Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

słyszę że są niezłe beki z instalowaniem gier na Xbone, ktoś może potwierdzić?

a co nie masz materiału do fapowania? :teehee:

chciałem sobie poprawić nastrój o poranku ;>

Jestes czasem przykrym człowiekiem.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 765,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

słyszę że są niezłe beki z instalowaniem gier na Xbone, ktoś może potwierdzić?

a co nie masz materiału do fapowania? :teehee:

chciałem sobie poprawić nastrój o poranku ;>

Jestes czasem przykrym człowiekiem.

Zacznę chyba dodawać więcej emotek do swoich postów.

Opublikowano

Greg

Nie dla większości klientów tylko dla większości casuali

To casuale są powodem sukcesu finansowego wii. Ale zaraz pokazują ze u większości konsola przelezala większość czasu w szafie

Ile potrafisz wyminic swietnych gier gdzie sterowanie ruchowe jest głównym elementem rozgrywki? (Bez niegogra by nie ddziałała) na jakąkolwiek konsole

Wiiu moze być nową generacją konsol nintendo. Ale nie konsol ogólnie

Rawen znawco przybliz mi historie gałek analogowych. Chętnie sie czegos dowiem

Opublikowano

Greg, nowy Mario leci w 720p, a nie 1080p.

Oczywiście nie uwłacza to tej grze, ale lubię się doje.bać.

Opublikowano

Ten Yano to taki znawca od wszystkiego?  Serio pytam? Bo gość zachowuje się jakby pozjadał wszystkie rozumy 0_o

Opublikowano

Tak, spijaj z jego ust. Yano po prostu wie.

Opublikowano

1397299_664793430208846_956508930_o.jpg

trochę przykre :)

Boyes i Yoshida im gratulowali startu. A ich słowa >>> słowa tego kto się zajmuje fejsem PS.

PS. Beka z 720p

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

Beczułeczka ze snapa i mowienia do tostera.

Dobre, bardzo dobre. :teehee:

Opublikowano

Ile potrafisz wyminic swietnych gier gdzie sterowanie ruchowe jest głównym elementem rozgrywki? (Bez niegogra by nie ddziałała) na jakąkolwiek konsole

Mnie sterowanie ruchowe wkurzalo i co moglem to przeszedlem na zwyklym padzie.
Opublikowano

Greg

Nie dla większości klientów tylko dla większości casuali

To casuale są powodem sukcesu finansowego wii. Ale zaraz pokazują ze u większości konsola przelezala większość czasu w szafie

Wiiu moze być nową generacją konsol nintendo. Ale nie konsol ogólnie

Klient to ktoś kto płaci. Czy casual płaci? Płaci. Więc klientem jest. Czy konsole leżały w szafach? No sprzedaż gier na to nie wskazuje. Mario Kart Wii 34 bańki. NSMB 27 baniek. SSB Brawl 14 baniek. Galaxy 11. Galaxy dwójka 8. Najlepiej sprzedające się exy na PS3? GT5 10,5. Kolejny? Uncharted 2 6,5. Wynika z tego raczej, że to PS3 gniła w szafach skoro gier na nią ludzie nie kupowali.

Świetne gry z ruchem? Zelda Skyward Sword. Świetne gry w którym ruch jest uzupełnieniem? SMG 1 i 2. Zelda TP. Metroid Prime 3. Mario Kart. Okami. Można w nie wszystkie grać padem. Ale sterowanie ruchowe dodaje im miodu.

Opublikowano

*Raven

To ty jesteś tutaj znawcą od wszystkiego. Ja napisałem, że nie wiem jak dokładnie było, ale wydaje mi się, że pad od N64 (1996) to trochę wcześniej, niż DualShock (1997). No i konsola, której choćby tytuł startowy właściwie opierał się na sterowaniu analogowym jakoś bardziej mi pasuję pod innowatora niż konsola, która gałki dodała w trakcie, ale do samego końca wszystkie (ale jeśli nie, to zdecydowana większość) gry nie wymagały tych gałek.

Ins już napisał, jak jest. Mówimy o innowacjach, a ty nagle przechodzisz na popularyzację.

