Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Wiedzialem, ze kupno Vity przed nowa generacja to strzal w 10 :) Remote play zapowiada sie smaaaakowicie.

zakup 5 calowego ekranu za 1k zł to musi być interes zycia ;)
Ja kupilem Vite z 16Gb pamieci i gra WRC 3, konsola ma 3 miesiace za 480zł, przestan wie pier dolic jak go wno wiesz.
  • Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 744,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

ja od początku mówiłem że oculus rift to o wiele fajniejszy bajer niż jakieś debilne sterowanie ruchowe

dziwie sie ze konsole idą w takich dziwnych kierunkach gdy po 20 latach przerwy w końcu mozna by zrobić sensowne virtual reality (pamiętam jak jako dziecko w jakimś sklepie testowałem hełm z VR na doomie, oczywiście doom w VR wyglądał strasznie brzydko, ale dzisiejsze gry mogą świetnie sie sprawdzić)

Opublikowano

BYy_lPrIYAA7NoM.jpg

Jak pisałem wcześniej, PS4 może stać pionowe bez podstawki.

Chce takie poduszki.
Opublikowano

Już podali cenę tego urządzenia ?

Nie wiem, wrzucilem do bardziej dla beki :D. Chociaz musze przyznac ze inwencja tworcza japoncow jak zwykle mnie zaskakuje. Biora sluby ze swoimi wirtualnymi laseczkami i teraz beda mogli je dupczyc.

Dobry koment na YT :D :

"Born too early to travel in space. 

Born too late to have adventures and discover new lands for the sake of humanity.

Born just in time to experience this.

Thank you, God."

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Wreszcie fajnie pojazane remote play na PS4

NFS Rivals

Opublikowano

Co faktu nie zmienia, że w takim razie po cholere ktoś ma płacić za Kinecta, kto w ogóle nie planuje go wykorzystywać? To nie jest tani kawałek plastiku, tylko całkiem zaawansowane urządzenie, które w dodatku ma mnóstwo możliwości, ale wciskanie go NA SIŁĘ to już przesada.

Opublikowano

A po co mi był blurej w PS3 jak nigdy nie oglądałem filmu na tej maszynce? Taki sam gadżet jak Kinect, z tym, że kinect może mieć zastosowanie nawet minimalne w każdej gierce, a funkcjonalność blureja dla gracza ogranicza się do zaoszczędzenia cennych sekund na zmianę płyty i za zaoszczędzone 5 minut w przeciągu kliku lat grania kazano na premierę bulić 500 zł więcej.

Opublikowano

A po co mi był blurej w PS3 jak nigdy nie oglądałem filmu na tej maszynce? Taki sam gadżet jak Kinect, z tym, że kinect może mieć zastosowanie nawet minimalne w każdej gierce, a funkcjonalność blureja dla gracza ogranicza się do zaoszczędzenia cennych sekund na zmianę płyty i za zaoszczędzone 5 minut w przeciągu kliku lat grania kazano na premierę bulić 500 zł więcej.

Po co tez DVD w Xboxie, skoro CD w zupelnosci by wystarczyl na obu konsolach.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Wiedzialem, ze kupno Vity przed nowa generacja to strzal w 10 :) Remote play zapowiada sie smaaaakowicie.

Ja kupilem Vite z 16Gb pamieci i gra WRC 3, konsola ma 3 miesiace za 480zł, przestan wie pier dolic jak go wno wiesz.

taka szlachta a kupuje uzywany sprzęt?

Tak robiąc nie wspomagasz sony...

Opublikowano

pajgi, jak "argument", dawno nie czytałem takiego rodzyna w tym temacie, to chyba znak aby wyjść na dwór i złapac trochę świeżego, jesiennego powietrza aby mózg dotlenić.

Opublikowano

taka szlachta a kupuje uzywany sprzęt?

Tak robiąc nie wspomagasz sony...

Sony za vitę pewnie dokłada, wiec kupując używkę, Sony nie poniosło kolejnych strat :D

Opublikowano

Sony za vitę pewnie dokłada, wiec kupując używkę, Sony nie poniosło kolejnych strat :D

Zarabia na każdej sztuce.

Opublikowano

Po co tez DVD w Xboxie, skoro CD w zupelnosci by wystarczyl na obu konsolach.

