Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

A teraz gorzka prawda - dashboard xboxa tez zamula.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 745,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Zależy w którym miejscu.

Pogromcy mitów 2:

zdecydowana wiekszosc ludzi grajacych w Multi na ps3 ma headsety, a jakość rozmow jest bardzo dobra.

headsetow nie maja za to xboty posiadające ps3

Edytowane przez Jaczes

Opublikowano

W kazdym. Dashbord Xa po jakiejs aktualizacji wolniej sie wlacza, ale podejrzenie kto w co gra, porownanie osiagniec, zaproszenie znajomych do gry i tryliard innych funkcji chodzi znacznie lepiej, multi w TLOU tego nie zmienilo Mendrek.

Pogromcy mitow 3: jaczes kupil wszystkim headsety :)

Jakos dzwieku jest znakomita, dlatego co minute musialem w FIFE prosic kumpla o powtorzenie ostatniego zdania. No ale jak ktos wymysla sobie gardlowe headsety na Xie badz gada przez kinecta to rzeczywiscie PS3 moze robic wrazenie :)

Edytowane przez easye

Opublikowano

No patrz, jedna gierka której nie ma na start na PC i od razu jaka zawiść. Dlaczego konsolowcy (właściwie sonyggerzy) tak spinają du,pska o to, by inni nie zagrali w świetne gry? GTA V będzie na PC, nie ma się co łudzić. Nie od razu, ale w końcu będzie. A tymi statystykami możesz sobie podetrzeć tyłek Yano, bo nie biorą pod uwagę jednej bardzo ważnej rzeczy: sprzedaży elektronicznej. Ja wiem, że Wy na konsolach macie jeszcze coś takiego jak rysujące się płyty, ale wiele osób na PC (master race) przeszło na bardziej nowoczesny kanał dystrybucji, wiesz?

Opublikowano

Pogromcy mitów 3:

na 150 meczow tlou lagi mialem 2 razy. W gearsach czy halo 10 razy częściej. Nie wiem czy to dlatego, ze w eu gra o wiele mniej europejczykow niż na ps3 i wyszukuje burgerow, ale nie obchodzi mnie to.

bylem frajerem, ze placilem za gorsza jakość multiplayera.

Opublikowano

Racja Raven, ale tak wlasnie wyglada granie na PC. Niechcialoby mi sie czekac na GTA 2 lat, nawet jakbym mial dostac w zamian lepsza grafe i ultra plynnosc. Takie czekanie na RDR jest w ogole mnie smieszy.
Poza tym, nowa generacja znowu pokazuje, ze rynek przez pierwsze lata bedzie calkowicie olewany, jak gry sportowe, ktore beda chodzily na starych silnikach i znowu tworzone przez zupelnie inne teamy.

Jaczes- sezonowiec jednej gry. Szkoda ze nie grales w Motorstorma, LBP, Killzona, Battlefielda i pare innych od razu po premierze. Ale rozumiem, te gry to balasy!

Tylko TLOU! :teehee: Lol

Edytowane przez easye

Opublikowano

Grslem za to w hity na xboxie i pamietam jak sie grac nie dalo w gears 2, halo 4, etc

Opublikowano

Racja Raven, ale tak wlasnie wyglada granie na PC. Niechcialoby mi sie czekac na GTA 2 lat, nawet jakbym mial dostac w zamian lepsza grafe i ultra plynnosc. Takie czekanie na RDR jest w ogole mnie smieszy.

Poza tym, nowa generacja znowu pokazuje, ze rynek przez pierwsze lata bedzie calkowicie olewany, jak gry sportowe, ktore beda chodzily na starych silnikach i znowu tworzone przez zupelnie inne teamy.

No jasne, że czekanie nie jest cool. Ale GTA zawsze takie było: najpierw konsole, później PC. Tak jak piszesz, PC daje wyższą rozdzielczość, więcej FPS, mody.

aQLm4Xk.jpg

Jak myślisz, po co jeszcze pod moim TV stoi X360 ;)? GTA V i się żegnamy, tj. sprzęt pewnie dam młodszemu bratu, niech sobie gra w FIFĘ.

Opublikowano

U mnie tak samo, choć w ogole nie byłem podjarany GTA i miałem z wrześniem puścić wszystkie konsolki poza Wii. No coz, przez GTA mniej kasy odzyskam.

