Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

wszyscy by skorzystali gdyby nintendo zrobiło to samo co sega i olało produkcje konsol i zaczeło robić dobre gry na konsole sony/MS

No i teraz ta firma to tylko cień tego co sobą  kiedyś albo nawet kilka lat temu reprezentowała. Sega RIP

Mi tylko do szczęścia wystarczy zdjęcie region-lock, friend listy i inne pierdołki mnie mało interesują.

Edytowane przez Paliodor

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 745 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Nieoficjalne zdjęcie region locka to kwestia najbliższego czasu. Metoda, która jest teraz dostępna jest dosyć pokrętna, ale hej, od czegoś trzeba zacząć.

Na DS'ie też się na początku kradło gry poprzez dyskietkę wystającą z konsoli w połączeniu z dosyć dziwacznym flashowaniem sprzętu. A potem? Rynek został zalany tymi wszystkimi r4 i acekardami.

Opublikowano

My się chyba źle zrozumieli.

Mi nie chodzi o granie w piraty ani zabawę w jakieś flash karty z wrzuconymi na nie obrazami gierek. Tylko, że Nintendo albo scena ściąga blokadę, ja kupuję gierkę wrzucam do konsolki i gram bez żadnego cudowania.

Opublikowano

Jedno i tak będzie konsekwencją drugiego, także my się zrozumieli. Samo Nintendo region locka nie zdejmie.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Samo Nintendo region locka nie zdejmie.

To akurat wiem bo to są debile pod pewnymi względami.

Opublikowano

No, wszyscy z wyjątkiem Nintendo. Bo przecież Sega tak super na tym wyszła.

nie wolał byś kupić jednej konsoli i grać na niej we wszystkie dobre gry?

to chyba bardziej opłacalne niż kupowac 3-4 sprzęty po 1000-2000zł każdy

w dodatku gdyby gry od nintendo wyszły na mocniejsze konsole konkurencji to tez by mogły na tym zyskać

pozatym życze im upadku głównie dlatego żeby monster hunter wrócił do sony xDDD

Opublikowano

No, wszyscy z wyjątkiem Nintendo. Bo przecież Sega tak super na tym wyszła.

w dodatku gdyby gry od nintendo wyszły na mocniejsze konsole konkurencji to tez by mogły na tym zyskać

Dostałeś przecież od Capcomu monster huntera na ps3, Dragon's Dogma.

Opublikowano

Oczywiście, że bym wolał. Chciałbym też pokój na świecie, oraz talon na kur.wę i balon.

Jakby nie patrzeć, w tym co pan mówi jest sens.

Opublikowano

Tu powinieneś mieć pretensje do Sony, że się nie skumali lepiej z Capcom. No ale wiadomo Nintendo be bo wiedziało, że MH to grube $$$$ na koncie.

Opublikowano

Monopol na rynku... Sony już przez chwilę czuło się jak monopolista i zobacz co im wyszło: PlayStation 3. Dziękuj M$ za X360, bo się ogarnęli i PS4 podobnie jak PS3 na początku gier nie ma, ale przynajmniej nie jest beznadziejne w innych kwestiach.

Opublikowano

Monopol na rynku... Sony już przez chwilę czuło się jak monopolista i zobacz co im wyszło: PlayStation 3. Dziękuj M$ za X360

Raven, zapytam serio, bo nie czytam całego CW (masochistą nie jestem), ale co Ci konkretnie nie odpowiada w PS3, że tak chwalisz 360?
Opublikowano

Raven, zapytam serio, bo nie czytam całego CW (masochistą nie jestem), ale co Ci konkretnie nie odpowiada w PS3, że tak chwalisz 360?

Myślałem, że to oczywiste, że jedyne co PS3 ma dobre to gry i PS+. Resztę lepszą ma X360.

Opublikowano

Myślałem, że to oczywiste, że jedyne co PS3 ma dobre to gry i PS+. Resztę lepszą ma X360.

Ja myślałem, że konsole kupuje się właśnie dla gier, a w resztę bawi na PC czy innym laptopie. ;)
Opublikowano

Lepsze exy, multiplatformy w większości najgorsze porównując do PC i X360.

Opublikowano

Ja myślałem, że konsole kupuje się właśnie dla gier, a w resztę bawi na PC czy innym laptopie. ;)

Dla niektórych to jest zbyt skomplikowane by to pojąć.

