Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

no ja się tylko boje wlasnie o infrastrukturę sieciowa i cala otoczke. Poki co Xbox One ma pomysl i wsyztsko działa tam rewelacyjnie, na PS4 wielka zagadka co w ogole będzie dzialac i jak...

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 748,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Poki co Xbox One ma pomysl i wsyztsko działa tam rewelacyjnie,

Wow daj linka, chetnie obejrze jak to w akcji sie prezentuje, nie wiedzialem ze ludzie juz graja i mowia ze rewelka :o.

Opublikowano

mysle ze bedzie ok, juz teraz psn smiga calkiem dobrze, np system w vicie jest mega szybki wiec watpie zeby to zepsuli 

ale jest jedna rzecz ktorej nie jestem w stanie pojac jak microsoft mogl tak spier.dolic sprawe:)

Opublikowano

Bansai, ludzie juz graja, tutaj masz filmik od samych producentow.

http://www.youtube.com/watch?v=xhe6jV-APwM

Dla mnie wyglada to za(pipi)iscie, chcialbym by Sony choc szybkoscia dzialania dorownalo MS, Ci zainwestowali mase szmalu w serwery, przebudowali jeszcze bardziej strone i prezentuja najlepszy dashbord jaki byl na konsolach.

Sony zas widze robi nie wiele, jezeli chodzi o spolecznosc, co bardzo boli.

Opublikowano

no ja się tylko boje wlasnie o infrastrukturę sieciowa i cala otoczke. Poki co Xbox One ma pomysl i wsyztsko działa tam rewelacyjnie, na PS4 wielka zagadka co w ogole będzie dzialac i jak...

Dziwne żeby działało źle skoro żre prawie 3 GB RAM-u <_<

Jednak nie mogę zaprzeczyć, że kafle w X1 wyglądają fajnie.

Opublikowano

Aaa... filmik od tej samej firmy ktora nie probuje nawet ukryc sie z faktem ze ich gry puszczane sa z PCa lub PS4.

To ja poczekam jednak na bardziej wiarygodne zrodla :)

PS. Wyglada calkiem zgrabnie, mam nadzieje ze tak to bedzie w rzeczywistosci funkcjonowac, planuje za kilka lat kupic te konsole dla gejlo tak jak zrobilem ze szrotem360. Ale reklam nie przeboleje, po prostu nie. No i jak uslyszalem "Xbox show my stuff" dziwne rzeczy mi sie skojarzyly.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Ej, no ale o autentyczności filmiku zaświadcza podgrafika w Forzie, więc to nie wygląda na ściemę.

Opublikowano

Reklamy gierek spox. Reszta kolo ch.uja mi lata, ale mam wrażenie, że sonoklapy zatrzymali sie w erze psxa jeśli chodzi o rozwój sprzętu etc mianowicie konsola to tylko do gierek ew.mp3 sobie puścić (na nowej plejce nawet tego nie będzie xd) reklamy ch.uj, sterowanie glosem ch.uj, facebook i inne ficzery w konsoli ch.uj, cloud ch.uj. Goddamit gdyby nie plus to pewnie cyfrowej dystrybucji byście nie chcieli.

No ale w sumie ja też tak mam. Na konsoli gram, może zacznę oglądać filmy BR na nowej generacji. Cyfrowa dystrybucja na razie średnio mnie przekonuje w kwestii gier retail, tzn. ceny gier konsolowych są prawie zawsze mało okazjonalne w porównaniu z opcją kup i sprzedaj płytkę, a poza tym za gry ważące 50 GB to na razie podziękuję, póki mam internet 5Mb/s i brak możliwości czegoś szybszego.

A do wszystkiego innego mam PC.

Opublikowano

Bansai, ludzie juz graja, tutaj masz filmik od samych producentow.

4ed210737e7bc52260f3abd8e84dfa82.png

Sony zas widze robi nie wiele, jezeli chodzi o spolecznosc, co bardzo boli.

Co masz na myśli? brak reklam? bo się pogubiłem

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Tak patrzę na design menu XO no i kurde Metro znowu zdało egzamin. Bardzo przyjemnie się na to patrzy. Interfejs PS4 przy tym to taki koszmarek z przełomu 2006/2007 roku.