DVD w 2006 powodowało, że konsola byłaby znacznie droższa niż ta od konkurencji? Mało który tytuł na kilkaset dostępnych na PS3 w ogóle wymagał czegoś więcej niż płyta DVD. Pewnie zaraz mi napiszecie, że blurej był wart tego dopłacania, ale kinect nie jest bo.... No jakiś argument poza oglądaniem filmów i paroma tytułami na krzyż, które faktycznie wykorzystywały te 50 GB? Nie za często widuje gry na X360 które mieszczą się na 4-5 płytach DVD, gdzie faktycznie mogłoby to wpływać na komfort gry.

Yeti wystarczy, że poczytasz czasami swoje posty z tego tematu :sorcerer:

Opublikowano

NFS Rivals

dałbym nawet 1000 zł za tą ps vite, jakbym mógł ją zabrać na drugi koniec swiata i odpalić gry z ps4

Opublikowano

To, że Ty go nigdy nie wykorzystałeś, nie znaczy, że ludzie nie oglądali filmów na blu-rayu. Przez wiele lat PS3 byłą najtańszym odtwarzaczem, a sam do tej pory oglądam na niej filmy w ten sposób, często w 3D. W dodatku dzięki temu gry mieszczą się na jednej płycie no i kiedyś musiał nastąpić postęp względem DVD. Argument z dupy.

Nie każdy ma ochotę w jakikolwiek sposób pajacować przed TV, wychylać się, skakać, czy gadać do konsoli.

Opublikowano

NFS Rivals

dałbym nawet 1000 zł za tą ps vite, jakbym mógł ją zabrać na drugi koniec swiata i odpalić gry z ps4

To nie ma jakiegoś maksymalnego zasięgu?

Opublikowano

nie, stream idzie przez WiFi, wszystko zależy od sieci.

Opublikowano

40 tys. km

Opublikowano

też czekam na odpowiedź na to pytanie

ostatnio slyszałem że XO nie zadziała bez podłączonego kinekta

Yano, jesteś takim kur.wa ignorantem na temat xboxowy że to głowa mała, a najwięcej masz do powiedzenia. Z resztą nie tylko na ten temat.  I nawet google nie potrafisz użyć, podstawa funkcjonowania w internecie.

Wypowiadacie się od x czasu w tym temacie, tematem od miesięcy są konsole nowej generacji i umknął wam jeden z ważniejszych niusów? Może dlatego że był pozytywny odnośnie MS -_-

Proszę bardzo, link znaleziony w google w parę sekund, zlituje się nad wami bo chyba byście w nieskończoność czekali - http://uk.ign.com/articles/2013/08/12/xbox-one-no-longer-requires-kinect-to-function

dzięki ci zbawco i oświecicielu!

to teraz jeszcze mi wytłumacz czemu przeciętny gracz który chce grać w halo i girsy musi płacić 200$ za kawałek gównianego plastiku któy nadaje sie do dennyh 5 minutowych popierdółek i do głaskania kotków

czemu MS wciska na siłe ten szajs do każdej konsoli?

to jest ostatnia największa pięta ahillesowa XO. MS wycofało sie z większości chorych pomysłów i tylko ten nieszczęsny kinekt został. gdyby go wy(pipi)ać i obniżyć cene o 200$, czyli sprzedawać 100$ taniej niż PS4 to xbox miał by realny i mocny start żeby konkurować z PS4

Opublikowano

To, że Ty go nigdy nie wykorzystałeś, nie znaczy, że ludzie nie oglądali filmów na blu-rayu. Przez wiele lat PS3 byłą najtańszym odtwarzaczem, a sam do tej pory oglądam na niej filmy w ten sposób, często w 3D. W dodatku dzięki temu gry mieszczą się na jednej płycie no i kiedyś musiał nastąpić postęp względem DVD. Argument z dupy.

Nie każdy ma ochotę w jakikolwiek sposób pajacować przed TV, wychylać się, skakać, czy gadać do konsoli.

