Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Przecież ten cały "test" DualShocka 4 był wkręcany, ktoś specjalnie rozwalił lewą gałkę i skatował ten kontroler, żeby wywołać tanią sensację.

Ciiii.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 744,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

ale Musiol teraz nie piszę na ps3site tylko na pssite. Nowa jakość niusów, ju noł.

dat next-gen

Ta nowa Forza grywalnościowo pewno urwie mi zadek, jak zwykle zresztą. Kocham wyścigi. Ale graficznie to dno, wygląda jak delikatnie usprawniona czwórka, praktycznie żadnego skoku. Delikatnie udoskonalone oświetlenie, odbicia i niektóre tekstury, ale otoczenie dalej puste, widać ząbki, odbicia w lusterkach wołają o pomstę do nieba, ogólny feeling jest zresztą taki past-genowy. Mam nadzieję, że Forza 6 będzie dużo, dużo ładniejsza, bo na tę chwilę, DriveClub (z ostatnich materiałów) zjada tą Forze na śniadanie bez popity (mówię tylko o grafice).

Opublikowano

A po co mi był blurej w PS3 jak nigdy nie oglądałem filmu na tej maszynce? Taki sam gadżet jak Kinect, z tym, że kinect może mieć zastosowanie nawet minimalne w każdej gierce, a funkcjonalność blureja dla gracza ogranicza się do zaoszczędzenia cennych sekund na zmianę płyty i za zaoszczędzone 5 minut w przeciągu kliku lat grania kazano na premierę bulić 500 zł więcej.

Po co tez DVD w Xboxie, skoro CD w zupelnosci by wystarczyl na obu konsolach.

DVD w 2006 powodowało, że konsola byłaby znacznie droższa niż ta od konkurencji? Mało który tytuł na kilkaset dostępnych na PS3 w ogóle wymagał czegoś więcej niż płyta DVD. Pewnie zaraz mi napiszecie, że blurej był wart tego dopłacania, ale kinect nie jest bo.... No jakiś argument poza oglądaniem filmów i paroma tytułami na krzyż, które faktycznie wykorzystywały te 50 GB? Nie za często widuje gry na X360 które mieszczą się na 4-5 płytach DVD, gdzie faktycznie mogłoby to wpływać na komfort gry.

Yeti wystarczy, że poczytasz czasami swoje posty z tego tematu :sorcerer:

Gdyby nie BluRay to dalej byscie sciagali DVDRipy z torrentow a 720p to bylby szczyt technologiczny dla posiadaczy X1, jest konkurencja wiec na szczescie wiemy co to 1080p

A co to ma wspólnego z tym o czym ja pisałem?
A no ma to wspolnego ze BluRay rozwijal standard wyswietlanego obrazu, standard ktory mozna znalezc w prawie kazdym domu.

A Kinect? Standardem nigdy nie bedzie, fajna zabawka i tyle, dobre dla skype, dobre dla...... Yyy no wlasnie?

Opublikowano

Przecież ten cały "test" DualShocka 4 był wkręcany, ktoś specjalnie rozwalił lewą gałkę i skatował ten kontroler, żeby wywołać tanią sensację.

gQHEyhn.gif

nie wnikam czy tak było czy nie, ale uwielbiam jak każde (pipi) bez źródła (albo ze źródłem na nołnejmowej stronie) dotyczące Xboxa łykacie jak pelikan i dyskutujecie jakby to był fakt, a cokolwiek złego odnośnie PS4 to #spisek #taniasensacja #kłamstwo

Dajmy na to, że ktoś w grudniu wrzuci zdjęcie zepsutego PS4 to będę czytał teksty, że specjalnie zniszczył sprzęt, owinął konsolę ręcznikiem i trzymał na kaloryferze.

Opublikowano

Mnie zastanawia zmazzeo po co ta twoja szopka z zakupem ps4 skoro ciagle robisz loda microsoftowi?

Opublikowano

Mowa oczywiście cały czas o grach, tak? Standard 1080p w grach na PS3 hmmm.... No tak. FIlmy? Nie wiem, jak Kinect ma wpłynąc na rozwój standardu wyświetlanego obrazu. No ale przecież sonyboty kupują konsole do grania, a nie oglądania tv, filmów i sportu, więc po co im BD w PS3? Bajer za kilkaset złotych nierówny innemu bajerowi za tą samą sumę, no ale jeden jest od SONY, więc liczy się to inaczej.

Opublikowano

Mnie zastanawia zmazzeo po co ta twoja szopka z zakupem ps4 skoro ciagle robisz loda microsoftowi?

Aby mieć możliwość napisania na forumku "kupiłem, pograłem w killzłoma i już opchnąłem jakiemuś frajerowi po tygodniu".

Opublikowano

Aby mieć możliwość napisania na forumku "kupiłem, pograłem w killzłoma i już opchnąłem jakiemuś frajerowi po tygodniu".

a to i tak nie jest wiecej niz ilosc czasu ile wy wszyscy lacznie spedziliscie z X360 i spedziecie z Xbox One?

Opublikowano

jezu, dead rising 3 wyglada jak kupa , i to taka schorowanego psa.

best comment

"Enter resting."

Opublikowano

a to i tak nie jest wiecej niz ilosc czasu ile wy wszyscy lacznie spedziliscie z X360 i spedziecie z Xbox One?