Opublikowano

eX4T - wszytsko co wymieniłem choćby na poprzedniej stronie. Strona PSN wieje (pipi)em. Nic kompletnie tam nie m ozna zrobić.

Mamy 21 wiek, a nawet do znajomego wiadomości nie mogę wyslac przez www ?

I na (pipi) mi dashbord facebookowy, jak się zaraz okaze ze tylko na konsoli działa...

a no i - Bansai masz zrodlo pare stron wczesniej, dodatkow Ins wrzucal linka do forum tego gościa, ale co ja Ciebie będę przekonywal.

Opublikowano

Ten walktrough dashboardu Xbone'a stwarza tylko jedno, mało zmartwienie - już kilka insajderów sugerowało, że ficzer snap sprawa problemy i wątpliwe, be udało im się go naprawić do premiery. I ten filmik to potwierdza, 12 minut i ani razu nie pokazali snapa.

Mimo tego OS wygląda seksownie i fajniusio.

BTW w tym wczorajszym filmiku Forza nie wygląda za pięknie [*]. Ktoś mówił, że DC wygląda gorzej? :P

1383911785747.png

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Ten koleś którego konsolę zbanowali bo puszczał filmiki na YT ma szczęście bo jest info że ban zostanie zdjęty :) widać za duże zamieszanie i MS boi się złej prasy.

Edytowane przez marekjw2523

Opublikowano

Jak zobaczysz tego screena na 60 calach, to docenisz grafikę.

Opublikowano

Phil Spencer: "Play the games, not the resolution" "Power is a subjective term."

Asked if he was worried that Xbox One might be 'less powerful' than the PS4, Spencer replied: "Power is a subjective term. We look at all of the capabilities we put in the box, our investment in cloud, Kinect, and all-in-one entertainment, and our investment in the operating system for fast task-switching.

@eX4cT_PL Podpisuję się pod tym, bez co najmniej 50 cali nie ma co porównywać grafy.

Nom, bo większy obraz=ładniejsza grafika. To tak jak z januszami kupującymi 50 calowe plazmy "no bo obraz ładniejszy", po czym odpalają kablówkę przez scart.

Nawet niech to będzie 21 cali, grafikę i tak jest sens porównywać.  I tu i tu obraz leci w 1080p.

Rzeczywiście masz rację, mój błąd. Powiem więcej, po co 21 cali do porównań, 5 starczy. Przecież i tu i tu 1080p będzie tak samo wyświetlane, tyle samo szczegółów, grafika taka sama.

Opublikowano

Jest oczywista oczywistością, ze dasz PS4 mimo, ze bedzie bardzo dobry nie dorówna temu z Xboxa One. Dlaczego? Prosta odpowiedz. MS tworzy na dzien dzisiejszy największy system operacyjny na świecie ( kwestia dyskusyjna czy dobry czy nie) i w te klocki biją na łeb i szyje Sony, które w tym aspekcie nie ma doświadczenia. Bądźmy szczerzy dasz od PS4 nie bedzie na bank na poziomie Xboxa One.

Opublikowano

Nie wierzę w tę obronę reklam jako rzetelnej i świetnej funkcjonalności informacyjnej w XOne. Nie wiedziałem że komercjalizacja może komuś tak mózg wyprać. Powinni xbotom jeszcze dawać achivementy za oglądanie reklam doritosów 24 godziny na dobę, bo to widzę jest dla mazzeo istotą elektronicznej rozrywki.

Kiedy wy będziecie oglądać ukochane reklamy, ja w tym czasie sobie pogram na PS4 w gierki, jak zacofany konserwatysta. W 1080p, jak uwsteczniony, nie idący do przodu posiadacz PS4, a nie w 720p, jak postępowy i patrzący w przyszłość posiadacz XOne.

Opublikowano

Phil Spencer: "Play the games, not the resolution" "Power is a subjective term."

Asked if he was worried that Xbox One might be 'less powerful' than the PS4, Spencer replied: "Power is a subjective term. We look at all of the capabilities we put in the box, our investment in cloud, Kinect, and all-in-one entertainment, and our investment in the operating system for fast task-switching.

