Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Wtedy pozostałoby jedynie PC+3DS.

Wtedy rozwój grafiki pchany tylko przez konsole stacjonarne zatrzyma się całkowicie. Zostaną tylko pecetowe kupy typu minecraft, lol, dota - bo tak jak teraz nikomu nie będzie się opłacało robić pecetowych eksów z przełomową grafiką - oraz ładne i grywalne, ale graficznie konserwatywne produkcje Nintendo.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 744,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Wtedy rozwój grafiki pchany tylko przez konsole stacjonarne zatrzyma się całkowicie. Zostaną tylko pecetowe kupy typu minecraft, lol, dota - bo tak jak teraz nikomu nie będzie się opłacało robić pecetowych eksów z przełomową grafiką - oraz ładne i grywalne, ale graficznie konserwatywne produkcje Nintendo.

No bo konsole to same standardy w kwestii gameplay'u,fizyki czy grafiki wyznaczają XD

Żeby nie było to na piecykach też tak różowo pod tym względem nie ma ale chociaż mniejsi wydawcy starają się wypluć na rynek coś świeżego i zaskakującego pod niektórymi względami.

Opublikowano

No bo konsole to same standardy w kwestii gameplay'u,fizyki czy grafiki wyznaczają XD

Żeby nie było to na piecykach też tak różowo pod tym względem nie ma ale chociaż mniejsi wydawcy starają się wypluć na rynek coś świeżego i zaskakującego pod niektórymi względami.

Pisałem tylko o kwestii grafiki.

Opublikowano

Z tą grafą też też różnie bywa. Ale tak jest na każdej platformie, są świetne wyjątki zalane morzem nijakości i prostackiej roboty byle tylko opchać jak najwięcej pudełek.

Chociaż dla mnie zawsze design i ciekawy/nietuzinkowy pomysł na świat>techniczna strona grafy.

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

Yano a ty tak się nie ciesz z tego Wastelanda 2 na lapku. Beta pokazała , że optymalizacja jest słaba, jeśli tego porządnie nie dopieszczą to będziesz miał ciężko ; )

Edytowane przez Sibian

Opublikowano

Ja liczę, żę Wasteland 2 nie zawiedzie pod względem rozbudowania,dialogów i fabuły. Optymalizacja pewnie będzie taka sobie bo to chyba mały zespół jest tworzący grę. No ale trzeba być dobrej myśli. Bo następna w kolejce jest Numerena, na którą o wiele bardziej czekam. Nie ma Planescape Torment 2 to chociaż ten duchowy następca daje jakąś nadzieję, na gierkę w takich klimatach ale i tak pewnie nie przebije tego genialnego rpg'a.

Opublikowano

Wtedy rozwój grafiki pchany tylko przez konsole stacjonarne zatrzyma się całkowicie.

>konsole stacjonarne

>rozwój grafiki

Dawno się tak nie uśmiałem.

"PC haes no exculsif gaems"!!!!1one

ZOMG same LOLe i MMO... oh wait!

Opublikowano

Suavek - fanow konsol takimi grami do zakupu PC nie przekonasz. :sorcerer:

Opublikowano

Suavek. Najładniejsza gra na PC to nadal Crysisy (multiplatformy), ewentualnie Battlefield 4 (multiplatforma) itp. itd. można odliczać multiplatformy dalej. Na PC po prostu nie robi się eksów typu TLoU, GoW, RDR, Uncharted (itp. itd. można konsolowe gry AAA odliczać dalej), a Crysisy i Battlefieldy też by tak nie wyglądały na PC albo nie powstawały wcale, gdyby twórcy mieli liczyć na zwrot inwestycji w grafikę tylko na rynku torrentowców i cebulaków co czekają aż kupią 20 gier za dolara na akcji charytatywnej i jeszcze się potem szczycą tym jak przycięli na kasę chore dzieci.

