Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Nie jestem fanboyem żadnej z konsol. Posiadam xboxa 360, ale cieszę się, że playstation 4 wypada lepiej. Bo z ps2 spędziłem najlepsze lata swojego growego życia. Sony to jednak wielki sentyment. Z drugiej jednak strony trochę szkoda, że xbox one wypada tak słabo...może być totalna klapa.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 746,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Ja drugą generacje po psxie spędziłem z pierwszym xboxem. I nie żałuje , konsola była naprawde udana. Graficznie zjadała ps2 i IMO miała lepsze exy.

W następnej już lekka przewaga ps3 a teraz chyba już microsoft pada na kolana. Sony obroniło rynek konsol.

Opublikowano

Jezu przypomniałes mi jak grałem na osiedlu z kumplem który miał jakieś mega stare winning eleven z japońskim komentarzem xDDDD

Od tamtego komentatora lepszy chyba tylko Szpaku

Też w to grałem!! I jak pamiętam, potem na emulatorze można było w to pykać online. To był jeden z moich pierwszych styków gry po necie. Sama myśl grania w ISS-a z ludźmi z całego świata była po prostu fascynująca. I faktycznie, japoński komentator dalej nie został pobity.

Jest jeszcze w Ridge racerach tych nowszych zamiast loadingu galaga czy tam galaxia? :)

Raczej pacman.

Nie pacman. To była napewno galaga.

Miałem demko z najlepszymi grami z PSM. Pamietam to chyba jedyna płyta z demami która była używana tak często jak pełne gry a nawet częsciej.

Były na niej, ridge racer,crash 2,TR1,TR2,Doom,GPolice,wipeout, Gran Turismo1, Tekken2. I jeszcze kilka. Najlepsza płyta demo ever

Opublikowano

Cudnie robi sie  w tym temacie :) Wspomniania...... No to na początek uderzam z Montezuma na Atari 800 XL. Pierwszy raz grałem w 1988 roku, a w 1986 Pitfall na Atari 2600 prosto ze Stanów na kartridżu :) oraz Bulderdash też na XL. Co jeszcze? Pcman?Frogger? Było tego setki :)

Edytowane przez pop

Opublikowano

Wezcie zalozcie sobie jakis odzielny temat wspomnienkowy i tam sie brandzlujcie sprzetem z przed cwierc wiecza, bo juz sie tych sentymentalnych (pipi) czytac nie da.

Jak nowa generacja? Wiadomo jakie zestawy PS4 beda na starcie do kupienia w PL?

Opublikowano

masz od tego dzial ps4. mam sie klocic na temat zestawow?

Opublikowano

Nie jestem fanboyem żadnej z konsol. Posiadam xboxa 360, ale cieszę się, że playstation 4 wypada lepiej. Bo z ps2 spędziłem najlepsze lata swojego growego życia. Sony to jednak wielki sentyment. Z drugiej jednak strony trochę szkoda, że xbox one wypada tak słabo...może być totalna klapa.

Ja byłem xbotem całą siódmą generację, a teraz prawie pewne że kupie PS4. Po prostu MS przesadził ze swoją nową maszynką, bo to już nie konsola a multimedialny kombajn z dodatkową opcją odpalania gier w 720p.

Opublikowano

Dokladnie, jezeli MS zniechecil nawet takiego fana jak ja, to w Polsce kupia go chyba tylko najbardziej zagorzali fanboye. Oczywiscie, moze sie okazac, ze za rok,dwa bedzie mial mega super hiper exy, ale jakos nie chce mi sie w to wierzyc.

masz od tego dzial ps4. mam sie klocic na temat zestawow?

No zawsze to lepsze niz czytanie 22 strony, kto kiedy i od czego zaczal swoja przygode z grami, badz u kogo stal Pegasus, gdy Jaczes gral w Tekkena ^^

Opublikowano

nowa reklama VityTV, prezentuje sie sprzecik mocno OK, prezenterka też OK.

http://www.youtube.com/watch?v=z8zXGWXe3Fc

INTERNETO !

btw, posiadacze pierwszej wersji X360 po prostu nie mogą grać w BF4, EA potwierdziło dziś.

Jednak podkonsola.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

widziałem lepsze reklamy

i Azjatki...

Niezly lol z tym BF. Co prawda na obecnej generacji chce mi sie w niego grac tak jak w 150 czesc CODa, ale nie zmienia to faktu, ze lekki zal.