Grslem za to w hity na xboxie i pamietam jak sie grac nie dalo w gears 2, halo 4, etc

HALO 4 się grac nie dalo ? bajkopisarz. Były lagi jak trafiles na hamburgerowy host, ale przypomnę Ci, ze w niektórych grach na PS3 przez 3 miechy po premierze zagrac nie mogles, bo tworcy na serwerach przyoszczędzili, albo mieli problemy z usługami sieciowymi, albo były konserwacje - ale wyszlo TLOU i to zmienia ostatnie 7 lat gamingu całkowicie. :teehee:

Edytowane przez easye

Opublikowano
A tymi statystykami możesz sobie podetrzeć tyłek Yano, bo nie biorą pod uwagę jednej bardzo ważnej rzeczy: sprzedaży elektronicznej. Ja wiem, że Wy na konsolach macie jeszcze coś takiego jak rysujące się płyty, ale wiele osób na PC (master race) przeszło na bardziej nowoczesny kanał dystrybucji, wiesz?

berneydidnotread.gif

raven czemu ty w tym temacie doznajesz jakiegoś zaćmienia mózgu i zniżasz sie do poziomu zwykłego trolla jaskiniowego? 

czy nie mogłeś normalnie napisać że te statystyki zapominają o cyfrowej dystrybucji, i przy okazji przytoczyć ile sztuk sie sprzedało cyfrowo? wtedy mógłbyś udownić ze sprzedaż na PC też była dobra albo bardzo dobra i uwiarygodnić teze że GTA5 "napewno wyjdzie" na pc

tymczasem zacząłeś rzucać jakimiś głupawymi tekstami o nowocześności DRM o rysujących sie płytach i innych master rejsach 

Opublikowano

obvious troll is obvious ;)

Nie mam pojęcia, ile sztuk sprzedało się cyfrowo. Steam nie udostępnia takich danych. Fakt też jest taki, że GTA IV na PC na początku ssało po same kule ze względu na okropną optymalizację, więc trochę sobie zasłużyli. Niemniej milion kopii (a nawet podejrzewam więcej) to chyba wciąż całkiem sensowny powód do portowania gry. GTA zawsze było na PC i sądzę, że teraz, kiedy GTA V na start będzie miało dużo lepsze wymagania (patrząc na osiągi dzisiejszych PC), też można być pewnym portu na PC. Nie w tym roku, ale będzie.

e: pisząc o trollu pisze o sobie oczywiście

dżizas, w tym temacie trzeba naprawdę dużymi literami pisać, a każdą ironię okraszać siedmioma emotikonkami...

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

A która gra od RS miała jakąś optymalizację, Ci ludzie z całym szacunkiem nawet nie wiedzą co to jest. A każdy tytuł tylko to potwierdza, zresztą już jest oferta pracy do optymalizowania gier na PC, zobaczymy jak im to teraz wyjdzie.

Opublikowano

Marek czekaj na minus na dniach. MP3 to jedna z najlepiej zoptymalizowanych obecnie gier na PC. Widać nie wiesz o czym piszesz.

Edytowane przez Sebastian Ś.

Opublikowano

powiedział pecetowiec który nawet nie grałw RDR (założe sie że grałeś u kolegi i dupa ci zwiędła na widok tego świata i brak możliwości zagrania na piecu)

Niestety grałem w rdr, ba nawet ukończyłem. I nie u kumpla. Tylko niestety wydałem swoją kase na tą

gre.

Większośc zapomina, że posiadam jeszcze ps3 i ogrywam te super gierki ( ba mam nawet plusa...)

ale ze niby piractwo czy jak?

1 Grand Theft Auto IV X360  10.33 mln

2 Grand Theft Auto IV PS3  9.78 mln

3 Grand Theft Auto IV PC  0.73mln

czy piractwo czy jak to nazwiesz, ale nawet jeśli te dane są mocno przekłamane to i tak 20 razy większa sprzedaż na konsolach jasno pokazuje opłacalność wersji na PC

podobnie max payne 3 , mimo w pewnym sensie ogolnej porażki finansowej (napewno sprzedał sie słabiej niż by chcieli)

na obu konsolach w sumie ma ok 3mln, a na PC 200tysięcy tylko

Tylko czy dane z PC obejmują sprzedaż cyfrową? Tylko fani ps3, który płaczą z powodu potrzeby logowania się do sieci nie kupuja digitali :(

@update:

Ktoś się naprawde napala na dane vgchartz? Tam pokazują, że diablo3 sprzedało 3,13 mln kopii. Tymczasem z oficjalnych danych można wyczytać, że sprzedali 3,5mln w 24h od premiery. Na tym można zakończyć czytanie tamtej strony

Edytowane przez SzewczykDratewka

Opublikowano

@Yano 

Bierzesz wyniki z vgchartz, czyli one nikogo.