To tak gwoli ścisłości, bo sam osobiście stosuję trochę inne kryteria generacji (ramy czasowe). I nie przepadam jakoś specjalnie za sterowaniem ruchowym, bo w niektórych grach jest ono owszem, fantastyczne, ale czasami zamiast milion razy powtarzać ten sam gest (Zelda TP) wolałbym grać padem i po prostu wciskać przycisk.

Opublikowano

Jeszcze mi powiedz dlaczego to jakość wyświetlanej grafiki definiuje nową generację, a nie, na przykład, remote play w standardzie?

to wynika z historii generacji, nowe generacje niosły ze sobą przeskok mocy

pozatym to ty wparowałeś tu pisząc o rozdziałce w mario, a podobno grafika dla ciebie sie nie liczy

Oczywiście, że się liczy. To chyba oczywiste, że wolę grać w gry ładne, a nie brzydkie.

Ostatnią generację nie zdefiniowała grafika tylko możliwość grania za pomocą ruchu. Przeskok graficzny wynikał jedynie z postępu technologicznego, a nie z dążenia producentów. W tej jest zresztą to samo. Pod względem jakości grafiki konsole są za pecetami, więc muszą wymyśleć swój gimnick. Nintendo ma padleta. MS Kinecta. Sony też coś takiego ma. Więc IMO nie masz racji to nie jakość wyświetlanego obrazu jest najważniejsza, a gimnick i wykorzystanie go przez gry

No nie wiem. 90% ruchowych gier to crapy. Nie nazwal bym tego definiowaniem generacji

Drugi ekran w padzie u wiiu to w ogole juz zero "innowacji"

To mniejsza i mniej przydatna "innowacja" niz wprowadzenie gałek analogowych. Ktore swego czasu weszly w polowie generacji psx jako poprostu nowy pad do starej konsoli a chyba nie nazwiesz pojawienia sie dualshocka nową generacją?

Nie yano, weszly do PSX, bo nintendo mialo galke. Od poczatku.

Alez na tym sie kozacko gralo!

N64-controller-white.jpg

Edytowane przez Jaczes

Opublikowano

Świetne gry w którym ruch jest uzupełnieniem? SMG 1 i 2. Zelda TP. Metroid Prime 3. Mario Kart. Okami. Można w nie wszystkie grać padem. Ale sterowanie ruchowe dodaje im miodu.

Serio w TP mozna grac na padzie? Musze chyba wreszcie wrocic do tej gry, bo granie willotem mnie wkurzalo, nie bylo tak wygodne jak w SS.
Opublikowano

Zaraz Yano wyskoczy ze ps one miało 2 gałki i ze sony gotg

Opublikowano

Tylko w wersję z GC, czyli z 6 generacji konsol nintendo.

Ku.rwa, generacje nintendo xddddd. Yano, I love you.

Opublikowano

To mi zrobil nadzieje ;/

Opublikowano

Yano, a Xbox One to która generacja? 8? 3 microsoftu?

Opublikowano

Rudzi to diably :(

Opublikowano

Zaraz Yano wyskoczy ze ps one miało 2 gałki i ze sony gotg

Podejrzewam, ze zaraz dowiemy sie, ze wibracje w padzie to tez innowacja Sony. Dajesz Yano.

Rudzi to diably :(

Rudzi to podludzie, tak wiec Yano powinien kupic podkonsole.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Konsol ogólnie to xbox one żadna generacja, bo recenzje kupione i widać to odrazu na filmikach xD

Jeżeli chodzi o konsole ogólnie sony to jest to generacja 4 bo ps4 gotg xD

Opublikowano

O boże, kur.wa, co tu za rozkminy. Zestaw Nintendo 64+Super Mario 64 pokazał, jak czaderskie jest analogowe sterowanie postacią na ekranie i koniec kropka.

Opublikowano

Nie wiem na ile można wierzyć ale wiki mówi że:

Analog Stick: http://en.wikipedia.org/wiki/Analog_stick#History

The first consumer games console which had analog joysticks was the Prinztronic/Acetronic/Interton series, launched in 1976.

Stary, nawet eyetoy/kinect ma korzenie w latach '80.

Wszystko wraca jak bumerang.

Tak samo 3d. Co kilkanascie lat 3d atakuje pod jakas postacia.

1950s-3d-movies.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.