Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 744,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

takie tech dema jak juz ktos wspomniał kilka postów temu to od 7 lat są pokazywane- ile gier z tego faktycznie korzysta?

No.. właśnie np. ten Red Faction. Myślę, że w tym przypadku też jest spora szansa, że w jakimś stopniu będzie to obecne w ich grze.

Zresztą tak, jak wspomniał MaZZeo w FO2 i UC też była dobra sieka.. a te gry bazowały Havoku i na silniku graficznym, który chodził na PS2 (FO2 był też na PS2).

Edytowane przez Emet

Opublikowano

Technologia to nie problem. No ale w dobie korytarzowek trudno zrobic gre nastawiona na fizyke. Jeszcze gracz nie pojdzie tam gdzie trzeba, nie odpali sie efekciarski skrypt i cala gra popsuta  :ninja:

A za(pipi)ista fizyka byla juz w pierwszym Red Faction.

RF1.jpg

:wub:  :wub:  :wub:  :wub:

BTW. wiadomo co sie stalo z ta marka po upadku THQ?

Opublikowano

Red Faction chyba nikt nie kupił.

Opublikowano

ja kupilem na PC, zachęciło mnie demko, dobre nawet było

Opublikowano

BTW. wiadomo co sie stalo z ta marka po upadku THQ?

Nordic Games GmbH kupił prawa razem z Darksiders oraz MX vs ATV

Edytowane przez Musiol

Opublikowano

Nie wiem po CHU(pipi) Sony pcha sie w nowe uslugi, skoro nie potrafia do tej pory ogarnac PSN. Na Vita już 2 tydzień znajomych laduje do połowy, trzeba wychodzic i wchodzic srednio 5 razy by sie ze wszytskimi uzytkownikami slyszec, chociaz kazdy ma niby NAT 2 - na PS4 dali ograniczenie do 2tys., a powyżej stowy już ma problemy z odświeżaniem statusów online.

Na oficjalnej stronie www nic nie dziala - nawet trofeow z PS4 nie zobaczysz - taki sam fail o dziwo zalicza MS ze swoim Xbox One). Listy znajomych tam tez nie podejrze, bo odswieza w nieskonczonosc.

Lista Quick Friends - maksymalnie 10 osob ! LOOOOL - 2 tys znajomcyh, ale ulubionych moge zaznaczyc maks 10 ?

PS Now u nas bedzie dzialal dokladnie tak samo...

BdZbm3tIQAAF_4j.jpg

EDIT: Jeszcze teraz sie zorientowalem ze wersje stron sie roznia. http://us.playstation.com/community/mytrophies/ - wystarczy ze zamienimy wersje EU na US i mamy dostep do wszystkiego.

Europa pewnie troche poczeka...

Edytowane przez easye

Opublikowano

takie tech dema jak juz ktos wspomniał kilka postów temu to od 7 lat są pokazywane- ile gier z tego faktycznie korzysta?

nom, trzea dodać AI, tekstury w full hd, online dla wielu graczy, musi to jeszcze chodzić na sprzęcie do użytku domowego, zoptymalizować pod konkretną platformę i nagle trzea zacząć ciąć, upraszczać wycinać :)

Opublikowano

mi od premiery ps4 na vicie czesto w ogole nie ładuje sie friendlista i widnieje tylko na niej ja z informacja ze jak chce to moge zaczac kolekcjonowac e-friendsow

psn od zawsze jest kaprysne, wg mnie po cichu w kuluarach to byl tez chyba glowny powod dlaczego sony nie rozwazalo na powaznie "always online" w przypadku ps4

ps now to tez bedzie farsa zobaczycie - pewnie wrzuca na dzien dobry z 5 gier do tego, a i tak by zagrac bez lagow, przycinania obrazu, jakis artefaktow bedzie mozna np w srody miedzy 3-4rano przy pelni ksiezyca i bezchmurnym niebie, a wilgotnosc powietrza nie bedzie mogla przekroczyc 50%

Opublikowano

przy minimum 60MB łączu. :sorcerer:

Mazzeo - PS4 GOTY - NADAL, PSN ma wciąż problemy z niektórymi rzeczami, ale nie sa to lagi w grach, bledy w polaczeniu, wolne działanie systemu - wiec w porównaniu z Xboxem 360 jest wciąż super, nie wspominając już nawet o PS3. Vita dzialala do niedawna super, odkad mam 100 znajomych już nie odswieza ich - albo laduje liste do polowy. Nie możesz często podejrzeć grup, choć na PS4 działa to bez zarzutu. Wyglada to tak jakby zabrali polowe serwerow Vity na potrzeby PS4 :teehee:

Xbox One ze swoim milionem serwerow ma podobne problemy, wiec....?

