Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

troche glupio, ze trzeba powtarzac po kilka razy ta sama proste komende, mimo iz na demie jest kompletna cisza w pomieszczeniu ...

I tak działa to przyzwoicie. Technologia pewnie z czasem się rozwinie, MS dokłada swoją cegiełkę, ale na chwilę obecną to dla mnie zbędny gadżet. Poza tym oni serio zakładają, że ludzie będą przez konsolę podłączać TV? Masa graczy nie ma ogląda TV, gra w pokoju bez dostępu do TV, kupuje konsolę tylko do gier...

A nawet jak ktoś może, to sterowanie głosem jest warte włączania kolejnego grzejącego, generującego szum i prądożernego pudełka?

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 748,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Zniszczył pada za którego zapłacił 60fps by mieć argument w internecie. To się nazywa oddanie!

Juz nie probuj sie bronic.

PS. zaplacil 60fps ? Od kiedy klatki na sekunde to waluta :D ?

Widac ze ktos sie do pada dobieral bo prawy analog wyglada na nietkniety, a watpie ze tylko jednego uzywal do grania.

@Zeratul,

No nakrec, do dzis mam beke na mysl o dawnym "Zeratul show show show"

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Dopoki sam nie sprobujesz i nie przekonasz sie jak intuicyjne i proste w obsludze to jest, to bedziesz uwazal, ze to zbyteczne. 

Wybieranie okienka padem jest już intuicyjne i proste w obsłudze. obejdę się bez ułatwiania już łatwych rzeczy. Poza tym to gadanie zajmuje dłużej niż wciśnięcie przycisku, chyba tylko casuale, którzy gubią się w dashu, zaoszczędzą na tym parę sekund.

To zależy czy rozwiążą tak kwestie obsługi za pomocą okienek, że np. zakup konkretnego tytułu czy wyszukanie filmiku na youtube (wklepywanie nazwy na klawiaturze ekranowej) faktycznie zajmnie mi mniej niż wypowiedzenie komendy. W przypadku obsługi takiego PSNu (w formie jak na PS3), głosowe sterowanie byłoby wybawieniem.

Opublikowano

Patrzcie co znalazłem:

- Irena, ty już próbowałaś może ze swoim mężulkiem analu? Jakie to uczucie? Boli?

- Nie Grażyno, ja nie próbowałam, ale on już tak... mówił że nie boli.

- Jak to?! zdradził cię?!

- Nie...

- To co zrobił?! Powiedz!

- Kupił Xbox One.

XDDDDDDDDDD

Opublikowano

PS. zaplacil 60fps ? Od kiedy klatki na sekudne to waluta :D ?

W ostatnim czasie jest to tak kluczowe zagadnienie że się walnąłem :D

Tak, tak, głodnemu chleb na myśli.

Opublikowano

Oj mówcie co chcecie ale śledzenie postaci w Skype i samo menu jest fajowe.

Kupię sobie PS4 do grania a X1 do oglądania TV i rozmów na Skype

Opublikowano

Patrzcie co znalazłem:

- Irena, ty już próbowałaś może ze swoim mężulkiem analu? Jakie to uczucie? Boli?

- Nie Grażyno, ja nie próbowałam, ale on już tak... mówił że nie boli.

- Jak to?! zdradził cię?!

- Nie...

- To co zrobił?! Powiedz!

- Kupił Xbox One.

XDDDDDDDDDD

wody... bo suche. 

Opublikowano

nic dziwnego ze dla ciebie suchar :sorcerer:

Opublikowano

Nie no troszke nakruszyles mi w pokoju, jutro musze poodkurzac.

Opublikowano

Jak komuś przy tym "żarcie" chociaż lekko drgnęły wargi to proponuję się mocno zastanowić nad sobą. 

Opublikowano

ej co jest, jak na razie odzywają się same xboty ;///

Opublikowano

Ale duszno się zrobiło u mnie w pokoju, można powiedzieć nawet, że aż sucho.

