Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 768,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Tak jak w tym roku wystarczyla mi FIFA, NFS, B4 by kupic PS4 bez zastanowienia

kurcze, jak czytam coś takiego, to robi mi się strasznie smutno :(. nigdy nie zrozumiem takiego podejścia. na świecie jest tyle wspaniałych, nieodkrytych przez poszczególne jednostki gier, przy których można się osrać ze szczęścia. ale nie, ludzie i tak kupują nową generacje żeby raczyć się g.ównogrami od największego raka wśród wydawców :(. pewnie przed kupnem pozbywli się poprzedniej konsoli więc zostają z niczym, tylko oszukiwaniem się że robią coś fajnego grając w pole bitwy 4 :(

no nie zrozumiem no :(.

Ale czemu?

Mozesz mi podac inna gre ktora jest dynamiczna a zarazem oddaje "realizm" pola bitwy w ktorej mozna wejsc do tylu pojazdow,daje dostep do takiego arsenalu broni i posiada 64 graczy na serwerze?

Z checia odkryje taka gre.

Opublikowano
Sony Japan Studio planning major properties for PS4, and Vita.

Speaking as part of a feature published on Japanese website 4gamer.net, the department’s head Masami Yamamoto teased that it has some big projects in the pipeline for the year ahead. “In order to appeal the broadened PlayStation Vita market to younger consumers, we’re planning development on a new large scale intellectual property,” he said, as translated by Gematsu. “Of course, we’re preparing a big title for the PlayStation 4 as well, so please look forward to it.”

There have been strong rumours over the past few months that Sony has rekindled its relationship with From Software, and is actually working on a successor to Demon’s Souls for its next generation system. We know that the director of the original title is not involved with Dark Souls 2, so it’s possible that this could be the big PS4 title that the executive’s referring to. As for the Vita, it’s always nice to learn that there’s a commitment to bringing new software to the underappreciated system.

http://www.pushsquare.com/news/2014/01/japan_studio_planning_large_scale_properties_for_ps4_and_vita

Mam nadzieję, że w końcu Allan Becker uporządkował to miejsce i na PS4 uderzą z mocną siłą. Potrzebujemy powrotu Japonii!

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

I to jeszcze zrobili taką grę dużo mniejszym kosztem niż tasiemce co roku. A sama jest produkcją klasy A3.

Bo w tych drugich znaczna część kasy idzie na marketingową szopkę. To co się dziwić, że potem na samą gierkę już tak wiele nie zostaje XD

Opublikowano

kurcze, jak czytam coś takiego, to robi mi się strasznie smutno :(. nigdy nie zrozumiem takiego podejścia. na świecie jest tyle wspaniałych, nieodkrytych przez poszczególne jednostki gier, przy których można się osrać ze szczęścia. ale nie, ludzie i tak kupują nową generacje żeby raczyć się g.ównogrami od największego raka wśród wydawców :(. pewnie przed kupnem pozbywli się poprzedniej konsoli więc zostają z niczym, tylko oszukiwaniem się że robią coś fajnego grając w pole bitwy 4 :(

Ale czemu?

Mozesz mi podac inna gre ktora jest dynamiczna a zarazem oddaje "realizm" pola bitwy w ktorej mozna wejsc do tylu pojazdow,daje dostep do takiego arsenalu broni i posiada 64 graczy na serwerze?

Zależy co rozumiesz pod pojęciem "realizmu". Mówimy tylko o współczesnych realiach czy fizyce? BF4 na pewno ma dopasiony multi ale jeszcze nadchodzi Titanfall, chyba najbardziej obiecujący multiplayer wraz z epickim Destiny. 

Opublikowano

Ale czemu?

xD. 

z mojego posta wynika przecież że niespecjalnie kręci mnie taki typ rozrywki więc niestety muszę ci powiedzieć że:

nie znam takiej gry :potter:

Opublikowano

wiec sam sobie odpowiedziales na swojego posta, ja uwielbiam FPSy i sportowki. Przykro mi ze Tobie z tego tego powodu smutno...

Chociaz nie - w sumie nic nie czuje.

Super Mario 3D World (bo mario to ped.ał), ale cóż gry to zwierciadło osobowości tak samo jak muzyka czy filmy.

Tylko widzisz bluber, w przypadku takiego 3D World wina jest po stronie samego Nintendo. Nie potrafią sprzedać konsumentowi produktu jakim jest konsola, więc nie dziwota, że gra też się nie sprzedaje. Trochę sytuację ratuje Japonia, bo Mario sprzedaje się teraznw okresie noworocznym lepiej niż w tygodniu premiery, no ale dalej nie są to liczby takie, na jakie ten tytuł zasługuje.

Ludzie dalej nie mają pojęcia czym jest WiiU i ja się im nie dziwię.

A moze powodem jest to samo jak w przypadku Xbox One ?

15 - napiszę to słownie - PIETNAŚCIE konsol przy premierze!

