Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

To jeszcze pozostały niedobitki twierdzące , że PES > Fifa ? Mają zdrowie xD

Edytowane przez Sibian

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 745,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

spokojnie easye, w tym roku znowu robią wszystko od podstaw, powrót króla bankowy!

Opublikowano

jak ktos lubi single player(np ja) i szybko nudzi sie multi to niby w co mam grac na ps4?

to w takim wypadku w ogole musisz mieć ciężką sytuacje skoro 90% obecnych gier ma singla na 8-10 godizn, poza wyjątkami jak skyrim czy gta, albo jakiś inny powolny rpg większość gier w singlu starcza na krótko, więc jak sie dużo gra i robi tylko singla to można się szybko wypstrykać z gier na jakiejkolwiek konsoli

Opublikowano

Adam ,, Always online " Orth po odejściu z MS tworzy nową grą indie. Ciekawe jak się sprzeda.

Opublikowano

spokojnie easye, w tym roku znowu robią wszystko od podstaw, powrót króla bankowy!

No pewnie - jednego screena wydadza z nextgenow i juz beton bedzie pial z zachwytu.

Ide o zaklad ze 3 generacje bedziemy ciorac na tym samym silniku z tymi samymi zagrniami z podbita rozdzialka. Dave bedzie zadowolony.

(moge juz wystawic Ci temat w pchlim - bedzie na zas ^^)

Opublikowano

ciekawi mnie czy w końcu na tej generacji konami ogarnie online w swojej piłce, w pro evo 2013 juz dało się grać 1 VS 1 (gdyby nie inne poyebane rzeczy), ale w 2014 ponoć znowu dramat :teehee:

Opublikowano

No akurat jesli chodzi o grafe i animacje to PES14 niszczy Fiflaka.

Edytowane przez Dave Czezky

Opublikowano

i w tym roku maja sie wziac za licencje - to bedzie najlepszy pes ever

Opublikowano

No akurat jesli chodzi o grafe i animacje to PES14 niszczy Fiflaka.

Tak, tak, szczegolnie gdy pilka przelatuje przez nogi 3 obroncow, albo gdy nasz zawodnik kryje powietrze, bo tak jest napisany skrypt by bron Boze nie odebrac pilki podczas danej animiacji... ^^ Pilka nozna, w ktorej nie mozna kryc od pilki, badz przeciac jej lotu... No jest to pomysl ! ^^ (Tak w ogole - mozna w 2014 juz grac online, czy nadal 2 sec opoznienia ?)

Gra - z kluczem online - na ktorej nie działa ONLINE.

KONAMI <3

Edytowane przez easye

Opublikowano

To slow motion, zeby wczuc sie lepiej.

Opublikowano

dobrze, ze zrezygnowali z deszczu!

Wtedy mielibysmy efekt przegladania zdjec.

:teehee:

Edytowane przez easye

Opublikowano

Dobrze przynajmniej, ze na PS4 gry od EA po sieci nie sprawiaja problemow...

EA <3

Edytowane przez Dave Czezky

Opublikowano

Mówimy o FIFIE i PESie, a nie o innych grach EA. Więc trzymaj się tematu.

A fakty są takie, że od lat PES jest zj*bany i stoi w miejscu, za to FIFA sukcesywnie czyni postępy. Pro Evo skończyło się dla mnie na wersji 6, a niektórzy nawet dalej grają w Winning Eleven 2002 i to dla nich najlepsza szpila. Ale Ci ludzie to już nie wiem czym się kierują. Ostatnie PESy były sztywne, ubogie w animacje, zagrania czy możliwości, a to, że niby grafika była lepsza? Z której strony?

Ciekaw jestem kolejnej odsłony, bo ma być przygotowana tylko na next-geny i w ogóle taka och i ach. Czekam, bo jestem fanem piłki i czekam z sentymentu do szóstki, którą czasem jeszcze odpalę (mam nawet czwóreczkę i piąteczkę, ale w 6 poczyniono zbyt wiele zmian na plus ;))

FIFA 14 na PS4/Xone jest najlepszą piłeczką jaka powstała.

Opublikowano

Pes 13 teo najlepsza piłka tej generacji.Z kumplami przy browaraxh to się grało i grało.Player id który pokazał fifie jak ruszają się piłkarze,ronaldinho rusza się jak prawdziwy.Fifie wszyscy tacy sami.Jeśli pes 15 będzie miał animacje z 14 i id z 13 i strzały,to mamy piękny symulator piłki.Piłki nieobliczalnej taka jaka jest naprawdę.FIFA to skrypt,już po wrzutce widać czy będzie gol.Gierka od ea nie jest zła,ale dla mnie kopanka od Konami przedstawia futbol bardziej poważnie.

Opublikowano

nie wiem, może grałem na zepsutym ps4 w fifę, ale w replayach animacja znacznie spadała...

Opublikowano

Pes 13 teo najlepsza piłka tej generacji.Z kumplami przy browaraxh to się grało i grało.

Z kumplami przy browarach to i Knack najlepszy platformer od lat...

