym momencie ze wydając 3000zl na komputer z  Windowsem nie ma szans uciągnąć takich detali jak na PS4.

Pomijam fakt ze textury w każdym filmiku z youtuba wyglądają na LOW/MEDIUM

@fixed jak już to tak aniżeli z monitorem bo to tak samo jak byś do konsoli doliczał nowego TV to tak żeby się nie czepiali ;)

No to jeszcze gorzej. Każdy już ma W7 i jeśli nie zmienia na W8 to zostaje całe 3 kafle na kompa który spokojnie uciągnie BF4 na ultra.

No ale w zalecanych jest Win 8 :whistling:

20130911142545.jpg

Co do HS :

Może kiedyś dostaniemy dwójeczkę (oczywiście chodzi mi o gierkę).....

Edytowane przez Karas

Opublikowano

A w minimalnych Vista. Ale jak już tak bardzo chcesz to 200zł za upgrade do W8. Nawet nie cena jednej nowej "hitowej" gry na nextgena. 

Opublikowano

Osobiscie moge sie z kims zalozyc w tym momencie ze wydajac 3000zl na komputer z monitorem nie ma szans uciagnac takich detali jak na PS4.

Pomijam fakt ze textury w kazdym filmiku z youtuba wygladaja na LOW/MEDIUM

Ale pod ps4 też potrzebujesz sprzęt do wyświetlania tego wszystkiego. Komputerowcy chyba nie kupują monitorów droższych od swoich stacjonarek, z telewizorami pod konsolki jest odwrotnie. Wydatek na w miarę dobrego kompa z monitorem to praktycznie to samo, co ps4 z telewizorem (o ile ktoś nie kupuje 32" byle góvna).

Napisalem tak bo monitora nie ma kazdy, a tv tak, a nawet jak ktos nie ma tv to pewnie ma monitor po komputerze na ktorym gral wiec moze go podlaczyc pod konsole.

Mowie to przez pryzmat siebie, w moim przypadku PC = PC + Monitor, bo siedze na Macu.

Opublikowano

Dalem ci zestaw za 3014zl,ktory pociagnie bf4 na ultra.

Opublikowano

Dalem ci zestaw za 3014zl,ktory pociagnie bf4 na ultra.

Przyznam ze postarales sie i plus za to, tylko pytanie teraz takie, jak bedzie na tym sprzecie za 2 lata wygladal BF5 w momencie gdy konsole beda juz na rynku zadomowione, sprzet bedzie znany a gra bedzie robiona pod NG a nie current geny.
Opublikowano

Ale na trzeźwo to porównanie jest mega (pipi)owe jak już chcecie oceniać jak Ps4 radzi sobie z BF4 względem PC to porównujcie BF4 na Ps4 z BF4 odpalonym na PC w cenie Ps4 a nie na prawie dwa razy droższym.....

Opublikowano

Mowie to przez pryzmat siebie, w moim przypadku PC = PC + Monitor, bo siedze na Macu.

A w moim przypadku next gen = next gen + TV, bo nie mam telewizora z HDMI (monitor swoją drogą też nie ma). I?

Edytowane przez Accoun

Opublikowano

Ale na trzeźwo to porównanie jest mega (pipi)owe jak już chcecie oceniać jak Ps4 radzi sobie z BF4 względem PC to porównujcie BF4 na Ps4 z BF4 odpalonym na PC w cenie Ps4 a nie na prawie dwa razy droższym.....

Ciezko tak naprawde zrobic porownanie. Bo sony podzespoly dostaje za duzo mniejsza cene niz osoba ktora kupuje PC. Cholera wie jaka karta dokladnie jest w ps4,moze jak jakis portal bedzie mial ps4 w lapach to sprawdzi dokladnie podzespoly i poda nazwy. Wtedy bedzie mozna policzyc koszt czesci w sklepie(chociaz watpie,ze sa to podzespoly dostepne w sklepie) i zrobic jako takie porownanie.

Opublikowano

Ale pctowców boli du.psko że battlefieldy i cody na konsolach wyglądają nie gforzej niż na pc xD Przecież to było niedopomyślenia jakiś czas temu. Najpierw nie dostali gta 5 a teraz nawet bf albo codami nie moga sie pochwalićxDDDDDDDDDDDDDDDD

Opublikowano

NADKONSOLA.jpg

:wub:

Opublikowano

Czy ja wiem czy nie do pomyślenia ? Tutaj dużo osób pisało , że nowe konsole JAK ZAWSZE (xD ) wyprzedzą PC-ty oprawą o 2-3 lata. A tutaj wychodzi , że Bf4 ledwo dorównuje na dzisiaj.

Nikt tutaj również nie neguje, że konsola to najlepsze wykorzystanie zamkniętych w jednej całości podzespołów połączonych z dobrą ceną. Tyle , że na Piecu dorzucając więcej mamony można jeszcze usprawnić multiplatformy, na konsoli jest to niemożliwe. A czy jest to tak naprawdę opłacalne to już inna sprawa. Nie będę komuś przecież zaglądał do portfela. A z czasem cóż, pakowanie mocy w grafę by nie odstawać od multiplatform na coraz nowych PC-tach, zapominając jednocześnie o "framerejcie".

Edytowane przez Sibian

Opublikowano

A w moim przypadku next gen = next gen + TV, bo nie mam telewizora z HDMI (monitor swoją drogą też nie ma). I?
I masz problem z glowy, wystarczy 2500zl na upgrade.

Telewizor bez HDMi, smutne.

Opublikowano

Czy ja wiem czy nie do pomyślenia ? Tutaj dużo osób pisało , że nowe konsole JAK ZAWSZE (xD ) wyprzedzą PC-ty oprawą o 2-3 lata. A tutaj wychodzi , że Bf4 ledwo dorównuje na dzisiaj.

Bo zawsze wyprzedzają oprawą. Chodzi zawsze o exy nie o multiplatformy. Nie pamietam żeby któregokolwiek razu przy starcie nowych konsol spuszczać sie nad oprawą multi platform, zawsze zachwyty były nad exami. Tak samo bedzie i teraz

Opublikowano

To ty zacząłeś o multiplatformach. 

Edytowane przez Sibian

Opublikowano

Bo zawsze pctowcy przechwalali sie swoimi bf i codami na ultra a teraz nie mogą więc jest z nich beka

Opublikowano

Bo zawsze pctowcy przechwalali sie swoimi bf i codami na ultra a teraz nie mogą więc jest z nich beka

Codem to sie nikt tu nie chwalil.

Opublikowano

Dalej mogą, tyle że mniejszymi różnicami ; d Chociaż full hd to full hd ; d Ja osobiście jestem zadowolonym z wersji Bf4 na PS4 , co do multi to jeszcze mam obawy. Na kompach mnie zawsze irytowała huśtawka 60-40, ciekawe jak tutaj się będzie to odczuwało, w końcu pad nie jest tak czuły i precyzyjny jak mycha, więc może będzie ok. 

Edytowane przez Sibian

Opublikowano

Dalej mogą, tyle że mniejszymi różnicami ; d Chociaż full hd to full hd ; d

I lepszymi teksturami, bo IW chyba powiedziało, że na PC będą w wyższej rozdzielczości, niż na konsolach. Choć przy takiej grafice to pewnie rzeczywiście, aż takiej różnicy nie ma (choć trzeba by było te tekstury zobaczyć). ;)

Edytowane przez Accoun

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.