Dokładnie taka liczba trafiła na nasz rynek. Nie - nie do jednego sklepu, nie do jednego miasta - to była dostawa na całą Polskę...

Kolejna firma która pokazuje fucka konsumentom.

Gry są świetne, ale szkoda, ze Nintendo nigdy nie nauczy się, że społeczność graczy, online itp jest w dzisiejszych czasach ważne. Okej dodali Friend Liste w Wii U. :teehee:

No niestety Mace, taki jest świat, że ludziom wystarczy bardzo mało do szczęścia. Znaczy raz na jakiś czas pograć w bf czy fife/pesa z kumplami spoko, ale jako jedyna opcja grania to dla mnie totalnie nie wystarcza więc szczam na te nextgeny, ale jak iziemu na caly rok starczy grania to tylko dobrze dla niego.

Mozesz wejsc w moj profil i zobaczyc w co grywam. Czasu na granie niestety w moim wieku coraz mniej - no i zawsze w takiego BF/HALO/FIFE grywalem do ukazania sie kolejnej czesci. To chyba normalne jak ktos lubi grac online ? Niektorzy tutaj pisza tak jakby kolejne gry nextgenowe mialy sie pojawic w grudniu 2014r.

5-6 swietnych tytulow z roznych gatunkow do lutego/marca w zupelnosci mi wystarczy (na Xbox One sytuacja jest jeszcze lepsza), nie koncze 6 gier w miesiac (mam w zasadzie problemy by z reguly ukonczyc 1 w takim czasie).

Edytowane przez easye

Opublikowano

Odnosząc się do wypowiedzi blubera, który miał na myśli graczy ogólnie, a nie tylko tych w Polsce, odpisałem mu również myśląc o graczach ogólnie. Więc powód pozostaje bez zmian.

A że w Polsce są cyrki z dystrybucją (podpowiedź: dystrybucja nie istnieje) to już inna para kaloszy. Dalej nie wiem dlaczego na siłę doczepiasz do wszystkiego KOMJUNITI, SPOŁECZNOŚĆ, LISTA ZNAJOMYCH, ONALJN EXPERIENCE. Tak, wiemy że podoba ci się to na ps4 i ps vicie, gratulujemy wyboru i tak dalej.

Edytowane przez ragus

Opublikowano
Gry są świetne, ale szkoda, ze Nintendo nigdy nie nauczy się, że społeczność graczy, online itp jest w dzisiejszych czasach ważne. Okej dodali Friend Liste w Wii U. :teehee:

Ale mają też Miiverse, który jest świetnym pomysłem na społecznośc online.

Opublikowano

smutno mi że ktoś ma tylko jedną konsole i jest skazany na granie w super gry od najfajniejszego wydawcy na świecie, gdzie jest sporo lepszych(chcoiaż pewnie fifa najlepsza ze sportówek w sensie że 'sportówek'). to że ci się podobają i nie grasz w nic innego to już sprawa twoja i twojego gustu :teehee: . no ale nieważne :).

życze dobrej zabawy z nowym mesjaszem konsol.

NOWA GENERACJA

Edytowane przez Mace

Opublikowano

smutno mi że ktoś ma tylko jedną konsole i jest skazany na granie w super gry od najfajniejszego wydawcy na świecie, gdzie jest sporo lepszych(chcoiaż pewnie fifa najlepsza ze sportówek w sensie że 'sportówek'). to że ci się podobają i nie grasz w nic innego to już sprawa twoja i twojego gustu :teehee: . no ale nieważne :).

NOWA GENERACJA

Mi natomiast smutno ze zaden inny wydawca nie zblizy sie nawet troszke poziomem gier do gier jakie wydaje najfajniejszy wydawca na swiecie, musze dzieki temu grac w gry najlepsze w swoim gatunku takie jak Fifa 14 bo pes ssie, BF4 bo nic innego nawet podobnego nie ma, NFSa bo daje frajde z jazdy i nic innego nie ma....

Opublikowano

Ja tez jestem fanem fpsow i czekałem na premierę ps4,bf4,ghosta,killzona i nie smuc sie ze jestem skazany na granie w super gry. Jak wyjdzie jakiś dobry fps w1080p i 60fps-ach na x360/ps3 daj znać zapewne kupie obie konsole i będę ostro napierdalal po sieci

Edytowane przez tomci23

Opublikowano

Ja tez jestem fanem fpsow i czekałem na premierę ps4,bf4,ghosta,killzona i nie smuc sie ze jestem skazany na granie w ch.ujowe gry.

Współczujemy [*]

Opublikowano

wspolczujesz komus, ze stac go na wydanie 2 kafli by sobie pograc w gry które lubi ? uwierz mi - nie musisz. :teehee:

NOWA GENERACJA

mowisz to do osoby, ktora miala wszystkie konsole po TV, poczawszy od Xboxa po konsole Nintendo.
To, ze lubie platformowki i bawilem sie swietnie np. przy Wii nie wplywa na fakt, ze godzinami moge grac online w BF, FIFE czy HALO.

pozdro.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Ja tez jestem fanem fpsow i czekałem na premierę ps4,bf4,ghosta,killzona i nie smuc sie ze jestem skazany na granie w ch.ujowe gry.

