Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Ale w sumie wlasnie zdalem sobie sprawe z czegos zabawnego, konsolowcy kazdego roku dostaja co raz to ladniejsze gry a blacharze co roku co raz to brzydsze XD, duma przeciez im nie pozowli na upgrade bo ich blachy są na pare lat!

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 768,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

@Q-Jot: Darks Soul 2,Castlevania 2, całkiem sporo jrpg'ów, kolejna wersja Street Fightera. To tyle co wiem.

konsolowcy kazdego roku dostaja co raz to ladniejsze gry a blacharze co roku co raz to brzydsze XD,

Muszę przyznać, że ten temat staje się coraz bardziej zabawny. Keep up the good work :thumbsup:

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

Ale w sumie wlasnie zdalem sobie sprawe z czegos zabawnego, konsolowcy kazdego roku dostaja co raz to ladniejsze gry a blacharze co roku co raz to brzydsze XD, duma przeciez im nie pozowli na upgrade bo ich blachy są na pare lat!

Dostają ładniejsze gry, tyle, że jest ich coraz mniej.

Opublikowano

Q-Jot - DLC do GTA V. 

Edytowane przez ssxx1

Opublikowano

Tak sobie przeglądam wyniki sprzedaży z Japonii i wychodzi, że remaster FFX lepiej się sprzedał od Lightning Returns. Sprawiedliwość jednak istnieje :banana:

źródła:

http://www.siliconera.com/2013/11/27/lightning-returns-lowest-opening-sales-final-fantasy-xiii-game/

http://mii-gamer.com/2014/01/06/famitsu-sales-week-52-dec-22-dec-29-zelda-tops-charts-wii-u-drops-80k/

Opublikowano

DsyMrvx.jpg

HALF LAJF TSZY

Zapowiedź od R*  :woot:

Opublikowano

Koło 18tej. W innym tweecie napisał, że to jest "something different". Wyczuwam rozczarowanie.

Opublikowano

Miło że Xbox kolejny raz zarówno pod względem wykonania jak i startowych gier (+ zapowiedzi) zostawia daleko w tyle psa. Potwierdza to nawet PE które zawsze jest za $ony jak i gracze którzy mają obie konsole. 

Opublikowano
 Amerykańska firma może powoli otwierać zmrożone wcześniej szampany i napić się za dobrą końców 2013 roku! W oficjalnym komunikacie Microsoft pochwalił się, że do końca zeszłego roku sprzedał ponad trzy miliony Xboksów One! 
Patrząc na sytuację, że aktualnie konsolę można kupić wyłącznie w trzynastu krajach, to jest to naprawdę dobry wynik! Gracze chętnie sięgają po amerykańskie urządzenie i zapewne po debiucie w kolejnych regionach wynik ten szybko osiągnie barierę „magicznej piątki”… A później już tylko dziesięć, piętnaście… ;)
Przedstawiciele Microsoftu są dumni, dziękują graczom i zapewniają, że w ciągu tego roku nastąpi dalsza ekspansja ich sprzętu – niestety bez konkretów. Oczywiście w informacji pojawiła się wiadomość, że w tym roku na Xboksie One zadebiutuje wiele interesujących pozycji, takich jak Titanfall.

http://www.ppe.pl/news-26155-trzy_miliony_graczy_cieszy_sie_z_nowej_konsoli__xbox_one_sprzedaje_sie_wysmienicie.html

Wiadomo jak PS4 sie sprzedalo ogolnie?

Te tajemnicze coś co mowil wloski oddzial sony bedzie dzisiejszej nocy, ta?

Od soboty gracze zastanawiają się nad dziwnym wpisem, który pojawił się na włoskiej witrynie PlayStation. Nowa gra? Nowe IP? Nowe studio? A może nowa konsola?! No może odrobinę przesadziłem, ale wszystko wskazuje na to, że nie dostaniemy nic ciekawego… 
Dociekliwi gracze, którzy nie mogą spać i swój cenny czas marnują na wertowanie różnych witryny, rozpoczęli śledztwo. Chcieli za wszelką cenę dowiedzieć się, co przygotowuje dla nas włoski oddział PlayStation.
Przeglądając stronę zagorzali fani natknęli się na serię różnych życzeń – czy to z okazji Świąt Bożego Narodzenia, czy to z okazji Nowego Roku. Każde życzenia przypominają grafikę, która w sobotę rozgrzała Internet – proste logo i mały napis.
Natomiast Włosi, identycznie jak Polacy, 6 stycznia obchodzą Święto Objawienia Pańskiego lub jak kto woli „Trzech Króli”. Co to ma wspólnego z całą historią? Bryła węgla, którą ponownie upiększa wiadomość na naszej witrynie, prawdopodobnie jest wyłącznie symbolem chrześcijańskiego święta. Warto jeszcze wspomnieć o ciekawej włoskiej tradycji - ludzie ubierają czerwoną bieliznę na sylwestrowe imprezy (szczególnie dotyczy to pań), aby w nowym roku odnaleźć miłość i kilogramy szczęścia. Dlatego na grafice widzimy kontroler, jednak węgiel przykrył czerwony kolorek. Brzmi trochę absurdalnie? Podobnie jak pomysł z Need for Speed Carbon.
Nie wiem, czy możemy to uznać za bardzo udany trolling, ale przyglądać się teraz tej sprawie - mam wrażenie, że PlayStation Italia to po prostu mili ludzie, którzy chętnie składają graczom różnorodne życzenia. Jasne, nadal wierzę, że pomimo powyższego śledztwa, poznamy dzisiaj nową, wyjątkową produkcję, która zmierza na PlayStation 4, ale... Sami rozumiecie. 
Na zakończenie zerknijcie na poniższą grafikę. Wygląda znajomo?

