Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

resogun to kozak - kazda gra tego studia czy to dead nation czy superstardust na ps3 czy vite - sa mistrzami arcadowych strzelanek i basta. Jesli chodzi o po(pipi)ki z psn to gry tego studia to w ciemno zakup day one. Ten sam status u mnie pomalu zyskuje drink box studio - po mutant blobs attack i gucamelle raczej w ciemno biore ich kolejny projekt

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 745,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

W ogole ja nie wyobrazam sobie juz ciorania w NFS w 15klatkach na PS3, albo BF, ktory wyglada jak kupa, albo FIFY ktora na starych konsolach jest po prostu z(pipi)ana.

fifa wygląda tak samo na past genach nie licząc 1080p, bf nikogo bo skończył się na BC2, w nfsa mógłbym zagrać, chociaż tak jak HP podobał mi się bardzo i zaliczam go do czołówki ścigałek poprzedniej generacji tak MW nie byłem w stanie ukończyć, więc raczej tym tytułem mnie nie przekonasz. AC tak samo jak fifa wygląda identycznie jak na x360/ps3 z podbitą rozdziałką.

gwoli ścisłości - xbone znaczy dla mnie tyle co ps vita

Edytowane przez 44bronx

Opublikowano

W ogole ja nie wyobrazam sobie juz ciorania w NFS w 15klatkach na PS3, albo BF, ktory wyglada jak kupa, albo FIFY ktora na starych konsolach jest po prostu z(pipi)ana.

fifa wygląda tak samo na past genach nie licząc 1080p, bf nikogo bo skończył się na BC2, w nfsa mógłbym zagrać, chociaż tak jak HP podobał mi się bardzo i zaliczam go do czołówki ścigałek poprzedniej generacji tak MW nie byłem w stanie ukończyć, więc raczej tym tytułem mnie nie przekonasz. AC tak samo jak fifa wygląda identycznie jak na x360/ps3 z podbitą rozdziałką.

gwoli ścisłości - xbone znaczy dla mnie tyle co ps vita

Kolejny, który gada, a pojęcia nie ma co gada. FIFA 14 na next-geny jest bardzo odmienna od wersji na PS3/X360. Zmieniono ogrom elementów, w tym animacji, zagrania, fizykę piłki, strzałów, podań, dynamikę, kontrolę przy główkach czy zachowania bramkarzy, albo obrońców. Nie wspomnę już o tej rozdziałce 1080p, ale i grafika uległa poprawie (szczególnie stadiony i trybuny), piłkarze też wyglądają znacznie lepiej. Ale co tam - to TYLKO podbicie rozdziałki do 1080p.

Uważam, że Rivals jest najlepszym NFSem ostatnich lat (w moim rankingu przebija nawet HP z 2010 roku) - zagraj na next-genach (żeby nie dostać rozpaćkanego gówna) to się przekonasz.

Ty chyba grasz tylko w GTA z tego co widzę.

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

A gdzie ta FIFE porownujesz ? Na YT ? Polecam zagrac - w lot ogarniesz roznice.

Rivals jest bardziej podobne do HP niz jakiegokolwiek innego, w mojej ocenie to takze najlepszy NFS jaki kiedykolwiek sie ukazal. Szkoda, ze EA oczywiscie juz studio zamknelo...

Edytowane przez easye

Opublikowano

No z tą FIFĄ i tylko podbiciem rozdziałki to chłopak popłynął trochę;) za to jakby wyszło GTAV w glorjus 1080/60 i by było GOTY/G, jest w co grać itp.

Opublikowano

z tym rivalsem mnie zaciekawiłeś, HP był dla mnie najlepszym nfsem od lat.

co do fify to wiesz - ghost też się różni graficznie od wersji na pastgeny - ma nieco lepsze teksturki i 1080p, poza tym nawet cienie są filtrowane w takiej samej odległości. jeśli kogoś takie różnice zadowalają to super.

easy - nie grywam w gry na yt jak mędruś.

bartiz - no to jest najśmieszniejsze, że na nextgenach długo jeszcze nie pojawi się tak dopracowany tytuł ;)

Edytowane przez 44bronx

Opublikowano

Nawet oglądając gameplaye na YT można wychwycić różnicę w rozgrywce. Szkoda słów.

