Jump to content

Najgorsza rzecz jaką jedliście


Recommended Posts

Stereotypy, osobiście nie znam żadnego Anglika ktory z tych mrozonych specjalów korzysta, ale to zapewne wynika kto w jakim kręgu sie obraca

 

Ogólnie dramat bo chłop nie ma pojęcia o czym mówi ( walkersy powstały coś 1880 zostaly wykupione przez pepsico ktore wczesniej wykupilo frito lay ) + prezentuje najtańsze gowniane rzeczy których nikt normalny nie kupuje :)

 

Marmite jest ok, albo sie kocha albo nienawidzi

 

Anglicy maja bardzo dobre pubowe jedzenie o ile sie trafi do pubu w którym wszystko świeże robią :) ogolnie kuchnia angielska jest spoko wiadomo ma dużo rzeczy zaczerpnietych z kuchni francuskiej ale przez to nazywają to modern english cuisine ;)

Edited by kubson
Link to comment
Guest Orzeszek

kiedyś, najtańszą mielonke z lidla za czasów kiedy z lidla sie żartowało że mielonka to rozjechany kot z sierścią i żwirem, po otworzeniu puchy waliło przeokrutnie.

 

zapach gotowanych, mrożonych Flaków

 

a ostatnio to różówy Magnum szampanowy :ninja:

 

a i jeszcze pamiętam chrupki flipsy grzybowe. tragedia

Link to comment

Sam sie malo nie porzygalem przy tym filmiku.

 

Ogolnie to nie jem rzeczy ktore mi nie smakuja. Jedna z gorszych potraw i najwiekszych faili w zyciu spotkala mnie w Hiszpanii. Ojciec ma kumpla ktory mieszka w Niemczech i pracuje u gosciowki, ktora ozenila sie z Hiszpanem. Pojechalismy tam i pierwszego dnia ten Hiszpan z zona zaprosili nas do jakiejs tam tawerny na paelle. Reklamowali jako tradycyjna potrawa, ryz z kurczakiem.Kelner przyniosl patelnie na 3/4 stolu i zaczal sie dramat. No nie cierpie owocow morza ponad wszystko. Na samym wierzchu malze, skorupy. Rwalo mnie jak sam s(pipi)ysyn juz podczas nakladania na talerz. Kurczak faktycznie byl, kilka kawaleczkow. Ryzu z robalami z morza od zayebania. Osmiorniczki i inne guwna ktorych nie potrafie wymienic przerazaly mnie na sam widok. Ojciec, ktory brzydzi sie tym jeszcze bardziej ode mnie, pamietam rzucil tekstem 'ja pyerdole, cale robalstwo z morza jak na zlosc nam wylowili i wyebali na ta patelnie'. Jeszcze przed pierwszym gryzem wypilem caly sok zeby zabic smak ktory juz czulem na sama mysl. No i zaczelo sie. Pierwszy kęs, cos chruplo mi w ryju. Wszystko mi sie poderwalo, zlapalem sie za glowe odczekalem chwile. Stary gotowal sie jak czajnik, widzialem ze za chwile eksploduje. Drugie podejscie, calkiem udane, trafilem na dobra czesc. Trzeci kęs, katastrofa, noga osmiornicy przesunela mi sie w mordzie, chcialem ucryzc i uciekala z pod zeba, na talerzu tylko gorzej. Kiedy probowalem przegryzc osmiornice na talerzu ujrzalem jakiegos wąsatego chvja, nie dalem rady. Porzygalem sie pod stol, zaraz po mnie ojciec. Na dodatek pawian poszedl na buty tego Hiszpana.

 

Najgorsze ze przez dwa tygodnie 'wypoczywalem' tam w strachu zeby nie spotkac tego goscia ani jego zony. Nastepnego dnia poszlismy do jakiejs knajpy angielskiej. Malo brakowalo, a tam tez bym sie obrzygal po dostatniu kielby przypominajacej fiuuta na talerzu. Przez reszte wczasow zarlem pizze i kebaby. Tragedia ogolnie.

  • Upvote 5
Link to comment

Paella jest wyje*ana :)

 

A najgorsze co jadłem to hamburgery z mikrofali :) i na południu Francji jak jadłem zmrozone slimaki :) o ile jeszcze usmazone w sosie sa ok to wydlubywac mięsko ze skorupki i jeść takie to dość dziwna sprawa

Edited by kubson
Link to comment

Co do Paelly to też twierdzę że jest za(pipi)ista i mógłbym ją jeść codziennie, zresztą staram się raz w miesiącu zjeść przynajmniej krewetki :) bo składników do paelly raczej brakuje w mojej wiosce.  

A co do najgorszego żarcia to raczej mój żołądek jest bardzo odporny i wpierdalam wszystko jak świnia ;) ale jakoś nie podeszło mi w Hiszpanii krew która jest w formie galaretki.

Edited by marekjw2523
Link to comment

O matko! Z podrobów uwielbiam wręcz watróbkę, ale wszelkie płucka, serduszka, żołądki i inne kozie pipki powodują u mnie odruch wymiotny  :confused:

 

Ja mam na odwrot. Wszystko moge jesc oprocz watrobki, zapach mnie odrzuca.

Link to comment

Raz w życiu jadłem sushi i (pipi)a to jest dla mnie guvno, a nie żarcie... jak umoczyłem ten ryż w tych wodorostach w tym sosie sojowym czy chvj tam wie co to jest, to rzyganko gotowe już było, ale się powstrzymałem. Pamiętam też po wątróbce rzygałem dalej jak widze i już nie rusze więcej. No i te białe, galaretkowate tłuszcze w karkówkach itd. Musze to guvno wykrajać zawsze, bo jak wyczuje to w zębach, to odruch wymiotny gotowy.

  • Downvote 1
Link to comment

O kuuuurva przypomniałem sobie. Kebeb w Łebie. Miałem w nim SPALONE PIÓRA!!! True story. Od razu wyplułem, kebaba rzuciłem na stół i pobiegłem szybko do jakiegoś sklepu po puszkę zimnej Coli żeby przepłukać żołądek. Do dziś mnie skręca na samą myśl.

Potem jeszcze miałem raz kości a raz skórę kurczaka w kebabie w Bydgoszczy. No ale piór nic nie przebiło. :(

Link to comment

Surimi. Być może przez to, że jadłem to g.ówno na imprezie u koleżanki parę miechów temu, ale nawet teraz mam odruchy wymiotne jak przypominam sobie wygląd tego świństwa. Inaczej znane jako paluszki krabowe. Kit z tym, że to obok kraba nawet nie stało.

Link to comment

Ogólnie jestem chyba wszystkożerny chociaż przyznaje, że nie eksperymentuje. Tego hiszpańskiego żarcia nie jadłem ale pizzę  z owocami morza już tak i było spoko. Wątróbka jest za(pipi)ista, tak samo jak inne mięsa i szynki.

 

Nawet w fast foodach mam szczęście i trafiam na takie rzeczy które da się zjeść i nie cierpieć przy tym.

 

Miękkie faje jesteście i tyle.

  • Upvote 1
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...