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Dopoki sam nie sprobujesz i nie przekonasz sie jak intuicyjne i proste w obsludze to jest, to bedziesz uwazal, ze to zbyteczne. 

chłopaku nie pyerdol

nikt mi nie wmówi, nawet największy xbot, że darcie japy do konsoli jest szybsze i wygodniejsze niż naciśnięcie 2 guzików na padzie!

miałem do czytnienia z drogim telewizorem który miał obsługę głosową, działało to dobrze, ale nadal nie było ani szybsze ani wygodniejsze niż obsługa pilotem tego TV. a przecież każdy pad jest szybszy od dowolnego pilota do TV

ogolnie to pieprzenie microsoftu i xbotów to można o kant dupy potłuc.

obsługa głosowa to tylko zbędny i niewygodny dodatek. zarówno w menu jak i w grach o wiele wygodniej i szybciej jest nacisnąć 2 guziki niż wydzierać jape "xbox go home!!!!!!!"

opcja sterowania mordą jest tylko dla niedorozwiniętych hamburgerów które tłustymi łapskami nie potrafią znaeźć pada albo pilota,.

i naprawde zeratul - nieważne jak wielkim xbotem będziesz, nie zmienisz faktu że naciśniecie guzika które trwa ułamek sekundy jest skuteczniejsze niż wydawanie komend które trwają 1-3 sekundy i nie zawsze będą zrozumiane, w dodatku nie obsługują polskiego

tak więc zeratul - stul pysk i naciśnij guzik, tak będzie łatwiej, szybciej i wygodniej

Opublikowano

Lepiej popracuj nad dow(nene)em zamiast boostowaniem hehe

Opublikowano

Komendy głosowe nigdy nie będą wygodniejsze od naciśnięcia guzika, mówię jak jest.

Opublikowano

Kazdy ma inna definicje next gena - ktos lubi gadac do konsoli a inny grac na kiblu w KZ  :teehee:

Opublikowano

Beda nie będa, ale obejrzałem ten filmik z tym całym sterowaniem głosowym i powiem tyle, ze jest to ZA(pipi)ISTA sprawa. Naprawdę świetny bajer. PS4 kupie do gier a XO do bawienia sie dashboardem :)

Opublikowano

Nawe gdybt ps4 komendy golosoe to mowil bym to samo. Krzyczenie do konsoli po angielsku czy po polsku nie bedzie szybsze niż naciśnięcie guzika na padzie. Jest to niemożliwe bo naciśnięcie guxika to ulamek sekundy a wypowiedzenie komendy trwa dłużej. Zawsze.

Xbone moze trafić fo ludzi ktorzy zgubii pada

Kidnapa tak może mowic tylko osoba która nigdy nie miała z rym do czynienia

Nawet najlepsze komendy glosowe nie pokonają zwykłego nacisniecia guzika

Edytowane przez Yano

Opublikowano

Komendy głosowe nigdy nie będą wygodniejsze od naciśnięcia guzika, mówię jak jest.

he, he, to kup grę na PSN za pomocą naciśnięcia guzika. Najlepiej zrób to w czasie poniżej minuty.

Yanek widać nie ogarniasz, że jak dotąt przechodzenie pomiędzy menusami nie polegało na kliknięciu jednego przycisku w ułamku sekundy (zwłaszcza na PS3). Pewnie skorzystanie z przeglądarki i szybki powrót do gry lub przejście do zakupu konkretnej gry wykonujesz pierdyliard razy szybciej niż przeciętny user, bo masz własny dashboard wgrany do konsoli. Wiadomo, że są rzeczy które zrobisz szybciej padem, ale są takie, gdzie nie ma bata, żeby komenda wypowiadana przez 2 sekundy trwała dłużej niż przebijanie się przez kolejne zakładki. Dlatego właśnie chciałbym widzieć takie sterowanie na PS4, co zważywszy na headseta dodawanego do konsoli nie jest chyba magiczną sztuką a dobrą wolą producenta.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Można tresować jaszczura i nie przerwywając sobie zmienić film, dla mnie bomba.

Opublikowano

Nawe gdybt ps4 komendy golosoe to mowil bym to samo. Krzyczenie do konsoli po angielsku czy po polsku nie bedzie szybsze niż naciśnięcie guzika na padzie. Jest to niemożliwe bo naciśnięcie guxika to ulamek sekundy a wypowiedzenie komendy trwa dłużej. Zawsze.

no spoko, ale ja nie traktuje jak coś co mi ma zastapic pada, tylko jaki fajny bajer. I własnie jako ten bajer wypada to znakomicie.

Opublikowano

he, he, to kup grę na PSN za pomocą naciśnięcia guzika. Najlepiej zrób to w czasie poniżej minuty.

I tu masz racje, wolę powiedzieć żeby znalazło mi w Storze daną gre i dokonanie zakupu będzie dużo szybsze, ale jest to bajer, dodatek i coś co może być ale nie jest to niezbędne do użytkowania i nie ma sensu być betonem by się spierać o to jakie to wygodne i wspaniałe.

Bajer - to wszystko

no spoko, ale ja nie traktuje jak coś co mi ma zastapic pada, tylko jaki fajny bajer. I własnie jako ten bajer wypada to znakomicie.

dokładnie :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.