Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

skolei dzisiaj kumpel mi tlumaczyl, ze za to loadingi na Xbox One sa o wiele szybsze.

Niestety na poparcie tego znalazłem tylko jeden artykul i porównanie 1 gry - NBA 2K14.

http://www.extremetech.com/gaming/171469-ps4-vs-xbox-one-side-by-side-speed-test-to-decide-which-console-is-faster-video

Edytowane przez easye

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 745 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano
No i to jest od kilku do kilkunastu minut nie wiem o co ci chodzi.

nie zmieniajcie się boty.

Opublikowano

Region lock 3DSa to największa porażka Nintendo ostatnich lat zaraz obok mizernej kondycji WiiU.

nie zapominaj o porażce z wymianą friend-codów i niemożliwość ich przekazywania poprzez konsole albo w ogole zapraszania do znajomych ludzi spotkanych w grze (zwłaszcza że sporo gier wykorzystuje ilość znajomych żeby dawać jakieś bonusy, a ich zdobywanie jest strasznie upierdliwe)

w ogole nintento to tragiczna firma, szkoda że tyle ciekawych gier wychodzi na ich konsole (no dobra na 3dsa, bo na wiiu wyło 5 gier przez rok)

wszyscy by skorzystali gdyby nintendo zrobiło to samo co sega i olało produkcje konsol i zaczeło robić dobre gry na konsole sony/MS

"Szkoda, że pojawiają się dobre gry" <ok>

Konsole i gry Segi znasz zapewne z opowiadań innych, więc wyjaśniam, że geneza ich upadku ma związek właśnie z porzuceniem konsol. Sega jako wydawca 3rd party nie musiała już inwestować w nowe pomysły typu Shenmue, Panzer Dragoon, Skies of Arcadia, Segagaga itd. itp. Po co wcześniej to robiła? Aby stworzyć wrażenie, że na ich sprzęcie znajduje się zróżnicowana biblioteka gier, bo przecież nie z altruizmu. Wiem, że dla Ciebie Nintendo to tylko Mario i Zelda, ale wyobraź sobie, że jest jeszcze The Wonderful 101, Xenoblade, The Last Story, Sin & Punishment, przygodówki Cing i wiele innych tytułów, których wydawca 3rd party albo w ogóle by nie sfinansował, albo co najwyżej przepchnął jako półprodukt.

Sega stworzyła choćby mega klimatyczną Yakuzę, czy wyborne Valkyria Chronicles. No ale zawsze lepiej narzekać... 

Edytowane przez Camillus

Opublikowano

nie zmieniajcie się boty.

kur.wa figaro i bocik serio przypier.dalacie się bo napisałem kilka minut a nie, że INSTALACJE NA XBONE (BŁOHOHOHO BOŻE JAK SMIESZNIE NAZWANA KONSOLA) TRWAJĄ AŻ NAWET 16 MINUT. ZGROZA I HORROR. ZDRADA NARODU ORAZ KONIEC ZŁUDZEŃ MICROSOFTU PRZEGRALI GENERACJĘ PO 2 MIESIĄCACH JEJ TRWANIA. 

Serio ? 

Opublikowano

Jeszcze w poprzedniej generacji te parę minut różnicy byłoby obrócone w bekę w stronę PS3. A teraz? OHOHOH PARĘ MINUT W TĘ CZY WE W TĘ, JEZUNIU, PRZYNAJMNIEJ W TYM DODATKOWYM CZASIE ZROBIĘ SOBIE LEPIEJ ZAPARZONĄ HERBATKĘ, BEKA ZE SLEJWÓW.

śmieszne :/

Opublikowano

Xboty cisnęły bekę z intalacji i paczy przy PS3, więc czemu Sonyboty nie miałby robić tego samego w przypadku Xone?

Opublikowano

tak dalej beka z gt5 bo na xone patch pobiera się w tle automatycznie i po chwili możesz grać normalnie.

...nie?

no dawaj użyj gafa, i pokaż mi, że tak nie jest. I dare you. Wiem, że instalacje trwają po parę minut i dopiero możesz odpalić grę, ale patch? 

