Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Trzeba nie sprzedawać starych konsol to nie będzie płaczu, że X gra nie wychodzi na ten, a tamten sprzęt.

Ja też zostawiam sobie X360 aż do premiery titanfalla. Wątpię, żebym dużo tracił (grafa) nie grając w to na XO lub na PC, a tytuł zapowiada się kozacko.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 765,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Inną sprawą jest to, że co mi z next-gena na premierę skoro większość gier to graficznie może ładne tytuł ale gameplay'owo to już tylko takie sobie są. Reszta zaś to jakieś porty z obecnych sprzętów z podbitą rozdziałką. Nie ma gier, to nie ma nowego pudła w domu. Za rok na święta może już pojawi się coś godnego uwagi. Do tego czasu jeszcze będę miał parę świetnych premier na PS3 wiec na brak gier nie będę narzekał.

Inną sprawą jest to, że ja tam nie sprzedaję sprzętu bo też i po co? Będę chciał sobie odświeży bądź pyknąć dla relaksu w jakiś starszy tytuł to musiałbym się obejść smakiem bądź na nowo szukać i kupować konsolę. Gdyby jeszcze była wsteczna kompatybilność w takim PS4 to by jeszcze bylo spoko. A tak to na razie next-geny to tylko sprzętowa ciekawostka z brakiem sensownych dla mnie gier.

Opublikowano

Coś dla tych co się już napalili na CB od ND ( :() :

Patrząc na tytuł informacji, można tylko westchnąć ze smutkiem i przejść do czytania dalszej części, która także nie napawa optymizmem gdy weźmiemy pod uwagę to, co z Crashem robiono na PlayStation 2.

Po informacji, która obiegła internet, jakoby Crash miał wrócić pod skrzydła Sony, liczne serwisy próbowały kontaktować się z Activision. Początkowo otrzymywały dwuznaczne odpowiedzi w których Acti nie komentowało tematu.

Jednak po zapytaniu ze strony GameInformera, odpowiedź przyszła.

Activision nadal posiada Crasha na własność i szukamy możliwości i sposobu w którym będziemy mogli przywrócić ukochaną dla graczy serię.

Czyli czekamy na Crash of Duty: Cortex Warfare?

Źródło: http://www.gameinformer.com

http://www.pssite.com/news-29610-activision_nie_ma_planow_sprzedawac_crasha_i_szuka_pomyslow_na_nowa_gre.html

Edytowane przez Karas

Opublikowano

Ta Persona serio będzie mieć pod koniec przyszłego roku premierę ? Hardkor, 10 years plan.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Cyfrowa dystrybucja? PC. Dominacja FPSów? PC.  Architektura next-genów? PC. Multimedialność? PC. Indyki? PC. Zastąpienie jRPGów, cRPGami? PC.

Zabawne, że trendy w branży wyznacza wiecznie "umierający" system, a konsolowcy łykają wszystkie nowinki z blachy jak pelikany, a potem "PC nikogo" :D.

Cyfrowa dystrybucja? PC.  czytaj torrenty of cors

Dominacja FPSów? PC.  czytaj syf, hacki, gimbaza + sprzęt za 4k

Architektura next-genów? PC.  w cenie trzech nextgenowych konsol, upgrade za pół roku

Multimedialność? PC. czyta mp3. masz mnie, to kluczowe

Indyki? PC. who cares?

Zastąpienie jRPGów, cRPGami? PC. who cares x2?

a potem zdziwko, że PC nikogo. PC służy do przeglądania forumka. 

Opublikowano

W Japonii koniec 2014. W US/EU pewnie środek 2015.

No ale dla porównania, PS3 wyszedł w 2006, a Persona 4 na PS2 w 2008/2009 w zależności od regionu.

Trololol P5 nie dla xklocków. W moich oczach tylko z tego powodu PS3 "wygrywa" wojenkę. No ale mogę być nieobiektywny. ;p Inna sprawa, że nadal mam trudności z wymienieniem choćby 5 gier, które po prostu bym musiał sobie na PS3 sprawić...

Opublikowano

Daj mi jeden mocny argument przemawiający za tym, aby P5 ukazało się na 360. Dlaczego ma Atlusa obchodzić konsola, którą miesięcznie kupuje tyle osób, że jakbyś się uparł, to byłbyś w stanie nauczyć się ich nazwisk na pamięć?

Edytowane przez ragus

Opublikowano

mam trudności z wymienieniem choćby 5 gier, które po prostu bym musiał sobie na PS3 sprawić...

