Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Fajnie było zobaczyć np. Avatar w 3D w domu na dużym TV, czy w kinie, ale to jednak tylko ciekawostka. Wiele osób albo nie może z tego korzystać, albo nawet nie chce. Znam też kilku posiadaczy 3DSa, którzy efektu 3D w ogóle nie odpalają, bo ich tylko drażni.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 746,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Widze, ze Sony sobie niezle wytresowalo bociarnie. 200 zl za demko i to z pocalowanie dloni.

A grales kiedys w jakies call of duty?
Opublikowano

no na przykład ja - i w 3DSie i w kinie i na telewizorze efekt 3D jest dla mnie wkurzający i drażniący, może pierwsze 2 minuty były ciekawe, ale potem to już tylko upierdliwość i wkurzenie że okulary zaciemniają obraz

pamiętam że tylko raz jedna jedyna scena spodobała mi sie w 3D - trailer alicji w krainie czarów ktory pokazywali w kinie, podczas tego nagle na srodku ekranu pojawił się uśmiech tego niewidzialnego szalonego kota i bardzo fajnie wyskoczył z ekranu, mialo sie wrażenie że serio sie na połowe odległości widowni wyjechał

i to było jedyne fajne ujęcie jakie widzialem w 3D

wszelakie filmy w 3D dzielą sie na 3 częsci

1 nie ma nic 3D (80% filmu)

2 w 3D są krzaki po bokach ekranu tktore wyglądają badziewnie bo mimo że niby wychodzą z ekranu to są "ucięte" ponieważ są na krawędzi (19%)

3 efekty które wyskakują na środku ekranu i dają ciekawy efekt, niestety wiekszość z nich jest na siłe (0.9%)

4 efekty na srodku ekranu ktore serio sa fajne i robią wrażenie (0.1%)

naprawde kurfa to 3D jest do dupy w takich proporcjach i można je spokojnie wypieprzyć, bo męczenie się w okularach i ciemnym ekranie caly film dla 2 sekund fajnego efektu?

ale nadal nie rozumiem czemu niektorzy postrzegają gogle VR jak to samo co 3D?

to nie jest kontynuacja 3D, to kompletnie inna technologia (mowie o doznaniach) , narazie nie wiadomo czy odniesie sukces bo najwiekszą przeszkodą jest wygoda której do tej pory się nie udało osiągnąc, ale jeśli oculus albo gogle sony będzie sie dalo senosnwie długo trzymać na głowie bez efektów ubocznych i jeśli będzie mozna sobie w każdą gre na nich zagrać (nawet bez sterowania głową tylko normalnie na padzie) a nie tylko w kilka crapów (jak to ma miejsce z grami na mova i kinekta) to naprawde nie widze przeszkód żeby to zdobyło popularność

Edytowane przez Yano

Opublikowano

Znajdź mi drugie demo z taką zawartością co ostatni GT Prologue

Od kiedy dema kosztują 2/3 ceny nowej gry?
Forza 5 kosztuje 3/3 i nikt nie placze

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Szczerze mówiąc, to wątpię czy kiedykolwiek osiągną efekt komfortu w tego typu ustrojstwie zakładanym na głowę. Pomijam zbijanie wagi, bo mogłoby to ważyć 10g, ale rozmiarowo będzie zawsze spore (w końcu musimy mieć całkowcie zasłonięte oczy). Odcięcie się od rzeczywistości też jest problematyczne, mogą sobie poprawiać w nieskończoność jakoś ekraników, płynność, ale nie wierzę w cuda. 

Opublikowano

dlaczego wedlug Ciebie Forza 5 to niepelnowartosciowy produkt ? Bo aut jest 200 ?

Opublikowano

Killer Instinct za 60zl to zlo i rak toczacy branze, ale kupowanie demka GT7 za 200zl juz calkowicie w porzadku ... xD

Opublikowano

Jedno i drugie to (pipi)nia, ale ludzie i tak kupuja.

Opublikowano

A co to ma do rzeczy? Była mowa, że Prolog zaoferował za kasę to, co normalnie jest w demach. Moldar poprosił więc o znalezienie darmowego dema z taką zawartością (6 tras (+ kombinacje) i około 70 samochodów).

