Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Czyli to jedyna przewaga Games With Gold? A co za różnica, kiedy opłacasz abonament regularnie? Wracasz do jakiejś gry co roku? Nie lepiej kupić PS+ za 3 dychy za miesiąc, ograć dwa hity w tej cenie i cieszyć się dobrą ofertą? Jak dla mnie to akurat nie ma nic do rzeczy. Gry są w opcji abonamentowej. Jedne i drugie. Za Golda też płacić musisz, żeby je otrzymać. Chyba, że ktoś ściąga z perspektywą - a, ogram za 5 lat, jak mi się będzie nudzić.

Chodzi o to, że gry w goldzie to i tak dodatek a za ps plusa płacisz tylko dla gier. 

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 746,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

no nie do końca, PS+ na PS4 musisz oplacac obecnie by grac online - jak na konsoli MS.

Opublikowano

W przypadku PS4 płacisz już niestety za to, by pograć online. No i za automatyczne aktualizacje i zapisy w chmurze ;)

Ale mniejsza o to. Niespecjalnie rozumiem różnicę, bo w takich okolicznościach - czym różni się Gold od PS+? W końcu Golda kupujesz, żeby w ogóle grać w multi w cokolwiek. PS+ na tę chwilę też (z małymi wyjątkami, jak nadchodzące TES Online). Nie jestem w temacie, ale co daje jeszcze Gold?

Kiedyś, jak ta usługa była wielokrotnie lepsza od grania po sieci na PS3, to rozumiałem ideę opłat za niego. Na tę chwilę różnica nie jest aż tak drastyczna. Skoro de facto płacimy tu i tu to co za różnica?

Opublikowano
Zedytowałem twój post tak, żebyś miał odpowiedź.

akurat MH4 pokazało tak dużo nowego że aż się boje czy nie z(pipi)ali całej marki, więc uważaj

Bigger,better,more badass i tyle.Zmian znaczących raczej nie uświadczymy(to dobrze).

ja to rozumiem, czasem nie potrzeba wielkich zmian, ale tutaj ludzie się mocno brandzlują nad DS2, i ciekawi mnie czy jest jakakolwiek przesłanka by traktować tą grę jako nowe doświadczenie, czy jest to zwykły dark souls 2.0, z nowym terenem i wrogami?

i

UWGA

nie pytam o to dlatego bo chcę z(pipi)ać brak postępu, wręcz przeciwnie, sam wiele godzin grałem w poprzednią część, i męczyłem się jak my wszyscy, pytam się dlatego bo ciekawi mnie czy DS2 pokazał cokolwiek nowego??

Opublikowano
nie pytam o to dlatego bo chcę z(pipi) brak postępu, wręcz przeciwnie, sam wiele godzin grałem w poprzednią część, i męczyłem się jak my wszyscy, pytam się dlatego bo ciekawi mnie czy DS2 pokazał cokolwiek nowego??

Tego typu gier jest tak mało, że naprawdę nie przeszkadza mi "więcej tego samego" w tym przypadku.

Opublikowano

Do wszystkich gier F2P nie jest wymagane PS+, w przypadku Golda do gier F2P Gold jest wymagany, lub inaczej.

Zeby X1 byl uzyteczny to trzeba kupic Golda.

Opublikowano

Zeby X1 byl uzyteczny to trzeba kupic Golda.

Dobrze powiedziane, z X360 jest podobnie. Płacenia za "serwery" p2p nie rozumiem do dziś, ale pominę ten temat już, ale płacenie za to, aby odpalić youtube, czy najsłabszą przeglądarkę świata, to była lekka przesada i ta parodia widzę kontynuuje się dalej. Wypożyczalnia filmów netflix chyba też działa tylko po opłaceniu golda, same hity normalnie :D

Więc cieszę się, że Sony ma trochę inne podejście, gry F2P nie wymagają plusa, aplikacje także.

No ale mnie te problemy i tak nie dotyczą, bo jak xboxa miałem, to gold prawie zawsze był, a plusa mam stale wykupionego jakoś już 3-4 lata.

Edytowane przez Moldar

Opublikowano

Zedytowałem twój post tak, żebyś miał odpowiedź.

akurat MH4 pokazało tak dużo nowego że aż się boje czy nie z(pipi)ali całej marki, więc uważaj

Bigger,better,more badass i tyle.Zmian znaczących raczej nie uświadczymy(to dobrze).

nie pytam o to dlatego bo chcę z(pipi) brak postępu, wręcz przeciwnie, sam wiele godzin grałem w poprzednią część, i męczyłem się jak my wszyscy, pytam się dlatego bo ciekawi mnie czy DS2 pokazał cokolwiek nowego??