Demon souls, tlou, god od war, mgs4,uncharted i gran turismo?
Opublikowano

Xkloc dostał Catherine oraz tą całą personową bijatykę, w wyniku czego pojawiały się w sieci liczne komentarze, że i P5 prawdopodobnie zdecydują się wydać jako "multiplatformę", bo taka moda, czy coś. Nie wiem, mnie tam klocek kompletnie nie interesuje, więc strata żadna. ;>

Dark Souls mam na PC. MGS4 tylko dla formalności bym chciał, razem z MGS HD Collection. Uncharted mnie nie interesuje, wyścigów nie lubię, God of War mi się przejadł po dwóch częściach z PS2 i raptem jednej z PSP - tej drugiej nawet ruszać mi się nie chciało.

Ja nie z tych co biegną po gierki tylko dlatego, że ktoś im nalepkę "AAA" przykleił. Pewne gatunki i klimaty szybko mnie męczą. Gust też mam specyficzny, dlatego więcej dla siebie znajduję ciekawostek w produkcjach japońskich (kiedyś na PS2, teraz na handheldy) oraz indykach. Oczywiście niczego nie będę ujmował exclusive'om zarówno na PS3 jak i X360, ale te całe komercyjne nastawienie na zachód jakoś spowodowało, że trudno mi znaleźć coś dla siebie w tej i nadchodzącej generacji. To tak jak inne osoby pisały np. o Zeldzie - że grze nic nie zarzucą, ale to nie ich klimaty. Dla mnie to samo z tymi koksami girsów, halo, uncharted itp.

I z tymi 5 grami nie żartuję. Z takich, które bym kupił na 100% mogę wymienić MGS HD Collection (co jest o tyle zabawne, że już mam wszystkie stare MGSy na inne platformy, więc ciężko to zaliczyć jako exclusive), MGS4, Gundam Extreme VS Full Boost oraz Persona 5. Z gier, w które bym tylko zagrał/pograł dodam jeszcze Catherine oraz Journey. Nic innego autentycznie mi do głowy nie przychodzi, bo albo mam to na inną platformę (PC), albo mnie nie interesuje na tyle, że musiałbym zagrać tu i teraz zaraz.

Edytowane przez Suavek

Opublikowano

Gdyby Catherine i P4A wychodziły zimą 2014, to też by nie wyszły na 360, bo za rok to o 360 ledwo co będzie słychać w Europie/USA, a co dopiero w Japonii. Może gdyby P5 wyszła rok temu, kto wie, może by zagościła na 360. Ale tak? Bez sensu.

Opublikowano

Trzeba przyznać, że sporo osób zostawi PS3 dla P5, nawet te które już mają PS4. Dobry pomysł Sony.

Sławek - coś w tym jest co piszesz, taki gust. Ja osobiście mógłbym takich gier wymienić dużo więcej na obie konsole, ale na 99 % pewnie machniesz ręka.

Komercjalizacja to inna bajka. Pamięta ktoś o celowym opóźnieniu sterowania w Killzone, gdy grało się postacią z cięższym ekwipunkiem ? Każdy się zgodzi, że na logikę to powinno być w każdym FPS, żeby było realistyczniej. Teraz już nic z tego nie ma, niestety.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Dark Souls mam na PC.

Wiesz że to nie jest to samo? Tak sie tylko chce upewnic.
Opublikowano

Trzeba przyznać, że sporo osób zostawi PS3 dla P5, nawet te które już mają PS4. Dobry pomysł Sony.

A co tu Sony ma do tego? To że P5 została zapowiedziana na PS3 to żadna zasługa Sony, a fakt, że hardkorowo japońskie gry kupują głównie ludzie na z PS3. Pamiętajcie też, że te gry póki co są zapowiedziane wyłącznie w Japonii, a na zachodzie może i wyjdą na obu konsolach. W samej Japonii nie ma żadnego sensu wydawać tego na X360 skoro PS3 jest tam chyba z 7x więcej.

Nie wiem też co rozumiesz przez "sporo", Persona to jedna z najbardziej niszowych gier, na PS2 Persona 3 i 4 schodziły w nakładzie ok. 500 tys. sztuk na całym świecie, czyli docelowo targetem nie jest nawet 1% posiadaczy PS3 :)

Edytowane przez Pacquiao

Opublikowano

Wiesz że to nie jest to samo? Tak sie tylko chce upewnic.

Zależy co rozumiesz przez "to samo". Wiem, że Dark Souls to pseudo-następca Demon's Souls, ale założenia rozgrywki są zdaje się te same.
Opublikowano

@Suavek: przyznaj, że kupiłbyś PS3 jakby wyszedł jakiś wypasiony SD Gundam Generation albo Super Robot Wars ? :thumbsup:

Ja tam nadal liczę, że coś takiego wydadzą na poczciwe PS3 :D

Co się tyczy japońszczyzny to nie ma źle tak jak to próbują całą generację wmówić zachodnie pismaki. Z perspektywy czasu jestem zadowolony ilością jaką ma do zaoferowania choćby takie PS3.