Hmm, no nie wiem, X360 mialem od premiery az do czerwca tego roku.

Zal.

Opublikowano

W szopkach to ty jesteś mistrzem. To nie ja robię loda MSowi, to tutaj kółeczko wzajemnej adoracji głaszcze się po fiutach pisząc o PS4 i krytykując X720 (wg niektórych), bardzo często niesłusznie.

Ta nowa Forza grywalnościowo pewno urwie mi zadek, jak zwykle zresztą. Kocham wyścigi. Ale graficznie to dno, wygląda jak delikatnie usprawniona czwórka, praktycznie żadnego skoku. Delikatnie udoskonalone oświetlenie, odbicia i niektóre tekstury, ale otoczenie dalej puste, widać ząbki, odbicia w lusterkach wołają o pomstę do nieba, ogólny feeling jest zresztą taki past-genowy. Mam nadzieję, że Forza 6 będzie dużo, dużo ładniejsza, bo na tę chwilę, DriveClub (z ostatnich materiałów) zjada tą Forze na śniadanie bez popity (mówię tylko o grafice).

Bardzo jestem ciekaw jakich technik użyłeś, żeby zauważyć ząbki w filmiku, którego screengrab wygląda tak

9SItbNi.jpg

i co jest takiego dennego w odbiciach w lusterkach np. w 0:38?

oj jak boli, prawda? :)

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Mazz, ale widać ząbki nawet pomimo, że jakość screena jest z gatunku mocno rozmytych... W lusterkach też to biednie wygląda, ale jak ktoś szuka dobrej ścigałki, to na premierę ładniejszej nie dostanie ;)

Opublikowano

widać ząbki, widać. graficznie to Forza 4 HD, podczas E3 wyglądało to genialne, a tutaj? No ale to youtube. Gamersyde, save us.

Opublikowano

czyli xone to bedzie takie wii tej generacji? tylko bez fajnych gier.

Opublikowano

Oglądać ze słuchawkami.

iVrl7EPKobzbn.gif

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

W sumie dla mnie największym zdumieniem jest fakt, że wreszcie jakiś shooter, w którym zastosowano więcej kolorów niż brąz i szarość.

Swoją drogą, slowpoke.gif, ale teraz ta nazwa X720(p) nabiera nowego znaczenia.

Opublikowano

Nie, Wii tej generacji, to Wii U.

Opublikowano

Nie, Wii tej generacji, to Wii U.

tyle, że bez fajnych gier

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Jedyna sensowna gra, która uratuje honor Xbox One to Alan Wake 2.

Opublikowano

PC MASTER RACE!!

Opublikowano

Beka z MaSSeo lul

Wiedzialem, ze kupno Vity przed nowa generacja to strzal w 10 :) Remote play zapowiada sie smaaaakowicie.

zakup 5 calowego ekranu za 1k zł to musi być interes zycia ;)

Ja kupilem Vite z 16Gb pamieci i gra WRC 3, konsola ma 3 miesiace za 480zł, przestan wie pier dolic jak go wno wiesz.

taka szlachta a kupuje uzywany sprzęt?

Tak robiąc nie wspomagasz sony...

Szlachta?

A Ty jezdzisz samochodem z salonu 40px-Light_green_check.svg.png

nie masz zadnej mp3 pirackiej40px-Light_green_check.svg.png

nigdy nie widziales filmu w formacie avi/mkv40px-Light_green_check.svg.png

nigdy nie grales w uzywana gre40px-Light_green_check.svg.png

platinum.png

Opublikowano

Oj Hobbiciałke. :P

Opublikowano

Uklony przed nadkonsola!  :sorcerer:

178598591.jpg

Do tego Diablo 3 wspiera Remote Play

BY1YZiLCcAAFGtO.jpg

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Mazz, ale widać ząbki nawet pomimo, że jakość screena jest z gatunku mocno rozmytych... W lusterkach też to biednie wygląda, ale jak ktoś szuka dobrej ścigałki, to na premierę ładniejszej nie dostanie ;)

Przepraszam, w lusterkach widać auta, światła, otoczenie, cienie, coś jeszcze ma tam być? Fajerwerki? jednorożce? Jak dla mnie SLS w lusterku wygląda normalnie i daleko mu do biedy.

Odnośnie ząbków to proszę bardzo, direct-feed z gamersyde

WMj3he7.jpg

gdzie są ząbki? albo inaczej zadam pytanie bo pewno ktoś gdzieś znajdzie - czy są to ząbki na tyle widoczne i przeszkadzające (szczególnie że to 1920x1080), by wytykać to grze?

Bo jeżeli ktoś myśli że na next-genach będą gry bez aliasingu to niech nie kupuje również PS4 i Killzone'a bo tam też są ząbki

Killzone-Shadow-Fall_08-20-13-7.jpg

i te ciągłe porównania Forzy 5 do Drivecluba, który ma mniej aut i działa w 30fps. Skoro niektórzy tak bardzo są zawiedzeni przeskokiem z Forzy 4 na Forzę 5, to ja spytam czy Driveclub nim jest?

Bo można wrzucić porównanie Drivecluba i Forzy Horizon i ten pierwszy też jakoś powalająco nie wygląda

Opublikowano

Jest jakieś info czy ten sznurek zwany headsetem do PS4 ma na kablu włącznik/wyłącznik mica?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.