Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

@ragus last light bym przywitał z otwartymi rękoma ale nie ma opcji, bo pewnie nowe konsole nie dały by rady

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 745,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

@ragus last light bym przywitał z otwartymi rękoma ale nie ma opcji, bo pewnie nowe konsole nie dały by rady

to samo mówili o TressFX w 60 klatkach ;p

Opublikowano

Co do tych 98% ktorzy grają na pc to pewnie wliczaja sie w to dzieciaki ktore grają w tibie, lola, csa i minecrafta na slabych kompach

I ludzie tacy jak ja ktorzy czasem na laptopie odpalą hirosy

A dokladnie - poprostu kazdy gracz czasem coś odpali na pc stąd taki wynik

Oczywiście do tego dochodzi piractwo

Ciekawe ile jest graczy co crysisa3 odpalaja na ultra w 1024p/60fps

Pewnie z czterech by sie znalazło

Powiem wiecej ciekaw jestem ilu z obecnych tu forumowych pececiarzy ktorzy co chwile szydzą ze slabosci konsol i chwalą sie ogromną mocą pc ma kompy ktore serio zjadają nextgeny na sniadanie?

I nie mowie tu o 3 letnich kompach z biedronki za 1200zl

Opublikowano

Nie, bo nie ma exów. Zasada jest taka, ża gramy tylko w eksy.

Opublikowano

Nie, bo nie ma exów. Zasada jest taka, ża gramy tylko w eksy.

I RTS'y to nie ex'y...

bo jest ich zbyt wiele ;)

Opublikowano
Jeśli to będzie 900p vs 1080p to nie wnikam, testowałem sobie rozdzielczości w BF4 na pececie i z miejsca gdzie gram różnicy między tymi rozdziałkami nie widzę.

Na ilu calowym TV sprawdzałeś ? (mam nadzieję, że nie jak Juan na 24 calowym monitorku...)

Edytowane przez easye

Opublikowano

Nie ma szans na wersję na next geny bo panowie z 4A Games są zajęci walcząc na ulicy i zbierając pomysły na nowe stroje mieszkańców Metra.

s_u10_RTX17PQU.jpg

Jeśli to będzie 900p vs 1080p to nie wnikam, testowałem sobie rozdzielczości w BF4 na pececie i z miejsca gdzie gram różnicy między tymi rozdziałkami nie widzę.

Na ilu calowym TV sprawdzałeś ? (mam nadzieję, że nie jak Juan na 24 calowym monitorku...)

Jakie znaczenie mają cale, odległość od ekranu się liczy. Ja mam 32.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Wydaje mi sie, ze roznice w rozdzielczosciach widac golym okiem mniej wiecej od 42 cali. Trudno jest wychaczy roznice na 32 calach nawet miedzy 720 a 1080.

Opublikowano

Mylisz się, easye. Siedzę teraz i gram w Metro 2033. Specjalnie włączyłem na moment 720p. Różnica jest znaczna. Przy 900p mniejsza, owszem. Również gram na 32 calach.

Opublikowano

Wydaje mi sie, ze roznice w rozdzielczosciach widac golym okiem mniej wiecej od 42 cali. Trudno jest wychaczy roznice na 32 calach nawet miedzy 720 a 1080.

To zależy tylko i wyłącznie od osoby. 

Często wystarczy sama sugestia, np. recenzenci grali w Ghosta na PS4 w 720p, a w recenzjach pisali, że różnicę pomiędzy 1080p na PS4 a 720p na Xone widać gołym okiem ;)

Opublikowano

Hmm, ja widze roznice w pecetowych gierkach na 23 calowym monitorze.

Opublikowano

tak czy siak - im większy TV tym roznica bardziej znaczaca. Powyzej 42 cali roznice w rozdzielczości sa mega zauważalne.

Opublikowano

Zależy to tylko i wyłącznie od odległości, w której siedzisz od tv, tak jak to słusznie wspomniał Mazzeo.

Opublikowano

jak ustawię się 10 metrów od 42 cali to też zauważę?

Opublikowano

Jak puszczam film na DVD na 42" to siadam 3 metry dalej i mam HD ;)

Opublikowano

usiadz 3 metry dalej, weź lornetkę będziesz miał 3D :thumbsup:

Opublikowano

Na sonygafie piszą o tym, że w niektórych sklepach zaczęli anulować pre-order na Watch Dogs na Wii U. Black Flag na WiiU stanowił 1 (słownie: jeden) procent sprzedaży więc jakby anulowali WD to bym się nie zdziwił.

Opublikowano

W sumie kolejna zaleta kupna PS4 - dzięki niemu dostałem od Euro RTV AGD kod na betę do Destiny na dowolną platformę :P zobaczymy czy jest się czym jarać bo mam ogromne wątpliwości co do tej gry.

Dlaczego ? Toż to każdy stwierdza że to prawdziwy Halo killer. Nawet ja, który średnio trawię FPS i sci fi miałem podjarkę na E3. A odnośnie multiplatform to przez najbliższy rok napewno będzie przewaga PS4, co potem to się zobaczy.

Już ufundowali Kingdom Come, zajęło im to dwa dni. Such a good news.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Już ufundowali Kingdom Come, zajęło im to dwa dni. Such a good news.

Czy gdyby gra była PC-only (jak wiele innych kickstarterowych pozycji), to czy ktokolwiek by tu w ogóle o niej wspomniał? :rolleyes:
Opublikowano

Tutaj raczej na pewno wspomnieli by obrońcy PC.

Opublikowano

Na sonygafie piszą o tym, że w niektórych sklepach zaczęli anulować pre-order na Watch Dogs na Wii U. Black Flag na WiiU stanowił 1 (słownie: jeden) procent sprzedaży więc jakby anulowali WD to bym się nie zdziwił.

Nic dziwnego - najsłabsza, najmniej rozbudowana wersja, która może i zawartością będzie identyczna, ale Watch Dogs robi piorunujące wrażenie w wysokiej rozdzielczości i dopasionych detalach. Wii U naprawdę przegrało.

Opublikowano

Jakie znaczenie mają cale,

to samo mówisz kobiecie?

cale mają znaczenie, sam to sprawdzilem dokladnie bo kiedyś gralem na 27 calowym monitorze a teraz mam obok jeszcze 50 calowy tv, i ostatnio odpalałem gry i tu i tu, i jest spora różnica (niezależnie od tego gdzie sie siedzi... no chyba że chcesz grać 8 metrów od tv, takiej opcji nie sprawdzalem)

Edytowane przez Yano

Opublikowano

Beka z remote play i Playstation now ze po co sie meczyc na malym ekraniku Vity ale siedzenie na PC przy 22 calach to juz 'zalezy jak blisko sie siedzi, Pc>Konsole, nie widze roznicy w rozdzialce, bla bla bla'. :whistling:

Co do Destiny bardzo mnie dziwia watpliwosci co niektorych osob - rasy, klasy, ekspoloracja, planety, elementy RPG no i BUNGIE! - watpliwosci i #meh

Pokazali TitanFalla z zygami zamiast textu, pif paf z robotami i botami i zaraz eksajt, nareszcie cos nowego a no i textury to tylko alpha i 25% rzeczywistej jakosci gry!!1111

Jezeli nie potraficie dostrzec ambicji i prawdziwego piekna projektu to sie nie dziwcie ze bedziecie mieli co roku odgrzewane kotlety na 5 letnich silnikach i psach jako glowny ficzer  :ninja:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.