Instalacja trwa parę minut mówisz ? A to ciekawe, nawet bardzo.

http://www.youtube.com/watch?v=fscS8iOMenk#t=65

A tu czasy instalacji gier

Assassin's Creed IV:

Xbox One (offline, no update): 5 minutes 50 seconds

Xbox One (with update, fastest connection): 7 minutes 2 seconds

Xbox One (with update, 10Mbps connection): 10 minutes 32 seconds

PS4: 42 seconds

Need For Speed Rivals:

XBO: 09:25 (including update)

PS4: 00:32

Just Dance 2014:

XBO: 08:48 (including update)

PS4: 00:45

NBA Live 14:

XBO: 16:26 (including update)

PS4: 00:35

FIFA 14:

XBO: 16:06 (including update)

PS4: 00:34

Madden 25:

XBO: 9:38 (including update)

PS4: 00:38

Za(pipi)ałem z Kotaku, chociaż pewnie zaraz ktoś wyskoczy z tekstem, że to nic nie znaczące źródło.

napisałeś "pare" a ja Ci udowodnilem, że niektóre trwają nawet po kilkanascie minut, ale dobra, nie łapmy się za słówka.

Przyznać trzeba, ze jednak biednie to wygląda przy czasie instalacji na PS4, mam nadzieje,ze MS jakoś to naprawi, o ile sie oczywiście da.

Opublikowano

16min, o ku.rwa.

Opublikowano
Xboty cisnęły bekę z intalacji i paczy przy PS3, więc czemu Sonyboty nie miałby robić tego samego w przypadku Xone?

Nowe sprzęty = nowe za i przeciw przecież to było oczywiste, tak świat jest zbudowany raz Ci mają lepiej raz tamci, pycha i hipokryzja wraca do nas.

A mnie to osobiście pierdzieli bo ile można w kółko to samo, bądź mądrzejszy jeden od drugiego. 

Każdy kij ma dwa końce.

Edytowane przez Soul

Opublikowano

Region lock 3DSa to największa porażka Nintendo ostatnich lat zaraz obok mizernej kondycji WiiU.

nie zapominaj o porażce z wymianą friend-codów i niemożliwość ich przekazywania poprzez konsole albo w ogole zapraszania do znajomych ludzi spotkanych w grze (zwłaszcza że sporo gier wykorzystuje ilość znajomych żeby dawać jakieś bonusy, a ich zdobywanie jest strasznie upierdliwe)

w ogole nintento to tragiczna firma, szkoda że tyle ciekawych gier wychodzi na ich konsole (no dobra na 3dsa, bo na wiiu wyło 5 gier przez rok)

wszyscy by skorzystali gdyby nintendo zrobiło to samo co sega i olało produkcje konsol i zaczeło robić dobre gry na konsole sony/MS

Konsole i gry Segi znasz zapewne z opowiadań innych, więc wyjaśniam, że geneza ich upadku ma związek właśnie z porzuceniem konsol. Sega jako wydawca 3rd party nie musiała już inwestować w nowe pomysły typu Shenmue, Panzer Dragoon, Skies of Arcadia, Segagaga itd. itp. Po co wcześniej to robiła? Aby stworzyć wrażenie, że na ich sprzęcie znajduje się zróżnicowana biblioteka gier, bo przecież nie z altruizmu. Wiem, że dla Ciebie Nintendo to tylko Mario i Zelda, ale wyobraź sobie, że jest jeszcze The Wonderful 101, Xenoblade, The Last Story, Sin & Punishment, przygodówki Cing i wiele innych tytułów, których wydawca 3rd party albo w ogóle by nie sfinansował, albo co najwyżej przepchnął jako półprodukt.

Sega stworzyła choćby mega klimatyczną Yakuzę, czy wyborne Valkyria Chronicles. No ale zawsze lepiej narzekać... 

No tak, te osiągnięcia faktycznie przyćmiewają wcześniejsze.