GT5:Prologue to tak naprawdę dobra produkcja i jakościowo równiejsza niż GT5 czy GT6. Nie powinna kosztować ok 130-140zł na premierę, to fakt... ale patrząc na zawartość i porównując do innych ścigałek na rynku cena ok 100zł byłaby jak najbardziej ok.

e: Oczywiście porównując do "normalnych" części GT, 6 tras i 70 aut to mało. Podobnie jest z Forzą 5, która oferuje znacznie mniej niż poprzednie odsłony. Akurat 200 aut to pół biedy.. ale 14 tras, to już lipa. To wszystko za pełną cenę.

Edytowane przez Emet

Opublikowano

2K sprzedało...

32.5 mln GTAV O_O

Więc sądzę, że przeżyją nie wydając GTA na PC, pół miliona sprzedanych kopii nie za wiele kasy doda :D

Opublikowano

Esencją robienia graczy w balona będzie i tak MGS Ground Zero.

Opublikowano

Szczerze mówiąc, to wątpię czy kiedykolwiek osiągną efekt komfortu w tego typu ustrojstwie zakładanym na głowę. Pomijam zbijanie wagi, bo mogłoby to ważyć 10g, ale rozmiarowo będzie zawsze spore (w końcu musimy mieć całkowcie zasłonięte oczy). Odcięcie się od rzeczywistości też jest problematyczne, mogą sobie poprawiać w nieskończoność jakoś ekraników, płynność, ale nie wierzę w cuda. 

"kiedykolwiek" to bardzo mocne słowa, chyba zapomniałeś jak przez ostatnie 20 lat rozwineła się technologia i gry

czy ktoś kto jarał się tym

RC_Pro_AM_NES_ScreenShot2.jpg

myślał że zaledwie za kilkanaście lat będzie grał w coś takiego?

024.jpg

i zgodze się z tym ze być może oculus ani okulary sony nie osiągną sukcesu z powodów technicznych niedoróbek i problemów z wygodą, może jeszcze teraz nie odniosą sukcesu

ale za 5-10 lat? myślę że będzie to całkowicie osiągalne, być może w formie jakiej sobie jeszcze nie wyobrażamy albo znamy tylko z filmów S-F

pewnie w ciągu 10-15 lat dostaniemy nawet gry sterowane myślami i inne kosmiczne bajery, więc stworzenie sensownych gogli VR nie powinno być problemem

2K sprzedało...

32.5 mln GTAV O_O

takie newsy bardzo cieszą, dobrze jest dla nas gdy naprawde świetne gry sprzedają się świetnie

w przeciwieństwie do sytuacji gdy plastikowy kotlet COD sprzedaje się świetnie i psuje całą branżę bo wszystkie firmy chcą na bazie popularności coda upodabniać swoje gry do tego szrota

Esencją robienia graczy w balona będzie i tak MGS Ground Zero.

no ciekawe co z tego wyjdzie, a dokladnie ciekawe jaka będzie cena i jaka będzie zawartość gry, bo jeśli dadzą cene zbliżoną do pełnej wersji a w grze będzie jedynie ta misja w obozie (czyli jedna lokacja) którą znamy z trailerów i gameplayiów to będzie naprawde chamski skok na kase

Edytowane przez Yano

Opublikowano

capcom z deep down i bardzo agresywna polityka mikropłatności i dlc (wynika z zapowiedzi) 

gran turismo i te ich prologi

mgs i te ich wersje platne demo ground zeroes

i na koncu konami z wersja pes 2014 która wyszla tak niedorobiona na nowym silniku ze to az zart

ogólnie japonscy developerzy bardzo lakomi na dymanie graczy za pomocą takich ruchów

forza, fifa, dlc do last of us, mission packi do innych gier (EU,USA) to przy tym naprawdę sensowny deal...

