Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 744,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Nie zdziwiłbym się, gdyby ten cały cboat był pionkiem Sony :P.

Ironia, podobno pracuje dla MS 

Opublikowano

cboat też dobry był, parę miesięcy temu pisał że MS musi obniżyć taktowanie GPU

nigdy tak nie pisał.

czy to był on czy jakiś inny klakier, co to za różnica. Nie sprawdziło się i tyle.

Opublikowano

cboat też dobry był, parę miesięcy temu pisał że MS musi obniżyć taktowanie GPU

nigdy tak nie pisał.

czy to był on czy jakiś inny klakier, co to za różnica. Nie sprawdziło się i tyle.

No i? Mowa o cboat. Piszesz, że na neogafie pamietają tylko gdy ktoś się nie myli, ale to nieprawda. Jest aktualizowany gdzieś post ze wszystkim co pisal cboat i w 85 procentach miał rację i się sprawdzało. Ale insajderzy to nie są jakieś nostradamusy, czasem będą się mylic i tyla. Niemniej to już kolejny raz gdy ktoś wspomina o 720p w przypadku Titanfall. Myślę że są spore szanse, że to się sprawdzi.

Opublikowano

To daj linka do takiej listy bo nigdzie takiego nie widziałem. cboat coś napiszę, potem 4 strony orgazmu bo dla większości to co on powie jest w 100% potwierdzone a to czy potem to się okazuje prawdą czy nie to większość już nie wnika.

Niemniej to już kolejny raz gdy ktoś wspomina

Nie ktoś tylko ten sam gościu. Jednak szczerze to sam daje 70% szans na to że będzie latało w 720, 30% że 900p. Nie mniej jednak skąd może wiedzieć czy jest 60fps i czy framerate jest stały. "Bo mam kolegów co produkują na XONE", co za zyeb.

Opublikowano
To daj linka do takiej listy bo nigdzie takiego nie widziałem.

Poszukam.

cboat coś napiszę, potem 4 strony orgazmu bo dla większości to co on powie jest w 100% potwierdzone a to czy potem to się okazuje prawdą czy nie to większość już nie wnika.

to już wina ludzi z neogafa, że się tak eksajtują (chociaż dalej nie wiem co jest w tym złego, chyba zbyt pozytywne dla polaczka nienawiściaczka)

Nie ktoś tylko ten sam gościu. Jednak szczerze to sam daje 70% szans na to że będzie latało w 720, 30% że 900p. Nie mniej jednak skąd może wiedzieć czy jest 60fps i czy framerate jest stały. "Bo mam kolegów co produkują na XONE", co za zyeb.

A ja wiem. Pewnie ma jakieś kontakty. Zobaczymy.

Opublikowano

Najnowsze info od insajdera

Infamous SS it's not locked at 30fps. Usually is something around 20fps It will float around, much like KZ:SF.

Hehe.

Mnie tam ogólnie neogaf śmieszy bo większość osób to zatwardziałe betony jednej platformy

Edytowane przez kubson

Opublikowano

Najnowsze info od insajdera

Infamous SS it's not locked at 30fps. Usually is something around 20fps It will float around, much like KZ:SF.

Hehe.

Mnie tam ogólnie neogaf śmieszy bo większość osób to zatwardziałe betony jednej platformy

boli nie?

Opublikowano

Jak ma jakieś kontakty to nie powinien raczej pod własnym nickiem pisać o tym bo to brak szacunku dla osoby która mu to powiedziała i może tylko problemu komuś w Respawn zrobić.

Jakoś sobie nie wyobrażam bym przy piwku albo wymieniając maile dowiedział się od znajomego o problemach odnośnie jakiegoś projektu a potem pisał o tym w necie jak gdyby nigdy nic. cboat to przynajmniej szyfrem pisał. Dlatego IMO to pjerdolenie.

Opublikowano

Śmieszy,

nigdy grafika nie była dla mnie najważniejsza i nigdy nie bedzie, bardziej sobie cenie fun płynący z gry, jedyne co mnie drażni w grach to spadki fps i screen tearing

Śmieszne jest rownież że największy szum odnośnie xbox one robią osoby w ogole nie zainteresowane XO, i największy eksajt w internecie odnośnie osiągów konsol maja małolaty

Aha i tak na wszelki wypadek jakby jakiś klapek wpadł na pomysł ze xbot teraz mówi ze grafika sie nie liczy to proszę o cytaty

Z góry dziękuje i pozdrawiam

Edytowane przez kubson

Opublikowano

Jak ma jakieś kontakty to nie powinien raczej pod własnym nickiem pisać o tym bo to brak szacunku dla osoby która mu to powiedziała i może tylko problemu komuś w Respawn zrobić.