Opublikowano

Ja nie mówię, że nie może być beki czy co tam sobie dopowiedzieliście. Chodzi mi o własnie czepianie się słowa, przysranie się o taką bzdurę to już naprawdę trzeba być sdf najwyższy lvl. 

@kidnappa 

Parę, paru to liczebnik nieokreślony, oznaczający bliżej niesprecyzowaną liczbę

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Jeszcze w poprzedniej generacji te parę minut różnicy byłoby obrócone w bekę w stronę PS3. A teraz? OHOHOH PARĘ MINUT W TĘ CZY WE W TĘ, JEZUNIU, PRZYNAJMNIEJ W TYM DODATKOWYM CZASIE ZROBIĘ SOBIE LEPIEJ ZAPARZONĄ HERBATKĘ, BEKA ZE SLEJWÓW.

śmieszne :/

Śmieszne? To jest żenujące. Zwykli hipokryci. Teraz nawet multiplatformy nie sa dla nich takie ważne. Beka z nich od prezentacji X0 . Tyle.

Opublikowano

śmieszne :confused:

Śmieszne? To jest żenujące. Zwykli hipokryci. Teraz nawet multiplatformy nie sa dla nich takie ważne. Beka z nich od prezentacji X0 . Tyle.

Beka od 99 co nie?

Opublikowano

To samo możesz powiedzieć o całej branży z KKW. Dziś jest ona cieniem swej świetności z lat osiemdziesiątych i dziewięćdziesiątych.  

Opublikowano

Dobra tam, nieważne. Mam nadzieję, że poprawią te czasy instalacji, bo natychmiastwosc to cecha, która musi wrócic do konsol. Po posmakowaniu Wii i jej natychmiastowych loadingów, nie chcę wracac do PS3 więc cieszę się z poprawy następczyni. Anyway, Gamespot wróży z fusów i przewiduje 10 rzeczy, które się staną w 2014 roku. Z którymi się zgadzacie?

1. Fallout 4 will be confirmed

2. Shenmue III will be unveiled

It has been 12 years since the release of Shenmue II, and after years of crossing our fingers for another chapter in the life of arcade and forklift aficionado Ryo Hazuki, all signs point to a Shenmue III announcement in 2014. Shenmue visionary and legendary Sega developer Yu Suzuki will be giving a Shenmue postmortem at the Game Developers Conference in March, and Sega recently teased fans with screenshots from the mobile version of Sega All-Stars Racing, featuring Ryo driving vehicles with the license plate "SHEN3." If Sega doesn't make an announcement in the near future, it deserves a pat on the back for orchestrating one of the most convincing prank campaigns in recent memory.

3. AMD will exit/spin off its consumer CPU division

4. VR support will be announced for the PS4/Xbox One

5. Grand Theft Auto V comes to PC...and PlayStation 4/Xbox One

6. Metal Gear Solid V: Phantom Pain won't be released in 2014

7. A "3DS Lite" will be announced

Let's look at the current lineup. The 3DS XL still carries a certain novelty with its big, inviting screen, and the 2DS makes sense as a budget-friendly alternative for parents buying a system for their kids. But what about the original 3DS? Now three years old, the original 3DS is still sitting on store shelves with all the little flaws it launched with back in 2011. It's a great device, but let's face it: the ergonomics and battery life on this thing have never been all that great. So isn't it about time we see a sort of 3DS Lite, a revised version of that original system with an improved form factor and increased battery performance?

8. Android consoles will die a slow death

9. Half Life 3 will be confirmed

I know Half-Life 3 is in development. You know Half-Life 3 is in development. Sometimes it seems like the only one who wants to pretend it doesn't exist is Valve. But with the upcoming release of the Steam machines and Steam OS, what better time is there for Valve to finally start talking about the most anti(pipi)ted game of the last five years? We've been expecting a sequel to Half-Life 2: Episode 2 since back in 2007, and there was even conjecture that Episode 3 would come out by 2010 at the latest. At this point, Valve will likely cut out the episodic angle and go straight for a numbered sequel.