Bo raz, że są przekłamane, bo samo GTA 4 jak informał Rockstar sprzedało się w 25mln egzemplarzy bez dodatków(a teraz to i na pewno jeszcze więcej).

A dwa nie bierze pod uwagę cyfrowej dystrybucji. 

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Bardzo cieszy mnie taki świetny finisz konsoli PS3. Za to lubię bardzo Sony, że potrafi do samego końca dbać o swoje konsole, dostarczając ex'ów nawet w roku gdy wychodzi następca!

Niemniej oby to był wreszcie udany powrót do korzeni Ratcheta. Ku*wa tępe młotki mają gotową i sprawdzoną formułę, więc wypadałoby mieć nadzieję, że po prostu odwalą kolejną platformówkę z dużą ilością strzelania, zbierania śrubek i rozwijania broni. Jak znowu na siłę odwalą jakieś kwiatki, to Sony powinno zabrać im tą serię.

Opublikowano

Coś mi się wydaję, że nadchodzący Ratchet będzie na poziomie poprzedników. Odgrzewany kotlet szykują.

Opublikowano

Rzuciłem okiem na ostatnie strony i wymiękłem przy tym, że trzeba mieć Golda do zakupów na Marketplace i że trzeba mieć golda/dostęp do sieci żeby grać komfortowo w 99% gier Arcade :P

Jak tu polemizować z takimi ekspertami ;)

PS. Yano, posiłkowanie się danymi z VGC is so 2005   ;)

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Z reddit

To everyone bitching about the lack of GTA V's PC version

i.imgur.com/vZWmxxM.png

Edytowane przez Zaqair

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Śmiać sie chce jak sie patrzy na to jak Micro sie osmiesza xD

szuak siana, miliony uzytk. konsol x360 zostawia z niczym, i szykuje ch,ujowa konsolę następce, a xboty pieją z zachwytu ze ma wiecej exów, liczac jakies filmiki cgi, reklamowki i pokazy na pc.

Sony mowi ludziom ze jak jeszcze nie maja siana na nowa konsole to spoko, dostaniecie od nas jeszcze pare hitów, beyond, gt6, ratchet i pewnei jeszcze coś dorzucimy, w koncu w cos trzeba grac do premiery ps4.

I ta pewnosc tatusia ze nie bedzie gier haha, przeciez sony wysra jeszcze tyle zapowiedzi do premiery ze nie ebdzie wiadomo na co czekac.

Ale racja, na ps3 nie ma gier.

Opublikowano

Zdecyduj sie w koncu, czy dyskutujesz z nami o PS4 czy PS3. Zawsze tak bylo - Xbox 360 przez pierwsze lata tez wygrywal ze swoimi exami, gdy na PS3 nie bylo w co grac. Tez pochowali Xboxa 1 szybko, gdy na PS2 wychodzily jeszcze szpile, ale dzieki temu mial niesamowita przewage na starcie jezeli chodzi o kolejna generacje.

To ze "wysra" zapowiedzi na nadchodzace lata jest pewne, ja osobiscie nie chcialbym by powtorzyla sie taka sama sytuacja jak w 2006, ze na te wszystkie super szpile trzeba bylo czekac 3 lata.

Co do grania na starej generacji, dla mnie ta zawsze konczy sie z wydaniem nowej. Jakbym byl mega zapalencem 4kolek w zyciu nie pocieszylbym sie GT6 (ktore jakie jest wie kazdy), gdy na rynku jest nextgenowa Forza (oczywiscie nie poruszam tutaj osob, ktorych po prostu nie stac na zmiane konsoli).

Podobnie jak nie wyobrazam sobie grania w Battlefielda 4, TitanFall (ten przeciez te wychodzi na Xboxie 360 - wiec jednak cos jeszcze sie ukaze), FIFY 14 w grudniu, gdy na nowych konsolach bedzie taki przeskok.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Podobnie jak nie wyobrazam sobie grania w Battlefielda 4, TitanFall (ten przeciez te wychodzi na Xboxie 360), FIFY 14 w grudniu, gdy na nowych konsolach bedzie taki przeskok.

ale sony da exy ludziom, a jak ktos lubi gt6, to wali go ze grafa bedzie z tej generacji.

Opublikowano

tak i z reguly pisza to userzy ktorzy przez cala generacje maja 1 konsole - PS3.

im nie przeszkadzaja nawet trasy i samochody z PS2, brak matchmakingu i milion innych rzeczy, bo to Grand Turismo ! :teehee:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.