Nie czaisz piłki i wszystko dla ciebie takie samo najwyraźniej.

Opublikowano

dokladnie, skoro nie grasz w pile to po co sie w ogole wypowiadasz. Pewnie roznic miedzy FIFA 11/12/13 takze nie odnotowales, wiec rozmowa wydaje sie byc bez sensu.

Edytowane przez easye

Opublikowano

no tu się z wami zgodzę - fanem piłki nie byłem, nie jestem i nie będę. dla mnie jako piłkowego laika różnicy nie było. oczywiście, że zauważyłem np bardziej szczegółową murawę czy ładniejsze japki, ale sorry - mówimy o 10x lepszym sprzęcie.

btw żeby nie było, ze ja tu wymagam od razu gier jak z końca generacji - doskonale wiem, że tak wyglądają zazwyczaj początki ery nowych konsol i pierwsze gry niewiele różnią się od swoich odpowiedników z pastgenów. ale głównie z tego powodu nigdy nie kupuje nextgena na premierę ;)

Edytowane przez 44bronx

Opublikowano

resogun to kozak - kazda gra tego studia czy to dead nation czy superstardust na ps3 czy vite - sa mistrzami arcadowych strzelanek i basta.

ta, jasne :P

tylko CAVE jeśli chodzi o arcadowe strzelanki i basta :P szkoda,że prawdopodobnie nie zrobią ich już więcej, ale co tam. królami strzelanek i tak już zawsze będą!

Edytowane przez Mace

Opublikowano

no tu się z wami zgodzę - fanem piłki nie byłem, nie jestem i nie będę. dla mnie jako piłkowego laika różnicy nie było. oczywiście, że zauważyłem np bardziej szczegółową murawę czy ładniejsze japki, ale sorry - mówimy o 10x lepszym sprzęcie.

"nie znam sie ale sie wypowiem a nawet skrytykuje" - jakiś kuzyn od Yano?

Opublikowano

aha czyli muszę być znawcą piłek na konsolach żeby zauważyć różnicę GRAFICZNĄ w fifie ? ;) jakiś kuzyn mędrka ?

Opublikowano

ale nie pisales wylacznie o grafice, tylko o tym, ze w te gry mozesz spokojnie ograc na PS3. NIe mozesz. Bo BF4 to nie tylko grafika, to zupelnie inne doznania przy 64 graczach i normalnej wielkosci mapach, gameplay w FIFA rozni sie diametralnie od 14 z PS3 itp.

Edytowane przez easye

Opublikowano

nie, by zauwazyc roznice w gampelayu bo napisales ze fifa14 na next geny to to samo co na pc/past genach tylko z lepsza grafa

Opublikowano

o ile z bfem muszę się zgodzić bo sama ilość graczy na mapie robi znaczną różnicę, tak nie wiem jak może wyglądać diametralna różnica w gameplau w fifie. oświeć mnie.

Opublikowano

Zmieniono ogrom elementów, w tym animacji, zagrania, fizykę piłki, strzałów, podań, dynamikę, kontrolę przy główkach czy zachowania bramkarzy, albo obrońców. Nie wspomnę już o tej rozdziałce 1080p, ale i grafika uległa poprawie (szczególnie stadiony i trybuny), piłkarze też wyglądają znacznie lepiej. Ale co tam - to TYLKO podbicie rozdziałki do 1080p.

min, tym dzieki czemu to w chwili obecnej najlepsza symulacja tego sportu ever - czego ty oczekujesz od gry ktora stara sie byc symulatorem dyscypliny sprotowej? ze nagle bedziemy grali 20vs20 albo zrobia z tego symulator lotnictwa i wtedy bedzie dopiero truee next gen expierience?

