Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Umówmy się że jak piszemy bez "IMO" i bez argumentów, to jest to jeszcze większą zbrodnią niż z "IMO" i bez żadnych argumentów. Wiem skomplikowane to...

A tak w ogóle wszystko przesądza średnia recenzentów na Metacritic i opinie starej ekipy zgredów. 

Poza Kalim.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 746,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

A jak ktoś nie lubi np.gta,uncharted albo mario to też trolluje?Mi się na przykład nie chce pisać po raz setny czemu uncharted to kupa. ;)

Edytowane przez pawciokratos

Opublikowano

To wtedy wstrzymuje się od głosu. Ewentualnie zaczyna i kończy post wyrazami najszczerszego szacunku i przeprosinami dla fanów marki. No chyba że to eksluziw od Sony. Wtedy wskazane jest milczenie. 

Opublikowano

Post dissujący to co jest uznawane przez ogrom ludzi za coś dobrego i niezawierający żadnych argumentów jest trollingiem. To chyba oczywiste.

Dobra idź tam pozbieraj grzybki i gwiazdki panie MOJA OPINIA JEST NAJWAŻNIEJSZA.

Edytowane przez suteq

Opublikowano

A jak ktoś nie lubi np.gta,uncharted albo mario to też trolluje?Mi się na przykład nie chce pisać po raz setny czemu uncharted to kupa. ;)

Nie musisz tego robić sto razy. Przekonywanie innych do swojej racji w przypadku gustu, jest śmiesznie głupie. Zrobiłeś to raz i starczy. Dla mnie Uncharted do dno i wodorosty, ale zwyczajnie, gra ma inny target i prawdopodobnie się pod niego nie kwalifikuje.

Opublikowano

Dobra seria i nic więcej

Opublikowano

Coś muszą ciąć na przestarzałym sprzęcie.

Opublikowano

Post dissujący to co jest uznawane przez ogrom ludzi za coś dobrego i niezawierający żadnych argumentów jest trollingiem. To chyba oczywiste.

Dobra idź tam pozbieraj grzybki i gwiazdki panie MOJA OPINIA JEST NAJWAŻNIEJSZA.

Sorry, nie zauważyłem kto to pisze :)

Opublikowano

http://www.nowgamer.com/news/2257362/watch_dogs_720p_on_xbox_one_1080p_on_ps4.html

Jeżeli to bedzie regułą, no to niestety Microsoft spieprzył sprawę po całości... Taka gra jak Watch_Dogs to jednak ogromny kaliber.

Jezeli to okaze sie prawda, to mozemy zamykac temat. Gadki o porownywalnych sprzetach mozna sobie w dupe wsadzic.

Opublikowano

Ja serio nie rozumiem tego waszego zdziwienia, X0ne jest konsolą w pewnych elementach sporo słabszą, więc CoD: Ghost, BF czy TR, to dopiero początek, z czasem nie tylko rozdzielczość i fps będą różne na obydwóch konsolach, ale też i efekty graficzne. Microsoft popełnił wielki błąd z tym kinectem, który będzie ich gwoździem do trumny. Podwyższyli przez ten badziew cenę konsoli, oszczędzając na bebechach. Chcieli być trochę jak Wii i konsola nowej generacji, no i w sumie są.

Edytowane przez YETI

Opublikowano

Gadki o porownywalnych sprzetach mozna sobie w dupe wsadzic.

Kto tak mówi, Don, Mazzeo? :lol:

Opublikowano

Pocieszny jesteś Yeti, to czy to będzie ich "gwóźdź do trumny" to będzie można ocenić, ale po roku, dwóch. Na dzień dzisiejszy Xone sprzedał się ponad 2x lepiej w 13 krajach od X360 w analogicznym okresie i premierze z grubsza ogólnoświatowej co plasuje Xone jako drugą najlepiej sprzedającą się konsolę w historii. I to jest fakt.

Jakoś w USA połowa multiplatform jak CoD sprzedała się lepiej na Xone pomimo mniejszej liczby sprzedanych konsol i #720peksajt, więc sugeruję wstrzymać się z tak daleko idącymi wnioskami.

internet =/= real 

Gadki o porownywalnych sprzetach mozna sobie w dupe wsadzic.

Kto tak mówi, Don, Mazzeo? :lol:

Kolejny raz udowadniasz, że jesteś klapersem analfabetą, zawsze pisałem, że PS4 jest mocniejsze i to będzie widać w grach.