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

@Pacquiao - fakt, wydawcą nie jest Sony, przedobrzyłem trochę ale główny sens czyli to że fani Persony zostają z PS3 do 2014 to prawda.

Ja tam nie wiem, jak to będzie z wydaniem Persony w EU, obstawiam że trochę później. Co do liczby sprzedanych gier, jak dla mnie to ,, sporo " biorąc pod uwagę armię spin offów.

Zapowiedzieli nowego Gundama na PS3 w 2014 jak coś.

Opublikowano

A jest pewna premiera P5 na zachodzie ?

Opublikowano

Jak ktoś ma trochę oleju w głowie to i tak zostanie z PS3/X360. Bekę mam z tych co posprzedawali swoje PS3/X360 w sytuacji gdy jeszcze całkiem sporo świetnych gier ma na nie wyjść i przeskakują wyłącznie na PS4/Xone, żeby grać w średnio udane ex'y i crossgenowe multiplatformy.

Opublikowano

@Suavek: przyznaj, że kupiłbyś PS3 jakby wyszedł jakiś wypasiony SD Gundam Generation albo Super Robot Wars ? :thumbsup:

Ja tam nadal liczę, że coś takiego wydadzą na poczciwe PS3 :D

Super Robot Wars już wyszedł. Nawet dwa. I... uwaga... jakoś nie przejawiam entuzjazmu po tym jak się naczytałem opinii osób, które grały. Podobno za mało nowości a za dużo monotonii, plus stawianie na ilość, a nie jakość (czyt. pierdyliard wrogów na mapie i przegięci bossowie) - a tego w tej serii nie cierpię najbardziej. Patrząc na filmy z YT nawet niektórych animacji od czasów PS2 nie zmienili, tylko podbili tekstury do "HD". Muzyka nawet ta sama...

No ale Masaki nadal wymiata... Generalnie gierkę bym pewnie kupił do kolekcji jak stanieje, ale jakiegoś parcia wielkiego nie mam, prawdę mówiąc.

PS. I po tym filmiku ludzie oficjalnie stwierdzą, że jestem nienormalny. ;)

Opublikowano

Dobra, skończyłem to Uncharted. Ostatecznie nie było tak źle. 7+/10 w mojej ocenie, ocena tak a nie inna głównie za kapiszony.

Poprzedniego posta pisałem praktycznie w połowie gry, gdzie dużo było dżungli i strzelania. Okazało się, że za moment zaczyna się dużo fajniejsza część gry, gdzie pojawiają się trochę bardziej skomplikowane sekcje platformowe (ale do nawet średnich z PoP-ów z PS2 się nie umywa, a szkoda), jest trochę więcej zagadek, trochę mniej strzelania a jak już do takowego dochodzi, to do dyspozycji są w miarę dobre bronie. Wszystko w tej grze jest właściwie fajne prócz beznadziejnego gunplayu, który moim zdaniem obok funu z Gears of War nie stoi nawet (i tak, IMO te gry są bardzo do siebie podobne kiedy chodzi o strzelanie). Szkoda, że ND postanowiło na drodze do skarbu dać nam do wyrżnięcia średniej wielkości polską wieś zamiast kilku zagadek i ciekawych sekcji platformówkowych więcej. Albo gdyby doszlifowali samą mechanikę starć to byłoby też dobrze. Jak się człowiek przyzwyczai, to nawet można się wkręcić (dzisiaj ciężko mi było się oderwać, do momentu jak pod koniec znowu postanowiono zrobić z "przygody" shooter, ale chaptery 11-20 super).

Przede mną dwójka, podobno najlepsza z tej trylogii (składającej się z trzech części), a wg wielu najlepsza w ogóle na PS3. Zobaczymy ;).

Opublikowano

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH.

Sławek filmik @

Edytowane przez aphromo

Opublikowano
Zapowiedzieli nowego Gundama na PS3 w 2014 jak coś.

Coś tam na PS4 zapowiedzieli ale i tak wszyscy fani, w tym ja czekają do 30stycznia na Gundam vs Extreme Full Bust. Czyli jednego z królów salonów arcade w Japonii w dopakowanej wersji na PS3. Pre-order już złożony teraz tylko wystarczy cierpliwie czekać.

http://youtu.be/rPKsPztCOHo

To tak w nawiązaniu do Suavka i jego obaw, że tylko on jest nienormalny tutaj :D

@Suavek: a te dwie odsłony pominąłem bo mi chodziło bardziej o te z różnymi seriami pokroju Macross/Gundam/Evangelion itd tego mi właśnie brakuje na PS3. Coś a'la te dwie z PSP w HD by mi wystarczyło :D

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

Przede mną dwójka, podobno najlepsza z tej trylogii (składającej się z trzech części), a wg wielu najlepsza w ogóle na PS3. Zobaczymy ;).

:ninja:

Opublikowano

PSEUDODYSTANS DETECTED

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.