Opublikowano 29 marca29 mar https://strefapsx.pl/ceny-konsol-w-polsce-w-latach-1996-2006/ Dobry artykuł na temat cen konsol i gier z tamtych lat. Rzeczywiście popłynęli z tymi 50 złotymi ale bliżej 70 było już sporo gier do wyrwania z czasów końca świetności PS2.
Opublikowano 17 kwietnia17 kwi TumblramaZINg magazyn #3Dobrze nowiny - trzeci numer amaZINg - magazynu, albo broszurki (używamy tego terminu zamiennie) dla fanów gier wideo, jest już dostępny. To 22 strony, na których znajdziecie dużo dobrych gier,... Edytowane 17 kwietnia17 kwi przez philipo
Opublikowano 17 kwietnia17 kwi W dniu 1.01.2025 o 19:12, kazetwu napisał(a):Cascad, Bolo i Renafe na pewno piszą/pisali do CDA Cascad nagrywa tez podcast https://lavocado.substack.com/a dawno temu (okolice 2010/11) robili z Pitą NajgorszyPodcast.
Opublikowano 19 kwietnia19 kwi Ach, myślałem że to będzie jakiś filmik historyczny, a nie pogadanki dwóch gości.
Opublikowano wczoraj o 10:07 1 dzień 8 numer retro niedlugo dostepny. Tematyka glownie gwiezdnowojenna.https://cdaction.pl/newsy/retro-8-juz-we-wtorek-sprawdz-zawartosc
Opublikowano wczoraj o 11:50 1 dzień Średnio siada mi motyw przewodni no ale trudno, nie zawsze musi być to co się lubi.
Opublikowano wczoraj o 11:59 1 dzień Jak teraz przejrzałem pierwszy numer specjalny odnośnie PS3 od Psix Extreme a wcześniej przejrzałem kilka numerów specjalnych CD-Action to byłem niesamowicie zawiedziony tym od PSXE. 3/4 to recenzje po latach które są o kant dupy potłuc a numery od CD-Action to dosłownie gęsta publicystyka od pierwszej do ostatniej strony. Chętnie zakupię też i nowy numer.
Opublikowano wczoraj o 14:45 1 dzień 2 godziny temu, Ukukuki napisał(a):Średnio siada mi motyw przewodni no ale trudno, nie zawsze musi być to co się lubi.W drugiej polowie lat 90 bylem psychofanem gw. Zbieglo sie to akurat z edycja odswiezonej trylogii na 20lecie nowej nadziei. Zbieralem wszystko co bylo z marka zwiazane a giereki z swiata sw pojawialy aie regularnie. Raczej nie odpuszcze tego wydania.Swoja droga wtedy te 20 lat to byl jakis prastary odlegly swiat. Z dzisiejszej perspektywy 20 lat temu byla premiera x360
Opublikowano wczoraj o 15:03 1 dzień 16 minut temu, Mejm napisał(a):Z dzisiejszej perspektywy 20 lat temu byla premiera x360Przeglądałem dziś kalendarz psx extreme i za niedługo będzie 15lecie red dead redemption. Tej co zaczynała się w Meksyku. I przecie na forum się z tego śmialiśmy że ci co odpuścili wcześniej i nie dali szansy, to nie wiedzą co stracili. A to było 15 lat temu? O shieeet
Opublikowano wczoraj o 15:11 1 dzień 25 minut temu, Mejm napisał(a):W drugiej polowie lat 90 bylem psychofanem gw. Zbieglo sie to akurat z edycja odswiezonej trylogii na 20lecie nowej nadziei. Zbieralem wszystko co bylo z marka zwiazane a giereki z swiata sw pojawialy aie regularnie. Raczej nie odpuszcze tego wydania.Swoja droga wtedy te 20 lat to byl jakis prastary odlegly swiat. Z dzisiejszej perspektywy 20 lat temu byla premiera x360 A wiesz, że minął dłuższy czas od premiery GTA Vice City do dzisiaj, niż od wydania jej do czasów, o których opowiada? To jest dopiero kosmos, bo wtedy to się myślało, że to serio było wieki temu (też ze względu, że wtedy mnie nawet w planach nie było xD).