Opublikowano

Ale np. ja oprócz gier wymagam też wygody(dlatego też gram na PC na padzie rozwalony na fotelu), dlatego wolę grać na padzie od X360, wolę płacić za golda ale mieć grupę i świetną komunikację z osobami, z którymi chcę grać, ale przede wszystkim gadać, a które nie zawsze grają w to samo co ja. W dodatku błyskawiczna instalacja patchy deklasuje PS3, świetny i szybki dash(przynajmniej wtedy kiedy ja użytkowałem X360). Kiedy grałem na X360 czerpałem ogromną radość z gry po multi właśnie przez to, że było ZAWSZE z kim pogadać w party na headsecie wyglądającym jak tandeta, a mającym lepszą jakość niż np. droższa słuchawka BT od Nokii.

Ale wiadomo są gusta i guściki. :P

Edytowane przez suteq

Opublikowano

PS3 ma lepsze exy? jakie niby?  :ninja:

Opublikowano

czyli wszystko jasne jeśli ktoś oczekuje dobrych gier to ps3 jest lepsze, jeśli ktoś oczekuje skajpa w konsoli to 360 wygrywa

btw co do monopolu to nie twierdze że jest dobry ale sony w czasach psx i na poczatku ps2 było bliskie monopolu a jakoś obie te konsole dały najwięcej frajdy i świetnych gier w od czasów 16 bitowców, a SNES też w swojej dziedzinie był bliski monopolowi i też słynie z najlepszych gier w swoich czasach

Opublikowano

Region lock 3DSa to największa porażka Nintendo ostatnich lat zaraz obok mizernej kondycji WiiU.

nie zapominaj o porażce z wymianą friend-codów i niemożliwość ich przekazywania poprzez konsole albo w ogole zapraszania do znajomych ludzi spotkanych w grze (zwłaszcza że sporo gier wykorzystuje ilość znajomych żeby dawać jakieś bonusy, a ich zdobywanie jest strasznie upierdliwe)

w ogole nintento to tragiczna firma, szkoda że tyle ciekawych gier wychodzi na ich konsole (no dobra na 3dsa, bo na wiiu wyło 5 gier przez rok)

wszyscy by skorzystali gdyby nintendo zrobiło to samo co sega i olało produkcje konsol i zaczeło robić dobre gry na konsole sony/MS

"Szkoda, że pojawiają się dobre gry" <ok>

Konsole i gry Segi znasz zapewne z opowiadań innych, więc wyjaśniam, że geneza ich upadku ma związek właśnie z porzuceniem konsol. Sega jako wydawca 3rd party nie musiała już inwestować w nowe pomysły typu Shenmue, Panzer Dragoon, Skies of Arcadia, Segagaga itd. itp. Po co wcześniej to robiła? Aby stworzyć wrażenie, że na ich sprzęcie znajduje się zróżnicowana biblioteka gier, bo przecież nie z altruizmu. Wiem, że dla Ciebie Nintendo to tylko Mario i Zelda, ale wyobraź sobie, że jest jeszcze The Wonderful 101, Xenoblade, The Last Story, Sin & Punishment, przygodówki Cing i wiele innych tytułów, których wydawca 3rd party albo w ogóle by nie sfinansował, albo co najwyżej przepchnął jako półprodukt.

Opublikowano

No i gdyby nie nintendo, to platinum nie smażyłoby nowej Bajonetki B)

Opublikowano

PS3 ma lepsze exy? jakie niby?  :ninja:

Może bardziej więcej, a nie, że lepsze.

Opublikowano

Najlepiej żeby było tylko Playstation.

Tak jak za PSx i Ps2 . Tak zdecydowanie masz racje.

Opublikowano

tak dalej beka z gt5 bo na xone patch pobiera się w tle automatycznie i po chwili możesz grać normalnie.

...nie?

no dawaj użyj gafa, i pokaż mi, że tak nie jest. I dare you. Wiem, że instalacje trwają po parę minut i dopiero możesz odpalić grę, ale patch? 

Instalacja trwa parę minut mówisz ? A to ciekawe, nawet bardzo.

http://www.youtube.com/watch?v=fscS8iOMenk#t=65

A tu czasy instalacji gier

Assassin's Creed IV:

Xbox One (offline, no update): 5 minutes 50 seconds

Xbox One (with update, fastest connection): 7 minutes 2 seconds

Xbox One (with update, 10Mbps connection): 10 minutes 32 seconds

PS4: 42 seconds

Need For Speed Rivals:

XBO: 09:25 (including update)

PS4: 00:32

Just Dance 2014:

XBO: 08:48 (including update)

PS4: 00:45

NBA Live 14:

XBO: 16:26 (including update)

PS4: 00:35

FIFA 14:

XBO: 16:06 (including update)

PS4: 00:34

Madden 25:

XBO: 9:38 (including update)

PS4: 00:38

Za(pipi)ałem z Kotaku, chociaż pewnie zaraz ktoś wyskoczy z tekstem, że to nic nie znaczące źródło.

No i to jest od kilku do kilkunastu minut nie wiem o co ci chodzi. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.