10. The Last Guardian will become a PS4 game

Opublikowano

Nowe sprzęty = nowe za i przeciw przecież to było oczywiste, tak świat jest zbudowany raz Ci mają lepiej raz tamci, pycha i hipokryzja wraca do nas.

A mnie to osobiście pierdzieli bo ile można w kółko to samo, bądź mądrzejszy jeden od drugiego. 

Każdy kij ma dwa końce.

Przez 7 lat dawaliście radę.

Jak widzę czas instalacji to w sumie mały dysk w PS4 to nie problem skoro skasowanie gry i zainstalowanie drugiej to +/- 1 minuta.

Opublikowano

Sęk w tym że instalacje na XONE wcale nie są dłuższe niż te na X360. Każda gra się u mnie instaluje 10-20min. Po prostu PS4 poczyniło spory progres, ale czytanie że 40gb gry instaluje się w 40 sekund śmierdzi manipulacją - gra się instaluje dłużej, po prostu po niecałej minucie możesz ją odpalić i instalacja będzie w tle.

Dobra tam, nieważne. Mam nadzieję, że poprawią te czasy instalacji, bo natychmiastwosc to cecha, która musi wrócic do konsol. Po posmakowaniu Wii i jej natychmiastowych loadingów, nie chcę wracac do PS3 więc cieszę się z poprawy następczyni. Anyway, Gamespot wróży z fusów i przewiduje 10 rzeczy, które się staną w 2014 roku. Z którymi się zgadzacie?

1. Fallout 4 will be confirmed

2. Shenmue III will be unveiled

It has been 12 years since the release of Shenmue II, and after years of crossing our fingers for another chapter in the life of arcade and forklift aficionado Ryo Hazuki, all signs point to a Shenmue III announcement in 2014. Shenmue visionary and legendary Sega developer Yu Suzuki will be giving a Shenmue postmortem at the Game Developers Conference in March, and Sega recently teased fans with screenshots from the mobile version of Sega All-Stars Racing, featuring Ryo driving vehicles with the license plate "SHEN3." If Sega doesn't make an announcement in the near future, it deserves a pat on the back for orchestrating one of the most convincing prank campaigns in recent memory.

3. AMD will exit/spin off its consumer CPU division

4. VR support will be announced for the PS4/Xbox One

5. Grand Theft Auto V comes to PC...and PlayStation 4/Xbox One

6. Metal Gear Solid V: Phantom Pain won't be released in 2014

7. A "3DS Lite" will be announced

Let's look at the current lineup. The 3DS XL still carries a certain novelty with its big, inviting screen, and the 2DS makes sense as a budget-friendly alternative for parents buying a system for their kids. But what about the original 3DS? Now three years old, the original 3DS is still sitting on store shelves with all the little flaws it launched with back in 2011. It's a great device, but let's face it: the ergonomics and battery life on this thing have never been all that great. So isn't it about time we see a sort of 3DS Lite, a revised version of that original system with an improved form factor and increased battery performance?

8. Android consoles will die a slow death

9. Half Life 3 will be confirmed

I know Half-Life 3 is in development. You know Half-Life 3 is in development. Sometimes it seems like the only one who wants to pretend it doesn't exist is Valve. But with the upcoming release of the Steam machines and Steam OS, what better time is there for Valve to finally start talking about the most anti(pipi)ated game of the last five years? We've been expecting a sequel to Half-Life 2: Episode 2 since back in 2007, and there was even conjecture that Episode 3 would come out by 2010 at the latest. At this point, Valve will likely cut out the episodic angle and go straight for a numbered sequel.

10. The Last Guardian will become a PS4 game

Jeszcze Agent, Getaway 3 i Wipeout.

Opublikowano
gra się instaluje dłużej, po prostu po niecałej minucie możesz ją odpalić i instalacja będzie w tle.

A co mnie to obchodzi, skoro mogę grac w trakcie instalacji?

Opublikowano

Sęk w tym że instalacje na XONE wcale nie są dłuższe niż te na X360. Każda gra się u mnie instaluje 10-20min. Po prostu PS4 poczyniło spory progres, ale czytanie że 40gb gry instaluje się w 40 sekund śmierdzi manipulacją - gra się instaluje dłużej, po prostu po niecałej minucie możesz ją odpalić i instalacja będzie w tle.