Jeśli dalej twierdzisz, że jest inaczej to dawaj proszę tu zaraz eksa na PC który pod względem technicznym wygląda lepiej niż wymienione wcześniej multiplatformy. A jak takiego nie masz to grzecznie przeproś i zrób sobie karną przerwę od tematu.

Edytowane przez Observer

Opublikowano

Na PC po prostu nie robi się eksów typu TLoU, GoW, RDR, Uncharted

Nie robi się takich ale są za to inne.

Co wy się tak zacięli na tym TLOU,Gow,Uncharted choćby nie było innych gier na konsole XD

Opublikowano

Nie mam zamiaru nikogo przekonywać. Wydaję mi się, że osoba myśląca i inteligentna jest w stanie ogarnąć tak proste pojęcie jak indywidualny gust. Bowiem widzisz easye, mnie na przykład już od dawna przestały interesować te wszystkie shooterki blasterki laserki, america fuck yeah i inne indiana jones wannabe ogrywane na padach w 20-30fps. A widząc jak to strategie turowe i porządne RPGi konsolowe zakończyły się wraz z erą PS2, to równie dobrze ja nie widzę powodów do zakupu konsoli Sony czy M$.

Filmiki to tylko przykłady "blaszakowych" exclusive'ów jakich wbrew powszechnej forumowej opinii jest mnóstwo i które nie sprowadzają się do oklepanych MMO czy MOBA.

Ostatnio przez jakieś 5 minut zastanawiałem się nad zakupem PS3 - bo akurat była oferta gołej wersji za 500zł, nówki. Po tych pięciu minutach i przeanalizowaniu interesujących mnie pozycji stwierdziłem, że poza MGS HD Collection (mam oryginały na PSX, PSP i PS2...), MGS4 (nawet fajny film, ale oglądałem już), oraz ewentualnie garstką kilku gierek do przejścia raz, typu Catherine czy Journey, nie widzę tam nic dla siebie. Ot jeszcze odrobina japońszczyzny, która jednak też się w ostatnich latach stoczyła z jakością. Poczekam na Persona 5 jeszcze półtora roku i dopiero wtedy kupię, bo to jedyny konsolowy exclusive, który jest w stanie mnie zmotywować do inwestycji.

Dla trolla observera:

Nie wiem za co bym miał przepraszać.

Wiadomo za mało strzelają i taka mało next-gen grafa :(

Mało tego, czasem trzeba - o zgrozo - trochę pomyśleć! Zbyt duże wyzwanie dla preferujących liniowe strzelnice.

Edytowane przez Suavek

Opublikowano

Ze sci-fi i blasterków/laserków to mi wystarczy jak wyjdzie coś dobrego z EVE:Valkyrie

A skoro robi to CCP to jestem dobrej myśli :thumbsup: Jedyne klimaty sci-fi które ciągle mi się podobają, gdyby tak tylko abo do Eve Online było tańsze, a dzień trwał 48godzin :(

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

Suavek daruj sobie to pretensjonalne hipsterstwo - mówimy o grafice, a nie o tym jak cię grzeją gry alternatywne. Nie o tym jest dyskusja. Z twoich przykładów miażdżących graficznie eksów na PC Wiedźmin 2 to multiplatforma, a miałeś podać eksy, X-Rebirt to crap http://www.metacritic.com/game/pc/x-rebirth i nawet nie podskoczy graficznie do BF4, a Star Citizen to nadal zagadka która nie wiadomo kiedy wyjdzie. Skoro to PC tak niby pcha postęp graficzny do przodu to czemu najładniejsze gry na tę platformę to multiplatformy i tak trudno znaleźć chociaż jednego eksa który by do nich pod względem technikaliów podskoczył? Odpowiedź: bo inwestycja w dobrą grafikę zwraca się tylko dzięki konsolom stacjonarnym. Gdyby ich nie było, na(pipi)iałbyś na swoich dwóch tytanach wyłącznie w graficznie zabijające lole i minecrafty, od czasu do czasu przekonując że X-Rebirt to dobra gra.