Opublikowano

I to jest właśnie przykre, że szara masa na to nie zwraca uwagi, później taki M$ sobie wymyśla DMRy TV TV TV i inne guwna bo myslą sobie "i tak kupią" :sorcerer:

Opublikowano

Yeti dalej nie zdaje sobie sprawy, że większość ludzi ma głęboko te wszystkie rozkminy o rozdzielczościach, FPSach itd.

Opublikowano

I to jest właśnie przykre, że szara masa na to nie zwraca uwagi, później taki M$ sobie wymyśla DMRy TV TV TV i inne guwna bo myslą sobie "i tak kupią" :sorcerer:

No ale lepsze ratio sprzedanych gier na Xone to nie TVTVTVTV.

Opublikowano

Yeti dalej nie zdaje sobie sprawy, że większość ludzi ma głęboko te wszystkie rozkminy o rozdzielczościach, FPSach itd.

W sumie masz rację, bo pewnie takich graczy jak my, śledzących to wszystko, to może jest z 20%, z drugiej strony w krajach Microsoftu, takich jak USA i UK, sprzedaż PS4 jest na takim samym poziomie jak Xone, oczywiście mogłaby być lepsza, ale to tylko wina Sony, że nie zdołali wyprodukować większej liczby konsol. Tak więc, ruchy Microsoftu przed premierą, jakoś wpłynęły na sprzedaż, chodź największy wpływ zapewne miała cena.

Pocieszny jesteś Yeti, to czy to będzie ich "gwóźdź do trumny" to będzie można ocenić, ale po roku, dwóch. Na dzień dzisiejszy Xone sprzedał się ponad 2x lepiej w 13 krajach od X360 w analogicznym okresie i premierze z grubsza ogólnoświatowej co plasuje Xone jako drugą najlepiej sprzedającą się konsolę w historii. I to jest fakt.

Oczywiście, że to tylko moje gdybania, jak będzie czas pokażę, w końcu nie wygrywają cyferki GPU tylko gry. Obecnie możemy śmiało stwierdzić, że początek pod względem sprzedaży należy do Sony, a co najlepsze, robią to z gorszą ofertą jeżeli chodzi o gry.

Nie oszukujmy się, za początkową sprzedaż odpowiadają fanboye, osoby przywiązana mocno do danej marki, które nie zwracają zbytnio uwagi na to, że gry na ich konsole chodzą i wyglądają gorzej, a do tego muszą zapłacić 100$ więcej.

Edytowane przez YETI

Opublikowano

Tak jak juz pisałem, dopiero przy prawdziwych nextgenowych multiplatformach bedzie mozna zobaczyć jak bardzo duże bedą różnice, chyba pierwsza gra true nextgen bedzie The Division, mam nadzieje ze różnice bedą minimalne.

Opublikowano

chyba pierwsza gra true nextgen bedzie The Division, mam nadzieje ze różnice bedą minimalne.

Divison ma wyjść w 2015, czyli sobie jeszcze poczekamy na "true nextgen". Dla mnie taki Wiedzmin, Watch Dogs czy inFamous wyglądają next-genowo, mowa o oprawie.

Opublikowano

CDP nie robi popeliny - Wiedźmin 3 to będzie prawdziwy next gen.

Opublikowano

Nie Kinect jest problemem tylko fakt że korporaci chcieli od początku zarobić na konsoli, mogliby przez 1 rok albo półtora dokładać do każdej a sprzedając gry i tak by to się wyrównywało. Mattrick to idiota.

Opublikowano

Skladaj cv, moze uratujesz jeszcze xbona przed porazka.

Opublikowano

Tak jak juz pisałem, dopiero przy prawdziwych nextgenowych multiplatformach bedzie mozna zobaczyć jak bardzo duże bedą różnice, chyba pierwsza gra true nextgen bedzie The Division, mam nadzieje ze różnice bedą minimalne.

Akurat Watch Dogs jest od poczatku robiony pod nextgeny. Zreszta Kubson - lets face it - nawet true nextgenowy TitanFall ma chodzic w 720p, a graficznie nie zabija... Jak kolejne gry jak Widzmin, Dying Light i inne beda sie roznily to czekanie rok na jeden tytul by napisac, ze wlasnie ta szpila chodzi dokladnie tak samo na obydwu platformach bedzie lekko smieszne.

Edytowane przez easye

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.