Jakoś sobie nie wyobrażam bym przy piwku albo wymieniając maile dowiedział się od znajomego o problemach odnośnie jakiegoś projektu a potem pisał o tym w necie jak gdyby nigdy nic. cboat to przynajmniej szyfrem pisał. Dlatego IMO to pjerdolenie.

To zależy od jego osobowości i znajomości, ludzie których może on zna nawet nie wchodzą na fora i mają wywalone na to czy pare tysięcy ludzi będzie dostawało orgazmu na temat jakiejś informacji.

Opublikowano

Śmieszy,

nigdy grafika nie była dla mnie najważniejsza i nigdy nie bedzie, bardziej sobie cenie fun płynący z gry, jedyne co mnie drażni w grach to spadki fps i screen tearing

Śmieszne jest rownież że największy szum odnośnie xbox one robią osoby w ogole nie zainteresowane XO, i największy eksajt w internecie odnośnie osiągów konsol maja małolaty

Aha i tak na wszelki wypadek jakby jakiś klapek wpadł na pomysł ze xbot teraz mówi ze grafika sie nie liczy to proszę o cytaty

Z góry dziękuje i pozdrawiam

Tu już wcale nie chodzi o to jaka grafike wyświetla, tu każdy toczy beke z tego że MS zamiast zainwestować w hardware to zainwestował w Kinecta który obecnie służy do Skypa tylko.

Mają lepiej wykonaną konsole, mają lepszego pada a spierdo lili najważniejsze, to tak jakby inżynierowie Lamborghini stwierdzili ze wystarczy 2.5L Turbo zamiast V10 ale za to w to miejsce dodamy tylną w pełni użyteczną kanapę żeby matka mogła sobie dziecko w foteliku posadzić.( w samochodzie stworzonym do jazdy po torze).

O to chodzi, dodali Kiniecta który poza Skypem i rozpoznawaniem twarzy jest na chwilę obecną bezuzyteczny, nawet w sumie nic sensownego nie zapowiedzieli na niego nic do czego można by się spodziewać daty wydania.

Opublikowano

Tu już wcale nie chodzi o to jaka grafike wyświetla, tu każdy toczy beke z tego że MS zamiast zainwestować w hardware to zainwestował w Kinecta który obecnie służy do Skypa tylko.

Ale czemu się dziwisz ? Pierwszy kinect tez jakiegoś super sensownego zastosowania (w tym gierek na niego) nie miał , mimo to się przedał. MS poszedł za ciosem licząc na podobny lub większy sukces jego następcy co niestety odbyło się kosztem bebechów konsoli. A że jest jak jest cóż pożyjemy zobaczymy...

Opublikowano

Ale czemu się dziwisz ? Pierwszy kinect tez jakiegoś super sensownego zastosowania (w tym gierek na niego) nie miał , mimo to się przedał. MS poszedł za ciosem licząc na podobny lub większy sukces jego następcy co niestety odbyło się kosztem bebechów konsoli. A że jest jak jest cóż pożyjemy zobaczymy...
Ale nie pomysleli nad zbadaniem rynku zadowolenia naiwniaków ktorzy kupili już pierwszego Kinecta?

A stary Kinect moze sluzyc do Skypa normalnie na 360tce?Jesli tak to kto bedzie wydawal 500€ zeby miec wieksza rozdziczosc w kamerce...

Kompletnie bez sensu, zreszta jak wiele decyzji MS ostatnimi czasy.

Opublikowano

MS nie zainwestował w hardware? No to ciekawe, że analizie takiego Ryse na DF możemy przeczytać:

if you really want a taste of what we can expect from the next generation of consoles, Ryse towers over the rest.

Jeszcze trochę i będziemy czytać, że Xone to w sumie poziom WiiU.