Edytowane przez easye

Opublikowano

reklama jak reklama, przynajmniej widać że jakoś te gry na TV wyglądają,

a co azjatek są lepsze, ale to jest tylko reklama sprzęru, jak ktoś chce to wie gdzie szukać

Pewnie nawet by się na mnie nie spojrzała :(

5885014.jpg

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Jak bedzie rozwiazana kwestia dotykowego sterowania w niektorych grach na tej VitaTV? 

Opublikowano

Te gry nie będą obsługiwane i nie będzie ich można włączyć (np. Gravity Rush).

Opublikowano

Myślę, że dałoby się to rozwiązać choćby w taki sposób, że mogliby dać support pada od PS4, który ma touchscreen. W przypadku tego od PS3 to juz trzeba by było przenieść te gesty wykonywane w grach na przyciski/gałki. Da się to zrobić, pytanie tylko ilu devom będzie się chciało.

Opublikowano

Jak bedzie rozwiazana kwestia dotykowego sterowania w niektorych grach na tej VitaTV? 

Do części wyjdą łatki. Taki YS dostał ostatnio poprawkę i gra działa na PS Vita TV. Reszty nie odpalisz.

Opublikowano

jak wspominałem w dziale o ps vita - na chwilę obecną lipa bo w chwili obecnej nie pograsz w większość wartych ogrania gier na ps vita tv - np uncharted,gravity rush, wipeout, killzone czy tearaway bo mają one nawet menu zaprogramowane tylko pod obsługę dotykiem. Musiałaby by wyjśc patche dodające standardowe sterowanie i usuwające dotykowe, a nowe gry od podstaw muszą mieć stworzone dwa typy sterowania - pod "starą"vitę i vitę.tv

Sam pad z ps4 sprawy nie załatwi bo vita to jednak dwa dotykowe panele i 2 kamery więc malutki touch pad w dualshocku4 cudów nie zdziała.

Opublikowano

Szkoda, widać że ideału nie ma. Tak czy siak dobrze że kombinują z tą Vitą.

Potwierdzone że liczba klatek w singlu K SF to 30 +, czyli kto wie może bedą wahania 40 - 60 jak w BF4 ?

Multi ofc glorious 60 FPS.

W skrócie Sony kłamie po raz kolejny XD

fixed.

Opublikowano

Choć nadal liczę, że Vita TV odniesie sukces i twórcy ruszą tyłki by dodać normalne sterowanie. Zresztą wciskanie tych dotykowych pierdoł do PS Vita to był debilny pomysł imo, który teraz będzie się im przy Vita TV odbijał czkawką.

Opublikowano

podobno w Warszawie nie ma szans by dostać PS4 na premiere, jeżeli nie zlozyles preordera stosunkowo wcześnie.

Jedyna szansa będą MM, które nie sprzedawaly preorderow, tam zas pewnie udadzą się wszyscy drobni sklepikarze i konsol nie będzie 10 minut po tym jak pojawia się na magazynie.

Opublikowano

Również Xbox One doczekał się obsuwy gry day1, ale taka to gra, że lepiej nie mówić :D

Opublikowano

W następnej już lekka przewaga ps3 a teraz chyba już microsoft pada na kolana. Sony obroniło rynek konsol.

Dobrze, że jeszcze przed startem generacji już to wiesz xD

Opublikowano

Nie słuchajcie eseayaaya, piszcie swoje wspominki, obrazki z przeszłości, albo niezręczne opowieści, tak w ramach oczekiwania na nową generację.

Na przykład, raz kiedyś grałem w Wormsy w rozbieranego.

Z braćmi ;/

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Wezcie zalozcie sobie jakis odzielny temat wspomnienkowy i tam sie brandzlujcie sprzetem z przed cwierc wiecza, bo juz sie tych sentymentalnych (pipi) czytac nie da.

Spokojnie. Sentymentalne wspominki to tylko uspokojenie tematu przed premiera ps4. Nabranie sil przed ostrym yebaniem M$ i Xone jak juz jedyna sluszna konsola i jej firma zasiada na tronie.

Opublikowano

nie planujo wersji Destiny na kompa

skomentować to można tym o to rebusem:

4543826-pc-modern-computer.jpg

master_ver6_xlg.jpg

z4336353Q,Piotr-Reiss.jpg

Edytowane przez Figaro

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.