Opublikowano

Ale apropo Knack - serio ta gra nie jest aż tak zła, by zasługiwała na ocenę 4/10, czy 2/5. Jestem zaskoczony bo przyjemnie się w nią szpila. Proste sterowanie, poziom trudności też całkiem ok (gram na najwyższym), fabularnie wszystko trzyma się kupy. Pojęcia nie mam co tym ludziom odwaliło, żeby mu przyznawać tak niskie noty. Czasem framerate spada bardzo wyraźnie niestety, ogólnie to korytarzyk i tyle, ale z drugiej strony feeling jest podobny, jak w starych platformerach. A takie gry bardzo lubię :) Ja bawie się super, zamierzam go splatynować nawet.

Opublikowano

Ja tam grałem tylko na standzie, ale nie wyobrażam sobie tracić na to czasu. Na pastgenach są gry 10x ciekawcze i 3x tańsze :P

Opublikowano

"Ja grałem tylko na standzie". No to się zacznie teraz. 

76tVwoI.gif

Opublikowano

Mówimy o FIFIE i PESie, a nie o innych grach EA. Więc trzymaj się tematu.

A fakty są takie, że od lat PES jest zj*bany i stoi w miejscu, za to FIFA sukcesywnie czyni postępy. Pro Evo skończyło się dla mnie na wersji 6, a niektórzy nawet dalej grają w Winning Eleven 2002 i to dla nich najlepsza szpila. Ale Ci ludzie to już nie wiem czym się kierują. Ostatnie PESy były sztywne, ubogie w animacje, zagrania czy możliwości, a to, że niby grafika była lepsza? Z której strony?

Ciekaw jestem kolejnej odsłony, bo ma być przygotowana tylko na next-geny i w ogóle taka och i ach. Czekam, bo jestem fanem piłki i czekam z sentymentu do szóstki, którą czasem jeszcze odpalę (mam nawet czwóreczkę i piąteczkę, ale w 6 poczyniono zbyt wiele zmian na plus ;))

FIFA 14 na PS4/Xone jest najlepszą piłeczką jaka powstała.

pes ma ogrom możliwości zagrań i taktycznych, sukcesywnie dodają nowe bajery. Pod tym względem Fifa jest sto lat za Pesem. Problemem pesa jest, że ten ogrom opcji i bajerów nie współgra w jednym momencie w gameplayu z powodu błędów w kodzie gry oraz temu, że duża część kodu odpowiadającego za AI czy przeliczenia siedzi jeszcze głęboko w czasach ps2, a moze i nawet psx( czesto bramkarze po krotkim rogu wbiaja sobie sami bramke co bylo juz nagminne w iss na psx). Zamiast szlifować i dopracowywać to co mają to oni jak idioci co roku próbują zrobić coś nowego, przełomowego zamiast skupić się na błędach , które powielają od lat. Jak wiele razy pisałem w temacie pes - ich wizja futbolu jest zbyt ambitna jak na ta firme i ich możliwości. Gdy odpalamy nowego pesa to fani pilki zawsze sa zachwyceni w tym i ja - bo wlasnie od razu po paru meczach widac ta pasje i wizje, ktora staraja sie przekazac. Ale po kilkunastu meczach juz chce sie ta plyte wyrzucac przez okno bo wychodzi najwieksza wada - przez glupoty gry nie mozna sie nia w pelni rozkoszowac. Pes14 to już kulminacja - kazdy kto to kupil powinien wersje pes2015 dostac w gratisie.

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

Ja tam grałem tylko na standzie, ale nie wyobrażam sobie tracić na to czasu. Na pastgenach są gry 10x ciekawcze i 3x tańsze :P

Właśnie ta gra zyskuje mnóstwo, kiedy grasz u siebie w domu, poznasz fabułę, poznasz wszystkie sztuczki, możliwości i rzeczy, które możesz odkrywać. Stand pokazuje drobną cząstkę, w dodatku z mało interesującą lokacją.

Dzięki Ficuś za opinię - sprawdzę tego najnowszego PESa 2014 raz jeszcze, tym razem dokładniej, po ograniu FIFY 14 na PS4 ;)

Opublikowano

nie wlaczaj pes14 -błagam :D ale nie liczac tragicznego frameratu to postacie ruszaja sie super, niektore animacje sa mega. Wizje mieli - realnego oddania walki cialem - zobacz jak prawym analogiem mozna sie odpychac, grac cialem itp - poezja. By to wprowadzic do gameplayu bardzo mocno zwolnili tempo rozgrywki, do tego engine niewydala i mamy laga w sterowaniu przez co sterowanie pilkarzem przypomina prowadzenie czolgu. No i praktycznie nie wpadaja bramki zza pola karnego - znak rozpoznawczy serii. Chyba najambitniejsza, a zarazem najbardziej niedorobiona odslona w historii tej serii

Opublikowano

Ale apropo Knack - serio ta gra nie jest aż tak zła, by zasługiwała na ocenę 4/10, czy 2/5. Jestem zaskoczony bo przyjemnie się w nią szpila. Proste sterowanie, poziom trudności też całkiem ok (gram na najwyższym), fabularnie wszystko trzyma się kupy. Pojęcia nie mam co tym ludziom odwaliło, żeby mu przyznawać tak niskie noty. Czasem framerate spada bardzo wyraźnie niestety, ogólnie to korytarzyk i tyle, ale z drugiej strony feeling jest podobny, jak w starych platformerach. A takie gry bardzo lubię :) Ja bawie się super, zamierzam go splatynować nawet.

Niestety obecni gracze nie chcą takich gier i tyle.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.