Opublikowano wczoraj o 15:31 1 dzień 5 godzin temu, Mejm napisał(a):8 numer retro niedlugo dostepny. Tematyka glownie gwiezdnowojenna.https://cdaction.pl/newsy/retro-8-juz-we-wtorek-sprawdz-zawartoscDla Gwiezdnych Wojen wydam te trzy dyszki. Ciekaw jestem czy coś tam dadzą czego nie znam lub nie wiem.
Opublikowano wczoraj o 15:56 1 dzień @mitra Patrząc jakie babole oni potrafią w tym retro sadzić (nawet w datach premier) to byłbym ostrożny z tym "nie znam lub nie wiem"
Opublikowano 23 godziny temu23 godz. Mimo, że w nesie i snesie sie wychowywałem to najcieplejsze wspominam czasy ps2 oraz ps360. Wtedy byłem najbardziej chyba świadomy w to co gram. Ale i giereczki chyba wtedy mialy największy peak jeśli chodzi o całość.2004 to najlepszy rok gamingowy w historii według wielu krytyków.Mialem 14 lat i half life 2 instalowałem na 5 płytach.Rise and shine graczu, delektuj sie, bo to już nigdy nie wróci.
Opublikowano 23 godziny temu23 godz. 2 godziny temu, Szwed napisał(a):A wiesz, że minął dłuższy czas od premiery GTA Vice City do dzisiaj, niż od wydania jej do czasów, o których opowiada? To jest dopiero kosmos, bo wtedy to się myślało, że to serio było wieki temu (też ze względu, że wtedy mnie nawet w planach nie było xD).No ja sie urodzilem w latach 80 ale wiadomo ze nic sie z nich nie pamieta a tym bardziej jak to w ameryczce wygladalo i sie dopiero nadrobilo sie z czasem. W ogole jesli odjac od moich urodzin tyle samo czasu co do teraz. to tamy drugi rok wojny swiatowej. A przeciez o niej na historii uczyli i Woloszanski w tv mowil...23 minuty temu, oFi napisał(a):2004 to najlepszy rok gamingowy w historii według wielu krytyków.Mialem 14 lat i half life 2 instalowałem na 5 płytach.Poczatek konca pudeleczek na pc.
Opublikowano 22 godziny temu22 godz. 2004 czy 2005 to u mnie szkoła średnia i odwrócenie się od gier. Wydawało mi się że jestem już prawie dorosły i wolałem chyba używki. Miałem słabego kompa, brak konsoli stacjonarnej, ale za to chyba n-gage czy nds, PSP. Takze np w san andreas już nie grałem bo było dla mnie nudne - „znowu to samo”. Nawet chyba Extrima nie czytałem, bo miałem forum skizo. I teraz ciekawostka: znałem z meczy online w killzone (psp), takiego gościa - który dilowal mefedronem. I go przedstawiłem kuzynowi i ten potem robił zamówienia po kilka tysięcy złotych. No i ten mu wysyłał paczki z niby jeszcze wtedy legalnym środkiem… z adresu jakiejś fundacji czy schroniska dla zwierząt.Kurde, ciekawi mnie co u tego gościa :) bo to było ze 20 lat temu … może to teraz w hierarchii jakiś boss? A może dalej gra w gierki i pisuje na forum dla graczy?
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. często jak mam stresowe sytuacje, to zamiast grać, zajmuje się pierdołami jakie dodaję na stronę. Tak było tym razem:https://gracz.2ap.pl/przeglad-pelnych-wersji-z-cd-action/Dodałem pełniaki z Cd-Action, wraz z opisem (używam narzędzia OCR z PDF).Dodaję tylko całopłytowe pełniaki, a do ilu numerów mi się uda? Nie wiem, póki co dobrze mi się to dodaje. A zawsze to jakiś poziom nostalgii - sam miałem płytki z gier na ścianie zawieszone, [bonus w pc extreme]
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Pamiętam te żale kiedy CDA zrezygnowało z CD i zostało tylko DVD, że nie szanują czytelników, którzy nie mają takich napędów.