Reasumując -  konsole to ty szanuj, nawet jak grasz tylko na PC. EOT.

Opublikowano
Nie we wszystko, ale wszystko co najlepsze w gatunku

niektórzy nie potrafią sobie wyobrazić sytuacji że ktoś może poprostu nie lubić mario

tak samo zapewne są fani FPS którzy nie lubią CODa aklbo BFa albo killzona albo halo - a przecież wydawało by sie że to są najpopularniejsze gry z tego gatunku

ale serio nawet jak sie lubi gatunek to nie trzeba odrazu lubić każdą serie, założe się że są fajni samochodówek ktorzy przy gran turismo znudzili by sie po godzinie. platformówki jak raczet ze strzelaniem i innymi bzdetami to jednak co innego niż mario ktory klepany jest od 20 lat na bardzo podobną modłę, i kogoś może nie ciekawić skakanie na grzyba albo zakładanie stroju szopa pracza, mimo że uwielbia inne platformówki

i uwaga! - nie jade tutaj po mario, chce tylko pokazać że nie każdy fan danego gatunku musi koniecznie kochać konkretną serie, i nie musi grać w każdą odsłone serii która mu nie pasi

ja np mario zlewam ciepłym moczem od czasów pegazusa, ale za to w wario i kirby pograłem jeszcze jakiś czas temu i było fajnie. co to oznacza? nie jestem hejterem platformówek, po prostu mario mnie nie grzeje

Yano a ty tak się nie ciesz z tego Wastelanda 2 na lapku. Beta pokazała , że optymalizacja jest słaba,

przynaje że troche sie tego obawiam, ale to przecież gra robiona na silniku przeglądarki, w dodatku walka jest turowa więc gra nie wymaga płynnych 30 fps żeby być grywalną

w dodatku moj lapek z palcem w (pipi)e ciągnie diablo3 i portal2 (to jedyne gry ktore na nim odpalałem nie licząc jakichś starych herosów) więc mam nadzieje że wasteland 2 przynajmniej sie odpali, nie potrzbuje 60fps, to przecież turowa gra taktyczno/rpg

"PC haes no exculsif gaems"!!!!1one

podałes gry o których nawet nie słyszałem, to muszą być niesamowiete hity

i nie chodzi mi o to że mam je w (pipi)e, albo że sie nimi nie interesuje, ja nawet o nich nie słyszałem

zakładam że to jakieś indykowe kosmiczne strategie?

nie no kurfa przeleciałem po tych filmikach co dałeś, i to są jakieś gierki rodem z 2003 roku, ja rozumiem że to mogą być ciekawe i wciągające gry, ale z czym do ludzi?

kosmiczne strzelanki? miliardowy rts? no kurfa dajcie coś powalającego prosze

ja już miałem kosmicznych strzelanek i RTSów po dziurki w nosie gdy jeszcze 90% obecnych tu pecetowców uczyła sie jak sie zesrać do pieluchy a nie na dywan

Nie robi się takich ale są za to inne.

no jakie są?

chętnie sie dowiem

tylko nie rzucaj tysięcnej strzelaniny kosmicznej i miliardowego RTSa bo one nikogo

Opublikowano

Ale na PC przecież jest emulator Wii, więc można zagrać w Super Mario Galaxy (w 1080p).

A xbot moze zagrac w gearsy albo halo?

Oczywiście, że tak.

a to sory

no wiec rzeczywiscie nie ma powodu kupowaź xboxa

xD

ins przecież pisał, że w halo ze starego xboxa i w pierwszą część Gears of War.

