Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 745,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Jasne, po Tobie Figaro można się spodziewać wszystkiego. ;)

Opublikowano

Jasne, po Tobie Figaro można się spodziewać wszystkiego. ;)

;) ;) ;)

;)

Opublikowano

Ten EverQuest moim zdaniem dobrze wygląda. Kompletnie nie jarzę o co może tam chodzić, ale podoba mi się :D

Anyway, Minecraft w miesiac na PS3 = 1 mln sztuk. Ja nie moge xD

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

lol kto by grał w multiplatformy

Top 10 ps3 nikogotakiegojakty:

1. BioShock 10

2. TLOU 10-

3. GTA V 10-

4. Deus Ex Human Revolution 10-

5. BioShock Infinite 10-

6. Uncharted 2 10-

7. Uncharted 3 9+

8. Far Cry 3 9+

9. Killzone 2 9+

10. Dragon's Crown 9+

dobre xD

Opublikowano

No ocena U3 imo za wysoka, U2 w pełni zasłużona. Idź lepiej grać w AC Mati.

@edit

(pipi)a YETI mi dał plusa, świat się kończy : O

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Ten Everquest Next ma szansę rozruszać nieco skostniały gatunek przez implementację w pełni zniszczalnego środowiska.

Dodajmy do tego zręcznościowy system walki i jak znalazł mmo na konsolę bez konieczności obłożenia pierdyliarda przycisków na klawirce.

Opublikowano

Pff Szprota ty też pewnie masz jakieś choojowe gierki, które są dla Ciebie w pytę.

Ocenami dla takich U2, a nawet U3 są natomiast w miażdzącej większości "dziewiątki", a w przypadku U2 nawet "dziesiątki". PSX Extreme, Neo, Polygamia, Gamezilla, śr. ocen krytyków i recenzentów oscylujące na ponad 80% wg Gamerankings oraz Metacritic, co jasno sugeruje że można się przy nich dobrze bawić.

Nie chcę znowu bawić się w adwokata jednej z najlepszych serii odchodzącej generacji, ale U2 i U3 to nie tylko singiel na +/- 10 h, ale także co-op adventure oraz arena, przy których wraz z multi (gdzie akcje face to face nie polegają na motywach typu "kto pierwszy trafił ten wygrał") spędziłem już dosłownie setki godzin.

Dziwne że nie doczepiłeś się KZ2 i Bioshock Infinite.

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Pff Szprota ty też pewnie masz jakieś choojowe gierki, które są dla Ciebie w pytę.

Ocenami dla takich U2, a nawet U3 są natomiast w miażdzącej większości "dziewiątki", a w przypadku U2 nawet "dziesiątki". PSX Extreme, Neo, Polygamia, Gamezilla, śr. ocen krytyków i recenzentów oscylujące na ponad 80% wg Gamerankings oraz Metacritic, co jasno sugeruje że można się przy nich dobrze bawić.

Nie chcę znowu bawić się w adwokata jednej z najlepszych serii odchodzącej generacji, ale U2 i U3 to nie tylko singiel na +/- 10 h, ale także co-op adventure oraz arena, przy których wraz z multi (gdzie akcje face to face nie polegają na motywach typu "kto pierwszy trafił ten wygrał") spędziłem już dosłownie setki godzin.

Dziwne że nie doczepiłeś się KZ2 i Bioshock Infinite.

Podoba ci się gameplay w bioshocku, czy aż tak lubisz rapture i jego atmosferę, że nadrabia dla ciebie kiepski gameplay?

Opublikowano

5/5 brzmi niczym ideał, a tym U3 nigdy nie był i nie będzie. Poza tym z głównym naciskiem wypowiadam się chwalebnie n.t. U2.

Koso gadał że nawet gra 6/10 nie jest złą grą. Wg gustów użytkowników CW gra poniżej 9 brzmi niczym crap. Np. God Of War 2 był warty nawet dychy, ale jego kontynuacja na (wg np. Insa) jest przeciętna i słabsza nawet od takich NG2 i DMC4, zapominając że na tle swoich genialnych poprzedników to także są przeciętniaki na 7+ max 8-.  :thumbsup:

Podoba ci się gameplay w bioshocku, czy aż tak lubisz rapture i jego atmosferę, że nadrabia dla ciebie kiepski gameplay?

Gameplay w BioShock jest po prostu genialny na tle tasiemców od Activision, EA itp. szajsów. Daje się to odczuć szczególnie na hard w górę. Bronie co prawda nie są tak realistyczne w użytku jak np. w KZ2, czy BF4, ale nie o to tu chodzi;

1. Strategiczne podejście do walki z każdym Big Daddim; hackowanie wieżyczek, botów oraz kamer, rozstawianie min, bełty z linkami pod napięciem, a poźniej przeprowadzanie bydlaka przez ścieżkę zdrowia, to jedno z najlepszych dośw. w fpsach ostatnich lat.

2. Plazmidy i ich wykorzystywane nie tylko podczas walki; podpal przeciwnika a ten skoczy do wody - użyj prądu, a ten usmaży się w każuły + kilkanaście innych kombinacji. Zapal pochodnie na ścianie, a uchylą się wrota do ukrytej krypty.

