Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Zgadzam się ze Szpicem, wielki sukces X w Polce to tylko zasługa dwóch rzeczy, na początku łatwego piracenia i właśnie kinecta

Bullshit. Dobra promocja, eventy, gry, cena, wcześniejsza premiera to były składowe dopiero po jakims czasie ogarneli piracenie (jakby na ps3 nie było tego :teehee: )

Szkoda, że nie ma już Xbox Fun Day. To była świetna okazja. Swojego czasu X360 był w Polsce mocno promowany. Zwłaszcza w pierwszym roku od premiery, to była świetna okazja, żeby zaznajomić polaków z marką Xbox. I chyba się udało. 

Z moich znajomych grających na PS3 jestem chyba nielicznym, który kupuje oryginały. To nie ma nic do rzeczy. Bez przesady, gry nie są aż tak drogie, żeby zwalać winę na piracenie. 

Edytowane przez Nemesis

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 743,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

"W okresie przedświątecznym ubiegłego roku, po raz pierwszy sprzedaż ilościowa konsol nie tylko zbliżyła się do komputerów, ale ją przekroczyła, wykazując 8% przewagi. Wzrosty sprzedaży konsol notujemy co roku. Okres grudnia 2012 w stosunku do grudnia 2011 uważamy za bardzo udany. W tym roku osiągnęliśmy 48% wzrost sprzedaży w tej kategorii. Największe wzrosty notujemy na platformie Xbox 360. Biorąc pod uwagę dane grudniowe 2011/2012, sprzedaż tych urządzeń urosła o 213%. W sprzedaży sztukowej w całej kategorii, zestawy Xbox 360 stanowiły w okresie przedświątecznym kilkadziesiąt procent udziału. W tym procentowy udział zestawów z kontrolerem ruchu Kinect stanowił 94% wszystkich sprzedanych konsol Xbox 360, a 40% względem wszystkich platform"

"Liderem w kategorii jest Xbox 360, głównie dzięki ogromnemu popytowi na technologię Kinect."

Opublikowano

Nie wiem dlaczego, ale jakoś bardziej realistycznie mi to wygląda niż FM czy GT.

Opublikowano

Wygląda za(pipi)iście :) oby sterowanie dało radę. Szkoda tylko że po GT5 sprzedałem swoją kierownicę Logitecha 

Opublikowano

Ja również życzę PS4 jak największej sprzedaży, MS dostanie po łbie za kretyński patent z przecenionym bundlem z Kinectem, kiedy zobaczy słupki sprzedaży to przyjmie do wiadomości że nie ma ważniejszego czynniku w kupnie sprzętu niż cena i wyda normalnego XONE bez kamerki za 350-400$ :)

Raczej nie ma szans, żeby MS miał taki start jak PS4. Konsolka Sony jako pierwsza zaczyna nową generację i ludzie rzucili się do sklepów. W tej bitwie Sony zwyciężyło i można to już oficjalnie ogłosić. Musiałby zdarzyć się cud aby było inaczej. Chociaż premiera w Stanach za tydzień...

Lider nową generację rozpoczął już rok temu

Opublikowano

Ja również życzę PS4 jak największej sprzedaży, MS dostanie po łbie za kretyński patent z przecenionym bundlem z Kinectem, kiedy zobaczy słupki sprzedaży to przyjmie do wiadomości że nie ma ważniejszego czynniku w kupnie sprzętu niż cena i wyda normalnego XONE bez kamerki za 350-400$ :)

Raczej nie ma szans, żeby MS miał taki start jak PS4. Konsolka Sony jako pierwsza zaczyna nową generację i ludzie rzucili się do sklepów. W tej bitwie Sony zwyciężyło i można to już oficjalnie ogłosić. Musiałby zdarzyć się cud aby było inaczej. Chociaż premiera w Stanach za tydzień...

Lider nową generację rozpoczął już rok temu

Lubie nintendo, ale dali tym razem dupy, brak głośnych gier na start. WiiU nawet połowy sukcesu Wii nie osiągnie. Sam konsole kupie pewnie dopiero jak wyjdzie następca Xenoblade.

Opublikowano

Sony dofinansowało swoje  studia - Nayghty Dog, Santa Monica i Guerilla Games teraz mogą tworzyć 2 projekty naraz.  W 2013 roku wyszedł god of war i last of us a w 2014 roku wyjdzie Uncharted i The Order. Microsoft natomiast zamiast zatrzymać bungie, bizzarre i dofinansować remedy, rare, lionhead stworzył nowe studia (W przypadku 343 udałlo się ciekawe jak z resztą. ) i wykupił exy, niektóre czasowe u third party developerów. Gdyby na przykład takie Remedy zostało dofinansowane to już rok temu pewnie gralibyśmy w Alan Wake 2. W poprzednich generacjach mieli szczęście z Gears of War i Halo oraz czasowymi exami - Bioshock, Mass Effect, Dead Rising. Teraz taki tytułem może być Titafall, jednak na rynku fps jest za duża konkurencja żeby wszyscy porzucili call of duty i battlefield. Widać że Microsoft ma dobrych skautów którzy znają się na grach i zaklepują exy we wczesnej faźie produkcji. Jednak kiedy sami próbują to im nie wychodzi. Moim zdaniem sposób sony jest lepszy i zaczyna przynosić rezultaty. Microsoftu powinien posłuchać rad swojego byłego CEO Steva Ballmera.

http://www.youtube.com/watch?v=hMLcKtVwF-A 

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

W Driveclubie bedzie freeroam jak w F:Horizon?

Opublikowano

Wystawiałem ostatnio PlejSzrota 3 na allegro, i otrzymałem około 10 wiadomości z pytaniem o model/czy jest przerobiona.