Po becie moge powiedziec ze to po prostu wiecej tego samego, bardziej doszlifowana rozgrywka, lepsza grafika, ale tak poza tym weterani beda czuc sie jak w domu.

Opublikowano

Co do gwg ja na początku miecha zapłaciłem 1zł za golda na miecha i mam 3 gry na stale więc nie rozumiem narzekań (inna sprawa, że ogralem je juz 2 lata temu).

Opublikowano

Yano, zagraj w demo to zobaczysz roznice.

Opublikowano

czyli dalej ch.jowizna

nie taka jak xbox

tumblr_m6wxw04Owv1raxueoo1_500.gif

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

czyli dalej ch.jowizna

całujesz matkę tymi ustami? :-/ czemu większosc xbotów ce(pipi)e kiepski gust wobec gier? przypadeg?

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

czyli dalej ch.jowizna

no nie ma strzelania z blasterkow :( musisz poczekac na titanfall albo halo 2 z podbita rozdzialka
Opublikowano

http://www.change.org/en-CA/petitions/rockstar-release-gta-v-on-pc

Mają już 665,057 podpisów. Skubani.

Ryknął bym śmiechem gdyby Rockstar nie wydalo GTA V na PC jakk RDR xD

RDR IMO najlepsza gra tej generacji, w moim prywatnym zestawieniu przebija nawet GTA V. Do tej pory nie wiem jak R* zrobil taka genialna gre ktora praktycznie dzieje sie na pustyni. Nie jestem wielkim fanem Dzikiego Zachodu ale poczatkowe misje na farmie za(pipi)iscie wkrecaja w klimat swiata. Ostatnie zadania imo bardzo fajnie uspakajaja I relaksuja gracza po wszystkich strzelaninach I poscigach konno. No I zakonczenie ktore poprostu rozpierdala mozg ♡

Opublikowano

Kiedyś jak pisałem, że PS+ posiada jedynie garstka posiadaczy PS3 to klapki mnie jechały, a dzisiaj mamy potwierdzenie od samego Sony. Liczba subskrypcji od premiery PS4 potroiła się, a to znaczy, że nawet jakby przyjąć, że wszyscy posiadacze PS4 kupili PS+, to na PS3 usługę wykupioną miało gdzieś w granicach 2-3 mln ludzi.

Link: http://uk.ign.com/articles/2014/01/31/ps-plus-subscriptions-triple-following-ps4-launch

Opublikowano

Kiedyś jak pisałem, że PS+ posiada jedynie garstka posiadaczy PS3 to klapki mnie jechały, a dzisiaj mamy potwierdzenie od samego Sony. Liczba subskrypcji od premiery PS4 potroiła się, a to znaczy, że nawet jakby przyjąć, że wszyscy posiadacze PS4 kupili PS+, to na PS3 usługę wykupioną miało gdzieś w granicach 2-3 mln ludzi.

Link: http://uk.ign.com/articles/2014/01/31/ps-plus-subscriptions-triple-following-ps4-launch

I to potroila sie tylko dlatego ze PS+ jest wymagany do multi, tutaj pewnie KZ zrobil robote. Przeciez nikt przy zdrowych zmyslal nie kupil by abonamentu zeby dostac Don't Starve "za darmo"

Opublikowano

Link: http://uk.ign.com/articles/2014/01/31/ps-plus-subscriptions-triple-following-ps4-launch

I to potroila sie tylko dlatego ze PS+ jest wymagany do multi, tutaj pewnie KZ zrobil robote. Przeciez nikt przy zdrowych zmyslal nie kupil by abonamentu zeby dostac Don't Starve "za darmo"

Zawsze o tym pisałem, że sprzedaż PS+ wzrośnie wielokrotnie tylko ze względu na płatne multi bo ta wypożyczalnia mało kogo interesuje, ale klapersy wiedziały lepiej - MILIONY KUPUJO, WSZYSCY MAJO!!!! ;)

Opublikowano

Sugerujesz, że chodzi o geny cebuli?

Opublikowano

Sugerujesz, że chodzi o geny cebuli?

Nie, heh. Pokazuję tylko, że po raz kolejny: internet =/= real. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.