@eX4cT_PL Podpisuję się pod tym, bez co najmniej 50 cali nie ma co porównywać grafy.

Nom, bo większy obraz=ładniejsza grafika. To tak jak z januszami kupującymi 50 calowe plazmy "no bo obraz ładniejszy", po czym odpalają kablówkę przez scart.

Nawet niech to będzie 21 cali, grafikę i tak jest sens porównywać.  I tu i tu obraz leci w 1080p.

Rzeczywiście masz rację, mój błąd. Powiem więcej, po co 21 cali do porównań, 5 starczy. Przecież i tu i tu 1080p będzie tak samo wyświetlane, tyle samo szczegółów, grafika taka sama.

Oczywiście, że tak. Tyle, że wtedy ekran trzeba by było trzymać dosłownie centymetr od oczu, co by było bardzo niekomfortowe i prawdopodobnie niezdrowe dla naszego wzroku.

No strasznie niepraktyczne by to było. Ale ciesze się, że załapałeś :).

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Jest oczywista oczywistością, ze dasz PS4 mimo, ze bedzie bardzo dobry nie dorówna temu z Xboxa One. Dlaczego? Prosta odpowiedz. MS tworzy na dzien dzisiejszy największy system operacyjny na świecie ( kwestia dyskusyjna czy dobry czy nie) i w te klocki biją na łeb i szyje Sony, które w tym aspekcie nie ma doświadczenia. Bądźmy szczerzy dasz od PS4 nie bedzie na bank na poziomie Xboxa One.

Nie oczekuje, zeby dorownywal, chcialby tylko zeby byl plynny i przyjemny w obsludze i zebym mogl podstawowymi rzeczami zarzadzac przez www. To chyba nie duze wymagania...

Opublikowano

Nie wierzę w tę obronę reklam jako rzetelnej i świetnej funkcjonalności informacyjnej w XOne. Nie wiedziałem że komercjalizacja może komuś tak mózg wyprać. Powinni xbotom jeszcze dawać achivementy za oglądanie reklam doritosów 24 godziny na dobę, bo to widzę jest dla mazzeo istotą elektronicznej rozrywki.

Kiedy wy będziecie oglądać ukochane reklamy, ja w tym czasie sobie pogram na PS4 w gierki, jak zacofany konserwatysta. W 1080p, jak uwsteczniony, nie idący do przodu posiadacz PS4, a nie w 720p, jak postępowy i patrzący w przyszłość posiadacz XOne.

Gdzie ty żyjesz? Komercjalizacja jest wszędzie i nikt tego nie zmieni. Ty sie smiejesz z tego, a MS hajs z tych reklam bedzie pompował w rozwój dasha, ktory bedzie znowu na kilka prostych wyprzedzał ten od Sony.

Opublikowano

Nie oczekuje, zeby dorownywal, chcialby tylko zeby byl plynny i przyjemny w obsludze i zebym mogl podstawowymi rzeczami zarzadzac przez www. To chyba nie duze wymagania...

Myślę więc, że OS PS4 spełni Twoje oczekiwania ;)

Opublikowano

MS hajs z tych reklam bedzie pompował w rozwój dasha, ktory bedzie znowu na kilka prostych wyprzedzał ten od Sony.

Lepiej niech już tą kasę pompują w gry,a nie pierdoły :confused:

Opublikowano

MS hajs z tych reklam bedzie pompował w rozwój dasha, ktory bedzie znowu na kilka prostych wyprzedzał ten od Sony.

Lepiej niech już tą kasę pompują w gry,a nie pierdoły :confused:

Kogo jak kogo, ale akurat ich stać na pompowanie kasy w jedno i drugie.

Opublikowano

Jakoś w tej generacji tego zbytnio nie było widać. Nie licze ofc kolejnych Forz,Halo i Gearsów.

Opublikowano

Jakoś w tej generacji tego zbytnio nie było widać. Nie licze ofc kolejnych Forz,Halo i Gearsów.

Stac nie znaczy chcieć :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.