Opublikowano

ale nadal nie rozumiem czemu niektorzy postrzegają gogle VR jak to samo co 3D?

to nie jest kontynuacja 3D, to kompletnie inna technologia (mowie o doznaniach) , narazie nie wiadomo czy odniesie sukces bo najwiekszą przeszkodą jest wygoda której do tej pory się nie udało osiągnąc, ale jeśli oculus albo gogle sony będzie sie dalo senosnwie długo trzymać na głowie bez efektów ubocznych i jeśli będzie mozna sobie w każdą gre na nich zagrać (nawet bez sterowania głową tylko normalnie na padzie) a nie tylko w kilka crapów (jak to ma miejsce z grami na mova i kinekta) to naprawde nie widze przeszkód żeby to zdobyło popularność

No dokładnie, te gogle to trochę inna bajka, w 3D są tylko jakieś tam doznania, ale mając gogle na głowie, czujemy się, jakbyśmy byli w grze. Niestety, stawiam, że gogle od Sony się nie przyjmą, bo tylko kilka gier będzie z nich korzystało, Oculus ma znacznie większe szanse powodzenia i stawiam właśnie na nie. A to dlatego, że wychodzą na PC, gdzie, jak twórca nie wprowadzi możliwości grania na OR, to zrobi to ktoś inny z modem. Na PC są po prostu większe możliwości. Jeżeli Sony chce zrobić rewolucję, to musi wymuszać na twórcach robienie gier także pod gogle, nie zostawiać im wolnej ręki, bo ich okularki padną jak move.

Opublikowano

@ Yano

ma kosztowac dobre 100-120 zeta, zawartosciowo nie spodziewalbym się więcej jak max 4h. Wole juz poczekać jak wyjdzie pelna wersja i kupic ją wraz z tym "demem". O ile bedzie taka wersja...

DROGI GRACZU, który zamierza zakupic MGS V The Phantom Pain:

Jeśli nie zaliczyles wczesniej MGS 3 Subsistence oraz Peace Walker, to jestes skończoną pałą.

Opublikowano

Ten patch 1.6 na PS4 dodał już możliwość zmiany tła i Mp3?

Nie

dlaczego wedlug Ciebie Forza 5 to niepelnowartosciowy produkt ? Bo aut jest 200 ?
Bo zawartosc gry jest o polowe mniejsza niz Forzie 4
Opublikowano

Yano, chyba mylisz trochę pojęcia. Jedyna różnica jaką pokazałeś między tymi obrazkami to różnica mocy obliczeniowej. Więcej pary = więcej wielokątów i tekstur. Nie dokonał się żaden przełom, o jakim Ty piszesz: jakieś 3D, sterowanie myślami, to jest zupełnie inny poziom progresu.

Opublikowano

no nie wiem, pomiędzy tym co pokazałem jest nieporównywalnie większa róznica niż pomiędzy jakąś gierką na ps3 a ta samą gierką na ps3 w okularach 3d

sterowanie myślami też już jest w produkcji tylko narazie nie na potrzby rorywki tylko osób niepełnosprawnych, ale ogolnie można powiedzieć że wszystko sprowadza się do mocy obliczeniowej i zarazem miniaturyzacji sprzętu komputerowego, więc nie wiem w sumie o co ci chodzi

Opublikowano

ale tu chodzi o zmiane technologii, tak jak z 2D na 3D.

Opublikowano

no nie wiem, pomiędzy tym co pokazałem jest nieporównywalnie większa róznica niż pomiędzy jakąś gierką na ps3 a ta samą gierką na ps3 w okularach 3d

sterowanie myślami też już jest w produkcji tylko narazie nie na potrzby rorywki tylko osób niepełnosprawnych, ale ogolnie można powiedzieć że wszystko sprowadza się do mocy obliczeniowej i zarazem miniaturyzacji sprzętu komputerowego, więc nie wiem w sumie o co ci chodzi

zgadza się

różnica między samochodzikami 2d a screenem z Gran Turizmo jest taka, że to tylko efekt szlifowania tej samej technlogii 20 lat. Zmniejszają się tranzystorki, więcej się ich pakuje na na procesor, dodatkowo wymyśla się coraz lepsze algorytmy do wszystkiego i stąd mamy postęp w grafice

a stwierdzając, że sterowanie myślami ogranicza się tylko do mocy obliczeniowej... lol, nie

Opublikowano

Raven ma racje, o ile takie okulary jak OR to nic innego jak moc, technologia i miniaturyzacja tak sterowanie myslami to inny poziom innowacyjnosci.

Opublikowano

ja pierdle uczepiłeś sie sterowania myślowego gdy tak naprawde rozmowa jest o goglach VR, wtf?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.