Edytowane przez Szprota

Opublikowano

tajniacy z neogafa mówią że ma to być FIFA 15

Edytowane przez mersi

Opublikowano

puszcza pierwszy trailer nowego Uncharted i znowu wszyscy będą wielce "zawiedzeni' :teehee:

Opublikowano

puszcza pierwszy trailer nowego Uncharted i znowu wszyscy będą wielce "zawiedzeni' :teehee:

Moze i by puscili ale nie na tej konfie. Predzej Oculus rift ps4 edyszyn pokaza

Opublikowano

i co przegapiłem ? pamiętacie jak po E3 wszyscy się podniecali ich telewizorkiem 3D - brak podziałki na split screenie, każdy z graczy widzi inny obraz, rewolucja ! Ktos w ogole widział te telewizory w sklepie ?

PS4 w ogole ma jakakolwiek gre, która wspiera 3D, czy nawet developerzy już ta technologie olali ?

Edytowane przez easye

Opublikowano

i co przegapiłem ? pamiętacie jak po E3 wszyscy się podniecali ich telewizorkiem 3D - brak podziałki na split screenie, każdy z graczy widzi inny obraz, rewolucja ! Ktos w ogole widział te telewizory w sklepie ?

PS4 w ogole ma jakakolwiek gre, która wspiera 3D, czy nawet developerzy już ta technologie olali ?

Mam wrażenie, że często o to pytasz. Prawda jest taka, że 3D w grach się nie przyjęło, stąd developerzy porzucili ten pomysł. Nie wiem czemu odnosisz się tylko do Sony. Jestem pewny, że Xbone też dałby z tym radę.

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

moze dlatego, ze wtedy Sonoklapy juz rozpisywaly sie o wygranej kolejnej generacji! "z taka technologia !!??"  "MS nie ma zadnych szans!" Przez telewizor, ktorego patrzac przez pryzmat problemow finansowych Sony - nikt pewnie nie kupil...

Tymbardziej dziwi mnie fapowanie do wirtualnych okularow, technologi poki co na tyle fikcyjnej, ze bardziej mozna ja traktowac jako ciekawostka niz sprzet na ktorym w najblizszych latach bedziemy grali...

Edytowane przez easye

Opublikowano

moze dlatego, ze wtedy Sonoklapy juz rozpisywaly sie o wygranej kolejnej generacji! "z taka technologia !!??"  "MS nie ma zadnych szans!" Przez telewizor, ktorego patrzac przez pryzmat problemow finansowych Sony - nikt pewnie nie kupil...

Tymbardziej dziwi mnie fapowanie do wirtualnych okularow, technologi tak poki co fikcyjnej, ze bardziej mozna ja traktowac jako ciekawostka niz sprzet na ktorym w najblizszych latach bedziemy grali...

tak, tak, jak zwykle każdy sonoklap się tym jarał i przepowiadał zwycięstwo dzięki wybranym grom 3D :O A i się uczepiłeś tego telewizora, który był mały i drogi. Zwykła ciekawostka dla pasjonatów.

Nie wiem co mają okulary 3D do okularów VR. Myślę że coś na wzór Oculus Rift bardziej by się przyjęło, ale to moja opinia :) Założę się, że i MS szykuje coś w ten deseń i na E3 każdy producent konsol pokaże własną wersję, tak jak kiedyś było z Movem/Kinectem.

Opublikowano

no dokladnie tak bylo, Juz mi sie nie chce pisac co na czacie odchodzilo. OR sie nie przyjmie w ogole, co do MS zaloze sie ze wcale tak nie bedzie, no ale oni pewnie jak zwykle zalicza rok na plusie, a Sony najwyzej sprzeda pare budynkow firmy.

Opublikowano

Zgodnie z zapowiedziami z września ubiegłego roku, Chiny zdecydowały się zakończyć trwającą kilkanaście lat blokadę na sprzedaż konsol do gier z Zachodu.

Zakaz został jak na razie „zawieszony” i obejmuje tylko strefę wolnego handlu w Szanghaju. Firmy, takie jak Sony, Microsoft i Nintendo, będą mogły teraz produkować i sprzedawać tutaj swoje konsole - informuje Reuters. O ile otrzymają rządowe pozwolenie.

W wyniku wieloletnich zakazów rynek gier w Chinach zdominowany jest przez PC. W ubiegłym roku konsole odpowiadały jedynie za około 10 mln dol. sprzedaży, co w branży wartej 13 mld dol. jest wartością znikomą.

„Ameryka Łacińska nie była poważnym rynkiem dla konsol. Teraz już jest. Widzimy także, że Chiny mogą w końcu się otworzyć, przez ustanowienie strefy wolnego handlu w Szanghaju i możliwość sprzedaży tam konsol” - mówił w dniu premiery PlayStation 4 Andrew House, szef Sony Computer Entertainment.

http://www.eurogamer.pl/articles/2014-01-07-chiny-zezwalaja-na-sprzedaz-konsol

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.