Niby manipulacja, ale skoro można grać po 40 sekundach to jest duży plus dla ps4. O ile na tej generacji i tak instalowałem każdą grę na dysku w przypadku x360 bo byłem spokojny o stan płyty oraz napęd a także o bezgłośną pracę konsoli (do tego patche w locie instalujące się) i w sumie by mi to zwisało, ale no skoro masz na ps4 taką komfortową sytuację to aż dziwne, że ms tak to zepsuł. 

Opublikowano

To samo możesz powiedzieć o całej branży z KKW. Dziś jest ona cieniem swej świetności z lat osiemdziesiątych i dziewięćdziesiątych.  

Jest dużo japońskich firm, mniejszych i większych, które w ostatniej dekadzie mogły się pochwalić bardziej wartościową ofertą niż Sega.

Opublikowano

gra się instaluje dłużej, po prostu po niecałej minucie możesz ją odpalić i instalacja będzie w tle.

A co mnie to obchodzi, skoro mogę grac w trakcie instalacji?

Hamuj swojego bonera, po prostu mówię że 40 sekund to nie jest czas instalacji. Sam nie wiem czemu trzeba czekać do końca w przypadku XONE, chyba była mowa że będzie można włączyć grę szybciej jak na PS4.

Opublikowano

whoa whoa whoa. klapki trochę przystopujcie z tymi hipokrytami, bo nie pojmujecie jednej rzeczy

to fanom PlayStation 3 nie przeszkadzały instalacje potrafiące trwać godzinę i więcej, więc Wasze stanowisko to dotąd było takie: długie instalacje OK

teraz, gdy sytuacja się odwróciła, to Sony Defense Force można zarzucić hipokryzję, że śmie się nabijać z czasów instalacji, skoro nawet w połowie nie dorównują one tym, które na PS3 były spoko

Opublikowano
to fanom PlayStation 3 nie przeszkadzały instalacje potrafiące trwać godzinę i więcej, więc Wasze stanowisko to dotąd było takie: długie instalacje OK

No raczej nie... Przeszkadzały zawsze, ale co się nie robiło dla fajnych exów.

Opublikowano

whoa whoa whoa. klapki trochę przystopujcie z tymi hipokrytami, bo nie pojmujecie jednej rzeczy

teraz, gdy sytuacja się odwróciła, to Sony Defense Force można zarzucić hipokryzję, że śmie się nabijać z czasów instalacji, skoro nawet w połowie nie dorównują one tym, które na PS3 były spoko

Teraz przez następne lata Sonoklapki będą się smiać z xbotów a xboty będą ze smutkiem w oczach mówić, że im to nie przeszkadza. Esencja CW.

Opublikowano

Instalacje gier to była najbardziej denerwująca i drażniąca mnie rzecz na konsolach. Kiedy napalony na jakąś gierkę, musiałem czekać kilkanaście/kilkadziesiąt minut do końca instalacji, to często miałem ochotę sprzedać PS3 w pi*du. Zresztą dwukrotnie to zrobiłem. Raz przez brak gier i s(pipi)y OS, a raz przez instalacje gier i gorsze multiplatformy. Niemniej jednak, exy mnie skutecznie zachęcały, żeby z tego sprzętu nie rezygnować.

A teraz, kiedy na PS4 odpalenie gry zajmuje kilkadziesiąt sekund, to czas, który bez problemu jest dla mnie akceptowalny. Ogromna i mega pozytywna poprawa względem PS3 i za to należy się ogromny szacunek, a nie ma co pieprzyć o manipulacjach. Fakt jest taki, że odpalenie dowolnej gry na PS4 zajmuje do 50 sekund, kiedy na Xboxie One trzeba czekać po kilka/kilkanaście minut. Microsoft spieprzył sprawę tutaj i ma tak samo wielkiego minusa, jak Sony z PS3.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.