Tam tez podobno grupy sa z(pipi)ane, nie masz nawet dostępu do osiagniec przez oficjalna strone www, na 360tce nawet nie sprawdzisz w co kto gra i jakie zdobyl osiagniecia itp.

Twitch i Upstream chyba dopiero pod koniec roku... Obydwie konsole sa poki co niedorobione.

No i niech zrobia w końcu możliwość zarzadzania listami znajomych. Po co komus 2 tys, skoro nie można dodac np. 10-20 ulubionych do oddzielnej listy by ich nie wyszukiwac ?

Już niedługo Outlast na PS4 w Plusie.

Pod koniec lutego - Drive Club.

Jaka gra w Games With Gold ? (pytanie retoryczne)

Edytowane przez easye

Opublikowano

To koniec lutego z DriveClubem jest fikcyjne, nikt tej daty nie potwierdzil i to jest smutne, a przejazd parominutowy w nowszej wersji gry obiecuja od poczatku grudnia.

Ostatnio smialem sie z Mazzeo z jego 1MB =/= 1Mbit łacza a sam Dont Strejva sciagalem pare godzin.... na 50mbitach, Sony musi sie ogarnac.

Opublikowano

to przeczytaj mojego posta jeszcze ze dwa razy.

Nie odniosles się kompletnie do niczego, a możliwość zalogowania, oglądania streama i pociagniecie czasami pliku z lepsza predkoscia niż 3/4 pozostałych uzytkownikow =/= BRAK jakichkolwiek problemów.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Kolejny ex na PS3 zapowiedziany. Tym razem od Nippon Ichi, tytuł zwany "If You Thought It Was Harem Paradise, It Was Yandere Hell". Dużo seksownych licealistek.

Jakby wyszło na zachodzie, to może bym kupił. Same yandere to ciekawy twist - i tak masz przes.rane, tylko kwestia z kim. Jest szansa na dużo nawiązań i szeroko rozumianego "puszczania oczka". Oczywiście zakładając, że wyjdzie im to.

Ciekawe też, czy pójdą na całość i mocno polecą w krew i flaki. Nie wiem, ile mogą sobie pozwolić jako developerzy konsolowi...

Opublikowano
Już niedługo Outlast na PS4 w Plusie.

Pod koniec lutego - Drive Club.

Jaka gra w Games With Gold ? (pytanie retoryczne)

No i? Kolejna gierka którą pewnie nawet nie ściągniesz, bo jakoś Don't Starve nie widzę w profilu PSN :teehee:

Opublikowano

ale wszystkie sa na dysku (Resoguna tez nawet jeszcze nie odpaliłem). Tak nie ma w co grac wlasnie! 

Opublikowano

Ja Don't Starve sciagnalem w jakies 5 min.

3233472817.png

To dobrze czy tez mam plakac nad PSN?

Opublikowano

Zrozum, ze nie wszytskie pliki leza na tych samych serwerach. Mam 2 razy szybsze lacze i przy aktualizacji do NBA 2K pokazywal mi 16h. Jasne sciagnal szybciej, ale dopiero jak wylaczylem konsole.

Sprobuj pobrac np. COD Ghost z PSNu i wtedy daj znac jaki bedziesz mial wynik. :thanks:

Tyle gier na PS4 nie masz czasu odpalić nawet ;O

Tyle gier jest w pudelkach, ze jak ktos nie psioczy na fpsy, wyscigi, sportowki itp. to sporo do ogrania. I jasne - sredniakow takich jak AC4 czy Legosy pewnie nigdy bym nie kupil, przechodze bo mam je za darmo.

Obecnie calakuje Rivals, jak skoncze biore sie za Killzona i pewnie szybko poleci na sprzedaz - bo dawalem jej juz 3 szanse i za kazdym razem znudzony 10razy bardziej wolalem odpalic jakikolwiek randomowy mecz w BF.

Fajnie ze akurat wtedy bede mogl odpalic Oultasta, Resoguna czy nawet Dont Starve ktorego dostalem w abonamencie...

Edytowane przez easye

Opublikowano

Zrozum, ze nie wszytskie pliki leza na tych samych serwerach. Mam 2 razy szybsze lacze i przy aktualizacji do NBA 2K pokazywal mi 16h. Jasne sciagnal szybciej, ale dopiero jak wylaczylem konsole.

Sprobuj pobrac np. COD Ghost z PSNu i wtedy daj znac jaki bedziesz mial wynik. :thanks:

Jak mi doplaca to chetnie sciagne tego szrota  :teehee:

Opublikowano

easye: Ja bym się nie nastawiał na Drive Club w lutym skoro jest już połowa stycznia, a do tej pory poza krótkimi zajawkami o samej grze właściwie nawet za wiele nie wiadomo.

Opublikowano

Dziwne ze nic nie chca z tej gry pokazac.

Oby tylko gra nie okazala sie kolejnym crapiastym exem z super grafa.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.