Współczujemy [*]

Czego tego że ktoś ma a Ty w gazetkach z saturna oglądasz bo nie rozumie ?

Opublikowano

Ja (pipi)ie Mazuss a co ci przeszkadza że lubie bf-a i coda ? aha bo Ty progejmer a kto gra w cod to patol ?

Edytowane przez tomci23

Opublikowano

pytanie do ludzi którzy mieli okazje testować oculus rift - gdzie mieliście taką okazje?

pare osób sie wypowiadało tak jak by osobiscie testowali oculusa - gdzie wam sie to udało?

sam bym potestował

mimo że tak sie podniecam oculusem i jemu podobnymi to bardzo dobrze zdaje sobie sprawe z problemów z nim związanych (boląca głowa, ciężar) , dlatego chętnie bym go sprawdził osobiscie

co do jego rozdziałki - zastanawiam sie czy ludzie ktorzy marudzą że jest niska osobiscie to sprawdzali, bo przecież oczywiste jest że rozdzielczość na małych ekranach jest inna niż na wielkich, tak samo jak w komórce całkowicie azbędne jest 4k to myśle że podobnie jest z oculusem - na tak małych ekranach nie potrzebna jest kosmiczna rozdzielczość bo inaczej sie na niego patrzy

ważne jest PPI żeby nie było widac pixeli, ale nie ma co windować rozdziałki jak na 100 calowym TV na urządzeniu ktore mają ekraniki pewnie wielkości 5cm

Opublikowano

15 - napiszę to słownie - PIETNAŚCIE konsol przy premierze!

A moze powodem jest to samo jak w przypadku Xbox One ?

Dokładnie taka liczba trafiła na nasz rynek. Nie - nie do jednego sklepu, nie do jednego miasta - to była dostawa na całą Polskę...

Kolejna firma która pokazuje fucka konsumentom.

Rzeczywiście głupie posunięcie. O całe 13 za dużo.  :sweat:

Opublikowano

Współczujemy [*]

Czego tego że ktoś ma a Ty w gazetkach z saturna oglądasz bo nie rozumie ?

Po polsku mogę prosić?

Opublikowano

Metro 2033 średnie, nie skończyłem go nawet, Last Light jest dużo lepsze?

Nie grałem w 2033 ale Last Light jest bardzo dobre. Fabuła,klimat postapo,no polecam

Opublikowano

Yano - ja sprawdzałem na PGA (VIP Day, nie wiem, czy na normalnych też były dostępne, ale pewnie tak) i pomijając właśnie to, że sprzęt jest niewygodny, to ta rozdziałka mnie najbardziej gryzła. Sygnał szedł jednocześnie na monitor i oculusa, więc widać było, że to nie kwestia gry, tylko samgo sprzętu, tym bardziej, że zagrałem na tym w bodaj 5 różnych gier i wszędzie to samo - pikseloza odrzuca. Przed testowaniem byłem podjarany tym wynalazkiem, teraz mam nadzieję, że wersja komercyjna będzie mocno poprawiona, inaczej przepadnie. W drugiej połowie lat 90' miałem okazję sprawdzić hełm VR i wrażenia były dość podobne, chociaż tam rozdzielczość była jakby lepsza, dziwne, że ludzie teraz nie pamiętają o tamtym sprzęcie, który zniknął tak szybko, jak się pojawił.

Opublikowano

wersja sklepowa ma mieć większą rozdziałkę (720p - > 1080p)

Edytowane przez Lokomotywa

Opublikowano

podobno w najnowszym PSXie jest caly artykul o tym, ze Xbox One jest jednak mocniejsza konsola, a przez rodzaj pamięci tytuly multiplatformowe maja dzialac lepiej.

Podkreslaja szybsze CPU itp.

To prawda ? :teehee: Bo bylby to jakiś przewrot w informacjach!

Tymbardziej dziwi dlaczego nawet EA z którymi podpisali umowę zrobili gre w niższej rozdzialce i słabszym średnio o 10 klatek frameratem.

Edytowane przez easye

Opublikowano

podobno w najnowszym PSXie jest caly artykul o tym, ze Xbox One jest jednak mocniejsza konsola, a przez rodzaj pamięci tytuly multiplatformowe maja dzialac lepiej.

Podkreslaja szybsze CPU itp.

To prawda ? :teehee: Bo bylby to jakiś przewrot w informacjach!

Tymbardziej dziwi dlaczego nawet EA z którymi podpisali umowę zrobili gre w niższej rozdzialce i słabszym średnio o 10 klatek frameratem.

Moze przez slowo "mocniejszą" mieli na mysli jakosc wykonania, bo w tej kwestii internet jest zgodny, X1 jest wykonany lepiej materialy wydaja sie byc lepsze, sam pad zreszta tez.

lol

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.