Opublikowano

nie wiem po co mam pisac caly elaborat na temat roznic w gameplay'u, zeby Ci cos udowodnic ? Tam co roku wszystko idzie do przodu, poczawszy od przejscia z 8 kierunkow na drybling 360 pare lat temu, po takie drobnostki jak fizyki pilki, system kolizji, przepychanie sie zawodnikow, balans zagran (prostopadle, podania z klepki, 1-2, zagrania gora i milion innych), ktore od razu maja wplyw na gameplay. Nawet laik odpalajac jedna wersje po drugiej wychwyci roznice pokroju odskakujaca pilka, ktora tym razem jest liczona w czasie rzeczywistym (nie mowie tutaj o wersji 2014 - tylko podaje przyklad), ktos kto pada nigdy w reku nie trzymal, tylko oglada jak kumple graja moze tego nie wychwycic - zobaczy nowe animacje - jasne, ale to nie oznacza, ze tylko animacje zmienili...

Edytowane przez easye

Opublikowano

nawet kumpel co wpada na fife od wielkiego dzwonu i sam nie ma konsoli widzi różnice w mechanice, obronie, ataku - po 2h z konsolą już wyłapuje większość zmian i nowinek. 

no ale przecież w 14 jak w 13 trawa dalej zielona wiec o co kaman, c'nie..

Opublikowano

ok - więc jako fani piłki jesteście zadowoleni. ja w dalszym ciągu nie mam w co grać na ps4 ;)

Opublikowano

Podobno glowna zmiana jest celowanie przy strzalach glowka.

Ficzer od 15 lat dostepny w pro evo.

Opublikowano

PRO EVO :teehee:

Gra tak fajna, ze nawet Czezky po 3 dniach wystawia na pchlim.

Ale spoko - pewnie niedlugo znowu pokaza jakiegos Chinola uderzajacego w pilke reka ktory podklada dzwiek do nowego trailera i znowu sie zacznie 'KING IS BACK". Od 8 lat to samo - trzepanie do nowych screenow i trailerow, a po 3 miesiacach nikt w to nie gra przez bledy w mechanice, ktore wystepuja od czasow PS2. No jest to firma ! :flag_of_truce:

Edytowane przez easye

Opublikowano

EA to rzemieslnicy, przykro mi.

Konami czesto cos yebie, ale za to widac ze chlopaki wkladaja serce w to co robia i jak juz zdropuja bombszela, to nie ma co zbierac.

Ty wolisz solidnego, rownego Rasiaka z czasow southampton, ja nieobliczalnego urwisa Sebastiana Giovinco, ktory kocha futbol, ale czasem mu odpyerdala.

Mowie jak jest.

Edytowane przez Dave Czezky

Opublikowano

pro evo - raczej coś w stylu eto'o - dawniej gwiazda, top player, dzis jeszcze gra ale już tylko dla kasy i nikt nie wie dla kogo i w jakiej drużynie

fifa jak lewy, solidny, z roku na rok lepszy i w tym roku przechodzi do mocniejszego obozu (next geny - bayern)

Opublikowano

haha - i Ty masz czelnosc pisac o dymaniu ludzi Czezky? Wkladaja serce ? Sciemniajac od 10 lat co roku, ze stworzyli nowy silnik ? ze zrobili wszystko "from the scratch" ? Ile czesci wydali, ktore nie byly nawet skonczone ? ktore nigdy nie powinny sie ukazac? Wersje beta bez twarzy i deszczu, no ale idioci kupia... Powiemy im 15 rok z rzedu na konferencji, ze tym razem zrobilismy wszytsko od podstaw (a nie tylko bawilismy sie suwaczkami strzalow i podan) Juz pomijam fakt, ze ta gra od lat ma wciaz ta sama mechanike, wciaz taki sam AI zawodnikow i wciaz bramkarzy imbecyli, ktorzy puszczaja wszytsko. Konami nie robi z ta gra totalnie nic. Jeszcze patrzac na takie filmiki chce mi sie plakac ze smiechu.

Tyle zostalo z Konami. Nie jestem sentymentalny. Dla mnie moga swoja pilke w kiblu spuscic.

(jak mozna w ogole cos takiego swiatu pokazywac ? profesjonalny podklad dziwkowy - koles w skierach na szmatach biegajacy i walacy piescia w pilke - no zen MAKS)

Edytowane przez easye

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.