Opublikowano

To zależy od jego osobowości i znajomości, ludzie których może on zna nawet nie wchodzą na fora i mają wywalone na to czy pare tysięcy ludzi będzie dostawało orgazmu na temat jakiejś informacji.

Nawet były niusy na podstawie tych postów, więc to ma znaczenie jednak.

Opublikowano

MS nie zainwestował w hardware? No to ciekawe, że analizie takiego Ryse na DF możemy przeczytać:

if you really want a taste of what we can expect from the next generation of consoles, Ryse towers over the rest.

Jeszcze trochę i będziemy czytać, że Xone to w sumie poziom WiiU.

To co w tym Titanfallu jest takiego?

Opublikowano

Odnośnie Infamous SS i 20 FPS - tak samo jak fani Xboxa nie zabiją się jak TF faktycznie będzie w 720p+-60 FPS, tak samo będzie z Second Son.

Cytat Mazza skasowany z powodu pomyłki.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Ehh

W jednym z zachodnich serwisów pojawił się bardzo obszerny artykuł, w którym deweloper mający doświadczenie z Wii U wypowiada się na temat tej platformy – swoich styczności z szefostwem Nintendo i charakterem sprzętu. Okazuje się, że pracownicy Nintendo nie bardzo wiedzieli o co chodzi, kiedy zapytał o to, jak będzie działała infrastruktura sieciowa Wii U.

W pewnym momencie podczas rozmowy (wideokonferencji na temat wdrożenia systemów sieciowych na ostatnią chwilę – dop. Kamil Ostrowski) zostaliśmy poinformowani, że porównywanie do usług Xbox Live czy PlayStation Network nie jest dobrym pomysłem, ponieważ nikt z zespołu projektantów nie używał tamtych rozwiązań, więc zostaliśmy poproszeni o dokładniejsze i bardziej szczegółowe przedstawienie naszych oczekiwań.

Rozumiem, że pracownicy Nintendo mają prawo być „inni”, ale podstawowa znajomość trendów i rozwiązań, które stosuje konkurencja wydaje mi się być absolutną podstawą. Naprawdę nikt w zespole projektującym nowe rozwiązania nie był zainteresowany tym, jak Sony i Microsoft stworzył udane, lubiane i popularne usługi?

Opublikowano

W sidiekszyn dali ranking gier 2013.

1. GTA V
2. Assassin's Creed IV
3.The Last of US
4. Tomb Raider
5.Saints Row IV

Według czytelników:

1. GTA V
2. Assassin's Creed IV
3. Bioshock Infinite
4. Saints Row IV
5.The Last of US

Assassin's Creed xD
Saints Row xDD
TLOU słabsze niż AC IV i Saints Row xDDD
brak eksa na PC XDDDDDDDD

Opublikowano

Czyli tak jak tu.

Opublikowano

Assassin's Creed xD

Saints Row xDD

post-11044-Breaking-Bad-WHAT-gif-WAT-WOT

nie grałem jeszcze a AC4 z braku czasu ale nie wątpie że to fajna gra, pewnie jedna z najlepszych w serii, ale żeby stawiać ją wyżej niż GOTG TLOU? kogoś powaliło

SR4 pomijam bo nie mam słów żeby to skomentować

Opublikowano

Odnośnie Infamous SS i 20 FPS - tak samo jak fani Xboxa nie zabiją się jak TF faktycznie będzie w 720p+-60 FPS, tak samo będzie z Second Son.

Cytat Mazza skasowany z powodu pomyłki.

Nie, sorry, ale "komfort" grania w 20 fps jest dużo niższy niż "komfort" grania w 720p, ale przy 60 fps.

Opublikowano

Wow, zdziwko bo w plebiscycie CDA wygrywają gry dostępne na PC. Na GTA V to głosowała większość nawet nie grając, a TLOU no cóż, pewno większość widziała grę na YT tylko.

Opublikowano

Assassin's Creed xD

Saints Row xDD

post-11044-Breaking-Bad-WHAT-gif-WAT-WOT

nie grałem jeszcze a AC4 z braku czasu ale nie wątpie że to fajna gra, pewnie jedna z najlepszych w serii, ale żeby stawiać ją wyżej niż GOTG TLOU? kogoś powaliło

SR4 pomijam bo nie mam słów żeby to skomentować

Nie grałem, ale się wypowiem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.