Opublikowano

@Yano:Już to tyle razy wrzucałem, że pomalu mi się odechciewa. To tak na szybko:

Shogun2

Rome 2

Amnesia

Penumbra

Outlast

ArmaII/Arma III

Red Orchiestra 2+Rising Storm

Shadow Warrior

Path of Exile

Assetto Corsa

Project Cars

+to co dopiero ma wyjść jak:

Star Citizen

The Forest

Torment: Tides of Numenera

Project Eternity

Routine

Sattelite Reign

No ale rozumiem, że to nie TLOU,GOW czy inny Uncharted przykro mi :(

A xbot moze zagrac w gearsy albo halo?

tylko nie rzucaj tysięcnej strzelaniny kosmicznej

Aha ok, logika że ho ho Xd

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

Teraz tylko czekać aż Jaśnie Oświecony Mendrek wpadnie i zacznie znów wrzucać te swoje wypociny na temat grania na piecykach.

Cóż trzeba czekać na eksperta.

Opublikowano

Skoro to PC tak niby pcha postęp graficzny do przodu to czemu najładniejsze gry na tę platformę to multiplatformy

PC nie pcha postępu, bo konsole go spowalniają.

I tak oto masz nową generację, która już na dzień dobry trudzi się przebiciem magicznej bariery 30fps i zaoferowaniem czegoś więcej niż 720p w grach, które nawet na kilkuletnich blachach chodzą i wyglądają znacznie lepiej. To się kurcze nazywa postęp!

podałes gry o których nawet nie słyszałem, to muszą być niesamowiete hity

i nie chodzi mi o to że mam je w (pipi)e, albo że sie nimi nie interesuje, ja nawet o nich nie słyszałem

Jak zapewne większość konsolowców ograniczonych do biblioteki swojej ulubionej stacjonarki (bo przecież "handheldy nikogo"). To się ignorancja zwie.

zakładam że to jakieś indykowe kosmiczne strategie?

Oj Ty już lepiej nie zakładaj za dużo, bo Twoje poprzednie założenia z tego tematu raczej Cię tylko pogrążyły, tyle co tu zaglądam. ;)

nie no kurfa przeleciałem po tych filmikach co dałeś, i to są jakieś gierki rodem z 2003 roku, ja rozumiem że to mogą być ciekawe i wciągające gry, ale z czym do ludzi?

kosmiczne strzelanki? miliardowy rts? no kurfa dajcie coś powalającego prosze

ja już miałem kosmicznych strzelanek i RTSów po dziurki w nosie gdy jeszcze 90% obecnych tu pecetowców uczyła sie jak sie zesrać do pieluchy a nie na dywan

Czy powinienem dać miliardowego shooterka FPP/TPP z kampanią na 5 godzin i multiplayerem do pogrania pół roku, zanim nie wydadzą taśmowo kolejnej jego odsłony?

Wiesz, ja też tak potrafię - "ja rozumiem, że Uncharted/Killzone/Halo/CoD/whatever to mogą być ciekawe i wciągające gry, ale ja te gatunki ograłem kiedy Wy sraliście po gaciach, więc zapodajcie (pipi)a powalającego konsolowego exclusive'a, który trafi pod mój gust".

Proszę bardzo, przykładowe exclusive shooterki:

Edytowane przez Suavek

Opublikowano

Prawda jest taka: nie grasz na plejstejszyn - jesteś hipsterem.

Opublikowano

Meh, kompletnie mnie nie grzeją te exy wymienione przez Paliodora. Komputra to ja mam do multiplatform

W tej kwestii (exów) król nadal jest tylko jeden. 

Opublikowano

3DS/PS3?

Meh, kompletnie mnie nie grzeją te exy wymienione przez Paliodora. Komputra to ja mam do multiplatform

Kwestia gustu, jeden będzie się spuszczał nad kolejnymi BF,CoD, Halo, GoW mi zaś wystarczy cześć tego co powyżej. Choć nie powiem, jeśli miałbym okazję zagrać w nowe Uncharted to byłoby spoko.

Ale wpierw muszę od kumpla pożyczyć U3 bo jeszcze go nie ograłem :confused:

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

3DS/PS3?

3DS/Wii(U)

No ale "Nintendo nikogo", czy coś.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.