Ziom, ale skoro takimi kategoriami operujesz, to dlaczego nie przyjmujesz do wiadomości, że kinectem jest zainteresowane naprawdę duuuużo osób, że lubią sobie pajacować przed TV itp.? Przecież to jest dokładnie to samo. Ja nie korzystałem z blureja (nextgeny to trochę inna sprawa i to jest właśnie optymalny czas i optymalna cena samego napędu, żeby wrzucać go do konsolek), więc mi on zwisa, ty z kinecta i już jest krzyk, że po co on komu, M$ wciska ludziom na siłę coś czego nie potrzebują. Nie wiem, zapytaj kilkudziesięciu milionów jego użytkowników, którzy MOGLI kupić konsolę bez niego, a wybrali razem z nim.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

NFS Rivals

da się - po wifi możesz uruchomić remote play nawet z bieguna. Dalej niestety nie wiadomo jak będzie wyglądać wtedy lag, a jeśli samo sony mówi, że poleca jedynie granie w remote play na domowej sieci to niestety może to nie wyglądać za różowo

Opublikowano

Ziom, ale skoro takimi kategoriami operujesz, to dlaczego nie przyjmujesz do wiadomości, że kinectem jest zainteresowane naprawdę duuuużo osób, że lubią sobie pajacować przed TV itp.? Przecież to jest dokładnie to samo. Ja nie korzystałem z blureja (nextgeny to trochę inna sprawa i to jest właśnie optymalny czas i optymalna cena samego napędu, żeby wrzucać go do konsolek), więc mi on zwisa, ty z kinecta i już jest krzyk, że po co on komu, M$ wciska ludziom na siłę coś czego nie potrzebują. Nie wiem, zapytaj kilkudziesięciu milionów jego użytkowników, którzy MOGLI kupić konsolę bez niego, a wybrali razem z nim.

Jest drobna różnica pomiędzy dołożeniem napędu blu-ray bezpośrednio do konsoli, kiedy ona musi z tego korzystać (a dodatkowo umożliwienie oglądania filmów w mega wysokiej jakości), a dorzucanie kamerki na siłę (i wywindowanie przez to ceny), gdy wiadomo, że można jej nawet nie wyciągać z pudełka.

Nie chodzi mi o to, czy Kinect jest fajnym sprzętem czy nie, bo zdaje sobie sprawę, że wiele osób będzie go wykorzystywać. Bardziej mnie boli fakt, że skoro Xbox One nie wymaga podpiętego Kinecta do działania, to dlaczego mam za niego płacić? W tym momencie to decydujący czynnik, który wpływa na moją decyzję, czy kupię Xboxa One czy nie. Gdyby Kinecta nie było, pewno bym się skusił za te $150-$200 mniej.

W przypadku PS3 znaczenie miał też czynnik psychologiczny. "Mamy najnowszy napęd - nowa generacja - blu-ray, niebieski laser! Płyta do 50GB (i więcej), odpalanie filmów w bardzo wysokiej rozdzielczości!" To ludzi przekonywało i jednocześnie uświadamiało im, że PS3, którą kreowano na kombajn multimedialny, faktycznie tym kombajnem będzie. Microsoft dołożył HD-DVD i pamiętamy jak marnie się to skończyło. Ludzie mieli wybór co prawda, ale w większości z HD-DVD nie korzystali, a Sony spopularyzowało format Blu-Ray i de facto też o to im chodziło. 

Osobiście zresztą nie wyobrażam sobie dzisiaj kupić filmu na DVD.

Brakuje mi czystego Xboxa One - za $299, albo $349 - wtedy z chęcią rozpatrzyłbym jego zakup.

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

Na pewno pójdą niedługo po rozum do głowy i skoro nie trzeba mieć podłączonego Kinecta to zaczną wydawać zestawy bez tego w mniejszej cenie (na razie pewnie chcą opchnąć to co mają w magazynach). Musi się zacząć jakaś poważniejsza rywalizacja, a nie kopanie leżącego, bo jak SONY zdominuje rynek to dopiero mogą się dziać jakieś nieprzyjemności.

A gadka o tym, że dodawanie Kinecta to to samo co wpychanie Blu-ray jest chyba jakimś żartem... :confused:

Edytowane przez Zarathustra

Opublikowano

40 tys. km

rownie madre stwierdzenie jak obrót spraw o 360 stopni.

Opublikowano

Inzynierek (pipi)a.

OK, to 20.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.