3. Elementy rodem z survival horror, gdzie gra kilka razy potrafi skutecznie zaszczuć.

4. Nienachalne opowiadanie hist. miejsca i jego mieszkańców poprzez znajdowane liczne audiologi i rozbudowane ukryte lokacje.

BioShock jest jednak w moim Top 3 najlepszych gier ever tuż po MGS1 i 3 z ulepszoną kamerą ze względu na przemycanie do gier pierwiastka sztuki (np. postac Alexandra Cohena wzorowana na Salvadorze Dali), Art Deco, steampunk, satyry z propagandy lat 50' oraz dzięki nietuzinkowym, realistycznym postaciom, opartym na autentycznych światopoglądach i fobiach ludzkości 2 poprzednich wieków.

Za podobne cechy cenię tak samo Deus Ex: HR.

Opublikowano

Polygamia dała 4/5 dla Uncharted 3 i 5/5 dla Gears of War 3. Pamiętamy.

Na starej Poly były ładne wojenki, aż łezka w oku się kręci. Teraz ten portal to popłuczyny dla taboretów...

Opublikowano

Polygamia dała 4/5 dla Uncharted 3 i 5/5 dla Gears of War 3. Pamiętamy.

Na starej Poly były ładne wojenki, aż łezka w oku się kręci. Teraz ten portal to popłuczyny dla taboretów...

Nic dziwnego że mendrek nie chciał tam się rejestrować

http://www.dailymotion.com/video/x1abgpq_mendrek-dowiaduje-sie-o-jednym-rdzeniu-w-ps3_fun

Opublikowano

nobody:

Cala seria God of War nie ma startu do DMC czy Ninja Gaiden. Zalezy czego oczekuje sie od slashera.

PS. DMC4 to najlepsza czesc serii.

Opublikowano

Dmc 4 najlepsze co. Co ja właśnie przeczytalem. Nie, nie zgadzam się.

Opublikowano

Najlepszy system, najlepszy Dante. Proste. Nieistotne, ze tylko pol gry zrobili.

Opublikowano

@ Ins

Jeśli chodzi ci o system walki zgoda. Jeśli o muzykę; kwestia subiektywna, bo to 2 zupełnie różne style. Jeśli o design to.. lol chyba, nie grałeś w przegenialne DMC1 i 3. Tropikalna, skąpana w słońcu dżungal to wg mnie Fail Of The Genaration, t.j. emo chłopek po którym następuje jeden wielki comeback i te same walki z tymi samymi bossami, sztucznie przedłużające rozgrywkę. Żenada, ale wciąż dobra gra; tak na 8-.

W GoW3 epickość jest o około 30% gorsza niż w genialnej "dwójce" ale dzięki starciom z:

Posejdonem, Hadesem, Heraklesem, Kronosem, pierwszą połową walki z Zeusem

i mega krwawym finiszerom na:

Posejdonie, Hermesie, Heliosie i Heraklesie

nie ma się czego wstydzić.

IMO:

GOW2 10- > GOW3 9+ > GOW1 9+

DMC3 9+ > DMC1 9- > DMC4 8- > DMC2 7-

Ps Pierwsza godzina w GOW3 to najlepsza pierwsza godzina w grach video ever. Wy(pipi).  8)

Opublikowano

Gralem na premiere kazdego DMC, tak wiec nie trafiles ( dodatkowo jakis czas temu odswiezylem kolekcje w HD). Design lepszy w trojce (nie liczac Dantego), wiadomo, ale jakos nie bolalo mnie to podczas grania. Tak, chodzi mi o system, replayability i mozliwosci jakie daje gra.

DMC4 9+

DMC3 9+

DMC 9-

DmC 7

DMC2 nie dalem rady ukonczyc ;P

Jezeli chodzi o GoWy to nie mam co sie produkowac bo wiekszosc ludzi tutaj wie jaka opinie mam o tej serii i co mysle o porownaniach z japonskimi slasherami. Przejsc, zaliczyc banalna platynke i zapomniec.

Opublikowano

Gralem na premiere kazdego DMC, tak wiec nie trafiles

Tym bardziej jestem w szoku. 

Przejsc, zaliczyc banalna platynke i zapomniec.

Zadania Tytanów...?!  :ninja:

Opublikowano

Nie pamietam nawet co to bylo :P

Opublikowano

Areny gdzie na czas trza było wykonywać zadania np. obróć w głaz 20 przeciwników itp. Te późniejsze = Masakra. A ostatnia walka na hard z Aresem w GOW1 o w(pipi)ę...

Mazzeo, obejrzyj sobie ją w ruchu, czyli na filmikach. Nie na jotpegach... 

Opublikowano

Cos mi mowi ze jakby na Xbona Lara wyciagala 60fpsow to Mezzo by juz stal w kolejce  :yes:

A i pierwsze Gearsy > pozostale czesci i wiekszosc gier tej/poprzednej generacji :angry2:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.