Przypadek? Nie sondze. No ale na xboxie tylko się kradnie, wiadomix.

same here, chociaż nie było aż tylu pytań.

Oj tam pewnie osoby które miały przerobionego x360 chciały się zorientować czy jest opcja kupna przerobionego Ps3

Opublikowano

Wygląda za(pipi)iście :) oby sterowanie dało radę. Szkoda tylko że po GT5 sprzedałem swoją kierownicę Logitecha 

Ale ma 30 fpsów pewnie też niestabilne.

I model jazdy jest nie wiadomą ale pewnie bliżej będzie do NFS HP niz Forzy czy GT

Opublikowano

W Driveclubie bedzie freeroam jak w F:Horizon?

W DC są osobne trasy, nie ma otwartego świata.

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

Wystawiałem ostatnio PlejSzrota 3 na allegro, i otrzymałem około 10 wiadomości z pytaniem o model/czy jest przerobiona.

Przypadek? Nie sondze. No ale na xboxie tylko się kradnie, wiadomix.

same here, chociaż nie było aż tylu pytań.

Oj tam pewnie osoby które miały przerobionego x360 chciały się zorientować czy jest opcja kupna przerobionego Ps3

Sluszna uwaga, Xboty zauwazyly wyzszosc PS3 i chcialy sie przesiasc, no ale za gry przeciez placic nie beda (͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

Ale ma 30 fpsów pewnie też niestabilne.

I model jazdy jest nie wiadomą ale pewnie bliżej będzie do NFS HP niz Forzy czy GT

Czyli co jazda driftem :( (pipi)a nie wierzę, obyś się mylił 

Opublikowano

Niewiadomo jak to będzie z tymi exami. MS stworzył nowe teamy developerskie a Sony powiększyło własne.

Opublikowano
According to a snapshot of a deleted forum post, the interns at a Foxconn manufacturing plant in Yantai, China have sabotaged the PS4. This was first reported on the IGN forums here. Unfortunately, the forum was locked.  The IGN forum author tried to elaborate more here. Here is a snapshot of the actual post.This manufacturing plant has made world news for its mistreatment of the staff, and Polygon did a story on it over a month ago. The intern notes that because Foxconn didn’t treat them well, they didn’t treat the PS4 well. He/she says “The ps4 console we assemble can be turned on at best.” This could explain some of the “blue light” problems. These PlayStations can turn on, but do not actually display a picture. This issue was reported on here. There is no physical evidence to indicate that the sabotage actually occured or is in any way linked to problems with a very small percentage of PS4s, but it is worth keeping an eye on.

http://corruptedcartridge.com/ps4-sabotaged-news/

Jesli to nie jest jakas sciema to ci studenci ktorzy byli zmuszani do produkcji PS4ek sabotowali caly proces (oczywiscie tych ps4ek nad ktorymi oni siedzieli) :D.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

According to a snapshot of a deleted forum post, the interns at a Foxconn manufacturing plant in Yantai, China have sabotaged the PS4. This was first reported on the IGN forums here. Unfortunately, the forum was locked.  The IGN forum author tried to elaborate more here. Here is a snapshot of the actual post.This manufacturing plant has made world news for its mistreatment of the staff, and Polygon did a story on it over a month ago. The intern notes that because Foxconn didn’t treat them well, they didn’t treat the PS4 well. He/she says “The ps4 console we assemble can be turned on at best.” This could explain some of the “blue light” problems. These PlayStations can turn on, but do not actually display a picture. This issue was reported on here. There is no physical evidence to indicate that the sabotage actually occured or is in any way linked to problems with a very small percentage of PS4s, but it is worth keeping an eye on.

http://corruptedcartridge.com/ps4-sabotaged-news/

Jesli to nie jest jakas sciema to ci studenci ktorzy byli zmuszani do produkcji PS4ek sabotowali caly proces (oczywiscie tych ps4ek nad ktorymi oni siedzieli) :D.

byloby smiesznie gdyby nagle sie okzalo ze nie 0.4% a 99.4% było wadliwe xD

Opublikowano

Jakoś jestem sceptyczny do tych informacji :)

Jakbys zyl w kraju gdzie twoje studia zaleza od tego czy 12 godzin zapie&alasz za free na tasmie produkcyjnej to pewnie tez mialbys podobne pomysly, wiec kto wie :sweat:.

Po sieci krazy juz zdjecie PS4 bez przycisku EJECT XD.

Opublikowano

Ciekawy jestem ile zostanie odnotowanych przypadków wadliwych xboxow one, te konsole chyba też zjadą z taśm produkcyjnych Foxconn?
Sabotaż next-genów! :teehee:

Edytowane przez Neox

Opublikowano

XD tak chinole specjalnie psuli konsole.
Pewnie tak próbują tłumaczyć to, ze wypuścili wadliwe konsole.

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Gdyby to była prawda to mielibyśmy już teraz znacznie więcej przypadków wadliwych konsol niż tak naprawdę można wyczytać w internecie.

Poza tym kiedy niby te chinole mieliby się podzielić ich "planem sabotażu" z internetem skoro cały czas składają next-geny obu firm, a połowę stron www ich rząd zablokował, nie mówiąc już o ich znajomości angielskiego :)

Opublikowano

I to nie tylko konsol :) pamiętam jak czytałem że pracownicy popełniali samobójstwa w tych fabrykach, no i przecież nie od dziś tam pracują. A jakoś nie było info o sabotażu produktów jabłka, czy innych producentów 

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

slUXOkw.jpg

I po co mi jakieś Plejstejszon :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.